Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Δήλωση Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη για την εκλογή Μητροπολίτη Ιωαννίνων

"Στις 25 Ιουνίου η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος συγκαλείται για την πλήρωση της κενής θέσης του μητροπολίτη Ιωαννίνων.
Η μητρόπολη Ιωαννίνων είναι η μεγαλύτερη της Ηπείρου και μία από τις σημαντικότερες της χώρας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόσωπο του νέου μητροπολίτη, τόσο από την Ηπειρωτική Κοινωνία, αλλά όπως διαπιστώνουμε και από το σύνολο σχεδόν του Εκκλησιαστικού χώρου.
Ενόψει της εκλογής του διαδόχου του μακαριστού Θεόκλητου, καθημερινά γινόμαστε κοινωνοί των παραινέσεων που πλήθος συμπατριωτών μας απευθύνει προς την Ιεραρχία και προσωπικά προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, για την επιλογή ενός άξιου Μητροπολίτη.
Ασπαζόμαστε το αίτημα, όπως ο νέος Μητροπολίτης πρέπει να είναι άριστος γνώστης των προβλημάτων και της πραγματικής κατάστασης που υπάρχει σήμερα στην Μητρόπολη.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση θερινών βοσκών Δρυμάδων (δαμασκινιές)



ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Ο Δήμαρχος του Δήμου Πωγωνίου
Διακηρύσσει ότι:
Την 25η Ιουνίου 2014 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:30-11:00π.μ. θα διενεργηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Δήμου Πωγωνίου  στο Καλπάκι  τακτική πλειοδοτική δημοπρασία, με φανερές προφορικές προσφορές ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής , για την εκμίσθωση περισσεύματος θερινών βοσκών στην Τ.Κ. Δρυμάδων (θέση Δαμασκηνιές) για το έτος 2014 εκτάσεως 2.600,00 στρεμμάτων .
 Η πλειοδοσία θα γίνει με τους παρακάτω όρους σύμφωνα με την αριθ. 120/2014 Ο.Ε.
1)    Περιγραφή εκμίσθωσης βοσκοτόπων
Περίσσευμα θερινών βοσκών στην Τ.Κ. Δρυμάδων για το έτος 2014 στη θέση «Δαμασκηνιές» εκτάσεως 2.600,00 στρεμμάτων.
2)     Τρόπος Διενέργειας της Δημοπρασίας
Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, διεξάγεται δε κατά την ορισθείσα ημέρα και ώρα που αναφέρεται παρακάτω. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ' όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή, η απόφαση της οποίας καταχωρείται  στα πρακτικά.

Το νέο σχέδιο των επιδοτήσεων


Πώς θα μοιραστούν τα λεφτά στους αγρότες

Το νέο εθνικό σχέδιο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική φέρνει αναδιανομή του πακέτου των αγροτικών επιδοτήσεων, ύψους 20 δις ευρώ μέχρι το 2020.
Με βάση το νέο σχέδιο οι επιδοτήσεις θα συνδέονται με την παραγωγική διαδικασία ενώ όσοι αποκτήσουν τον τίτλο του «πράσινου» αγρότη θα κερδίσουν 3,5 δισ. Ευρώ.
Η πίτα των κονδυλίων στους Έλληνες αγρότες από το 2015 έως το 2020, όπως γράφει το «Έθνος» θα μοιραστεί ως εξής:
Βασική ενίσχυση 6,1 δις ευρώ και 3,5 δις ευρώ για όσους καλλιεργούν με βάση φιλοπεριβαλλοντικές πρακτικές που ορίζει ο νέος κανονισμός «Πρασίνισμα».
Οι νέοι αγρότες θα μοιραστούν επιπλέον ποσά ύψους 240 εκατομμυρίων ευρώ.
Όσοι αποκτήσουν τον τίτλο του πράσινου αγρότη θα μοιραστούν 3,5 δισ.
Μπόνους 360 εκατομμυρίων ευρώ θα δοθεί για τους αγρότες των ορεινών και μειονοτικών περιοχών.
Πριμ ύψους 240 εκατομμυρίων ευρώ θα διανεμηθούν σε όσους καλλιεργούν όσπρια.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση θερινών βοσκών Δρυμάδων (βαμβάκι)


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Ο Δήμαρχος του Δήμου Πωγωνίου
Διακηρύσσει ότι:
Την 25η Ιουνίου 2014 ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00 με 11:30π.μ. θα διενεργηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Δήμου Πωγωνίου  στο Καλπάκι  τακτική πλειοδοτική δημοπρασία, με φανερές προφορικές προσφορές ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής, για την εκμίσθωση περισσεύματος θερινών βοσκών στην Τ.Κ. Δρυμάδων θέση« Βαμβάκι-Καραγιάννη-Πλαγιά Κρανιάς-Κόλια-Ριζό»  για το έτος 2014, εκτάσεως 6.100,00 στρεμμάτων.
 Η πλειοδοσία θα γίνει με τους παρακάτω όρους σύμφωνα με την αριθ. 120/2014 Ο.Ε.
1)    Περιγραφή εκμίσθωσης βοσκοτόπων
Περίσσευμα θερινών βοσκών στην Τ.Κ. Δρυμάδων για το έτος 2014 στη θέση «Βαμβάκι-Καραγιάννη-Πλαγιά Κρανιάς-Κόλια-Ριζό» εκτάσεως 6.100,00 στρεμμάτων .
2)     Τρόπος Διενέργειας της Δημοπρασίας
Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, διεξάγεται δε κατά την ορισθείσα ημέρα και ώρα που αναφέρεται παρακάτω. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ' όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή , η απόφαση της οποίας καταχωρείται  στα πρακτικά.

