Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ:ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟ"ΙΔΡΥΟΥΜΕ ΦΟΡΕΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ"


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ: Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟ

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Βαγγέλης Αργύρης, επισκέφθηκε τον Παρακάλαμο Ιωαννίνων, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρίστο Παπαβρανούση και υποψηφίους περιφερειακούς σύμβουλους της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ – ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ».
Ο κ. Αργύρης, μέσα σε ένα εγκάρδιο κλίμα, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους κατοίκους όπου ανέπτυξε μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση μαζί τους.
Στη συζήτηση κυριάρχησαν τα αγροτικά ζητήματα, όπου κτηνοτρόφοι και παραγωγοί της περιοχής υπενθύμισαν οι ίδιοι στον κ. Αργύρη, τις ενέργειες του κ. Καχριμάνη πριν από λίγο καιρό, όταν σαν νομάρχης υποσχόταν ότι με την πώληση των μετοχών της ΕΑΣ Καλπακίου στην τότε διοίκηση της ΑΤΕ, θα διασφαλιστεί το μέλλον των παραγωγών και έτσι η μονάδα στο Καλπάκι θα ενταχθεί στη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ.«Εδώ ήταν ο κ. Καχριμάνης πριν λίγο καιρό, όταν προσπαθούσε να μας πείσει για την πώληση των μετοχών του Καλπακίου στην ΑΤΕ. Μας υποσχόταν ως Νομάρχης λες και ήταν μεσίτης, λαγούς και πετραχήλια. Όχι μόνο προκοπή δεν είδαμε, αλλά και το εργοστάσιο έκλεισε και παρέδωσε αλλού όλη την ζώνη γάλακτος της περιοχής μας», ήταν οι εκφράσεις των παραγωγών.
Ο κ. Αργύρης στη συνέχεια πραγματοποίησε ομιλία όπου αφού ευχαρίστησε τους κατοίκους για την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν είπε :« Η σημερινή σας παρουσία δεν είναι μόνο συγκλονιστική. Είναι η απόδειξη ότι την Κυριακή με τη νίκη της παράταξής μας, η ήπειρος αρχίζει να γίνεται τόπος να ζεις.
Από την Κυριακή αυτή αρχίζουμε την δημιουργία, για μια Ήπειρο αντάξια των πόθων σας και των προσδοκιών σας» τόνισε ο κ. Αργύρης.
Στη συνέχεια ο κ. Αργύρης περιέγραψε το πρόγραμμα της παράταξης «Ήπειρος τόπος να ζεις», επισημαίνοντας την σημασία του πρωτογενή τομέα στην πορεία για μία Ήπειρο της ανάπτυξης και της δημιουργίας.« Ο Παρακάλαμος δεν είναι απλά ένα μεγάλο χωριό. Δεν είναι ένα τοπωνύμιο. Είναι πλούσια παράδοση, σημαντική ιστορία, παραγωγή. Όπως κάθε σημείο της Ηπείρου, γίνεται τόπος συνάντησης της ιστορίας, του πολιτισμού, της παράδοσης, της παραγωγής, της διατροφής.
Ο Παρακάλαμος και όλη η γύρω περιοχή, μετατρέπεται σε παραγωγική δύναμη, σε ολοκληρωμένο παραγωγικό ιστό. Όλη η άνω ζώνη Καλαμά, ο Παρακάλαμος, το Καλπάκι και τα γύρω χωριά έχουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για όλη την Ήπειρο. Την γεωργία και την κτηνοτροφία. Που δημιουργούν προϊόντα με ταυτότητα και ποιότητα.
Στόχος μας είναι ένας ηπειρωτικός διατροφικός πολιτισμός, μία ηπειρωτική γαστρονομία με ταυτότητα και ιστορία, η οποία πρέπει να είναι πιστοποιημένη. Γι αυτό εμείς ως αιρετή περιφερειακή αρχή ιδρύουμε Φορέα Πιστοποίησης Ηπειρωτικών προϊόντων που θα ταυτοποιεί την Ήπειρο της ποιότητα και της προόδου» είπε ο κ. Αργύρης.
Ο κ. Αργύρης κάλεσε τους κατοίκους του Παρακαλάμου να δώσουν δυναμικό παρόν στις κάλπες λέγοντας χαρακτηριστικά :
« Το μέλλον των παιδιών σας είναι στα χέρια σας. Κάθε μέρα γινόμαστε και πιο πολλοί. Ραντεβού όλοι την Κυριακή, την ημέρα της Νίκης και Δημιουργίας» κατέληξε ο κ. Αργύρης.

