Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Ευρεία σύσκεψη στην Αθήνα, στο Υπουργείο Πολιτισμού, για την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας

Την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Γιώργος Δόσης και ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής
Ευρεία σύσκεψη με πρωτοβουλία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, το πρωί,στο Υπουργείο Πολιτισμού με θέμα την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, η Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟΑ Μ. Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη, η βουλευτής Άρτας και κυβερνητική εκπρόσωπος Ο. Γεροβασίλη, οι βουλευτές Άρτας Β. Τσίρκας (ΣΥΡΙΖΑ) και Γ. Στύλιος (Ν.Δ.), οι βουλευτές Ιωαννίνων Χ. Μαντάς (ΣΥΡΙΖΑ), Ι. Στέφος (ΣΥΡΙΖΑ), Ι. Καραγιάννης (ΣΥΡΙΖΑ), Μ. Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ), Κ. Τασούλας (Ν.Δ.), ο περιφερειάρχης Ηπείρου Α. Καχριμάνης, ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Γιώργος Δόσης και Κώστας Κωνής, ο αντιπρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου Γ. Σμύρης, ο πρύτανης του ΕΜΠ Γ. Γκιόλιας, η κοσμήτορας της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ Ε. Μαΐστρου, ο καθηγητής του ΕΜΠ Δ. Καλιαμπάκος, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ Α. Ανδρουλιδάκη, η εκπρόσωπος της ειδικής γραμματέως ΕΤΠΑ Ευγενίας Φωτονιάτα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αποδήμων Τζουμέρκων Χρήστος Λαναράς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Αράχθου Δ. Μήτσης.

Mια εξαιρετική πρωτοβουλία που πρέπει να βρει μιμητές...

Με συγκίνηση διάβασα στο "Parakalamos city"  και στα μέσα ενημέρωσης  των Ιωαννίνων, την  πρωτοβουλία που ανέλαβε ο εκδότης της έγκριτης ομογενειακής εφημερίδας "Hellenic News of America" κ. Παύλος Κοτρότσιος, στήριξης με νοσοκομείο εξοπλισμό και είδη πρώτης ανάγκης, κοινωνικών οργανισμών  των παραμεθορίων περιοχών Πωγωνίου και Κονίτσης.
Η πρωτοβουλία του κ. Κοτρότσιου φανερώνει το διαρκές ενδιαφέρον του για την πατρώα γη και τους συμπατριώτες του και αποτελεί μια εξαίρετη προσπάθεια που πρέπει να βρει μιμητές, γιατί ο τόπος και ιδιαίτερα οι  ανήμποροι και οι ωφελούμενοι των κοινωνικών δομών, έχουν ανάγκη την στήριξη όσων συνανθρώπων έχουν την δυνατότητα να τους βοηθήσουν.
Με έκανε να νιώσω όμως  ιδιαίτερη ικανοποίηση η επιλογή των αποδεκτών της βοήθειας που προσέφερε το MID ATLANTIC GREEK AMERICAN FOUNDATION  και στους οποίους θα πιάσει  πράγματι τόπο:

Στέφανος Γρ. Φούσας: Σημείο-Κλειδί για το μέλλον των Ιωαννίνων η πτητική αξιοπιστία του αεροδρομίου

Εδώ και χρόνια, αλλά ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, οι αρχές και οι φορείς των Ιωαννίνων διεκδικούν ένα σύγχρονο και με πτητική αξιοπιστία αεροδρόμιο, για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.
Πρόκειται αναμφισβήτητα για σημείο-κλειδί, καθώς οι προσπάθειες που έχουν καταβληθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννίνων και τους συλλόγους και φορείς της πόλης για αύξηση του τουρισμού, ψαλιδίζονται εξαιτίας της στασιμότητας που υπήρξε, με μεγάλη ευθύνη ανθρώπων που είχαν και έχουν σημαντικές θέσεις σε κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια και έδειξαν αναποτελεσματικότητα στην επίλυση του θέματος.
Ταυτόχρονα πρέπει να αναδειχτεί το γεγονός της μεγάλης αύξησης και του Συνεδριακού Τουρισμού-ιδιαίτερα μετά και την έλευση μεγάλων ιατρικών συνεδρίων, όπως αυτών της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, μιας επιστημονικής εταιρείας με ιδιαίτερο κύρος στο πανελλήνιο και με χιλιάδες Καρδιολόγους μέλη της.

