Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Εφάπαξ επιδότηση ως 9.000 ευρώ για φύτευση δένδρων (καρυδιές, κερασιές, µηλιές)

Στα 25 και 90 δέντρα ανά στρέµµα ανάλογα µε τη φύτευση ορίζονται οι υποχρεώσεις των δικαιούχων με επιλέξιμες καρυδιές, κερασιές, µηλιές.
Το κόστος φύτευσης δένδρων όπως καρυδιές, κερασιές και µηλιές και τη συντήρησή τους για µία 8ετία µε τη µορφή εφάπαξ καταβολής ενισχύσεων έως 9.090 ευρώ καλύπτει η Πρώτη Δάσωση της νέας προγραµµατικής περιόδου, που προβλέπει επίσης την ετήσια πριµοδότηση του αγρότη για 12 χρόνια σε περίπτωση συγκαλλιέργειας µε αροτραίες καλλιέργειες.
Στα 25 και 90 δέντρα ανά στρέµµα ανάλογα µε τη φύτευση ορίζονται οι υποχρεώσεις των δικαιούχων με επιλέξιμες καρυδιές, κερασιές, µηλιές.
Σε σχέση µε τον «Μπαλτατζή» το Μέτρο 8.1 «Στήριξη για δάσωση» ανοίγεται σε έναν νέο κατάλογο επιλέξιµων ποικιλιών δένδρων στα καρποφόρα, όπως είναι οι αχλαδιές, οι µηλιές και οι κερασίες και παράλληλα µειώνει τον ελάχιστο αριθµό δένδρων ανά στρέµµα που υποχρεούται να φυτεύει ο δικαιούχος, σε 25 και 90 δένδρα/στρέµµα ανάλογα τον τρόπο φύτευσης.

15η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 9/10 Ιανουαρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Α.Π.Ο. Δαβάκης 10-01-16/15:00), εκτός η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Π.Α.Ο. Πεντέλης-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 10-01-16/15:00), εκτός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Αετός Νήσου-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 10-01-16/15:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΝΗΣΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ   

ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 
ΩΡΑ: 15:00

Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 9 Ιανουαρίου  2016
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ (15:00)
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (15:00)
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (15:00)
Κυριακή 10 Ιανουαρίου  2016
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:00)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ (15:00)
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ  (15:00)
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (15:00)
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (15:00)

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ (15:00)

Δηλώσεις Περιφερειάρχη για τις εξισωτικές αποζημιώσεις

Τους κτηνοτρόφους που έχουν υποστεί περικοπές στις εξισωτικές αποζημιώσεις τους  εξαιτίας των επιλέξιμων βοσκοτόπων, να υποβάλλουν άμεσα ενστάσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ, κάλεσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μετά από επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου.
"Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, αλλά αυτός θέλει πολιτική απόφαση από το Υπουργείο. Επειδή όμως μπαίνει στη μέση και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, απαιτείται να δοθεί λύση από τον Πρωθυπουργό και  με εντολή της Κυβέρνησης να λυθεί το πρόβλημα στον ΟΠΕΚΕΠΕ", τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Δήμος Πωγωνίου: Προικοδότηση από το κληροδότημα Λουκά Κόντη

Οικονομική ενίσχυση σε μία άπορη κόρη που παντρεύτηκε το 2015 δίνει το Κληροδότημα "ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ".
Οι αιτήσεις θα πρέπει να κατατεθούν έως τις 30 Ιανουαρίου 2016.

Έρχονται αλλαγές στα capital controls

Νέες, ευνοϊκές αλλαγές στα capital controls έρχονται το επόμενο διάστημα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών με απόφαση του αρμόδιου υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου και η οποία δημοσιεύτηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Σύμφωνα με πληροφορίες,  με βάση τις νέες αλλαγές, οι πολίτες θα μπορούν να εκταμιεύουν περισσότερα από 420 εάν θέλουν να πληρώσουν εισφορές, ενώ οι δανειολήπτες θα μπορούν να αποπληρώνουν μερικώς ή όλο το δάνειο υπό προϋποθέσεις.
Αναλυτικά, οι αλλαγές για τους τραπεζικούς περιορισμούς:
1. Απαγορεύεται η πρόωρη, μερική ή ολική, εξόφληση δανείου σε πιστωτικό ίδρυμα με εξαίρεση:
α) την αποπληρωμή με μετρητά ή έμβασμα από το εξωτερικό,
β) την αποπληρωμή μέσω χορήγησης νέου δανείου, με σκοπό την αναδιάρθρωση, υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό του νέου δανείου είναι ίσο τουλάχιστον με το ποσό του ανεξόφλητου κεφαλαίου του αρχικού δανείου, και

Πρέβεζα: Συνελήφθη 35χρονος υπήκοος Αλβανίας για κατοχή ναρκωτικών χαπιών

Κατασχέθηκαν (487) ναρκωτικά χάπια

Συνελήφθη χθες (07-01-2016) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών χαπιών.
Αναλυτικότερα, ο 35χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων της Πρέβεζας και σε έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν μέσα στον ταξιδιωτικό του σάκο, είκοσι τρία κουτιά που περιείχαν (487) ναρκωτικά χάπια, διαφόρων σκευασμάτων, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.
Τα ναρκωτικά χάπια κατασχέθηκαν.

Ο 35χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η δράση του. 

