Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ:ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟ"ΙΔΡΥΟΥΜΕ ΦΟΡΕΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ"


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ: Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟ

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Βαγγέλης Αργύρης, επισκέφθηκε τον Παρακάλαμο Ιωαννίνων, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρίστο Παπαβρανούση και υποψηφίους περιφερειακούς σύμβουλους της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ – ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ».
Ο κ. Αργύρης, μέσα σε ένα εγκάρδιο κλίμα, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους κατοίκους όπου ανέπτυξε μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση μαζί τους.
Στη συζήτηση κυριάρχησαν τα αγροτικά ζητήματα, όπου κτηνοτρόφοι και παραγωγοί της περιοχής υπενθύμισαν οι ίδιοι στον κ. Αργύρη, τις ενέργειες του κ. Καχριμάνη πριν από λίγο καιρό, όταν σαν νομάρχης υποσχόταν ότι με την πώληση των μετοχών της ΕΑΣ Καλπακίου στην τότε διοίκηση της ΑΤΕ, θα διασφαλιστεί το μέλλον των παραγωγών και έτσι η μονάδα στο Καλπάκι θα ενταχθεί στη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ.«Εδώ ήταν ο κ. Καχριμάνης πριν λίγο καιρό, όταν προσπαθούσε να μας πείσει για την πώληση των μετοχών του Καλπακίου στην ΑΤΕ. Μας υποσχόταν ως Νομάρχης λες και ήταν μεσίτης, λαγούς και πετραχήλια. Όχι μόνο προκοπή δεν είδαμε, αλλά και το εργοστάσιο έκλεισε και παρέδωσε αλλού όλη την ζώνη γάλακτος της περιοχής μας», ήταν οι εκφράσεις των παραγωγών.
Ο κ. Αργύρης στη συνέχεια πραγματοποίησε ομιλία όπου αφού ευχαρίστησε τους κατοίκους για την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν είπε :« Η σημερινή σας παρουσία δεν είναι μόνο συγκλονιστική. Είναι η απόδειξη ότι την Κυριακή με τη νίκη της παράταξής μας, η ήπειρος αρχίζει να γίνεται τόπος να ζεις.
Από την Κυριακή αυτή αρχίζουμε την δημιουργία, για μια Ήπειρο αντάξια των πόθων σας και των προσδοκιών σας» τόνισε ο κ. Αργύρης.
Στη συνέχεια ο κ. Αργύρης περιέγραψε το πρόγραμμα της παράταξης «Ήπειρος τόπος να ζεις», επισημαίνοντας την σημασία του πρωτογενή τομέα στην πορεία για μία Ήπειρο της ανάπτυξης και της δημιουργίας.« Ο Παρακάλαμος δεν είναι απλά ένα μεγάλο χωριό. Δεν είναι ένα τοπωνύμιο. Είναι πλούσια παράδοση, σημαντική ιστορία, παραγωγή. Όπως κάθε σημείο της Ηπείρου, γίνεται τόπος συνάντησης της ιστορίας, του πολιτισμού, της παράδοσης, της παραγωγής, της διατροφής.
Ο Παρακάλαμος και όλη η γύρω περιοχή, μετατρέπεται σε παραγωγική δύναμη, σε ολοκληρωμένο παραγωγικό ιστό. Όλη η άνω ζώνη Καλαμά, ο Παρακάλαμος, το Καλπάκι και τα γύρω χωριά έχουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για όλη την Ήπειρο. Την γεωργία και την κτηνοτροφία. Που δημιουργούν προϊόντα με ταυτότητα και ποιότητα.
Στόχος μας είναι ένας ηπειρωτικός διατροφικός πολιτισμός, μία ηπειρωτική γαστρονομία με ταυτότητα και ιστορία, η οποία πρέπει να είναι πιστοποιημένη. Γι αυτό εμείς ως αιρετή περιφερειακή αρχή ιδρύουμε Φορέα Πιστοποίησης Ηπειρωτικών προϊόντων που θα ταυτοποιεί την Ήπειρο της ποιότητα και της προόδου» είπε ο κ. Αργύρης.
Ο κ. Αργύρης κάλεσε τους κατοίκους του Παρακαλάμου να δώσουν δυναμικό παρόν στις κάλπες λέγοντας χαρακτηριστικά :
« Το μέλλον των παιδιών σας είναι στα χέρια σας. Κάθε μέρα γινόμαστε και πιο πολλοί. Ραντεβού όλοι την Κυριακή, την ημέρα της Νίκης και Δημιουργίας» κατέληξε ο κ. Αργύρης.