Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ιόνια Οδός: Πυκνώνουν εργοτάξια και εργασίες σε όλο τον άξονα

Το μεγάλο έργο για την Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο

Πυκνώνουν τα εργοτάξια για την κατασκευή της Ιόνιας Οδού. Το μεγαλύτερο οδικό έργο σε Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο (ο οδικός άξονας ξεκινά από το Αντίρριο και φτάνει μέχρι την είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων) όσο πάει γίνεται και πιο εμφανές ότι έχει πάρει μπρος. Μεγάλο μέρος των εργασιών έχει ξεκινήσει στο νότιο τμήμα του ενώ στο βόρειο τμήμα γίνεται αναδιοργάνωση των εργοταξίων.
Εν τω μεταξύ στο φουλ είναι πλέον οι μελέτες και οι γεωτεχνικές έρευνες για την σήραγγα στην Κλόκοβα. Μηχανήματα και μετρήσεις γίνονται προκειμένου να διαπιστωθεί το υπέδαφος που θα συναντήσουν τα μηχανήματα εκσκαφής.

Συνεδριάζει την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Συνεδριάζει  την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 9.30 π.μ. η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 17-02-2014 συνεδριάσεως.
1. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της
Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση κόμβου Εγνατίας Οδού προς Γραμμενοχώρια», προϋπολογισμού € 246.000,00 με ΦΠΑ.
2. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ε.Ο. Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού € 150.000,00 με ΦΠΑ.
3. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση Ε.Ο. Ιωαννίνων – Μετσόβου προς Κατάρα», προϋπολογισμού € 150.000,00 με ΦΠΑ.
4. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση οδικού δικτύου Καλπάκι – Κόνιτσα – Όρια νομού», προϋπολογισμού € 120.000,00 με ΦΠΑ.

Πεντάσφαιρος ο Αγροτικός Αστέρας- Νικηφόρο πέρασμα της Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος από τους Αμπελόκηπούς- Έχασε στην έδρας της η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου από την πρωτοπόρο Αγία Μαρίνα-

*Επιστροφή στις νίκες για τον Αγροτικό Αστέρα που το απόγευμα της Τετάρτης νίκησε την ουραγό ομάδα των Ραφταναίων με  το ευρύ 5-0!
Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλά στο παιχνίδι την έναρξη του αγώνα, έδειξαν τις απειλητικές τους διαθέσεις άλλα με το πέρασμα του χρόνου και αφού διαπίστωσαν την κατωτερότητα των αντιπάλων, έριξαν τον ρυθμό και  έκαναν πολλά λάθη.
Με γκολ του Σαδεδίν στο 38΄  οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 1-0.
 Στην επανάληψη ο Αστέρας ανέβασε στροφές, παρουσιάστηκε με το γνωστό του καλό πρόσωπο και στο 50΄ ο Σκόρδος  Κ. διπλασίασε τα τέρματα ύστερα από εκπληκτική πάσα του Χαρίση Θ.
Στο 60΄ ο  Ντρουμπάλης έκανε το 3-0.
Ο Τσιώλης  με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο στο 75΄ έκανε το 4-0 και στο 80΄ το τελικό  5-0 μετά και στις δυο φορές από καταπληκτικές κάθετες μπαλιές του Μπίκα Ν..
Αγροτικός Αστέρας:
Τσίτος, Χαλιγιάννης, Δρίβας, Μήτσης, Τασιούλας, Αποστόλου (Γκέλης Θ. 50΄), Ζότα, Ντρουμπάλης, Σαδεδίν (Μπίκας Ν. 60΄), Χαρίσης Θ., (Τσιώλης 70΄), Σκόρδος Κ.
*Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το στραβοπάτημα των αντιπάλων της, κέρδισε εκτός τους Αμπελόκηπους (0-1) και πέρασε  στην δεύτερη προνομιούχο θέση του ομίλου μαζί με το Ασβεστοχώρι. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής:
Αμφιθέα-ΑΠΟΕΛ 2-2
Πρωτόπαπα-Ασβεστοχώρι 2-3
Βουνοπλαγιά-Δαβάκης 3-4
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Ραφταναίοι 5-0
Περίβλεπτος-Ανάργυροι 4-1
Αμπελόκηποι-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 0-1
Ζωοδόχος-ΠΑΟ Κόνιτσας 1-0
Σταυράκι-Πεντέλη 1-0
Κεφαλόβρυσο-Αγία Μαρίνα 0-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (26η  αγωνιστική)
1. Αγία Μαρίνα: 67
2. Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: 52 
3. ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου: 52 
4. Αστήρ Αμφιθέας: 51
5. Ζωοδόχος: 50
6. Σταυράκι: 48
7. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 47  
8. ΑΠΟΕΛ: 44
9. ΠΑΟ Κόνιτσας: 41
10. Περίβλεπτος: 40  
11. Κεφαλόβρυσο: 29
12. Αετός Πρωτόπαπας: 29
13. Αλμυρός Βουνοπλαγιάς: 23
14. Πεντέλη: 23
15. Δόξα Αναργύρων: 19
16. Δαβάκης: 17
17. Αμπελόκηποι: 17
18. Ραφταναίοι: 11

