Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Mια εξαιρετική πρωτοβουλία που πρέπει να βρει μιμητές...

Με συγκίνηση διάβασα στο "Parakalamos city"  και στα μέσα ενημέρωσης  των Ιωαννίνων, την  πρωτοβουλία που ανέλαβε ο εκδότης της έγκριτης ομογενειακής εφημερίδας "Hellenic News of America" κ. Παύλος Κοτρότσιος, στήριξης με νοσοκομείο εξοπλισμό και είδη πρώτης ανάγκης, κοινωνικών οργανισμών  των παραμεθορίων περιοχών Πωγωνίου και Κονίτσης.
Η πρωτοβουλία του κ. Κοτρότσιου φανερώνει το διαρκές ενδιαφέρον του για την πατρώα γη και τους συμπατριώτες του και αποτελεί μια εξαίρετη προσπάθεια που πρέπει να βρει μιμητές, γιατί ο τόπος και ιδιαίτερα οι  ανήμποροι και οι ωφελούμενοι των κοινωνικών δομών, έχουν ανάγκη την στήριξη όσων συνανθρώπων έχουν την δυνατότητα να τους βοηθήσουν.
Με έκανε να νιώσω όμως  ιδιαίτερη ικανοποίηση η επιλογή των αποδεκτών της βοήθειας που προσέφερε το MID ATLANTIC GREEK AMERICAN FOUNDATION  και στους οποίους θα πιάσει  πράγματι τόπο:


- Στη Τοπική Κοινότητα Παρακαλάμου.
- Στην «Κιβωτό του Κόσμου» Πωγωνιανής,
-  Στο Γηροκομείο της Μητρόπολης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, στην Κόνιτσα.
Η επιλογή των παραπάνω Φορέων δείχνει πόσο προσεκτικά ιεραρχήθηκαν οι ανάγκες και τέθηκαν οι προτεραιότητες στην διανομή της βοήθειας, απ’ τον κ. Κοτρότσιο και τους συνεργάτες του, στους οποίους αξίζουν τα συγχαρητήριά μας.


Παναγιώτης Β. Μανούρης