Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανάδοχος για το δεύτερο τμήμα του οδικού άξονα Εγνατία-Τύρια-Σιστρούνι -Μπεστιά


Τον ανάδοχο του έργου κατασκευής του δευτέρου τμήματος του οδικού άξονα Εγνατίας Οδού- Τύριας- Σιστρούνι, ανέδειξε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου που συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη. Πρόκειται για το τμήμα Ζωτικό- Μπεστιά, με προϋπολογισμό 3.500.000 ευρώ, για το οποίο ανάδοχος μετά από ανοικτό δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό αναδείχτηκε η ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΏΝ ΈΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:
«Μια πολύχρονη προσπάθεια φθάνει στο τέλος της. Με μεγάλο αγώνα και σε πολύ δύσκολες γεωλογικές συνθήκες κατασκευάστηκε το πρώτο τμήμα (Τύρια- Ζωτικό) του νέου οδικού άξονα που ήδη άλλαξε τη μορφή και έδωσε ζωή στην απομονωμένη ως πρόσφατα περιοχή της Λάκκας Σουλίου. Το επόμενο τμήμα, για το οποίο σήμερα  εγκρίναμε το πρακτικό του διαγωνισμού έχει πολύ λιγότερες τεχνικές δυσκολίες, οπότε θα απαιτηθεί λιγότερος χρόνος για την αποπεράτωσή του και έτσι σύντομα θα αποκτήσει πιο εύκολη πρόσβαση στην Εγνατία οδό και τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας. Με το έργο αυτό, όσο και με  την οδική σύνδεση της Εγνατίας οδού με τον Ιερό Χώρο του Σουλίου, για το οποίο σήμερα έγινε η οριστική κατακύρωση στην ανάδοχο εταιρία, γίνονται δύο ουσιαστικά βήματα για την άρση της ενδοπεριφερειακής απομόνωσης και τη δημιουργία προοπτικών ανάπτυξης. Το όνειρο κατοίκων και αποδήμων των δύο περιοχών γίνεται πραγματικότητα».
Να σημειωθεί ότι έργο  «Αποκατάσταση - βελτίωση επαρχιακής οδού από κόμβο Εγνατίας οδού - Αγία Κυριακή - Ιερός χώρος Σουλίου», για το οποίο σήμερα η Ο.Ε. κήρυξε οριστικό ανάδοχο την ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε. έχει επίσης προϋπολογισμό 3.500.000 ευρώ.

Η μεγαλύτερη γαλανόλευκη σημαία θα υψωθεί φέτος στο Μνημείο του Μαχητή


Η μεγαλύτερη γαλανόλευκη σημαία που έχει ποτέ κατασκευαστεί θα υψωθεί φέτος στα ιερά χώματα όπου διαδραματίστηκαν οι πρώτες μάχες του έπους του ’40.
Η ανέγερση της σημαίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018, στα πλαίσια του εορτασμού των ιστορικών εκδηλώσεων «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2018» και θα είναι αφιερωμένη σε όλους όσοι πολέμησαν για την ελευθερία και την πατρίδα.
Η σημαία, που έχει διαστάσεις 27x42μ., είναι έκτασης 1.134 τ.μ. και θα αναρτηθεί με γερανό.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Κακαβιά Πωγωνίου: Συλλήψεις δύο αλλοδαπών για διωκτικά έγγραφα


Συνελήφθησαν, χθες (22-10-2018) το πρωί, σε διαφορετικές περιπτώσεις, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς Ιωαννίνων, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς , δύο αλλοδαποί, ηλικίας 41 και 42 ετών, διότι εκκρεμούσαν σε βάρος τους διωκτικά έγγραφα:
Ειδικότερα:
Σε βάρος του 41χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή του 3ου Τμήματος Ναρκωτικών Αθηνών, για διακίνηση, αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Σε βάρος του 42χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία διατάσσεται η σύλληψη και η προσωρινή κράτησή του, για το αδίκημα της κλοπής.

Συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη με θέμα "ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2018", την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, ώρα 12:00 , στα γραφεία της ΠΕΔ Ηπείρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη με θέμα  "ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2018", την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, ώρα 12:00 , στα γραφεία της ΠΕΔ Ηπείρου.

Εγκύκλιος του Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονιτσης κ.κ. Ανδρέου για την 28η Οκτωβρίου


Ιωάννινα: Συνελήφθη 25χρονος, κατηγορούμενος για κλοπές από οχήματα


Συνελήφθη, χθες (22-10-2018) αργά το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 25χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές.
Ειδικότερα, ο 25χρονος κατελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς τη στιγμή που επιχειρούσε να αφαιρέσει αντικείμενα από σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, προέκυψε ότι ο δράστης την ίδια ημέρα λίγο νωρίτερα είχε διαπράξει κλοπή από όχημα στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων, αφαιρώντας μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα αντικείμενα.
Οι αστυνομικοί βρήκαν, στην κατοχή του δράστη, κατά την σύλληψή του, τα κλοπιμαία, τα οποία απέδωσαν στον ιδιοκτήτη.
Ο συλληφθείς, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την συμμετοχή του και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

3η φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών περιόδου 2018-19, την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Θύελλα Ελεούσας 23-10-18/15:30)


ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
ΓΗΠΕΔΟ  ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ 
ΩΡΑ: 15:30

