Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Σενάριο για φορολογία τεσσάρων ταχυτήτων στα ακίνητα από το 2014

Σε 30 ζώνες θα χωρίσει το υπουργείο Οικονομικών τη χώρα, προκειμένου να επιβάλει από το 2014 τον ενιαίο φόρο ακινήτων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Βήμα της Κυριακής".
Στο σχέδιο για το νέο φόρο που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα δώσει τη Δευτέρα στους εκπροσώπους των κομμάτων της συγκυβέρνησης στη διακομματική επιτροπή, δεν υπάρχει πρόβλεψη για αφορολόγητο όριο στα εντός, εκτός σχεδίου ακίνητα ή στα αγροτεμάχια.
Στα εντός σχεδίου ακίνητα, ο φορολογικός συντελεστής ανά τετραγωνικό μέτρο θα ξεκινά από 1,8 και θα διαμορφώνεται έως τα 29 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Στα αγροτεμάχια θα επιβληθεί φόρος ανά στρέμμα, με τον χαμηλότερο να ξεκινά, ανάλογα με την καλλιεργήσιμη έκταση και το σημείο του χωραφιού, από 1,5 ευρώ και τον υψηλότερο να αγγίζει τα 4,5 ευρώ.
Στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις που δεν ανήκουν σε κατ' επάγγελμα αγρότες, οι φόροι αυτοί θα διπλασιάζονται.
Ξεχωριστή φορολογία θα ισχύσει στα οικόπεδα και στα κτίσματα εκτός σχεδίου.
Ο φόρος θα ξεκινά από 15 και θα ανέρχεται έως 30 ευρώ το στρέμμα για τα ακίνητα που είναι κοντά στη θάλασσα ή σε ακριβές περιοχές και νησιά, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη κ.ά.

ΠΗΓΗ: www.in.gr

Ηπειρώτικο πανηγύρι από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Μεσογείων, το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013, ώρα 21:00 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κορωπίου


Ηπειρώτικο πανηγύρι από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Μεσογείων, το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013, ώρα 21:00  στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κορωπίου.





Η Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου ''Το Κούγκι'', τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013, ώρα 20:00, ανεβάζει στο Θέατρο ''Δώρα Στράτου'', στου Φιλοπάππου, την λαογραφική θεατρική παράσταση του Ηλία Δήμα, «Το προξενιό της Λενιώς»

Η Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής «Το Κούγκι»
σας προσκαλεί στη Θεατρική παράσταση του κ. Ηλία Δήμα «Το Προξενιό της Λενιώς» τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013 και ώρα 20:00 μ.μ.  στο Θέατρο «ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ» – Λόφο Φιλοπάππου
Θα ακολουθήσουν Χοροί και τραγούδια της Ηπείρου.

ΕΙΣΟΔΟΣ: 5 €
 
 

Σχέδιο - σοκ των δανειστών για άρση αναστολής πλειστηριασμών!

Οι δανειστές ζητούν από την κυβέρνηση να αποφασίσει μέχρι το Σεπτέμβριο την άρση της απαγόρευσης.

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν τίθεται θέμα άρσης της αναστολής των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, αντικειμενικής αξίας ως 200.000 ευρώ, το υπουργείο Ανάπτυξης και τα κλιμάκια της τρόικας συζητούν επί του θέματος και αναμένεται η σύνταξη του σχεδίου, βάσει του οποίου θα γίνει η άρση από 1η Ιανουαρίου του 2014.
Όπως αναφέρει η "Real News", οι δανειστές ζητούν από την κυβέρνηση να αποφασίσει μέχρι το Σεπτέμβριο την άρση της απαγόρευσης.
Εξάλλου, σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ, που είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, περιγράφεται εμμέσως η αλλαγή στο υφιστάμενο καθεστώς, μέσω σχεδίου, από το Σεπτέμβριο του 2013.
Η άρση των πλειστηριασμών θα γίνεται ως εξής: Κάθε έξι μήνες θα μειώνεται η αντικειμενική αξία των ακινήτων που θα βγαίνουν στον πλειστηριασμό κατά 50.000 ευρώ.
Έτσι, με την άρση τα πρώτα που θα πλειστηριασθούν θα έχουν αξία 200.000 ευρώ, μετά από έξι μήνες θα ακολουθήσει πακέτο με αντικειμενική αξία 150.000 κ.ο.κ.
Στόχος, σύμφωνα με τα τραπεζικά στελέχη, είναι να φτάσει ο πήχης στα ακίνητα σημερινής αξίας 100.000 ευρώ, τα οποία αποτελούν και την κρίσιμη μάζα αυτών που δεν αποπληρώνονται.
Από τους πλειστηριασμούς θα εξαιρείται η πρώτη κατοικία μόνο για τους οικονομικά επιβαρυμένους δανειολήπτες, τους ασθενείς, τους ανέργους, τις μονογονεϊκές οικογένειες, κατόπιν εξονυχιστικού ελέγχου της οικονομικής τους κατάστασης.
Ως εναλλακτική πρόταση έχει πέσει στο τραπέζι η άρση της αναστολής ως εξής: τα ακίνητα του 2009 να βγουν σε πλειστηριασμό το 2014, τα ακίνητα που χτύπησαν «κόκκινο» το 2010 να πλειστηριασθούν το 2015 και ούτω καθεξής.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός με παραποιημένο διαβατήριο

