Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Καταιγιστική η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος συνέτριψε τον Αχέρων Ρωμανού με 7-0


*Σαρωτική ήταν η  Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος καθώς επικράτησε με σκορ 7-0 του νεοφώτιστου Α.Σ. Αχέρων Ρωμανού στο γήπεδο «Στάθης Τσανακτσής» στην 1η  αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 0-2, με δύο εύστοχα πέναλτι από του Χαρίση Ιωάννη.
Στην επανάληψη ο Μπάγιας Ελευθέριος με δυο γκολ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-4.
Ο Ζενέλης Πάτροκλος  με διαγώνιο σουτ έκανε το 0-5.
Ο Fejzulla Relsi με σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ το 0-6.
Το τελικό 0-7 διαμόρφωσε ο Στεφάνου Χρήστος με σουτ εκτός περιοχής.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Ντότης Ραφαήλ-Βασίλειος, Κόντος Κωνσταντίνος (Καρδάσης Γεώργιος 43΄), Μήτος Βασίλειος, Καπρινιώτης Ευστράτιος, Μυριούνης Σταύρος, Μπάγιας Ελευθέριος,  Avdylaj Agron (Ζενέλης Πάτροκλος 46΄), Χαρίσης Ιωάννης  (Fejzulla Relsi 70΄) Μακρής Χρήστος, Στεφάνου Χρήστος

Αδελφότητα Ηπειρωτών Ρόδου: 3ο Αντάμωμα λαϊκού πολιτισμού την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30

Σχεδιάζεται ένα νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 35.000 ανέργους


Με απόφαση του υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας ολοκληρώνουν το σχεδιασμό ενός νέου, αναμορφωμένου κύκλου του προγράμματος απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα σε όλους τους δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας, καθώς και σε 37 υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, τα βασικά καινοτόμα στοιχεία του νέου προγράμματος αφορούν στην αποκλειστική του στόχευση σε αδύναμες ομάδες της αγοράς εργασίας, την ολοκληρωμένη διάρθρωση και το θετικό αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες.
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα, που θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, θα απευθύνεται σε ανέργους που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα επανένταξης στην αγορά εργασίας (μακροχρόνια άνεργοι) και, ιδίως, σε αυτούς που ανήκουν σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.
Η απασχόληση, διάρκειας οκτώ μηνών, η οποία σε καμία περίπτωση – όπως εξάλλου ισχύει για όλα τα ενεργητικά προγράμματα απασχόλησης ανέργων σε φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα - δεν θα καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες των συμμετεχόντων φορέων, θα πραγματοποιηθεί σε στοχευμένα έργα των δήμων και φορέων που θα αποσκοπούν κατά βάση στη βελτίωση της καθημερινότητας σε τοπικό επίπεδο, όπως, ενδεικτικά, τη συντήρηση και την αναβάθμιση μικρών υποδομών, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους, την αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος, κ.λπ.

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών, κατά το τελευταίο 24ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα


Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις και σχηματισμοί δικογραφιών, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
*Xθες (20-09-2019) το πρωί σε χωριό του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Άρτας και του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 58χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή. Ειδικότερα, ο 58χρονος συνελήφθη διότι στην κατοχή του καθώς και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (45,76) γραμμαρίων, ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα και δύο σφαίρες αγνώστου διαμετρήματος.
*Χθες (20-09-2019) το πρωί στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου, ένας 40χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις των Μονομελών Πλημμελειοδικείων Αργοστολίου και Σάμης Κεφαλληνιάς, συνολικής ποινής φυλάκισης έξι (6) μηνών και χρηματικής ποινής (500) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
*Χθες (20-09-2019) το μεσημέρι στο 12ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 29, 20, 24 και 23 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής. Συγκεκριμένα, οι τέσσερις δράστες, χθες το μεσημέρι στον Βράχο Πρέβεζας, εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα σε μονοκατοικία χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάποιο αντικείμενο. Κατασχέθηκε το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν καθώς και ένα διαρρηκτικό εργαλείο που βρέθηκε στην κατοχή τους.
Σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σε βάρος 41χρονου ημεδαπού, ο οποίος εμπλέκεται σε μία υπόθεση εξαπάτησης ηλικιωμένης στην Άρτα καθώς και σε δύο απόπειρες. Συγκεκριμένα, ο δράστης, προχθές (19-09-2019) το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας, εισήλθε στα σπίτια τριών ηλικιωμένων γυναικών προσποιούμενος ότι είναι φίλος συγγενικού τους προσώπου και με το πρόσχημα ότι θα παραλάβει προσωπικά τους έγγραφα αντί αυτών, κατάφερε να αποσπάσει από τη μία ηλικιωμένη γυναίκα το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ.

