Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

ΠΑΣ Γιάννινα: Έναρξη της συνεργασίας με τον 21χρονο ποδοσφαιριστή Miguel Adedayo Azeez Beloso

 


Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον 21χρονο ποδοσφαιριστή Miguel Adedayo Azeez Beloso.

Ο Miguel Azeez γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 20 Σεπτεμβρίου του 2002 και από την ηλικία των 5 ετών έγινε μέλος των ακαδημιών της Άρσεναλ. Με την Under18 της Άρσεναλ μέτρησε 33 συμμετοχές πετυχαίνοντας επτά γκολ και μοιράζοντας τέσσερις ασίστ. Έχοντας εντυπωσιάσει στις αναπτυξιακές ομάδες των «κανονιέρηδων», τον Σεπτέμβριο του 2019 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο.

Μάλιστα, τον Δεκέμβριο του 2020 έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα της Άρσεναλ στη νίκη της ομάδας του στο πλαίσιο του UEFA Europa League κόντρα στην ιρλανδική Ντάνταλκ.

Την ίδια ώρα οι εμφανίσεις με τους μικρούς της Αρσεναλ αναγκάζουν τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς της Αγγλίας να τον καλέσουν στις μικρές εθνικές των «λιονταριών» ξεκινώντας από την Under16 φτάνοντας μέχρι την Under20 δείγμα του ταλέντου του.

Το καλοκαίρι του 2021 μετακόμισε με την μορφή δανεισμού στην Πόρτσμουθ με την οποία είχε δέκα συμμετοχές με ένα γκολ και μία ασίστ, πριν η Άρσεναλ διακόψει τον δανεισμό του επαναφέροντας τον στο Λονδίνο τον Ιανουάριο του 2022.

Τον Σεπτέμβριο του 2022 ο Miguel Azeez αποφάσισε να αποχωρήσει από το Νησί και να μετακομίσει νότια στην Ισπανία και στην UD Ibiza στην Segunda División. Στον ισπανικό σύλλογο αγωνίστηκε 11 φορές για να επιστρέψει ξανά στην Άρσεναλ τον Ιανουάριο του 2023 για να δοθεί δανεικός στην Wigan Athletic ομάδα της Championship μέχρι το τέλος της σεζόν την φανέλα της οποίας φόρεσε σε δύο παιχνίδια.

Το καλοκαίρι του 2023 και μετά από 16 χρόνια στις ακαδημίες της Άρσεναλ έχοντας καταγράψει παράλληλα επιπλέον 38 συμμετοχές με την Under21 των Λονδρέζων οι οποίες συνδυάστηκαν με πέντε γκολ και τρεις ασίστ αποφάσισε να αποχωρήσει οριστικά υπογράφοντας στην ισπανική Club Deportivo Atlético Baleares. Στον ισπανικό σύλλογο αγωνίστηκε σε 14 παιχνίδια έχοντας ένα γκολ και μία ασίστ.

Ο Miguel Azeez είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Αγγλίας όπου μετράει 30 συμμετοχές και τρία γκολ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα τον καλωσορίζει στην οικογένεια του και του εύχεται μόνο επιτυχίες!

ΠΗΓΗ: https://pasgiannina.gr/ 

ΔΥΠΑ: Τα νέα προγράμματα κατάρτισης με «μπόνους» έως 1.000 ευρώ

 


Η ΔΥΠΑ ετοιμάζει μέχρι τέλος του έτους νέα προγράμματα για δεκάδες χιλιάδες ανέργους και εργαζομένους.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό αξιοποιώντας ένα 1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης μέχρι το 2025 θα καταρτιστούν και θα πιστοποιηθούν 500.000 εργαζόμενοι και άνεργοι σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Τους επόμενους μήνες και έως το τέλος του 2024 θα ακολουθήσουν:

- Η χορήγηση ψηφιακού και πράσινου πιστοποιητικού για 30.000 ανέργους. Πρόκειται για δράσεις κατάρτισης τουλάχιστον 30.000 ανέργων με πιστοποίηση από εταιρεία πληροφορικής διεθνούς κύρους ή πανεπιστήμιο, 12μηνης ισχύος, σε θέματα πράσινων και ψηφιακών δεξιοτήτων από μία βάση δεδομένων 1.500 διαφορετικών προγραμμάτων, διαδικτυακά.