Κόβονται τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ

Σημαντική ελάφρυνση στις επιχειρήσεις θα φέρει η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 2,9% για εργοδότες και 1% για τους εργαζόμενους από 1η Ιουλίου 2014 που συμφώνησαν τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών με την τρόικα αλλά η μείωση θα επιφέρει την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΑΕΔ .
Τέλος στο οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ που έπαιρναν μέχρι και φέτος οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα βάλει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών , που συμφωνήθηκε μεταξύ της κυβέρνησης και της Τρόικας και θα εφαρμοστεί από τον Ιούλιο 2014. Η ρύθμιση θα μειώσει το κόστος από 500 ως και 700 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο θα δημιουργήσει νέα τρύπα στα ασφαλιστικά Ταμεία.

Στους 64 οι νεκροί, νοσηλεύονται 59 βαριά περιστατικά στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Σταθερά υψηλή παραμένει η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα.

Οι νεκροί λόγω επιπλοκών που εμφάνισαν μετά τη νόσησή τους με γρίπη ανέρχονται πλέον σε 64 (ο αριθμός τους έχει υπερβεί τα θύματα των δύο προηγούμενων χρόνων και παραπέμπει πλέον στα θύματα της γρίπης της πανδημικής περιόδου 2010-2011).
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), 59 άτομα νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όλης της χώρας -πρόκειται για βαριά περιστατικά γρίπης που αφορούν στην πλειοψηφία τους ανθρώπους με χρόνια προβλήματα υγείας που ωστόσο δεν είχαν εμβολιαστεί.
Συνολικά από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 198 ασθενείς.
Οι ειδικοί υπενθυμίζουν σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως χρόνιοι ασθενείς και ηλικιωμένοι, να λαμβάνουν αμέσως μόλις εμφανίσουν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής την αντιική θεραπεία.
Τα αντιικά φάρμακα είναι διαθέσιμα δωρεάν μόνο από τα φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων.

Metropolitan Opera το Σάββατο 1 Μαρτίου στις 7:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας

Με τον «Πρίγκιπα Ιγκόρ» συνεχίζεται το βραβευμένο πρόγραμμα της Μet από το Δήμο Πρέβεζας, το Δημοτικό Ωδείο "Σπύρος Δήμας" και τη Metropolitan Opera το Σάββατο 1 Μαρτίου στις 7:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας.
To κλασικό Ρωσικό έπος του Borodin, που φημίζεται για τους Πολοβτσιανούς χορούς του, έρχεται στη Met για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 100 χρόνια. Η νέα παραγωγή του Dmitri Tcherniakov είναι ένα ψυχολογικό ταξίδι μέσα στο μυαλό του ήρωα, με την ίδρυση του ρωσικού έθνους ως σκηνικό.
Ο μπάσος – βαρύτονος Ildar Abdrazakov παίρνει το ρόλο του τίτλου, με τον Gianandrea Noseda να διευθύνει.
 "Μια αποκαλυπτική παραγωγή ... η σκηνοθεσία είναι ονειρική, τραγικά ανθρώπινη και άκρως θεατρική. Το εντυπωσιακό καστ, με πολλούς ρώσους τραγουδιστές, έχει ως επικεφαλής τον συναρπαστικό μπάσο Ildar Abdrazakov.
Ο κ. Noseda μεταφέρει το ρωσικό χαρακτήρα της μουσικής, ενώ διευθύνει με σαφήνεια και ακρίβεια. Η χορωδία της ΜΕΤ έχει μια από τις καλύτερες στιγμές της." New York Times.