2ος Δρόμος της νίκης-Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Την επίσημη έναρξη των ιστορικών εκδηλώσεων «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2019» θα σηματοδοτήσει ο αγώνας δρόμου «Δρόμος της Νίκης» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019.
Στα πλαίσια των εορτασμών για το ιστορικό ΌΧΙ ο Δήμος Πωγωνίου διοργανώνει για 2η χρονιά αγώνα δρόμου 21 χλμ που θα πλαισιώνεται από μία ακόμη διαδρομή 9 χλμ.
Οι συμμετέχοντες θα διέλθουν από ιστορικά σημεία που έχουν συνδεθεί με τους νικηφόρους αγώνες του έθνους κατά το έπος του ’40. 
Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στους ακόλουθους σύνδεσμους:
ΚΑΛΠΑΚΙΑ: Ο δρόμος της νίκης (21km) - 2019
ΚΑΛΠΑΚΙΑ: Αγώνας δρόμου (9km) - 2019
Πληροφορίες αγώνων: https://myadventure.gr/item/o-dromos-tis-nikis/
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ
2ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «Ο ΔΡΟΜΟΣ THΣ ΝΙΚΗΣ»
1.   ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Δημαρχείο Δήμου Πωγωνίου, στην κεντρική πλατεία του χωριού Καλπάκι
Ώρα εκκίνησης: ΑΓΩΝΑΣ 9 χλμ: 09:30
ΑΓΩΝΑΣ 21 χλμ: 09:35
2.    ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η αθλητική δοκιμασία των δρομέων στην ιστορική περιοχή του Καλπακίου, δίνοντας το κίνητρο στους δρομείς και στους φίλους να γνωρίσουν την ιστορική περιοχή, η οποία έχει συνδεθεί με τους νικηφόρους αγώνες του έθνους μας κατά το έπος του ΄40.
3.   ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://myadventure.gr/registration/  
Η εγγραφή ενέχει τη θέση υπεύθυνης δήλωσης για την πλήρη αποδοχή των κανονισμών της Διοργάνωσης και της ατομικής ευθύνης.
Προθεσμία εγγραφής: 16 Οκτωβρίου 2019
Όριο συμμετοχών: 300 δρομείς και για τους δύο αγώνες
Ø  Σημαντική παρατήρηση: Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων και της Δωρεάν συμμετοχής, παρακαλούμε να υποβάλλετε υπεύθυνα τη φόρμα εγγραφής για τη συμμετοχή σας στους αγώνες, έτσι ώστε η Γραμματεία να προγραμματίσει τους αριθμούς ΒΙΒ και τα τσιπ χρονομέτρησης χωρίς κενά και απώλειες.
4.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Η γραμματεία του αγώνα θα βρίσκεται στον χώρο της εκκίνησης και οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους την Κυριακή 20-10-2019 από τις 08:00 έως τις 09.00.
Εκεί θα μπορούν να εναποθέσουν σε φυλασσόμενο, απόεθελοντές, χώρο τα ρούχα που θα χρειαστούν για να αλλάξουν μετά τον τερματισμό τους (drop bag)
5.   ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον αγώνα είναι οι δρομείς να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Δρομείς κάτω των 18 ετών, θα μπορούν να συμμετάσχουν μόνο με υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα τους.
6.  ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ: Και οι δύο αγώνες ξεκινούν από το Δημαρχείο του Δήμου Πωγωνίου στο χωριό Καλπάκι, θα διέλθουν από ιστορικούς χώρους που αποτέλεσαν την γραμμή άμυνας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά την αναχαίτιση των αντιστοίχων Ιταλικών Δυνάμεων (ποταμός Καλαμάς, πρόποδες Υψώματος «ΜΑΧΗΤΗΣ», Μονή «Βελλάς», κ.α), ενώ οι δρομείς των 21 χλμ θα περάσουν μέσα από το χωριό Παρακάλαμος, για να συναντήσουν αμέσως μετά τα χωριά Δολιανά, Αρετή και Βροντισμένη. Οι διαδρομές είναι σε ασφάλτινο δρόμο με ελάχιστες και χαμηλές υψομετρικές διαφορές.
7.  ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ:
Αγώνας 9 χλμ: 1ος Σταθμός 4,5 χλμ: Νερό
Αγώνας 21 χλμ: 1ος Σταθμός 5 χλμ: Νερό
2ος Σταθμός 10 χλμ: Νερό & ισοτονικό 3ος Σταθμός 15 χλμ: Νερό & μπανάνα 4ος Σταθμός 18 χλμ: Νερό & ΒΙΚΟΣcola
Γεύμα αποκατάστασης: Νερό, μπανάνα, σοκολατούχο γάλα, και τοπικά εδέσματα για όλους τους αθλητές στον τερματισμό.
8.  ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ: Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σημεία ελέγχου.