Περισσότεροι από 500.000 οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος

Περιθώριο 17 ημερών για την υποβολή αιτήσεων

Θα ξεπεράσουν τους 500.000 οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών.
Με την καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αίτησης χορήγησης του επιδόματος να λήγει στις 30 Ιουνίου καθημερινά κατατίθενται χιλιάδες αιτήσεις πολιτών που κυρίως διερευνούν εάν μπορούν να λάβουν το επίδομα.
Σημειώνεται πως προ 10ημέρου αποφασίσθηκε η αύξηση του βασικού ορίου εισοδήματος για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος από τα 6.000 ευρώ στα 7.050 για τον άγαμο. 
Το ποσό αυτό προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση των δικαιούχων. 
Δηλαδή, για ένα ζευγάρι το όριο διαμορφώνεται στις 9.400 ευρώ από 8.000 ευρώ που ήταν έως τώρα και για οικογένεια με δύο παιδιά φθάνει στα 11.750 ευρώ, από 10.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση θερινών βοσκών Αγίας Μαρίνας


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Ο Δήμαρχος του Δήμου Πωγωνίου
Διακηρύσσει ότι:
Την 25η Ιουνίου 2014 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00-10:30π.μ. θα διενεργηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Δήμου Πωγωνίου  στο Καλπάκι , τακτική πλειοδοτική δημοπρασία, με φανερές προφορικές προσφορές, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής , για την εκμίσθωση περισσεύματος θερινών βοσκών στην Τ.Κ. Αγία Μαρίνα  για το έτος 2014 συνολικής εκτάσεως 16.435,5 στρεμμάτων.
 Η πλειοδοσία θα γίνει με τους παρακάτω όρους σύμφωνα με την αριθ. 120/2014 Ο.Ε.
1)    Περιγραφή εκμίσθωσης βοσκοτόπων
Περίσσευμα θερινών βοσκών Τ.Κ. Αγίας Μαρίνας (πάνω από τα έλατα) για το έτος 2014 εκτάσεως 16.435,5 στρεμμάτων .
2)     Τρόπος Διενέργειας της Δημοπρασίας
Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, διεξάγεται δε κατά την ορισθείσα ημέρα και ώρα που αναφέρεται παρακάτω. 
Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ' όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. 
Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή , η απόφαση της οποίας καταχωρείται  στα πρακτικά.

Taxisnet: Ποιες εφαρμογές τέθηκαν εκ νέου σε λειτουργία

To Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι, κατόπιν ορισμού Αναπληρωτή του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, τέθηκαν εκ νέου σε λειτουργία οι εφαρμογές του taxisnet.
Οι εν λόγω εφαρμογές αφορούν:
1. Tην έκδοση Πράξης Διοικητικού Προσδιορισμού του Φόρου ταυτόχρονα με την υποβολή δήλωσης Φ.Ε.Φ.Π. 2014
2. Τις εκτυπώσεις εκκαθαριστικών σημειωμάτων / πράξεων διοικητικού προσδιορισμού Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων οικ. ετών 2012-2014
3. Tην έκδοση /επανεκτύπωση πιστοποιητικών ΕΝ.Φ.Ι.Α.
4. Tην έκδοση Αποδεικτικών Φορολογικής Ενημερότητας
5. Tην προώθηση προς εκκαθάριση και έκδοση πράξεων διορθωτικού προσδιορισμού των εκκρεμών ηλεκτρονικών τροποποιητικών δηλώσεων Φ.Α.Π. ετών 2011, 2012 & 2013.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από χθες αναμενόταν να είναι διαθέσιμες και οι εκτυπώσεις εκκαθαριστικών Φόρου Ακίνητης Περιουσίας ετών 2010-2013.

Ιωάννινα: Σύλληψη δύο ατόμων, κατά το τελευταίο 24ωρο, για καταδικαστική απόφαση και χρέη προς το Δημόσιο

Χθες (12-06-2014) στα Ιωάννινα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο (2) άτομα για καταδικαστική απόφαση και οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα:
Συνελήφθη ένας 46χρονος ημεδαπός, διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο οφειλές, ύψους (273.909,95) ευρώ.
Συνελήφθη 48χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Ε΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, ποινής φυλάκισης τριών (3) ετών, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, πράξεις που έλαβαν χώρα τον Νοέμβριο του 2009 στην Αττική.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

«Μεγάλη γιορτή πολυφωνικού τραγουδιού 2014» το Σάββατο 14 Ιουνίου στο θέατρο «Πέτρας», ώρα 9:00 μ.μ.

ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ
Σάββατο 14 Ιουνίου 2014, 9 μ.μ., Θέατρο Πέτρας

Με τη στήριξη της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι “Φωνές της Πέτρας” σμίγουν στο Θέατρο της Πέτρας!
Φωνές πολύτροπες, πολύγλωσσες, φωνές πολύφωνες! Φωνές που κομίζουν τον τόπο τους, τις ανάσες των ανθρώπων τους, τις αφές των βλεμμάτων τους, τις οσμές της ψυχής τους, το αχολόι των ανέμων, τις αντάρες της Ιστορίας.
Φωνές του ρίγους και του σφρίγους.
Φωνές που μοιάζουν σαν το αποτύπωμα της ψυχής στα χείλη. 
Φωνές που ταξιδεύουν σαν πουλιά για να σμίξουν σε ένα μεγάλο, πολύχρωμο πολυφωνικό σμάρι μια νύχτα κάθε χρόνο στο Θέατρο Πέτρας!
Μια νύχτα - κάλεσμα για κάθε φίλο του πολυφωνικού τραγουδιού και της μουσικής παράδοσης, για κάθε ιχνηλάτη των αυθεντικών ακουσμάτων ψυχής!
Τραγούδια σαν άγρια άλογα. Πολυφωνικά τραγούδια, τα αγριολούλουδα του Λαϊκού μας Πολιτισμού.
Ηπειρώτικα Πολυφωνικά Τραγούδια, ο ανεκτίμητος θησαυρός της Ηπειρώτικης Παράδοσης.
Βαλκάνιες Πολυφωνίες, η κοινή φλέβα που τανύζει τη συλλογική μνήμη των γειτόνων λαών, πάνω και πέρα από σύνορα.
Ανταμώνουμε όπως κάθε χρονιά, στο έμπα του καλοκαιριού!
Το πιο όμορφο, το πιο εγερτήριο  καλωσόρισμα του καλοκαιριού.
Το Σάββατο 14 Ιουνίου, 9 μ.μ., στο Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη!
Η μεγάλη γιορτή των φωνών!
Το μεγάλο ταξίδι των φωνών, το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ, για μια μονάκριβη νύχτα στην Αθήνα!
Η μεγάλη γιορτή των φωνών, η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ, πιο υποσχετική, πιο γενναιόδωρη από ποτέ.
Συμμετέχουν δεκατέσσερις πολυφωνικοί όμιλοι και κομπανίες, από Ελλάδα, Αλβανία και Βουλγαρία με πολυφωνικά τραγούδια από την Ήπειρο, το Βώλακα Δράμας, την Κάρπαθο, την Κέρκυρα, την Αλβανία, τη Βουλγαρία και την ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία. 
Συμμετέχουν, ανάμεσα σε άλλους:
Πολυφωνικός όμιλος Άνω Πωγωνίου (Χλωμό, Πολύτσανη), Πολυφωνικό σύνολο "Χαονία", "Πολυφωνικό Σχήμα Ηπείρου" (Β. Κώτσου), Αντιφωνικός Όμιλος Ομοσπονδίας Μουργκάνας, Πολυφωνικό Αετόπετρας Ιωαννίνων, Πολυφωνικό Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου, Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, "Πολύφωνο" - Εργαστήρι Πολυφωνίας Μουσείου Λαϊκών Οργάνων, LOT KURBETI και FLLAT LABERIE από την Αλβανία, RHODINA από τη Βουλγαρία, φωνητικό σύνολο "ΙΩ" σε διφωνίες από Κάτω Ιταλία, Βώλακα, Κέρκυρα, Κάρπαθο.
Και δίπλα στις φωνές, η εξαίρετη Ηπειρώτικη κομπανία του ΘΟΔΩΡΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ αλλά και γκάιντα, νταχαρέδες, ταμπουρέλα, κιθάρες, συμμετοχές έκπληξη!
Η πιο γενναιόδωρη πολυφωνική σύναξη, η πιο όμορφη γιορτή πολυφωνίας! 
Και στην αρχή της βραδιάς ένα μικρό οπτικοακουστικό αφιέρωμα στα 16 χρόνια του ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΒΑΝΙΟΥ, με μερικές από τις ανεξίτηλες στιγμές του μεγάλου μας ταξιδιού!
Η εκδήλωση διοργανώνεται με την στήριξη της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ που την έθεσε υπό την αιγίδα της.
Διοργάνωση "ΑΠΕΙΡΟΣ" / ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ.
Εισιτήρια προπωλούνται στο βιβλιοπωλείο "ΠΟΛΙΤΕΙΑ" (Ασκληπιού 3), στην τιμή των 10 ευρώ.

Πληροφορίες: 210 3310 919, apiros@otenet.gr

Ιωάννινα: Σύλληψη 38χρονου αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη την Τετάρτη (11-06-14) στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί αλλοδαπών».