Συνάντηση του Βασίλη Τσίρκα βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστή στην Ε.Π.Ε.Κ.Ε. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Νίκο Παρασκευόπουλο

Σε εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19-05-2016 η συνάντηση του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Κωνσταντίνο Κοσμάτο. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η ανακαίνιση του παλαιού Δικαστικού Κτιρίου της Άρτας για την αξιοποίηση του. 
Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η έγκριση ποσού 500.000 ευρώ για το έτος 2016 από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προς τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. για την ανακαίνιση του Παλαιού Δικαστηρίου της Άρτας. Το έργο θα δημοπρατηθεί από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. μέχρι τον Ιούλιο του έτους 2016.
Με τον τρόπο αυτό ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα του νομικού κόσμου της Άρτας αλλά και της τοπικής κοινωνίας για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Η επίσπευση του αιτήματος αυτού αποτελεί άμεση αναγκαιότητα, δεδομένου ότι, εξαιτίας της αυξανόμενης ύλης που έχει μεταβιβαστεί στο Ειρηνοδικείο, η απονομή της δικαιοσύνης καθίσταται ιδιαίτερα δυσχερής και μη λειτουργική για τους πολίτες αλλά και για όλους τους εμπλεκόμενους. 

Συλλήψεις τριών ατόμων στην Κακαβιά Ιωαννίνων και στην Κοκκινιά Θεσπρωτίας, για καταδικαστικές αποφάσεις και παραβίαση δικαστικής απόφασης

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο στην Κακαβιά Ιωαννίνων και στην Κοκκινιά Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, τρία άτομα, για καταδικαστικές αποφάσεις και παραβίαση δικαστικής απόφασης.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
Σήμερα (20-05-2016) τα ξημερώματα στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων, με συνολική ποινή φυλάκισης έξι μηνών και χρηματική ποινή (800) ευρώ, για παραβάσεις του ΚΟΚ.
Σήμερα (20-05-2016) τα ξημερώματα στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, με ποινή φυλάκισης έξι μηνών και χρηματική ποινή (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Xθες (19-05-2016) το πρωί στην Κοκκινιά Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών, ένας 64χρονος ημεδαπός, για παραβίαση δικαστικής απόφασης που αφορά παύση λειτουργίας κτηνοτροφικής εγκατάστασης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Άρτα: Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπών - διαρρήξεων στα γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Συνελήφθη για τις υποθέσεις αυτές, ένας 22χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων στα γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Άρτα.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες (19-05-2016) το μεσημέρι στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Άρτας, ένας 22χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 22χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως 19-05-2016, διέρρηξε δύο φορές τα γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Άρτα, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό και τριάντα οκτώ (38) δωροεπιταγές.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στο 1ο Forum Διαμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Μακρο-Περιφέρεια Αδριατικής και Ιονίου

H Αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων & Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών Περιφέρειας Ηπείρου, κυρία Τατιάνα Καλογιάννη, εκπροσώπησε την Περιφέρεια Ηπείρου στο 1ο Forum    για την Ευρωπαϊκή Στρατηγική της μακρο-περιφέρειας Αδριατικής - Ιονίου που πραγματοποιήθηκε στις 12 & 13 Μαΐου 2016 στο Dubrovnik Κροατίας.
H εκδήλωση οργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Κροατική προεδρία, ενώ την έναρξη των εργασιών της διήμερης εκδήλωσης κήρυξε η Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική, Κα Corina Cretu.
Η Αντιπεριφερειάρχης κα Τ. Καλογιάννη δήλωσε: «Από τον Νοέμβριο του 2011 η Περιφερειακή Αρχή της Ηπείρου συμμετέχει ενεργά στη συνδιαμόρφωση των προτεραιοτήτων της στρατηγικής της μακρο-περιφέρειας Αδριατικής – Ιονίου, πεπεισμένη ότι η στρατηγική αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα συνδεδεμένα, με αυτή, χρηματοδοτικά πλαίσια, θα προσδώσουν νέα ώθηση για συνεργασίες και επενδύσεις στους τομείς των υδατοκαλλιεργειών, της αλιείας, του περιβάλλοντος, των οδικών μεταφορών και του τουρισμού, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, με παράλληλη προστασία των οικοσυστημάτων της περιοχής, προσφέροντας στις τοπικές κοινωνίες και στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σχετικά, νέα πρόσθετα οφέλη».