ΛΩΛΗΣ Θ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ:"ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΟ ΕΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΟ" κ. ΣΤΕΡΓΙΟΥ



ΛΩΛΗΣ Θ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ κ. ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ, αλλά και προς τους ψηφοφόρους του Δήμου Πωγωνίου!

Κύριε Δήμαρχε, μετά από τέσσερα χρόνια περίπου που αναλάβετε το Δήμο Άνω Καλαμά, θέλοντας να κάνω ένα απολογισμό των πεπραγμένων σας, στο μόνο που καταλήγω είναι να εκφράσω την ντροπή μου για το ότι συμμετείχα στο συνδυασμό σας στις προηγούμενες εκλογές.
Οι λόγοι που με οδηγούν σε αυτό είναι οι εξής:
1.Στα τέσσερα χρόνια το έργο σας είναι μηδαμινό έως ανύπαρκτο. Θυμηθείτε σας παρακαλώ π.χ. την αγορά του Παρακαλάμου, σε μια νύχτα τη χαλάσατε και σε τέσσερα χρόνια δεν κάνατε τίποτα. Έτσι φτάσαμε η προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Βιρβίλη να φαντάζει χίλιες φορές καλύτερη από εσάς, κατά γενική ομολογία.
2.Από τα τεχνικά προγράμματα των τεσσάρων ετών υλοποιήσατε ελάχιστα. Αντίθετα όμως στα χωριά που θέλατε υλοποιήσατε ή προγραμματίσατε έργα και μάλιστα με εξωφρενικά ποσά π.χ. ΚΗΦΗ Κουκλιών. Μην μου λέτε σε παρακαλώ πως φταίει η οικονομική κρίση ή το σταμάτημα του ΘΗΣΕΑ γιατί είχατε και καλές εποχές που χρήματα έρρεαν άφθονα.
3.Έμαθα πως έχετε το «χρίσμα» από τη Ν.Δ.. Το έχετε όμως με «απευθείας ανάθεση» και όχι από τον κόσμο των νεοδημοκρατών. Δεν τους ρωτήσατε και δεν πήρατε τη γνώμη τους. Οι νεοδημοκράτες όμως δεν έχουν παρωπίδες αλλά έχουν τα πιστεύω τους και τις αρχές τους, όπως και οι οπαδοί των άλλων ελληνικών κομμάτων άλλωστε. Δεν πιστεύουμε σε κανέναν από αυτούς που καπηλεύτηκαν και δυσφήμησαν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και έγιναν έτσι πρωταγωνιστές σκανδάλων που μονοπώλησαν το ενδιαφέρων των ΜΜΕ την περίοδο διακυβέρνησης από την Νέα Δημοκρατία. Πιστεύουμε σε άξιους πολιτικούς. Εσείς μάλλον δεν καταλάβατε αυτό, δικαιολογημένα όμως γιατί έχετε το ελαφρυντικό το ότι είστε πρόσφατη ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ στη Ν. Δ.. Οπότε τέτοιο χρίσμα καλύτερα να σας έλλειπε, γιατί οι νεοδημοκράτες σας έχουν γυρίσει την πλάτη. Για να πούμε όμως την αλήθεια, είναι το μοναδικό σας έρεισμα για την ύπαρξή σας στην σκηνή των δημοτικών πεπραγμένων.
