Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου λόγω Πάσχα


Οι πληρωμές των συντάξεων του Μαΐου 2019 θα γίνουν τη Μεγάλη Τρίτη 23 και τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου.
Αναλυτικά:
Το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019.
Το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019.
Το ΝΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019.
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλει τις συντάξεις τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου 2019.
Ο ΟΓΑ θα καταβάλει τις συντάξεις τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου 2019.
Τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλουν τις συντάξεις τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019.
Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019.
Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019.

Με πλήρες ψηφοδέλτιο στην προεκλογική «μάχη» η Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου


Η Κέλλυ Καραμάνη (νυν Περιφερειακή σύμβουλος-οικονομολόγος) και ο Κωνσταντίνος Μελάς (υπάλληλος της «ΜΕΡΙΜΝΑΣ») είναι οι δύο υποψήφιοι με τους οποίους ολοκληρώνεται το ψηφοδέλτιο της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου» και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες.
Και οι δύο είναι υποψήφιοι στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.
Η «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη» είναι η πρώτη αυτοδιοικητική παράταξη στην Ήπειρο που έχει ολοκληρώσει και έχει ανακοινώσει το σύνολο των υποψηφίων της, ένα ακόμη δείγμα της δυναμικής της που έχει αναπτυχθεί ενόψει των επικείμενων περιφερειακών εκλογών.
Ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή την ολοκλήρωση του συνδυασμού της παράταξης δήλωσε τα εξής:
«Θέλω να ευχαριστήσω το σύνολο των υποψηφίων της παράταξης για την προσωπική επιλογή τους να συστρατευθούν μαζί μας για τις εκλογές του Μαΐου και να συνεισφέρουν στο έργο της παράταξής μας της νέας τετραετίας. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και όλους εκείνους που είχαν εκδηλώσει την επιθυμία τους να είναι υποψήφιοι, κάτι που όμως δεν κατέστη δυνατόν να ικανοποιηθεί λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων . Να γνωρίζουν όμως πως θα έχουν πάντα το δικό τους λόγο στο έργο και τις δράσεις της παράταξης. Μπαίνουμε στην τελική φάση της προετοιμασίας μας για τις εκλογές, με σύμμαχο το έργο και την αποφασιστικότητά μας να αντιμετωπιστούν προβλήματα και να προχωρήσουν αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που έχει ανάγκη η Ήπειρος. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξα για καθαρή νίκη από την πρώτη Κυριακή, ώστε χωρίς ασκήσεις ισορροπίας και παζάρια να μπορούμε να λαμβάνουμε και δύσκολες αποφάσεις για μεγάλα ζητήματα που αφορούν το μέλλον του τόπου μας».

Περιφέρεια Ηπείρου: Τροποποίησης ΑΕΠΟ Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων της Τ.Κ. Παρακαλάμου του Δήμου Πωγωνίου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Ανακοινώνει και Προσκαλεί
Έχοντας υπόψη τις διατάξεις  του Ν. 4014/2011 (ΦΕΚ 209/Α΄), σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθ. 7 της υπ’αριθ. οικ. 167563/ΕΥΠΕ/19-04-13 απόφασης (ΦΕΚ 964Β/2013) και άρθ. 6 της υπ’αριθ. οικ. 1649/45 (ΦΕΚ 45Β/2014) ΚΥΑ, τους πολίτες ( κοινό, ενδιαφερόμενο κοινό) και φορείς εκπροσώπησής τους ( οικείο Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης,  Ποιότητας Ζωής, Συμβούλιο Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας ),  να λάβουν γνώση, επί  του περιεχομένου του φακέλου, εκτός διαβούλευσης,  που αφορά στην τροποποίηση Α.Ε.Π.Ο. του έργου (Υπηρεσίες βιολογικού καθαρισμού λυμάτων, α/α 267):» Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων της Τ.Κ. Παρακαλάμου του Δήμου Πωγωνίου.
Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι ο Δήμος Πωγωνίου.
    Αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου –Δυτικής Μακεδονίας  είναι η  Δ/νση  Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ηπείρου.
    Αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου για την παροχή πληροφοριών και στοιχείων είναι  το Περιφερειακό Συμβούλιο(Πλατεία Πύρρου 1-Ιωάννινα ), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες).
Η παρούσα Ανακοίνωση-Πρόσκληση να δημοσιευθεί στην εφημερίδα « ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ»   την  04 -04- 2019.
Η παρούσα ανακοίνωση αναρτάται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου στη διαδρομή: www.php.gov.gr /Ενημέρωση/ Νέα-Ανακοινώσεις/ Ανακοινώσεις.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Π. Σ.