33η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 21/22 Μαΐου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, ντέρμπι στον Παρακάλαμο (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 22-05-16/17:30), εκτός η Αναγέννηση (Α.Π.Ο. Δαβάκης-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 22-05-16/17:30)

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΪΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΑΣΦΑΚΑΣ 
ΩΡΑ: 17:30

Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ 
ΩΡΑ: 17:30

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 21 Μαΐου  2016
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ (17:30)
Κυριακή 22 Μαΐου  2016
Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (17:30)
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ (17:30)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (17:30)
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (17:30)
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (17:30)
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (17:30)
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ο.ΖΩΟΔΟΧΟΣ (17:30)
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ (17:30)

Αυξημένο το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ για 800.000 ιδιοκτήτες ακινήτων

Σοκ περιμένει τον Αύγουστο τουλάχιστον 800.000 ιδιοκτήτες που διαθέτουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ και όταν θα δουν τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ του 2016 θα διαπιστώσουν πως καλούνται να πληρώσουν πολύ περισσότερα από πέρυσι.

Παρά τις μειώσεις των αντικειμενικών έως και 30%, τα νέα εκκαθαριστικά θα υπολογιστούν με νέους συντελεστές.
Το υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε αναπροσαρμογή των συντελεστών του κύριου φόρου για τα οικόπεδα και της κλίμακας του συμπληρωματικού φόρου επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι και ο φετινός φόρος ακινήτων θα είναι απλώς μια μικρή παραλλαγή του ΕΝΦΙΑ, με αλλαγές συντελεστών και μόνο, έτσι ώστε να μη τεθεί σε κίνδυνο ο εισπρακτικός στόχος των 2,650 δις ευρώ μετά από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών.
Το πρόβλημα είναι ότι η μείωση των Τιμών Ζώνης σε πολλές περιοχές δεν είναι τέτοια που να καλύπτει τη δραστική μείωση του αφορολογήτου του συμπληρωματικού φόρου από τις 300.000 ευρώ στις 200.000 ευρώ, με αποτέλεσμα πολλοί ιδιοκτήτες να κινδυνεύουν να πληρώσουν μεγαλύτερο φόρο από πέρσι. Το ενδεχόμενο αυτό ενισχύει το γεγονός ότι στην αξία των ακινήτων συνυπολογίζεται, πλέον και η αξία των αγροτεμαχίων, που απαλλάσσονταν ως τώρα.

Ιόνια Οδός: Μόλις 450 μέτρα για να «ξετρυπηθεί» η Σήραγγα Κλόκοβας

Σημαντικό άλμα στη συνολική πρόοδο έκανε το τελευταίο δίμηνο η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές του ypodomes.com η πρόοδος σκαρφάλωσε στο 77,4% δημιουργώντας κλίμα αισιοδοξίας στο έργο και το Υπουργείο Υποδομών.
Την ίδια ώρα, εξαιρετικά πάει η διάνοιξη της Σήραγγας Κλόκοβας, δείχνοντας τελικά ότι όλα είναι εφικτά όταν «ρέει» το χρήμα στην κατασκευή. Μέχρι το τέλος Απριλίου η πρόοδος στην διάνοιξη της διπλής σήραγγας έφτασε τα 2.430 μέτρα από τα συνολικά 2.880 μέτρα, αφήνοντας υπόλοιπο μόλις 450 μέτρα. Η πλήρης διάνοιξη της σήραγγας αναμένεται να επιτευχθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, δηλαδή σε μόλις 13 μήνες από την έναρξη του «τρυπήματος» του βουνού.
Στο πεδίο των απαλλοτριώσεων τα μέτωπα κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο και η ωρίμανση του έργου είναι ορατή σε πολλά τμήματα καθώς είναι ορατή η ασφαλτόστρωσή τους. Τα έργα αυτή την εποχή προχωρούν αρκετά καλά και ήδη αρχίσουν να καταστρώνονται σχέδια στο Υπουργείο σχετικά με την παράδοση τμημάτων.