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις διαρρήξεων εξοχικών κατοικιών στην Πέρδικα και τα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 28χρονος αλλοδαπός

Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας δύο περιπτώσεις διαρρήξεων εξοχικών κατοικιών στην Πέρδικα και τα Σύβοτα Θεσπρωτίας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα σε συνδυασμό με την εργαστηριακή εξέταση στοιχείων, δράστης είναι ένας 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος διέπραξε τις κάτωθι διαρρήξεις:
  • Την 24-03-2013 στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, διέρρηξε οικία 58χρονης αλλοδαπής, απ’ όπου αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο.
  • Την 01-02-2013 στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, διέρρηξε οικία 24χρονου αλλοδαπού, χωρίς όμως να αφαιρέσει κάτι.

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας. 

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη 61χρονος για κλοπή πορτοφολιού

Ο συλληφθείς εισήλθε σε θάλαμο νοσοκομείου της πόλης και αφαίρεσε το πορτοφόλι μέσα από την τσάντα ημεδαπής

Συνελήφθη σήμερα (25-02-2014) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας ημεδαπός, 61 ετών, κατηγορούμενος για κλοπή.
Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος εισήλθε σε θάλαμο του Νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα» στα Ιωάννινα και αφαίρεσε το πορτοφόλι, 47χρονης ημεδαπής, που περιείχε διάφορα προσωπικά έγγραφα-αντικείμενα καθώς και χρηματικό ποσό.
Ακολούθησαν επισταμένες αναζητήσεις των αστυνομικών, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό του 61χρονου και τη σύλληψή του.
Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Διαδικτυακή εκτύπωση βεβαίωσης εφορίας ποσών επιδότησης

Διαδικτυακή εφαρμογή για την εκτύπωση βεβαίωσης εφορίας των ποσών επιδότησης των αγροτών διαθέτει στην ιστοσελίδα του ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει για τη λήψη της βεβαίωσης ποσών επιδότησης, επιλέγετε το έτος και εισάγετε τα ακόλουθα στοιχεία στην παρακάτω φόρμα:
ΑΦΜ: Αριθμός Φορολογικού Μητρώου
ΑΜΚΑ: Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης ή τα τέσσερα (4) τελευταία ψηφία της Αστυνομικής Ταυτότητας:
που έχετε δηλώσει στην Φορολογική Δήλωση του οικονομικού έτους 2010 για την βεβαίωση ποσών επιδότησης 2011
που έχετε δηλώσει στην ΑΕΕ 2012 για την βεβαίωση ποσών επιδότησης 2012
που έχετε δηλώσει στην ΑΕΕ 2013 για την βεβαίωση ποσών επιδότησης 2013.
 
 Συνδεθείτε με την ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ εδώ: http://www.opekepe.gr/vevaiwsh_2011_2012_2013.asp

Τελικά στο μισό θα μετράνε από σούπερ μάρκετ και πρατήρια καυσίμων

Την τελική τους μορφή έλαβαν οι νέες ρυθμίσεις που παρέχουν κίνητρα σε μισθωτούς και συνταξιούχους να μαζεύουν αποδείξεις λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών.
Φέτος λοιπόν οι φορολογούμενοι πρέπει να μαζέψουν το 10% των εισοδημάτων τους σε αποδείξεις για να μπορέσουν να έχουν την έκπτωση των 2.100 ευρώ και παράλληλα να γλιτώσουν τον επιπλέον φόρο.
Για εισόδημα 10.000 απαιτούνται δηλαδή αποδείξεις αξίας 1.000 ευρώ, για εισόδημα 13.000 αποδείξεις αξίας 1.300 κ.τ.λ.
Στην περίπτωση που κάποιος δεν καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό που του αναλογεί θα του επιβληθεί φόρος ίσος με το 22% του ποσού που δεν κατάφερε να συγκεντρώσει.
Σύμφωνα με το νέο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών οι αποδείξεις θα υπολογίζονται ως εξής:
Οι αποδείξεις από τις αγορές προϊόντων από σούπερ μάρκετ και την προμήθεια καυσίμων από πρατήρια, θα μετρούν από φέτος στο 50% της αξίας τους.
Με λίγα λόγια θα πρέπει να υπολογίζεται η αξία της απόδειξης στη μέση.
Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η αλλαγή αυτή δεν θα επηρεάσει αρνητικά τα νοικοκυριά καθώς η μείωση των απαιτούμενων αποδείξεων από το 25% στο 10% του εισοδήματος φέρνει και μεγάλη μείωση στις αποδείξεις που χρειάζεται το κάθε νοικοκυριό.