4.Επί τέσσερα χρόνια κ. Δήμαρχε επαναπαυθήκατε στις δάφνες και τα αξιώματα σας και ξεχάσατε τους συνεργάτες σας που σας ανέδειξαν αλλά αφού δεν το περιμένατε, μάλλον δεν το έχετε πιστέψει ακόμα πως είστε Δήμαρχος και όχι καλά αμειβόμενος δημόσιος υπάλληλος. Το ίδιο ισχύει και για λίγους ευτυχώς συνεργάτες σας που αφού βοηθηθήκαν από μένα στο να εκλεγούν μετά έπαψαν να με γνωρίζουν και αυτό γιατί ντρεπόταν. Αυτοί σας έχουν απομείνει, γιατί οι περισσότεροι απομακρύνθηκαν από κοντά σας αηδιασμένοι. Απορώ, πως κάνατε συνδυασμό αφού οι κινήσεις σας είναι τόσο χλιαρές που δεν το έχει πάρει κανείς στα σοβαρά ή μήπως υπολογίζεται σε τίποτα τερτίπια της 2ης Κυριακής;
5.Ντρέπομαι ακόμα κ. Δήμαρχε για το ότι στις περασμένες εκλογές μίλησα με τον απλό κόσμο και τους έπεισα να μας στηρίξουν με την ψήφο τους, ιδιαίτερα τους χωριανούς μου.
Θυμάστε το αποτέλεσμα στη Σιταριά;
Τώρα τι να τους πω;
Απόδειξη των παραπάνω είναι το ότι μέχρι στιγμή που γράφω αυτή την επιστολή (14-10-2010) και ενώ όλοι οι άλλοι οι υποψήφιοι με αναζητήσαν εσείς δεν πήρατε ούτε ένα τηλέφωνο. Φαίνεται ότι δεν με χρειάζεστε. Εύχομαι να είναι έτσι.
Ή μήπως ντρέπεστε;
Μετά από αυτά κ. Δήμαρχε τη ντροπή, την απογοήτευση και την πικρία που έχω, σας τα προσφέρω σαν δώρο αποχαιρετισμού. Για τις ερχόμενες εκλογές θα στηρίξω τον υποψήφιο Δήμαρχο του Δήμου Καλπακίου, τον κ. Καψάλη Κωνσταντίνο, γιατί πιστεύω ότι είναι άξιος και ικανός για την τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό το αποδεικνύει η 12χρονη προσφορά του και το έργο του στο Δήμο Καλπακίου. Πιστεύω πως έτσι θα κερδίσουμε κάτι από τα τέσσερα χαμένα σας χρόνια.
Όσο για την έδρα του Δήμου θα την ήθελα στον Παρακάλαμο γιατί πιστεύω πως τη δικαιούται. Εσείς όμως κάνατε κανένα έργο υποδομής για να μπορούσαμε να τη διεκδικήσουμε;
Τι έγινε με την αγορά του Παρακαλάμου;
Τι έγινε με την αποχέτευση – βιολογικο;
Τι λέτε για τα σφαγεία; Παλιά και νέα;
Ας σταματήσουμε τα παραμύθια για την έδρα!!

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΛΩΛΗΣ Θ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ»
ΤΟΥ ΚΑΨΑΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΣΧΟΛΙΑ:ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑΣ : «ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ»


ΣΧΟΛΙΑ:ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑΣ : «ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ»
Από τον «Ανώνυμο3»

Μήπως φίλε είσαι υποψήφιος με τον Καψάλη και κάνεις τέτοιες προβλέψεις;….Δεν μας το είπες αυτό…….
«ΑΝΩΝΥΜΟΣ3» - ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑΣ

Από τον «Ανώνυμο4»
Δεν μας είπες φίλε μήπως είσαι υποψήφιος με τον Καψάλη;….