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: Ημερήσιο πανηγύρι στο Πεδίο του Άρεως, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, ώρα 12:00


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση διοργανώνει Ημερήσιο Πανηγύρι στο Πεδίο του Άρεως,  την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019
(Από 12.00΄...κι όσο κρατήσει)!

Τραυματισμός επιβάτιδος πλοίου στην Ηγουμενίτσα


Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό τραυματισμού 64χρονης αλλοδαπής επιβάτιδος του Ε/Γ -Ο/Γ «CRUISE EUROPA» σημαίας Ιταλίας, μετά από πτώση της εντός του πλοίου.
Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Τμήμα Επειγόντων περιστατικών Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 23-09-2019 έως 29-09-2019)


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 23 έως 29 Σεπτεμβρίου του έτους 2019) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δεύτερα (23-09-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (24-09-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (25-09-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (26-09-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Αρματα – Δίστρατο.
Παρασκευή (27-09-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Κυριακή (29-09-2019) και ώρες από 18:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δεύτερα (23-09-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Άγιος Κοσμάς – Ωραιόκαστρο – Κάτω Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό.
Τρίτη (24-09-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Τετάρτη (25-09-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (26-09-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο.
Παρασκευή (27-09-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Kέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή – Χουλιαράδες.
Σάββατο (28-09-2019) και ώρες από 08:00 έως 13:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι - Διχούνι.
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
Δευτέρα (23-09-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
Τρίτη (24-09-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατός – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή– Σκούπα – Δαφνωτή.
Τετάρτη (25-09-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλοχώρι – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές.
Πέμπτη (26-09-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Παρασκευή (27-09-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή-Ανέζα-Κορωνησία-Πολύδροσο-Ράχη-Αγ. Σπυρίδωνας-Στρογγυλή.
Σάββατο (28-09-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:
 Δευτέρα (23-09-2019) και ώρες από 16:00 έως 22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγια
 Τρίτη (24-09-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (25-09-2019) και ώρες από 16:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα-Σφηνωτό-Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο-Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά-Σκιαδάς-Κρανέα.
Πέμπτη (26-09-2019) και ώρες από 16:00 έως 22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (27-09-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά-Γωνιά-Δρυμώνας-Κερασώνας-Άγιος Γεώργιος-Παντάνασσα-Πέτρα.
Σάββατο (28-09-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι - Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη- Τζάρα- Θέμελο – Χόχλα- Κουκούλι.
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
Δευτέρα (23-09-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (24-09-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (25-09-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (26-09-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
 Παρασκευή (27-09-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Κυριακή (28-09-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα-Τσαγκάρι-Φροσύνη-Αυλότοπος-Κουκλιοί-Γλυκή

