Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 19:00

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί τη  Δευτέρα  8η  Δεκεμβρίου  2014   και ώρα  19:00.
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στo  Καλπακι  και στην αίθουσα συνεδριάσεων  του  Δημοτικού Συμβουλίου  [ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ].

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
Έγκριση  Aπολογισμού – Ισολογισμού  έτους 2014 Δήμου Πωγωνίου.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.


ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΤΣΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 17:30

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί τη Δευτέρα  8η Δεκεμβρίου  2014   και ώρα  17:30.
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στo  Καλπακι  και στην αίθουσα συνεδριάσεων  του  Δημοτικού Συμβουλίου  [ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ].

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
Έγκριση και ψήφιση προϋπολογισμού ετ. 2015 Δήμου Πωγωνίου.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.


ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΤΣΙΑΣ

Περικοπές στις συντάξεις εννέα επικουρικών ταμείων από την 1η Ιανουαρίου 2015

Υπό την απειλή των περικοπών των συντάξεων θα βρεθούν από την 1η Ιανουαρίου 2015 άλλα εννέα επικουρικά ταμεία (εκτός από το ΕΤΕΑ), εξαιτίας της εφαρμογής του συντελεστή βιωσιμότητας.
Σύμφωνα με «Τα Νέα», το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε εγκύκλιο (Ν. 4052/2012) με οδηγίες για την προετοιμασία των Ταμείων, τα οποία στο εξής θα λειτουργούν με βάση το διανεμητικό σύστημα προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση προκειμένου να επιτυγχάνεται μακροπρόθεσμα η αναλογιστική ισορροπία του συστήματος.
Εφιστά, δε, την προσοχή στους επικουρικούς κλάδους να τηρήσουν τις προθεσμίες του νόμου αν επιλέξουν να μετατραπούν σε ταμεία επαγγελματικής (ΝΠΙΔ) υποχρεωτικής ασφάλισης.

Υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος η παρουσίαση του βιβλίου ''Λαθρέμποροι Ιστορίας'', του Ηπειρώτη Γιώργου Τσούκαλη, την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 20:00 στο Auditorium, Σίνα 2-4, Αθήνα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Λαθρέμποροι ιστορίας – Η άλλη όψη…» -
Διεθνής Διάκριση του Γιώργου Τσούκαλη

Ο εκδοτικός οίκος «Σιδέρης» διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Λαθρέμποροι ιστορίας – Η άλλη όψη…», την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, στις 8μ.μ στην αίθουσα Auditorium, Σίνα 2-4, Αθήνα, υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και του Συλλόγου Πτυχιούχων Παντείου Πανεπιστημίου «Ο Αριστοτέλης», όπου θα παρουσιαστούν η διεθνής βράβευση του Γιώργου Τσούκαλη και το βιβλίο του «Λαθρέμποροι ιστορίας».
 Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δυο μέρη. Στο πρώτο θα προβληθούν βίντεο από την βράβευση του Γιώργου Τσούκαλη στο Βατικανό και θα μιλήσουν για την τιμητική διάκρισή του και το διεθνές μήνυμα για την διαφύλαξη του ελληνικού πολιτισμού, ο σκηνοθέτης και μέλος της Επιτροπής Προεδρίας των G. Sciacca Γιάννης Σμαραγδής, η Γενική Γραμματέας των G. Sciacca & Υπεύθυνη Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων του Συλλόγου Πτυχιούχων Παντείου Πανεπιστημίου «Ο Αριστοτέλης», Αρχαιολόγος – Επικοινωνιολόγος, Βίκυ Μπαφατάκη, ο Δικηγόρος Αθηνών και πρώην Υπουργός Αντώνης Φούσας, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, Γιώργος Οικονόμου.
Στη συνέχεια η σολίστ ακορντεόν και συνθέτρια Ζωή Τηγανούρια θα ταξιδέψει τους παριστάμενους σε διεθνείς και ελληνικούς μουσικούς δρόμους.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Γιώργου Τσούκαλη «Λαθρέμποροι ιστορίας» από τον Καθηγητή Εγκληματολογίας Γιάννη Πανούση και από το δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο. Η παρουσιάστρια-δημοσιογράφος Κέλλυ Σακάκου θα διαβάσει αποσπάσματα του βιβλίου και την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Μούτσος.

Ο μεγάλος συνθέτης Μίμης Πλέσσας θα κλείσει την εκδήλωση με την ομιλία του και τις σπουδαίες συνθέσεις του στο πιάνο.

Εκδήλωση για το Γεφύρι της Άρτας, από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ηλιούπολης, την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 19:00, με την προβολή του ντοκιμαντέρ του Βασίλη Γκανιάτσα «Της Άρτας το γιοφύρι», στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης (Μαρίνου Αντύπα 134 και Βενιζέλου 100), Ηλιούπολη

Εκδήλωση για το Γεφύρι της Άρτας, από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ηλιούπολης, την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 19:00, με την προβολή του ντοκιμαντέρ του Βασίλη Γκανιάτσα «Της Άρτας το γιοφύρι», στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης (Μαρίνου Αντύπα 134 και Σοφοκλή Βενιζέλου 100), Ηλιούπολη.
Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης θα ακολουθήσει κέρασμα, με ηπειρώτικα εδέσματα και πίτες, καθώς και ηπειρώτικο τσίπουρο.