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ

Το πρόγραμμα της 3ης  φάσης:
Τετάρτη 24  Οκτωβρίου 2018
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (15:30)
ΠΑΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ (15:30)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ (15:30)
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΑΠΟΕΛ (15:30)
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-Α.Ε. ΚΡΑΨΗΤΩΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΩΝ (15:30)
ΑΕΤΟΣ ΧΑΡΟΚΟΠΙΟΥ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:30)
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ (15:30)
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (15:30)

Συνέντευξη του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ''ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ'' κ. Ντότη Δημήτρη στο www.tzourlakos.gr/


Συνέντευξη του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ''ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ'' κ. Ντότη Δημήτρη για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο Πωγώνι, την  FRONTEX, τις Ανεμογεννήτριες και έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην περιοχή στο www.tzourlakos.gr/

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το Γιώργο Ζάψα για την Περιφέρεια Ηπείρου


Συνεδρίασε η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου με την παρουσία του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Πάνου Σκουρλέτη, Υπουργών και Βουλευτών της περιοχής μας, των Γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών και Αυτοδιοικητικών στελεχών, προκειμένου να συζητήσει τις επιλογές του κόμματος για τις εκλογές στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Στην συνεδρίαση αποφασίστηκε να ενταθούν οι προσπάθειες δημιουργίας του ευρύτερου δυνατού κοινωνικού και αυτοδιοικητικού μετώπου με κέντρο τις ανάγκες των πολιτών. Εκτιμήθηκε ότι ο κοινός βηματισμός των δύο Αυτοδιοικητικών παρατάξεων “ Ήπειρος Ανατροπής” και “Συμμαχία Ηπειρωτών” στο έδαφος των θεσμικών αλλαγών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με κορυφαία την καθιέρωση της απλής αναλογικής, βρίσκεται στην κατεύθυνση συγκρότησης προοδευτικού μετώπου στην περιοχή μας, που είναι απαραίτητο για την ανατροπή στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Στη βάση των παραπάνω, η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή καταθέτει στις αυτοδιοικητικές παρατάξεις την πρόταση να ηγηθεί του εγχειρήματος αυτού ο Γιώργος Ζάψας.

Ακμή: Τι να κάνετε όταν δεν υποχωρεί


Η αντιμετώπιση της ακμής δεν είναι εύκολη υπόθεση, αφού συχνά επιμένει παρότι οι πάσχοντες κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να την καταπολεμήσουν ή έστω να τη θέσουν υπό έλεγχο.
Στην προσπάθειά τους αυτή, όμως, κάνουν άθελά τους πολλά λάθη. 
Ο Δρ. Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος (Αισθητική Δερματολογία-Δερματοχειρουργική) έχει μερικές συμβουλές που θα τους βοηθήσουν να διορθώσουν τα πιο συνηθισμένα από αυτά.
1. Δώστε στη θεραπεία χρόνο. 
Η ανυπομονησία είναι κακός σύμβουλος στην περίπτωση της ακμής. Κάθε είδους θεραπεία και κάθε προϊόν, χρειάζεται τον κατάλληλο χρόνο για να δράσει, ενώ η συχνή αλλαγή των προϊόντων μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα και να επιδεινώσει την ακμή.
«Τα περισσότερα προϊόντα για την ακμή συνήθως χρειάζονται 4-6 εβδομάδες για να δώσουν κάποιο εμφανές αποτέλεσμα», λέει ο κ. Μιχελάκης. «Για να καθαρίσει το δέρμα, όμως, μπορεί να χρειαστούν 3-6 μήνες ή σε δύσκολες περιπτώσεις και περισσότερο ακόμα. Επιπλέον, όταν αρχίζει να καθαρίζει το δέρμα, δεν σημαίνει πως πρέπει να σταματήσει η θεραπεία. Αντιθέτως, πρέπει να χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα προϊόντα για να αποτραπεί τυχόν αναζωπύρωση».
Λάθος είναι επίσης να εφαρμόζετε ταυτοχρόνως πολλά και διαφορετικά προϊόντα. Ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί να χρησιμοποιείται συνδυασμός σκευασμάτων, αλλά πάντοτε με τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού.
2. Θέστε ως στόχο την αιτία. Ιδανικά, πρέπει να αρχίσετε την αντιμετώπιση της ακμής με προϊόντα που στοχεύουν τις αιτίες της ακμής. Αν δεν δείτε βελτίωση έπειτα από 4-6 εβδομάδες, ο δερματολόγος σας θα επιλέξει θεραπεία με διαφορετικό τρόπο δράσης.
Οι αιτίες της ακμής είναι ορισμένα βακτήρια, η απόφραξη των πόρων, η υπερπαραγωγή σμήγματος και η φλεγμονή, ενώ πιθανώς να υπάρχουν και ορμονολογικά αίτια.
Τα βακτήρια (προπιονοβακτηρίδιο της ακμής) μπορούν να καταπολεμηθούν με προϊόντα που περιέχουν π.χ. υπεροξείδιο του βενζολίου (benzoyl peroxide). Τους πόρους μπορούν να διανοίξουν οι αλοιφές και οι κρέμες με ρετινοειδή, που μειώνουν επίσης το σμήγμα. Το σαλικυλικό οξύ (salicylic acid), εξάλλου, καταπραΰνει τη φλεγμονή και διανοίγει τους πόρους.
Τα προϊόντα με αυτά τα συστατικά διατίθενται και χωρίς ιατρική συνταγή, αλλά καλό θα ήταν να συμβουλευθείτε έναν δερματολόγο για να σας προτείνει έναν συνδυασμό και μία αλληλουχία θεραπείας κατάλληλη για εσάς.