Αντικείμενο Κατάρτισης στις «Πράσινες» Δεξιότητες: Στρατηγικός σχεδιασμός και διαχείριση πόρων προς την αειφόρο ανάπτυξη, Σχέδια δράσης, επιχειρηματικά σχέδια και διοίκηση επιχειρησιακών μονάδων στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας, Περιβαλλοντική Λογιστική, Χρηματοοικονομική και Διακυβέρνηση, Αναβάθμιση Ψηφιακών Δεξιοτήτων και Υιοθέτηση Ψηφιακών Τεχνολογιών στον Αγροτικό Τομέα, Ανάπτυξη Ψηφιακών Δεξιοτήτων για τον Μετασχηματισμό του Κτηριακού Τομέα σε Μηδενικού Ενεργειακού Αποτυπώματος, Γεωπληροφορική και ψηφιακές γεωχωρικές τεχνολογίες στην άσκηση της γεωργίας και στην προστασία του περιβάλλοντος, Αμπελουργία εγκατάσταση και διαχείριση αμπελώνα, Έξυπνες και αειφόρες μετακινήσεις, ηλεκτροκίνηση, Κυκλική Οικονομία, Περιβαλλοντική Προστασία και Ανακύκλωση Προϊόντων, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), Διαχείριση Αποβλήτων.

Ο Ηλίας Πέτρου στην Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου

 

Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου ανακοινώνει την μεταγραφή του Ηλία Πέτρου.

Ο Ηλίας είναι 27 ετών και αγωνίζεται στην θέση του τερματοφύλακα. Έρχεται στην ομάδα μας από τον ΑΟ Σταυρακίου, όπου αγωνιζόταν τα τελευταία δυο χρόνια.

Ηλία καλώς ήρθες στην οικογένεια της Αναγέννησης Κεφαλοβρύσου.

Σου ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες!

ΠΗΓΗ:  https://www.kefalovrisofc.gr/

ΠΑΣ Γιάννινα: Απόκτηση του κεντρικού αμυντικού Αλέξανδρου Δούμα

 


Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την απόκτηση του κεντρικού αμυντικού Αλέξανδρου Δούμα.

Ο 21χρονος αμυντικός γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 2003 και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού αγωνιζόμενος στην Κ17 της ομάδας με την οποία έφτασε στον τελικό του Final Four του πρωταθλήματος το 2020.

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Κ19 του Απόλλωνα Σμύρνης και τον Ιανουάριο του 2022 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την «Ελαφρά Ταξιαρχία». Τον Φεβρουάριο του 2022 ήρθε η ώρα της δικαίωσης και κόντρα στον Ολυμπιακό έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο.

Τον Ιανουάριο του 2023 παραχωρήθηκε δανεικός στον ΠΑΟ Ρουφ, για να ακολουθήσει την περσινή σεζόν ο Παλλαυρεωτικός.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα τον καλωσορίζει στην οικογένεια του και του εύχεται καλή επιτυχία!

ΠΗΓΗ: https://pasgiannina.gr/  

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο γυναίκες για κλοπή χρημάτων από επιβάτη λεωφορείου

 


Συνελήφθησαν χθες (30-08-2024) το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο ημεδαπές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι ημεδαπές κατηγορούνται ότι νωρίτερα, επιβαίνουσες σε λεωφορείο, αφαίρεσαν από τσάντα άλλου επιβάτη φάκελο, που περιείχε χρηματικό ποσό 1.400 ευρώ, εκμεταλλευόμενες ολιγόλεπτη απουσία του κατά τη διάρκεια στάσης του λεωφορείου.

Στην κατοχή μιας εκ των κατηγορούμενων βρέθηκε και κατασχέθηκε κομμένο τμήμα του φακέλου που περιείχε τα χρήματα.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ κατά την περίοδο 2 έως 6 Σεπτεμβρίου


Το ποσό των 69.291.040 ευρώ θα καταβληθούν σε 74.084 δικαιούχους, κατά την περίοδο 2 έως 6 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Πιο συγκεκριμένα, από τον e-ΕΦΚΑ:

Στις 3 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν 309.483 ευρώ σε 433 δικαιούχους για παροχές τ. ΤΑΥΤΕΚΩ

Στις 5 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν 13.481.557 ευρώ σε 27.761 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).

Από 2 έως 6 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν 17.300.000 ευρώ σε 850 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

Επίσης, από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

16.000.000 ευρώ σε 27.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

700.000 ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

18.000.000 ευρώ ευρώ σε 17.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

3.500.000 ευρώ σε 40 δικαιούχους του προγράμματος «Σπίτι μου».