Είσοδος Ελεύθερη

Συνελήφθησαν τέσσερις φυγόποινοι σε Πρέβεζα και Θεσπρωτία

Συνελήφθησαν τέσσερις φυγόποινοι σε Πρέβεζα και Θεσπρωτία

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, τέσσερις φυγόποινοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις και ένταλμα σύλληψης.
Αναλυτικότερα, εντοπίστηκαν:
  • Στην πόλη της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 41χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πειραιά, για διακεκριμένες κλοπές. Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι ο 41χρονος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
  • Στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, ένας 52χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης οκτώ (8) μηνών, για απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
  • Στην Νέα Σινώπη Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Πρέβεζας, ένας 53χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσαν σε βάρος του δύο καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης ενός (1) έτους και πέντε (5) μηνών, για χρέη προς το δημόσιο και έκδοση ακάλυπτης επιταγής.
  • Στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Ά Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου, ποινής φυλάκισης έξι (6) μηνών, για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί αλλοδαπών». Επιπρόσθετα, σε βάρος του 24χρονου εκκρεμούσε το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές. 

Ερώτηση για το πλιάτσικο και τις καταστροφές στα έρημα ακριτικά χωριά του Πωγωνίου

Με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Εξωτερικών, Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Εθνικής Άμυνας οι βουλευτές κ. Γιάννης Δημαράς (Β’ Αθήνας) και κ. Γαβριήλ Αβραμίδης (Α’ Θεσσαλονίκης) κάνουν λόγο για «πλιάτσικο» και καταστροφές στα σχεδόν έρημα ακριτικά χωριά της Ηπείρου από Αλβανούς  εισβολείς και ζητούν πρόσθετα μέτρα, πέρα από την καθιέρωση μικτών περιπολιών στην παραμεθόριο, αλλά και διαβήματα προς την Αλβανική κυβέρνηση, προκειμένου να φυλάσσει πιο αποτελεσματικά τα σύνορά της. 
Μόνο έτσι, τονίζουν, θα εμπεδωθεί ξανά το αίσθημα της ασφάλειας στους εναπομείναντες ακρίτες της Ηπείρου.
H περιφρούρηση της παραμεθορίου Ηπείρου και η προστασία των λιγοστών πια κατοίκων της είναι ανεπαρκής, γι' αυτό και οι Αλβανοί  κακοποιοί αλωνίζουν, εισβάλουν ανενόχλητοι στα ακριτικά χωριά, επιτίθενται σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, βάζουν φωτιές, προκαλούν ζημιές, μπαίνουν σε σπίτια και τα αδειάζουν, σκορπώντας τον φόβο και την απόγνωση στους λιγοστούς και υπέργηρους -επί το πλείστον- κατοίκους.
Πλην των εισβολών και των εμπρησμών, συχνές είναι και οι κλοπές στα μισοέρημα χωριά του Πωγωνίου.
Τα στρατιωτικά φυλάκια του Ορεινού και του Αργυροχωρίου έκλεισαν εδώ και καιρό κι έμεινε μόνο το φυλάκιο Δρυμάδων με ελάχιστους στρατιώτες να υπηρετούν σ' αυτό, καθώς και της Κακαβιάς, ελλιπώς επανδρωμένο.
Την τύχη των φυλακίων ακολούθησαν πιο πρόσφατα οι σταθμοί Συνοριοφυλάκων.

Έργο προτεραιότητας ο δρόμος Πεδινή - Κακαβιά

Όλο και περισσότερα «μαύρα σύννεφα» συγκεντρώνονται πάνω από τον οδικό άξονα Πεδινής-Κακαβιά. Το έργο αν και έχει σχεδόν ολοκληρωμένες μελέτες, αν και ανήκει στους διευρωπαϊκούς άξονες, δεν φαίνεται ότι βρίσκεται στις προτεραιότητες του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τη νέα προγραμματική περίοδο.
Αυτό άλλωστε προκύπτει και από τη λίστα που πρόσφατα έδωσε στη δημοσιότητα για τα έργα που προτείνονται προς ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον, Αστική Ανάπτυξη»  (ΕΠΥΜΕΠΕ ΡΑΑ), 2014-2020.

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στo Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου (Στοά Σάρκα) την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 13:15 μ.μ.

Από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται πως στο πλαίσιο του «Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού» και αναγνωρίζοντας το ανθρωπιστικό έργο των εθελοντών, οι οποίοι με την ανιδιοτελή προσφορά τους συμβάλλουν στην προαγωγή της κοινωνικής συνείδησης και της αλληλεγγύης, θα πραγματοποιηθεί σχετική εκδήλωση-ομιλία στo Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου (Στοά Σάρκα) την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 13:15 μ.μ.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

H Γενική Γραμματέας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

Η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Ιωάννη Μήτση το μεσημέρι της Τρίτης (2/12/2014).
Αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Γενικής Γραμματέα ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και οι πολιτικές και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που πρέπει να δρομολογηθούν για την τόνωση της επιχειρηματικότητας.
Ειδικότερα, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν:

Διαθερμική αποσυμπίεση δίνει λύση στην σπονδυλική στένωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεαματικά αποτελέσματα έχει τα τελευταία χρόνια  η αντιμετώπιση της Σπονδυλικής Στένωσης, στα άτομα της τρίτης ηλικίας, με τη μέθοδο  της  Διαδερμικής Αποσυμπίεσης του Νωτιαίου Σωλήνα!
Οι ασθενείς μετά την εφαρμογή της ελάχιστα επεμβατικής μεθόδου,  απαλλάσσονται από τον χρόνιο πόνο, ενώ επιστρέφουν άμεσα στις καθημερινές τους δραστηριότητες.
«Πράγματι η Διαδερμική Αποσυμπίεση του Νωτιαίου Σωλήνα αποτελεί σήμερα  την μέθοδο εκλογής  και απαλλάσσει  τους ηλικιωμένους από τον χρόνιο πόνο στην μέση ( σπονδυλική στήλη)»αναφέρει  ο νευροχειρουργός-χειρουργός σπονδυλικής στήλης, επισκέπτης καθηγητής κ Ιωάννης Πολυθοδωράκης.