ΣΤΑΥΡΟΣ  ΠΑΡΓΑΝΑΣ

Σε εξέλιξη δράση του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης «Πανηπειρωτικής 2019»


Λειτουργεί Περίπτερο, το οποίο οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται και να ενημερώνονται για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, τόσο μέσα από τη διαπροσωπική επικοινωνία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, όσο και μέσα από το σχετικό έντυπο και ψηφιακό ενημερωτικό υλικό
Από το Τμήμα Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης «Πανηπειρωτικής 2019», υλοποιείται δράση που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας.
Συγκεκριμένα, από την 03-04-2019 έως και την 07-04-2019, στον χώρο της Έκθεσης (Πανηπειρωτικό Στάδιο), λειτουργεί Περίπτερο Τροχαίας, στο οποίο οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, τόσο μέσα από τη διαπροσωπική επικοινωνία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, όσο και μέσα από το σχετικό έντυπο και ψηφιακό ενημερωτικό υλικό.
Το περίπτερο θα είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες της έκθεσης, καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας της, κατά τις ώρες 16:00 έως 21:00 την Πέμπτη & Παρασκευή και ενώ το Σάββατο & την Κυριακή, κατά τις ώρες 11:00 έως 21:00.
Επιπλέον, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην ενημέρωση των παιδιών, με στόχο την ανάπτυξη σωστής οδηγικής συμπεριφοράς, μέσα από την πρακτική εξάσκηση και βιωματική γνώση θεμάτων ασφαλούς κυκλοφορίας και χρήσης της οδού.  

Πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων υλοποιεί ο Δήμος Πωγωνίου


Εμβολιάστηκαν και τσιπαρίστηκαν 30 ζώα, στειρώθηκαν 10

Στην κατάρτιση ενός πλαισίου προστασίας και ευζωίας των αδέσποτων ζώων έχει προχωρήσει από πέρυσι ο Δήμος Πωγωνίου στοχεύοντας παράλληλα στην καταγραφή του αριθμού τους και τη σταδιακή μείωση αυτού.
Έτσι, σε συνεργασία με κτηνίατρο, έχουν εμβολιαστεί, τσιπαριστεί και αποπαρασιτωθεί συνολικά 30 σκυλιά, στα οποία τοποθετήθηκε παράλληλα ευδιάκριτο κολάρο με το ταμπελάκι «Δήμος Πωγωνίου» ενώ στειρώθηκαν, έως σήμερα, 10 αδέσποτοι σκύλοι.
Στόχος του Δήμου Πωγωνίου είναι η προστασία των αδέσποτων ζώων και η εξασφάλιση συνθηκών ομαλής συμβίωσης με τους δημότες. «Θέσαμε τις πρώτες βάσεις μιας πολιτισμένης αντιμετώπισης των αδέσποτων ζώων. Διασφαλίζεται έτσι η προστασία της δημόσιας υγείας καθώς και η αντιμετώπιση κάθε περίπτωσης επικίνδυνου και επιθετικού ζώου» τόνισε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης.
Όπως σημείωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γαλίτσης, όλες οι ενέργειες που εκτελούνται, πραγματοποιούνται κατόπιν συνεργασίας με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας στην οποία έχει εντοπιστεί το αδέσποτο ζώο και της πενταμελούς επιτροπής που έχει συσταθεί στο Δήμο Πωγωνίου. «Όλα τα περιστατικά καταγράφονται στη βάση δεδομένων που έχει δημιουργηθεί γι’ αυτό το σκοπό. Είναι ωστόσο σημαντικό να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες ώστε να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των αδέσποτων ζώων» σημείωσε.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών, κατά το τελευταίο 24ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα


Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις και σχηματισμοί δικογραφιών, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
*Χθες το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή. Ειδικότερα στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε ο 54χρονος και συνελήφθη διότι όπως διαπιστώθηκε κατείχε στο σπίτι του ένα ημιαυτόματο πιστόλι κρότου – αερίου με μια γεμιστήρα, στερούμενος σχετικής άδειας από αρμόδια αρχή. Όπλο κατασχέθηκε.
*Χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 28χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμεί Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με το οποίο διατάσσεται η σύλληψη και η προσωρινή του κράτηση για παραβίαση περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκαν με διάταξη του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών (διακίνηση-αγορά-κατοχή). 
Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε βάρος 50χρονου αλλοδαπού, για κλοπή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος το μεσημέρι της 28-03-2019 στους Κωστακιούς Άρτας, αφαίρεσε από αγρόκτημα 69χρονης ημεδαπής, την τσάντα της, η οποία περιείχε χρηματικό ποσό, κλειδιά οικίας και προσωπικά αντικείμενα.

Ο Δήμος Πωγωνίου συγχαίρει το ΓΕ.Ε.Λ. Βελλάς για το 1ο Πανελλαδικό Βραβείο «Καλύτερης ιδέας» στον Διαγωνισμό Ρομποτικής


Ο Δήμος Πωγωνίου συγχαίρει τους μαθητές του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελλάς Στέφανο Σιουρά, Θανάση Παππά, Λάμπρο Λελοβίτη, Φώτη Λαμπρίδη και Κατερίνα Μπονόβα καθώς και την καθηγήτρια πληροφορικής κ. Βασιλική Μήτρακα για το 1ο Πανελλαδικό Βραβείο «Καλύτερης ιδέας» που έλαβαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.
Ευχή όλων είναι η πρωτοποριακή ιδέα του ΓΕ.Ε.Λ. Βελλάς να αποτελέσει έναυσμα ώστε οι πόλεις της Ελλάδος να γίνουν «smart» προς όφελος των κατοίκων και του περιβάλλοντος.
Ο Δήμος Πωγωνίου εύχεται στους μαθητές κάθε επιτυχία και στις επόμενες διοργανώσεις και θα είναι στο πλευρό τους σε ό, τι χρειαστούν.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου με απλή αναλογική και δικαίωμα ψήφου σε 17ρηδες



Σύμφωνα με διευκρινήσεις του υπουργείου Εσωτερικών εκατό χιλιάδες νέοι και νέες 17 ετών θα ψηφίσουν για πρώτη φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Σε αυτές τις κάλπες θα εφαρμοστούν οι διατάξεις του ν.4555/2018 του προγράμματος «Κλεισθένης I» και θα τεθεί σε ισχύ το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής. Έτσι οι έδρες κάθε συμβουλίου, αφού κατανεμηθούν στους οικείους συνδυασμούς με βάση το εκλογικό μέτρο που προκύπτει από τη διαίρεση των έγκυρων ψήφων με τις προς διάθεση έδρες, στη συνέχεια τυχόν αδιάθετες έδρες κατανέμονται στους συνδυασμούς με βάση τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπά τους. «Με τη θέσπιση της απλής αναλογικής, ως του μοναδικού εκλογικού συστήματος αντιστοίχισης της ψήφου των εκλογέων με την εκπροσώπησή τους στο οικείο συμβούλιο, η πολιτική συμμετοχή των πολιτών ενισχύεται ακόμα περισσότερο, συμβάλλοντας, με το τρόπο αυτό, στον εκδημοκρατισμό του πολιτικού βίου», ανακοίνωσε σχετικά το υπουργείο. Ο «Κλεισθένης I» θεσπίζει ακόμα την επαναφορά της τετραετούς θητείας των αυτοδιοικητικών αρχών και την αποσύνδεση του χρόνου διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών από τις ευρωεκλογές. Σημειώνεται ότι, ειδικά για την πρώτη εφαρμογή του νόμου, ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 26 Μαΐου ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές. Οι επαναληπτικές εκλογές, όπου χρειαστεί, θα διεξαχθούν την επόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου. Στο πλαίσιο του προγράμματος αποσυνδέεται η ανάδειξη των οργάνων διοίκησης των κοινοτήτων από τους συνδυασμούς, που μετέχουν στη διαδικασία ανάδειξης των δημοτικών αρχών, και προβλέπεται η εκλογή των οργάνων κοινότητας σε χωριστή κάλπη.