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ασπροπύργου, διοργανώνει Ηπειρώτικο αντάμωμα, το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016, ώρα 21:00, στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρο Ηπειρωτών Ασπροπύργου, τέρμα Αθ. Τσίγκου, Ασπρόπυργος

Για άλλη μια χρονιά ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ασπροπύργου καλωσορίζει το καλοκαίρι, το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016, ώρα 21:30, με ένα γνήσιο ηπειρώτικο αντάμωμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηπειρωτών Ασπροπύργου, τέρμα Αθ. Τσίγκου στον Ασπρόπυργο.
Την μουσική ευωχία των Ηπειρωτών και των φίλων της Ηπείρου, έχει αναλάβει η ηπειρώτικη κομπανία του κλαρινίστρα Δόκιμου Χαραλάμπους, με τους Κώστα Τζίμα, Δημήτρη Καλογήρου, Ελευθερία Χαραλάμπους και Γιώργο Μαγγίνα στο τραγούδι.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις φαρμακοποιών περιόδου Ιουνίου 2016

Σύμφωνα με  σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, η τελευταία προθεσμία για την αποστολή των  δικαιολογητικών των υποψηφίων Φαρμακοποιών για τις Εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, περιόδου  IOYNIOY 2016 στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας (Αριστοτέλους 17) είναι μέχρι την Δευτέρα 06-06-2016.
Ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων είναι η Δευτέρα 13-06-2016.
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
1) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Ιωαννίνων–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87130
2) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Άρτας–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
3) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Θεσπρωτίας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653-60186 & 60184
4) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Πρέβεζας–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
5) Υπουργείο Υγείας, Δ/νση Επιστημονικής Τεκμηρίωσης & Διοικητικής &  Γραμματειακής  Υποστήριξης  κ. Ζαχαράκης: 210-8208827,  210-8833459 & 210-8216480
ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ (ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 40 ΑΘΗΝΑ)


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Λαπαροσκοπική ιεροπηξία: Δίνει μόνιμη λύση στην πτώση μήτρας

Ποσοστό επιτυχίας που φτάνει το 95%  έχει στην ανάρτηση της μήτρας ή του κολοβώματος  η λαπαροσκοπική ιεροπηξία με  τη χρήση πλέγματος, σε σχέση με την κολπορραφία που αγγίζει μόλις το 50%!
Η μέθοδος της λαπαροσκοπικής ιεροπηξίας με  τη χρήση πλέγματος τείνει τα τελευταία χρόνια να γίνει μέθοδος επιλογής από τις γυναίκες για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης του κόλπου και την πτώση μήτρας.
«Η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής, προσφέρει σε σχέση με τις άλλες μορφές θεραπείας ασύγκριτα πλεονεκτήματα και μόνιμη λύση» αναφέρει ο  Διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Αθήνας, τ. Επιμελητής Μαιευτικής Γυναικολογίας του Princess Royal University Hospital London και συνεργάτης των Νοσοκομείων Μητέρα και Υγεία, κ Στέφανος Χανδακάς.
Σύμφωνα με τους γυναικολόγους το πρόβλημα της χαλάρωσης του κόλπου  είναι πολύ σημαντικό γιατί επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα  ζωής μιας γυναίκας, αλλά και την σεξουαλική της επαφή, καθώς το σεξ σε πολλές περιπτώσεις είναι αδύνατο.
 Μάλιστα σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία  περίπου το  30με 40 % των γυναικών θα εμφανίζει πρόπτωση κάποια στιγμή στη ζωή τους.
Η πάθηση εμφανίζεται συνήθως μετά την εμμηνόπαυση και  μετά την ηλικία των 50χρόνων σε γυναίκες που έχουν γίνει μητέρες. Παρόλα αυτά υπάρχουν και περιπτώσεις που  μπορεί να εμφανιστεί  νωρίτερα και σε μικρότερες ηλικίες.