Το Σάββατο (8-06-123) τα ξημερώματα συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, ο οποίος κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, επέδειξε παραποιημένο διαβατήριο Αφγανιστάν με επικολλημένη παραποιημένη ελληνική άδεια διαμονής, με σκοπό την έξοδό του από τη χώρα μας.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το ανωτέρω έγγραφο το είχε προμηθευτεί από  περιοχή στο κέντρο της Αθήνας, έναντι του χρηματικού ποσού των  (500) ευρώ.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 25χρονος υπήκοος Πακιστάν για παράνομη κατοχή και διάθεση κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων

Συνελήφθη, την Παρασκευή αργά το βράδυ στην πόλη της Πρέβεζας, από αστυνομικούς  της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 25χρονος υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή και διάθεση κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων.
Ειδικότερα, ύστερα από έλεγχο αστυνομικών, βρέθηκε να έχει παράνομα  στην κατοχή του προς πώληση:
• Είκοσι πέντε (25) κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους ήχου (CD).
• Τριάντα ένα (31) κλεψίτυπους  ψηφιακούς δίσκους ήχου και εικόνας (DVD), χωρίς να φέρουν την ειδική υδατογραφημένη ταινία ασφαλείας και γνησιότητας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Με ηγεμονικό συμβόλαιο ο Νίκος Κοροβέσης ανανέωσε τη συνεργασία μέχρι το 2017

Ο Νίκος Κοροβέσης ανανέωσε τη συνεργασία με τον ΠΑΣ Γιάννινα μέχρι το 2017, με την ομάδα των Ιωαννίνων να του προσφέρει ηγεμονικό συμβόλαιο.
Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ανακοινώνει ότι ο ποδοσφαιριστής Νίκος Κοροβέσης, υπέγραψε επέκταση του συμβολαίου του μέχρι τον Ιούνιο του 2017.
Ο Νίκος Κοροβέσης δήλωσε μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου του στο www.pasgiannina.gr
: «Είμαι χαρούμενος που ανανέωσα το συμβόλαιο μου με τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο, την τεχνική ηγεσία και όλους τους ανθρώπους της ομάδας μου, για την εμπιστοσύνη  που μου  δείχνουν  και  μου έκαναν την πρόταση, πριν ακόμη λήξει το συμβόλαιο  μου,  να συνεχίσω να βρίσκομαι στην ομάδα και τα επόμενα χρόνια.  Υπόσχομαι τόσο σε αυτούς όσο και στους φιλάθλους μας ότι θα προσπαθώ πάντα να βελτιώνομαι και να βοηθώ με όλες μου δυνάμεις την ομάδα μας».

Άρτα: Συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

Την Παρασκευή  το μεσημέρι στην Άρτα, συνελήφθη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, 54χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης έξι (6) μηνών για παραβάσεις του ΚΟΚ.

Βουβοπόταμος Πρεβέζας: Σοβαρός τραυματισμός 34χρονου ημεδαπού οδηγού φορτηγού

Το Σάββατο (08-06-2013) και ώρα 3:40 π.μ. στο Βουβοπόταμο Πρεβέζης, Ι.Χ. Φορτηγό που οδηγούσε 34χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του οδηγού.
Προανάκριση για τις συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.

Παράνομες προσλήψεις!

Γνωρίζετε ότι σε ΑΕΙ, με πλαστές προϋπηρεσίες έγιναν παράνομα αορίστου χρόνου εργολάβοι στα 60 τους;
Γνωρίζετε ότι απασχολούν σε διοικητικά δημοσιογράφους πτυχιούχους, σε ΑΕΙ., την ώρα που έμπειρους δημοσιογράφους τους απολύουν από την ΕΡΤ κ.λπ.;
Γνωρίζετε ότι αυτοί είναι ομάδες της οικογενειοκρατίας και εμπροσθοφυλακή της διαφθοράς;
Γνωρίζετε ότι το υπουργείο έχει κάνει απογραφή, αλλά αυτά δεν τα βλέπει;
Τα θεωρεί φυσιολογικά;
Γνωρίζετε ότι αυτοί και οι επίορκοι καλύπτονται από την οικογενειοκρατία, την συνδικαλιστική αλητεία, τις διοικήσεις που τους προσέλαβαν παράνομα, την διαπλοκή, το κράτος της διαφθοράς;
Γνωρίζετε, ότι τους έντιμους και ικανούς υπαλλήλους, που δεν έχουν πλάτες και στηρίξεις, τους έχουν στο ψυγείο, τους κακομεταχειρίζονται, σκηνοθετούν κατηγορίες, τους χαρακτηρίζουν δήθεν ακατάλληλους κ.λπ. με σκοπό να τους απολύσουν με άθλια τεχνάσματα, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή κ.λπ.;
Γνωρίζετε ότι γι’ αυτό τα μαγειρεύουν οι επίορκες διοικήσεις με την ανοχή του τριτοκοσμικού διεφθαρμένου κράτους;
 Φυσικά και τα γνωρίζετε αλλά δεν βγάζετε άκρη με την διαπλοκή που μας κατέστρεψε.
Ο ίδιος ο κλέφτης ποτέ δεν θα βρει τον κλέφτη. Θα την πληρώσουν οι έντιμοι που χαλούν την πιάτσα της διαπλοκής, διότι γι’αυτούς είναι επικίνδυνοι!
Έχουν αντιστρέψει την πυραμίδα της ηθικής και της λογικής.
Το θέμα είναι απλό:
Να απολύσουν τους αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν παράνομα τα 13 τελευταία χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες, τους επίορκους αρμόδιους που τους προσέλαβαν, την οικογενειοκρατία!!
Ας αφήσουν επιτέλους τα μαγειρέματα ετών και την εκδούλευση!