«ΑΝΩΝΥΜΟΣ3» - ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑΣ

ΥΣ:
1)Αυτά που περιγράφονταν στο σχετικό άρθρο, είναι πληροφορίες- εκτιμήσεις διαφόρων υποψηφίων Δημοτικών – Τοπικών Συμβούλων της Εκλογικής Περιφέρειας του Άνω Καλαμά και γνώμες απλών ψηφοφόρων.
2) Προσωπικά δεν είμαι υποψήφιος.
3) Όποιος έχει τις δικές του πληροφορίες- εκτιμήσεις δεν έχει παρά να τις στείλει για να αναρτηθούν!!
4)Το πραγματικό εκλογικό αποτέλεσμα θα το δούμε την Κυριακή το βράδυ.

Η ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ


Η ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ο κάθε εκλογέας στο Δήμο Πωγωνίου, επειδή αποτελείται από περισσότερες εκλογικές περιφέρειες, για την ανάδειξη του νέου Δημάρχου μπορεί να βάλει:

- Έναν σταυρό προτίμησης σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, όταν η εκλογική του περιφέρεια, εκλέγει μέχρι τρεις (3) δημοτικούς συμβούλους.

-Μέχρι τρεις (3) σταυρούς προτίμησης σε υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους όταν η εκλογική περιφέρεια εκλέγει περισσότερους από τρεις (3) δημοτικούς συμβούλους.

- Έναν (1) σταυρό προτίμησης σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο όλων των άλλων εκλογικών περιφερειών του δήμου.

ΣΧΟΛΙΑ: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ: ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ- «ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ»


ΣΧΟΛΙΑ: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ: ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ- «ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ»
Από τον «Ανώνυμο1»

Ναι ότι πείτε έχετε δίκιο... Εσάς το πρόβλημά σας είναι να ξεκαθαρίσετε το Αιολικό Πάρκο….Τόσο πολύ φάνηκε η διαφορά στο ΤV1 πριν δύο (2) εβδομάδες που ακόμα τρέχετε να τα μπαλώσετε…….!!!!

«ΑΝΩΝΥΜΟΣ1» - ΠΩΓΩΝΙ

Από τον «Ανώνυμο2»
Μετά λένε ότι ο κ. Καψάλης θα στήριζε τον κ. Ντόντη την δεύτερη Κυριακή…αν δεν περνούσε ο ίδιος…..τον πιστέψαμε!!!!

«ΑΝΩΝΥΜΟΣ2» - ΠΩΓΩΝΙ

ΣΧΟΛΙΟ: ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ «ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ ΨΗΦΗΣΕ»


ΣΧΟΛΙΟ: ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ «ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ ΨΗΦΗΣΕ»
Από τον «Ανώνυμο3»

ΤΟ TV1 έδειξε αλλά έδειξε ……200 άτομα με το ζόρι…..και όλοι καθότανε…..
Μάλλον ξεχάσατε ότι ήρθαν και οι κάμερες στην Αθήνα!!

«ΑΝΩΝΥΜΟΣ 3» - ΠΩΓΩΝΙ

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ "ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ" - ΕΠΙΣΤΟΛΗ




«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ» -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ» - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Οι υποψήφιοι και οι συνδημότες που στηρίζουν την Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Πωγωνίου, με υποψήφιο Δήμαρχο τον Χρήστο Μεντή καταγγέλλουμε τις προβοκατόρικες δηλώσεις των άλλων παρατάξεων ότι θα στηρίξουμε τους συνδυασμούς τους στον δεύτερο γύρο (το κάνουν έμμεσα ή άμεσα στα καφενεία ή σε διάφορα blog ανώνυμα, ούτε το θάρρος δεν έχουν να γράψουν το όνομά τους). Ξεχνούν όμως ότι γνωριζόμαστε όλοι σ’ αυτόν τον Δήμο και ας μεγάλωσε.
Οι ψηφοφόροι έχουν κρίση και άποψη και θα τους καταδικάσουν για τα ψεύδη τους.
Θα ψηφίσουν τον συνδυασμό που δεν τους υπόσχεται και δεν τους εκβιάζει.
Θα ψηφίσουν Λαϊκή Συσπείρωση για να αγωνιστεί για τα προβλήματα τους.
Συνεπώς το δίλημμα μπαίνει στους άλλους ,και όχι σε εμάς. Γιατί εμείς αγωνιζόμαστε να είμαστε στο δεύτερο γύρο και θα είμαστε και με την δική σας ψήφο.!