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, ώρα 9:30


Την 23-09-2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 9:30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου (Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 215), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Εκλογή Αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου.
Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 12-07-2019 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ηλεκτροφωτισμός της Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων στα Τ.Κ. Κάτω Αθαμανίου (διασταύρωση για Άγιο Χαράλαμπο) και Τ.Κ. Καψάλων», προϋπολογισμού 77.500,00 € με ΦΠΑ.
Έγκριση του Πρακτικού ΙΙ/14-06-2019 της Επιτροπής Διενέργειας της από 15-02-2019 ανοιχτής διαδικασίας για τη σύναψη ηλεκτρονικής δημόσιας σύμβασης μελέτης κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την ανάθεση της μελέτης της Περιφέρειας Ηπείρου «Μελέτη αναδασμού Ελαίας – Φοινικίου Φιλιατών», προεκτιμώμενης αμοιβής 150.000,00 € με ΦΠΑ.
Έγκριση του από 30-08-2019 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της από 30-08-2019 της ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων έως όρια Ηπείρου», προϋπολογισμού 758.000,00 € με Φ.Π.Α.
Έγκριση του από 30-08-2019 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της από 28-08-2019 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση - βελτίωση οδού Κομποτίου – παραλία Ράμματος και σύνδεσή της με την Ε.Ο. Άρτας – Γέφυρας Αννίνου», προϋπολογισμού 515.000,00 € με Φ.Π.Α.
Έγκριση του από 25-07-2019 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της από 12-07-2019 της ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση οδών από θεομηνίες στις περιοχές Κρυόβρυσης, Νέας Σελεύκειας και Συβότων», προϋπολογισμού € 122.000,00 με ΦΠΑ.

Στα ΜΜΕ αναζητούν γιατρειά οι Έλληνες, αλλά οι πληροφορίες δεν είναι πάντοτε αξιόπιστες


Σημαντική πηγή ενημέρωσης για την υγεία είναι τα ΜΜΕ, στα οποία στρέφονται οι περισσότεροι ενήλικες στη χώρα μας για να βρουν πληροφορίες για τα ζητήματα που τους απασχολούν.
Τα πρωτεία της ενημέρωσης κατέχει το Ίντερνετ. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), το 65,2% των αναζητήσεων στο διαδίκτυο αφορούν πληροφορίες για την υγεία, τις ασθένειες, τη διατροφή, τις κακώσεις, τους τραυματισμούς, παράγοντες που βελτιώνουν την υγεία κ.λπ. Μάλιστα το ποσοστό των Ελλήνων που αντλούν από το Ίντερνετ πληροφορίες υγείας σχεδόν πενταπλασιάστηκε μέσα σε μία δεκαετία (από 10% που ήταν το 2008 έφτασε το 47% το 2017).
Η τηλεόραση αποτελεί μία άλλη σημαντική πηγή ιατρικής πληροφόρησης, τόσο μέσω των δελτίων ειδήσεων και των ειδικών εκπομπών υγείας, όσο και μέσω των σειρών με ιατρικό περιεχόμενο. Πανευρωπαϊκή έρευνα είχε δείξει ότι το 20% των Ευρωπαίων αξιολογούν την τηλεόραση ως την κύρια πηγή πληροφόρησης για την υγεία, ενώ ένα άλλο 38% την θεωρεί ως πρόσθετη πηγή πληροφόρησης.
Σύμφωνα, όμως, με τα Εθνικά Ιδρύματα Υγείας (National Institutes of Health) των ΗΠΑ, μόνο το 10% των ιατρικών πληροφοριών που αναρτώνται από ελεύθερες διαθέσιμες πηγές του Διαδικτύου θεωρείται αξιόπιστο.