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για ληστεία

Συνελήφθη, χθες (07-01-2016) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των στοιχείων του 28χρονου, σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, ποινής φυλάκισης τριών ετών, για ληστεία.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του αλλοδαπού εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen .
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Το ΙΝΠΚΑ Ηπείρου λοιπόν εφιστά την προσοχή στο καταναλωτικό κοινό με αφορμή την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν. 4177/2013, οι τακτικές χειμερινές εκπτώσεις έτους 2016 θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου και θα λήξουν το Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου.
Σε αυτό το διάστημα, η πλειονότητα του καταναλωτικού κοινού θα σπεύσει να επωφεληθεί των χαμηλών τιμών των προϊόντων, υποπίπτοντας όμως σε μια σειρά λαθών που ουσιαστικά θα έχει ως αποτέλεσμα την μελλοντική τους οικονομική επιβάρυνση. Συνεπώς οι καταναλωτές, οφείλουν να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί τόσο πριν όσο και κατά την διάρκεια των αγορών τους.
Το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου λοιπόν εφιστά την προσοχή στο καταναλωτικό κοινό στα ακόλουθα:
1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως δια γραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.
2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. "50% έκπτωση").

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα απολύονται λόγω ορίου ηλικίας

Με τη συμπλήρωση του 62ου έτους ηλικίας, απολύονται αυτοδίκαια οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, που έχουν συμπληρώσει 40 έτη προϋπηρεσίας.
Στην περίπτωση που δεν έχει συμπληρωθεί η παραπάνω προϋπόθεση, τότε οι εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας παρατείνουν την παραμονή τους στην υπηρεσία τους, έως τη συμπλήρωση των 40 ετών ασφάλισης και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν του 67ου έτους ηλικίας. 
Τα στοιχεία αυτά περιγράφονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που εκδόθηκε στις 31 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, διευκρινίζεται ότι στην ΠΝΠ τροποποιούνται οι διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 155 του Υπαλληλικού Κώδικα (ΥΚ), με την προσθήκη εδαφίων ως εξής:
- Μόνιμοι υπάλληλοι, που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος, αλλά δεν υπάγονται στο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου ή δεν συνταξιοδοτούνται με βάση τις δημοσιοϋπαλληλικές διατάξεις, απολύονται αυτοδικαίως από την υπηρεσία, μόλις συμπληρώσουν το 62ο έτος της ηλικίας τους. Αν το προσωπικό αυτό κατά τη συμπλήρωση του 62ου έτους της ηλικίας του δεν έχει συμπληρώσει σαράντα (40) έτη συνολική υπηρεσία στο Δημόσιο, παρατείνεται η παραμονή του στην Υπηρεσία, έως τη συμπλήρωση της υπηρεσίας αυτής και όχι πέραν του 67ου έτους της ηλικίας.

Η Ένωση Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης-Παλαιού Φαλήρου «Η Τιτάνη» κόβει την Πίτα της και γλεντάει την Κυριακή 17 Ιανουαρίου, ώρα 13:00, στο Κέντρο ''Γεύσεις του Στέλιου'', Τερψιθέας 1 & Αχιλλέως, Παλαιό Φάληρο

Η Ένωση Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης-Παλαιού Φαλήρου «Η Τιτάνη» κόβει την Πίτα της και γλεντάει την Κυριακή 17 Ιανουαρίου, ώρα 13:00, στο Κέντρο ''Γεύσεις του Στέλιου'', Τερψιθέας 1 & Αχιλλέως, Παλαιό Φάληρο.

Κοπή Πίτας και Ηπειρώτικο Αντάμωμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης, την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016, ώρα 13.30', στο Κέντρο ''Νέο Κάστρο'', Ειδομένης και Τριπόλεως 3, Υμηττός



Η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης ανταμώνει, κόβει την Πίτα της και γλεντάει την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, ώρα 21:00, στο Κέντρο ''Λιθαρίτσια'', Δημ. Γούναρη 42, Γλυφάδα


Ανακοίνωση

Η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης ανταμώνει, κόβει την Πίτα της και γλεντάει την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, ώρα 21:00, στο Κέντρο ''Λιθαρίτσια'', Δημ. Γούναρη 42, Γλυφάδα.
Τιμή συμμετοχής: 17 Ευρώ με φαγητό και απεριόριστο ποτό.
Σας περιμένουμε, για να γλεντήσουμε ηπειρώτικα και παραδοσιακά, μέχρι το πρωί, έτσι όπως κάνουμε εμείς οι Ηπειρώτες και οι φίλοι της Ηπείρου και της Αδελφότητας μας, με μια κορυφαία ηπειρώτικη κομπανία.


Ο Πρόεδρος Γιώργος Κωτσαντής και το Δ.Σ. της Αδελφότητας

Στη δημιουργία Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας προχώρησε πρόσφατα το Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδας

Σκοπός του Ινστιτούτου  είναι η ανάπτυξη επιστημονικών, ερευνητικών  και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στον τομέα της δημόσιας υγείας, με ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και διακοπή του καπνίσματος.
«Η Δημόσια Υγεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό. 
Η παρατεινόμενη οικονομική κρίση στην χώρα μας έχει σημαντικές δυσμενείς επιδράσεις στην Δημόσια Υγεία που καθιστούν αναγκαία την ανάπτυξη στοχευμένων επιστημονικών δραστηριοτήτων στον χώρο. 
Η επιμόρφωση στελεχών Υγείας αλλά και του ευρύτερου κοινού είναι ένα πρώτο βήμα που επιχειρείται από το νεοσύστατο Ινστιτούτο μας» αναφέρει ο επικεφαλής του Ινστιτούτου, διαπρεπής πνευμονολόγος κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, τέως Αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Harvard.
Η υλοποίηση των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας αρχίζει με τον πρώτο κύκλο επιστημονικών διαλέξεων που απευθύνονται σε Ιατρούς, Ψυχολόγους, Επαγγελματίες Υγείας, Εκπαιδευτικούς και Επιστήμονες κάθε τομέα που έχουν ενδιαφέρον ή έρχονται αντιμέτωποι με ζητήματα Δημόσιας Υγείας.