Καλή ψήφο!!!!!

«Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πωγωνίου»

ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ



ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗΣ: «Να φέρουμε νέους ανθρώπους στο Πωγώνι»

Ο Φάνης Στεργίου, απερχόμενος Δήμαρχος Άνω Καλαμά, είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος για το νέο Δήμο Πωγωνίου με την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.
ΕΡΩΤΗΣΗ:
Μπορεί να βοηθήσει ο «Καλλικράτης»; Ακούγονται όλες οι απόψεις επ΄αυτού.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Τη διοικητική μεταρρύθμιση την περίμενα από το ’80 και μέχρι τώρα γινόταν με το σταγονόμετρο. Ευτυχώς, έγινε τώρα. Οι τοπικές κοινωνίες πρέπει, σε συνεργασία με την αιρετή περιφέρεια να σχεδιάσουν και να διευθετήσουν τα ζητήματα που θα βοηθήσουν τις περιοχές μας. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να συζητηθούν. Όπως έχει δρομολογηθεί όμως η μεταρρύθμιση, κρύβει και μια σκοπιμότητα. Και αυτή η σκοπιμότητα είναι ότι οι κυβερνώντες θέλουν να μένουν στο απυρόβλητο και να συνεχίσουν να διοικούν παραχωρώντας αρμοδιότητες στην αυτοδιοίκηση, οι οποίες δύσκολα μπορούν να ασκηθούν χωρίς πόρους, σε περίοδο κρίσης. Καλούνται οι δήμοι να κολυμπήσουν στα βαθιά και σε αρκετά σημεία αβοήθητοι. Φαίνεται καθαρά, όπως άκουσα και τον πρωθυπουργό να λέει στη συνέντευξή του, θα υπάρξουν οικονομικά οφέλη. Ο σχεδιασμός του «Καλλικράτη» έγινε με τη σκοπιμότητα να μην διατεθούν χρήματα που πρέπει να πάνε στην αυτοδιοίκηση. Είναι θεσμοθετημένο το 20% των πόρων να πηγαίνει στην αυτοδιοίκηση, θυμίζω. Δεν τα πήρε ποτέ αυτά τα χρήματα όμως.
ΕΡΩΤΗΣΗ:
Ποιος θα είναι ο ρόλος ενός ακριτικού Δήμου όπως το Πωγώνι στη νέα κατάσταση; Τι πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Το Πωγώνι είναι ένας από τους δήμους με τα λιγότερα προβλήματα στην Ήπειρο. Είναι «μαζεμένος» και δεν έχει τα προβλήματα, λόγου χάρη των Τζουμερκων με τη δύσκολη πρόσβαση. Σίγουρα εγκαταλειμμένος είναι ο Δήμος μας, γιατί κανείς δεν ασχολείται με την περιοχή πολλά χρόνια τώρα, αλλά έχει απεριόριστες δυνατότητες. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι η πύλη προς την Ευρώπη, μπαίνοντας και η Αλβανία στην Ε.