Τα στοιχεία του συγγραφέα είναι στην διάθεση του blog

Εσωκομματικές εκλογές στο τοπικό ΠΑΣΟΚ Ν.Ε. Ιωαννίνων

Εν όψει των εκλογών της 9ης Ιουνίου για Ν.Ε.-ΝΕΟΕ-ΝΕΚΑΠ και Συντονιστικές Επιτροπές, το τοπικό ΠΑΣΟΚ απευθύνει κάλεσμα σ’ όλα τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος, υπενθυμίζοντας πως οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, της Κυριακής 9ης Ιουνίου 2013.
Όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν πρέπει να έχουν μαζί τους απαραίτητα το Δελτίο ταυτότητας ή άλλο δημόσιο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτοπροσωπία τους.
Σας  κάνει γνωστό ότι οι εκλογές για όλο το νομό θα διεξαχθούν στους εξής χώρους στους παρακάτω δήμους:
Β. Τζουμέρκων-Πρώην Δημαρχείο Καλεντζίου
Δωδώνης – Πνευματικό Κέντρο Κρυφοβού
Ζαγορίου- Δημαρχείο Ασπραγγέλων
Ζίτσας- Παλιό Δημαρχείο Ελεούσας
Ιωαννιτών-Λιθαρίτσια
Κόνιτσας-Δημαρχείο Κόνιτσας
Πωγωνίου-Παλιό Δημαρχείο Καλπακίου

Το ψηφοδέλτιο έχει ως εξής:
Υποψήφιοι Νομαρχιακής Επιτροπής
Αγγέλη Αγγελική του Ιωάννη
Αρλέτος Ευάγγελος του Βασιλείου
Βακάλης Γεώργιος του Νικολάου
Γκάρτζιος Αναστάσιος του Βασιλείου
Γκέκα Βιργινία του Θεοδώρου
Γκόγκος Χρήστος του Νικολάου
Δεληκούρα Αικατερίνη (Ρένα) του Σταύρου
Ζούμπας Στέφανος του Θεοφάνη
Καραγιώργος Ιωάννης του Σωτηρίου
Καρακίτσιος Θεόδωρος του Γεωργίου
Ντούλια Περσεφόνη (Πέρση) του Ορέστη
Πατεράκης Εμμανουήλ του Γεωργίου
Τζιάφκου Χρύσα του Ανδρέα
Τσακανίκας Νικόλαος του Λαζάρου
Τσούκαλης Άρης του Ευαγγέλου
Υποψήφιοι Νομαρχιακής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου
Αδάμος Γεώργιος του Παντελή
Γκλέζος Θεοδόσιος του Ιωάννη
Ζυγούρης Αλέξανδρος του Γεωργίου
Υποψήφιοι Νομαρχιακής Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης
Κιτσανού Μαργαρίτα του Θεμιστοκλή
Λυκοτραφίτης Ιωάννης του Δημητρίου
Μάγγος Μιχαήλ του Κωνσταντίνου
Παππάς Νικόλαος του Ευθυμίου
Φίλης Δημήτριος του Παναγιώτη.

MRB: Προβάδισμα 2,3% για την Νέα Δημοκρατία

Προβάδισμα 2,3% στην εκτίμηση ψήφου έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της MRB που δημοσιεύει η Real News.
Συγκεκριμένα:
ΝΔ: 27,9%
ΣΥΡΙΖΑ: 25,6%
ΠΑΣΟΚ: 6,4%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 6,9%
Χρυσή Αυγή: 13,4%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 6,2%
ΚΚΕ: 5,8%
Οικολόγοι-Πράσινοι: 1,5%
Άλλο Κόμμα: 6,3%.
Στην ικανότητα διακυβέρνησης το 38,5% δηλώνει ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου, το 31,6% δηλώνει ότι η ΝΔ είναι καταλληλότερη και το 21,1% αναφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ.
Το 43,2% θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Α Σαμαρά έναντι 23,7% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας και 31,2 % που αναφέρουν κανένας από τους δύο.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει 43,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 26,3%.