Υπουργείο Παιδείας: Το τελευταίο κουδούνι στις 22 Μαΐου για τα Λύκεια και στις 29 Μαΐου για τα Γυμνάσια


Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας καθορίστηκε η λήξη των μαθημάτων για το τρέχον διδακτικό έτος.
Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, ορίστηκε η λήξη των μαθημάτων για τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, Ειδικά Λύκεια, Ειδικά Επαγγελματικά Λύκεια και Λύκεια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας.
Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019 ορίστηκε η λήξη των μαθημάτων για τα ημερήσια και εσπερινά Γυμνάσια, Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Γυμνάσια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας.

Αυξανόμενο το ενδιαφέρον από Γερμανία και Ρωσία για τουριστικές δραστηριότητες στην Ήπειρο


Με δύο ακόμη συμμετοχές της Περιφέρειας σε   διεθνείς εκθέσεις που απευθύνονται σε μεγάλες αγορές τουρισμού, συνεχίστηκε και το Μάρτιο το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Ηπείρου. Η πρώτη χρονικά ήταν στην ΙΤΒ Βερολίνου της Γερμανίας και η δεύτερη στη Mitt  Μόσχας της Ρωσίας.
Τα συμπεράσματα  ήταν θετικά για την περιοχή μας, καθώς από τις επισκέψεις και τις συναντήσεις που έγιναν με tour operators και μεμονωμένους επισκέπτες, επιβεβαιώθηκε το αυξανόμενο ενδιαφέρον που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στις δύο αυτές χώρες για τουρισμό πολλαπλών επιλογών και εποχών στην Ήπειρο. 
Αεροπορική σύνδεση με Ισραήλ
Στο περιθώριο των Εκθέσεων προέκυψε μια ακόμη θετική είδηση: Στο Βερολίνο, ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας TUS Airways επισκεπτόμενος το περίπτερο της Περιφέρειας ανακοίνωσε, πώς μετά την αεροπορική σύνδεση Λάρνακας - Ιωαννίνων, εξετάζεται η σύνδεση των Ιωαννίνων με το Τελ Αβίβ, ύστερα κι από  συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.
Η προβολή της Ηπείρου, ως προορισμού τεσσάρων εποχών, της γαστρονομίας και των τοπικών της προϊόντων, συμπληρώθηκε με συνεντεύξεις σε Ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης από μέλη της αποστολής της Περιφέρειας.
Ολική παρουσίαση του τουριστικού «πακέτου» στη Ρωσία
Η συμμετοχή και παρουσία της Περιφέρειας Ηπείρου στην Διεθνή Έκθεση της Μόσχας, ήταν συνέχεια της περυσινής καθώς και της συνεργασίας με το Υπουργείο Τουρισμού/ΕΟΤ.
Βασική στόχευση ήταν και η προσέλκυση επισκεπτών που ενδιαφέρονται για τον θρησκευτικό τουρισμό. Στο πλαίσιο αυτό οι προωθητικές ενέργειες της αποστολής της Περιφέρειας, ενισχύθηκαν και από την αποστολή της Εκκλησίας της Ελλάδος  την οποία εκπροσώπησε ο Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (με καταγωγή από τη Μολυβδοσκέπαστη Κόνιτσας).

Πρέβεζα: Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου


Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 64χρονης αλλοδαπής

Εξιχνιάστηκε μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος δύο ατόμων,  μίας 51χρονης ημεδαπής και ενός 48χρονου αλλοδαπού. 
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα,  οι παθόντες στο πλαίσιο αναζήτησης  εργαζόμενης για φύλαξη – φροντίδα των ηλικιωμένων γονιών της 51χρονης, επικοινώνησαν μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, με γυναίκα η οποία είχε αναρτήσει ψεύτικο προφίλ και παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία ως αληθινά κατάφερε να τους εξαπατήσει και να τους αποσπάσει χρηματικό ποσό.
Συγκεκριμένα, για την υποτιθέμενη προσφορά εργασίας, καταβλήθηκε προκαταβολικά το χρηματικό ποσό των (1.180) ευρώ, με το πρόσχημα της κάλυψης εξόδων μετάβασης και οικονομικών εκκρεμοτήτων.
Μετά από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 64χρονης αλλοδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Συνελήφθησαν σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, δύο ημεδαποί σε περιοχές του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας, κατηγορούμενοι για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων

Στο πλαίσιο ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά πάνω από -8- κιλά λαθραίου καπνού καθώς και πλήθος λαθραίων καπνικών προϊόντων

Συνελήφθησαν, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, σήμερα (03-04-2019) το πρωί σε περιοχές του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Άρτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 58 και 53 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα και περί όπλων.
Ειδικότερα, πρωινές ώρες σήμερα, αστυνομικοί των παραπάνω Υπηρεσιών κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών και στοιχείων σχετικά με διακίνηση, επεξεργασία και κατοχή λαθραίου καπνού, πραγματοποίησαν έρευνες σε οικίες και αποθηκευτικούς χώρους, ιδιοκτησίας του 58χρονου και του 53χρονου, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
Στην οικία του 58χρονου:
• ακατέργαστος λαθραίος καπνός, συνολικού βάρους -8- κιλών,
• -548- τεμάχια τσιγαροσωλήνων γομωμένων με καπνό,
• -1872- τεμάχια τσιγαροσωλήνων γομωμένων με καπνό, μέσα σε πακέτα τσιγάρων,
• -4969- τεμάχια κενών τσιγαροσωλήνων
• -1046- κενά πακέτα τσιγάρων,
• μία μεταλλική συσκευή γόμωσης τσιγαροσωλήνων,
• ένα  κυνηγετικό όπλο.
Στην οικία του 53χρονου:
• ακατέργαστος λαθραίος καπνός,  βάρους -400- γραμμαρίων.
• ένα κυνηγετικό όπλο
Τα παραπάνω καπνικά προϊόντα θα παραδοθούν στο Τελωνείο Άρτας για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Βλεφαρίδες: Που οφείλεται η απώλειά τους και πότε είναι ανησυχητική


Οι βλεφαρίδες δεν είναι ένα απλό... διακοσμητικό του προσώπου. Προστατεύουν τα μάτια από τα αιωρούμενα σωματίδια που μπορεί να εμποδίσουν την όραση ή να προκαλέσουν τραυματισμό ή λοίμωξη. Ωστόσο  είναι πολλά αυτά που δεν γνωρίζουμε γι’ αυτές ή για την απώλειά τους.
Όπως εξηγεί ο χειρουργός-οφθαλμίατρος Δρ. Αναστάσιος-Ι. Κανελλόπουλος, MD, ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας LaserVision, καθηγητής Οφθαλμολογίας Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης, NYU Medical School, οι βλεφαρίδες αναπτύσσονται, πέφτουν και αντικαθίστανται με έναν φυσικό κύκλο που διαρκεί 6-10 εβδομάδες.
«Είναι φυσιολογικό να χάνει ένας άνθρωπος μία έως πέντε βλεφαρίδες την ημέρα», λέει. «Μερικές φορές όμως παρατηρείται πολύ μεγαλύτερη απώλεια, η οποία επιστημονικά είναι γνωστή ως μαδάρωση. Η μαδάρωση μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα ενός υποκείμενου νοσήματος στα μάτια ή σε άλλο σημείο του σώματος. Μπορεί επίσης να σχετίζεται με λοιμώξεις, διατροφικές διαταραχές, λήψη φαρμάκων και πολλούς άλλους παράγοντες».
Ο τρόπος ζωής είναι ένας από τους συχνότερους παράγοντες κινδύνου για πτώση μόνο των βλεφαρίδων και όχι ταυτοχρόνως της τριχοφυΐας στο κεφάλι ή από τα φρύδια. «Η χρήση ψεύτικων βλεφαρίδων και προϊόντων μακιγιάζ που δεν αφαιρούνται σωστά κάθε βράδυ, καθώς και τα ψαλιδάκια περιποίησης βλεφαρίδων (θερμαινόμενα ή μη) μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στις βλεφαρίδες και να επιταχύνουν την πτώση τους», εξηγεί ο Δρ. Κανελλόπουλος.