Ε. Απλά, χρειάζεται δημοτική αρχή με όραμα και σχεδιασμό και όχι μεγάλα πράγματα. Τα «μεγάλα έργα» τα ακούω συνέχεια από πολλούς αλλά σπάνια προχωράνε. Μικρά πράγματα και αλλαγές στη νομοθεσία χρειάζονται για να αρχίσει να προχωράει η ανάπτυξη. Εγώ δεν λέω πράγματα που δεν μπορώ να υλοποιήσω. Γνώμονας πάντα, για την ανάπτυξη του Πωγωνίου είναι η προβολή του φυσικού του περιβάλλοντος, της μεγάλης μουσικής του παράδοσης…
ΕΡΩΤΗΣΗ:
Υπάρχει σχέδιο για να αποτελέσει το Πωγώνι αυτό το «προγεφύρωμα» που αναφέρετε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Όχι, δεν υπάρχει τίποτε. Ούτε η νομαρχία ούτε η περιφέρεια έδειξαν να ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη της περιοχής. Δεν υπήρχε μπούσουλας προς τους Καποδιστριακούς δήμους με έργα συνδεδεμένα μεταξύ τους που να στοχεύουν κάπου. Όλα ήταν αποσπασματικά και πρόχειρα, με τη λογική «αφού ο τάδε δήμος έκανε αυτό το έργο, να διεκδικήσουμε και εμείς να κάνουμε το αντίστοιχο εδώ» χωρίς να κρίνουμε αν βοηθάει ή όχι την περιοχή. Όλα αυτά φέρανε την περιοχή μας πίσω. Έχει όμως δυνατότητα να παίξει το ρόλο της «πύλης». Αυτή τη στιγμή κατοικείται από γερασμένο πληθυσμό. Πρέπει να τονώσουμε την κοινωνικότητα, να φέρουμε νέους ανθρώπους, να δοθούν σε ανθρώπους με εντοπιότητα οι νέες θέσεις εργασίας, σε ανθρώπους που θα κατοικήσουν εκεί και όχι στα Γιάννενα. Αλλιώς κινδυνεύουμε, όχι μόνο εμείς, να δημιουργήσουμε μια άλλη Αθήνα στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Πάση θυσία πρέπει να το αποτρέψουμε αυτό. Υπάρχει τρόπος να κρατηθεί ο κόσμος στα χωριά, ίσως και να επιστρέψει κιόλας. Ένας κτηνοτρόφος και ένας γεωργός μπορεί να έχει εισοδήματα περισσότερα από ένα βιομηχανικό εργάτη. Στα χωριά μας όμως δεν υπάρχει κοινωνικότητα, δεν μπορεί κάποιος να δημιουργήσει οικογένεια λ.χ. Μπορεί δηλαδή να ζήσει επαγγελματικά. Σκεφτείτε να φέρουμε 100-200 οικογένειες εκπαιδευτικών για παράδειγμα, στον τόπο μας. Αυτές θα δημιουργήσουν κοινωνικότητα, αλλά θα τονώσουν και την οικονομική ζωή. Αυτές οι οικογένειες είναι που θα διεκδικήσουν καλύτερη ποιότητα ζωής.
ΕΡΩΤΗΣΗ:
Τι προβλήματα παίρνει ο δήμος σας στον καινούργιο Δήμο; Το θέμα του Καλαμά είναι φλέγον.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Μπορώ να πω ότι τα προβλήματα που κληρονόμησα εγώ στον Άνω Καλαμά, ήταν πολύ πιο μεγάλα, με χρέος πάνω από 1 εκ. ευρώ. Θεωρήσαμε ότι πρέπει να πληρωθούν οι άνθρωποι που δούλεψαν, πήραμε ομόφωνη απόφαση για να λάβουμε δάνειο. Λειτουργήσαμε λοιπόν με «σφιχτό» οικονομικό σχέδιο και έτσι δεν έχουμε καθόλου οφειλές. Το ίδιο έχουν κάνει από όσο ξέρω και οι άλλοι συνάδελφοι, άρα ο νέος Δήμος δεν θα έχει τέτοιο πρόβλημα. Αυτή τη μεταβατική περίοδο όμως, πρέπει να λειτουργήσουμε άμεσα. Αυτό είναι και το πρόβλημα, πώς λειτουργούμε μετά τις 15 Νοέμβρη, γιατί θεωρώ ότι θα πάμε σίγουρα σε δεύτερη Κυριακή στις εκλογές. Θα πρέπει να μεριμνήσουμε να οργανωθεί ο Δήμος, ειδικά ενόψει ακραίων καιρικών φαινομένων. Φανταστείτε το Γενάρη που θα αναλάβει η νέα δημοτική αρχή να έχουμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα με αποκλεισμένο κόσμο και εγκαταστάσεις. Πρέπει να οργανώσουμε εθελοντικές ομάδες γιατί η νομαρχία δεν θα υπάρχει πλέον, η περιφέρεια θα είναι και αυτή σε μεταβατικό στάδιο. Κληρονομούμε όμως και ένα μεγάλο κομμάτι του Καλαμά. Αυτά τα τελευταία πέντε χρόνια άλλαξε η νοοτροπία που είχαμε για το ποτάμι παλιότερα, που όλα πήγαιναν εκεί, χάρη στην αντίληψη των νέων ανθρώπων. Είναι απαραίτητη η Ε.Ε. μέσω του προγράμματος Life. Μπορούμε μέσα από το αυτό το πρόγραμμα, αναδεικνύοντας τα προβλήματα του Καλαμά να πάμε σε αναδιαρθρώσεις καλλιεργειών, να πάμε στη μεταφορά κτηνοτροφικών μονάδων και θερμοκηπίων σε άλλες περιοχές, ώστε ο Καλαμάςνα προστατευτεί και μετά, πάλι με διακρατικά και ευρωπαϊκά προγράμματα να αναδειχθεί και τουριστικά. Μόνο έτσι γίνεται και όχι με αστυνόμευση. Μπορούμε να αστυνομεύουμε τον Καλαμά όλο το 24ωρο και πάλι να βρει τον τρόπο να ρίξει τα απόβλητά του εκεί, αυτός που θέλει να τα ρίξει. Και ξέρετε δεν είναι τα οικιακά απόβλητα το πρόβλημα. Είναι τα φυτοφάρμακα για παράδειγμα, που οι καλλιεργητές τα έχουν ανάγκη, παρότι είναι απαγορευμένα. Δεν γίνεται να καλλιεργήσουν δηλαδή, αν δεν σκοτώσουν την καραβίδα που υπάρχει στο χωράφι. Οπότε, με τα ίδια φυτοφάρμακα σκοτώνουμε όλη τη ζωή στο ποτάμι, κάθε χρόνο. Συντελείται ένα έγκλημα στον Καλαμά.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ- «ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ;»