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών με πλαστά έγγραφα

 


Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών προέβησαν, τις μεσημβρινές ώρες χτες, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής της Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του επιβατηγού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος οδηγός ενός Ι.Χ.Ε. οχήματος με συνεπιβάτη έναν 21χρονο αλλοδαπό, μετέφερε δύο (02) αλλοδαπές γυναίκες, ηλικίας 18 και 20 ετών, οι οποίες κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων, με σκοπό τη παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. όχημα.

ΕΜΥ: Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου

 


Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προχώρησε στην επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού.

Ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και σήμερα Σάββατο 31 Αυγούστου, επηρεάζοντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Αναλυτικά:

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα Σάββατο (31-08-24):

1. Από τις πρωινές ώρες και μέχρι αργά το απόγευμα κατά διαστήματα στις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανώς στη Θεσσαλία.

2. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική και ανατολική).

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (2-8/09/2024)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (2 έως 8 Σεπτεμβρίου 2024) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ  02/09/2024         

Βουτσαράς – Κούρεντα -Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγγος – Κόντσικα -Ασβεστοχώρι.        18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 03/09/2024

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα – Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα – Αρτοπούλα. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  04/09/2024

Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.        18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ    05/09/2024         

Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα- Δίστρατο. 08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ       06/09/2024         

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.        18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ  07/09/2024         

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά – Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι – Καλπάκι.      08:00 – 13:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ  02/09/2024

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο – Άγ. Κοσμάς – Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό     

18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 03/09/2024      

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή     08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  04/09/2024         

Ελληνικό – Λάζαινα – Αετορράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι – Πάτερο – Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια – Κορύτιανη   18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ    05/09/2024         

Νεοχώρι – Κτίσματα – Χαραυγή – Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη – Λάβδανη – Διμόκορη – Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι – Κεράσοβο        08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ       06/09/2024

Κέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστής – Χουλιαράδες18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ  07/09/2024         

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδoβίζι – Διχούνι       08:00 – 13:00

Χρόνιος Πόνος: Πώς να τον διαχειριστείτε

 

Σε συχνό και δυσεπίλυτο πρόβλημα εξελίσσεται στις μέρες μας ο χρόνιος πόνος, μια κατάσταση που αποτελεί αιτία αναπηρίας, με αρνητικές επιπτώσεις. Σύμφωνα με διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα, υπολογίζεται ότι στις αναπτυγμένες χώρες το 30% του πληθυσμού πάσχει από χρόνιο πόνο, με το ένα τρίτο να βιώνει επώδυνες κρίσεις καθημερινά για πολλά χρόνια.

Αυτό το είδος πόνου συχνά  υπερβαίνει τη σωματική δυσφορία, γίνεται έντονος ή ακόμα και ανυπόφορος, με αποτέλεσμα να επεκτείνεται η επιρροή του σε διάφορες πτυχές της ζωής, συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής υγείας, της κινητικότητας, των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων και των γνωστικών ικανοτήτων.

Η ανάγκη για τους πάσχοντες να ζουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να πονούν, κατέστησε επιτακτική την εύρεση νέων τρόπων αντιμετώπισης και σήμερα η έρευνα και η πρόοδος της ιατρικής τεχνολογίας έχει φέρει καρπούς.

 «Ο πόνος είναι ο μηχανισμός αυτοσυντήρησης του σώματος. Λειτουργεί ως προειδοποίηση ότι κάτι συμβαίνει ή πρόκειται να συμβεί που χρήζει προσοχής. Είναι περίπλοκος και υποκειμενικός και γι’ αυτό δεν μπορεί να περιγραφεί εύκολα. Ανεξαρτήτως αιτίας, ταλαιπωρεί και επηρεάζει τους ανθρώπους συχνά σε σημείο που δεν μπορούν να απολαύσουν τη ζωή τους.

Οι δύο κύριες κατηγορίες είναι ο αλγαισθητικός πόνος και ο μη αλγαισθητικός. Ο πρώτος προκαλείται από την ενεργοποίηση των αλγοϋποδοχέων, οι οποίοι ανταποκρίνονται σε ερεθίσματα που απελευθερώνονται από κύτταρα που έχουν υποστεί βλάβη. Στη δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνονται οι πόνοι που προέρχονται από δυσλειτουργία ή βλάβη του περιφερικού ή του κεντρικού νευρικού συστήματος (νευροπαθητικός και συμπαθητικός πόνος).