(Φωτό Αρχείου)
(φωτοαντίγραφο)
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ: ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ- «ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ;»

Καμιά εταιρία δεν μπορεί να πάρει άδεια παραγωγής αν δεν έχει κάνει μετρήσεις στο συγκεκριμένο σημείο για διάστημα ενός έτους.

Ερώτημα:
Έχουν γίνει μετρήσεις;
Το ΚΑΠΕ δίνει στον Κασσιδιάρη 7 Β. Οι μετρήσεις που έγιναν από δύο (2) εταιρίες δίνουν πολύ λιγότερο.
Πρώτα να μας δείξουν τις μετρήσεις και μετά, όπως λέει και παραπάνω θα γίνει η τελική μελέτη!!
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άνω Πωγωνίου αναφέρει χορήγηση σύμφωνης γνώμης στην εταιρία ΑΙΟΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε..
Στην ιστοσελίδα του Δήμου Άνω Πωγωνίου υπάρχει πρόταση κι όχι μελέτη της εταιρίας ΑΤΛΑΝΤΙΣ!!

Ερώτημα:
Ο Δήμος Άνω Πωγωνίου έκανε μετρήσεις δυναμικού για ένα χρόνο ή απλώς έδωσε τη σύμφωνη γνώμη;
Έκανε μελέτη ο Δήμος;

«ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ»

ΦΟΡΟΣ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ


ΦΟΡΟΣ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ

Έρχεται επέλαση της Εφορίας, το τελευταίο δίμηνο του έτους για την είσπραξη τουλάχιστον 2,1 δισ. ευρώ.
Από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου το οικονομικό επιτελείο παίζει το τελευταίο του χαρτί, προκειμένου να περιορίσει κατά το δυνατόν τη «μαύρη τρύπα» στα έσοδα και να ελαχιστοποιήσει τις αστοχίες στην εκτέλεση του προϋπολογισμού.
Από την περαίωση το υπουργείο Οικονομικών στοχεύει στην είσπραξη 700 εκατ. ευρώ, παρότι πρόκειται για έναν αρκετά φιλόδοξο στόχο εν μέσω βαθιάς κρίσης στην αγορά.
Πιο αναλυτικά, το μεγαλύτερο βάρος δίνεται στην περαίωση λόγω και των υψηλών εσόδων που έχουν προϋπολογιστεί. Από τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου οι τράπεζες θα μπορούν να δέχονται επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες που επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση. Τη Δευτέρα ταχυδρομήθηκαν 200.000 εκκαθαριστικά σημειώματα και προχθές έφυγαν άλλα 220.000.
Υπολογίζεται ότι συνολικά 1,4 εκατομμύρια ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες (φυσικά πρόσωπα) θα λάβουν σημείωμα για το κλείσιμο των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της 10ετίας 2000-2009. Μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία των στοιχείων για τα φυσικά πρόσωπα, η ΓΓΠΣ θα αρχίσει να «τρέχει» την περαίωση για τα νομικά πρόσωπα.

ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΕΛΗ


ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΕΛΗ

Σε ισχύ τίθενται από την 1η Νοεμβρίου , δυο μήνες νωρίτερα, το νέο σύστημα τελών κυκλοφορίας με τα καινούργια αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που αγοράζονται από την 1η Νοεμβρίου να πληρώνουν τέλη βάσει των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Τα «πράσινα» τέλη κυκλοφορίας όλων των επιβατικών ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων πλέον θα συνδέονται αποκλειστικά με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του κάθε οχήματος (γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο).
Η σύνδεση αυτή ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα ασχέτως τεχνολογίας (βενζινοκίνητα, υβριδικά, πετρελαιοκίνητα κλπ). Αυτό εκτιμάται σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών ότι θα έχει σαν αποτέλεσμα τη στροφή των καταναλωτών σε πιο "καθαρής τεχνολογίας" οχήματα με αντίστοιχες θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Τα περισσότερα κράτη μέλη της Ε.Ε. έχουν ήδη εισαγάγει φορολογικό σύστημα αυτοκινήτων (τέλη κυκλοφορίας και τέλη ταξινόμησης) που συνδέεται ολικός ή μερικώς με τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα (CO2).
Έτσι, τα τέλη κυκλοφορίας των επιβατικών αυτοκινήτων είναι τα εξής:
ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ (γρμ. CO2 ανά χιλιόμετρο)
ΕΤΗΣΙΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΝΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ (σε ευρώ)
0 - 100 0 ευρώ
101 - 120 0,80 ευρώ
121 - 140 1,00 ευρώ
141 - 160 1,50 ευρώ
161 - 180 2,00 ευρώ
181 - 200 2,25 ευρώ
201 - 250 2,50 ευρώ
Άνω των 251 3,00 ευρώ
Με την παραπάνω κλίμακα, τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται περαιτέρω για μεγάλο αριθμό οχημάτων τα οποία ενσωματώνουν «καθαρές τεχνολογίες». Αντίστοιχα, τα τέλη αυξάνονται για όλα εκείνα τα αυτοκίνητα των οποίων οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι υψηλές.