Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου την Τετάρτη 3 Μαΐου, ώρα 11.00

 


Την Τετάρτη 3 Μαΐου και ώρα 11.00 συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου και της Π. Ε. Ιωαννίνων με θέμα:

«Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, στο πλαίσιο προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο έτους 2023».

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Συλλήψεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών στην Ήπειρο

 

Συνελήφθησαν 8άτομα το τελευταίο 5ήμερο που κατείχαν ναρκωτικές ουσίες

Στο πλαίσιο συνεχών και καθημερινών ελέγχων που διενεργούνται σε όλη την Ήπειρο με σκοπό την αποτροπή της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν από διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες το τελευταίο 5ήμερο 8 συνολικά άτομα σε 7 διαφορετικές περιπτώσεις.

Ειδικότερα, πρόκειται για 7 ημεδαπούς και αλλοδαπό, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν συσκευασίες με μικροποσότητες – κατά περίπτωση – ακατέργαστης κάνναβης, κοκαΐνης και ηρωίνης.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν:

6 ημεδαποί στα Ιωάννινα,

1 ημεδαπός στην Πρέβεζα και

1 αλλοδαπός στην Άρτα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Επίσκεψη του Γιάννη Στέφου, στον Γενικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων

Ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων Ματσάγκας Μανώλης ,γεωπόνος , Ηλιάνα Τσολιού, κτηνίατρος , και ο Απόστολος Παπαδημητρίου, κτηνοτρόφος –συνεταιριστής επισκέφθηκαν , σήμερα, τον Γενικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων και συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο κ. Χάρη Λιούρη, μέλη του ΔΣ, τον Διευθυντή του συνεταιρισμού κ. Βασίλη Μήτσιο και τον γεωπόνο και στέλεχος της Ένωσης κ. Βασίλη Θεοδωράκη.

Ενημερώθηκαν για τα τεράστια προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας, εξαιτίας της απουσίας μέτρων στήριξης και συνολικής αγροτικής πολιτικής, που έχουν φέρει σε απόγνωση τους παραγωγούς, καθώς αφέθηκαν απροστάτευτοι και περιθωριοποιημένοι κάτω από τη «βαριά σκιά» της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία.

Λείπουν οι ουσιαστικές παρεμβάσεις στη μείωση του κόστους παραγωγής ,ενώ ταυτόχρονα επιλέγονται η οδός της επιδότησης των εταιρειών ενέργειας και η διάλυση των μηχανισμών ελέγχου. Τα φαινόμενα αισχροκέρδειας και εκμετάλλευσης των αγροτών, με χαμηλές τιμές παραγωγού συμπιέζουν το εισόδημα των παραγωγών.

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα

 


Στη σύλληψη ενός 37χρονου αλλοδαπού προέβησαν απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.Δ.Ι.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 155 του Ν. 2960/01.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε φορτηγό όχημα με επικαθήμενο, με οδηγό τον ανωτέρω, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα εντός του Φ/Γ, καθώς και στα ατομικά του σακίδια, οκτακόσια δεκαπέντε (815) πακέτα τσιγάρων, στερούμενα ειδικής ελληνικής ταινίας φόρου κατανάλωσης, με σκοπό να τα μεταφέρει στο εξωτερικό.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το όχημα και η ποσότητα καπνικών προϊόντων.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων: Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση την Κυριακή 30 Απριλίου, στις 11:00 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Χρυσοβίτσας

 


Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων συνεχίζοντας τη συζήτηση με τις τοπικές κοινωνίες διοργανώνει ανοιχτή πολιτική εκδήλωση την Κυριακή 30 Απριλίου στις 11:00 π.μ. στη Χρυσοβίτσα, στο Πνευματικό Κέντρο, με τη συμμετοχή των υποψηφίων  βουλευτών Ν. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής για μια ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα, τις λύσεις και τις προοπτικές του τόπου μας.

Μαζί δίνουμε τη μάχη της 21ης Μάη για Δικαιοσύνη Παντού!

 

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δήμος Πωγωνίου: Δημοπρασία για την εκμίσθωσης ισογείου δημοτικού ακινήτου (επαγγελματική στέγη) επί της οδού Σταγειρίτη Αθανασίου 31, Πυλαία Θεσσαλονίκης

 


Δημοπρασία για την  εκμίσθωσης ισογείου δημοτικού ακινήτου (επαγγελματική στέγη) επί της οδού Σταγειρίτη Αθανασίου 31, Πυλαία Θεσσαλονίκης

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Έχοντας υπόψη: α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)γ) το Ν. 3852/2010δ) την αριθ. 54/2023Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση δημοπράτησης ε) την 79/2023απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας.

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου που περιγράφεται παρακάτω βάση των όρων:

21.Περιγραφή ακινήτου: Το εν λόγω δημοτικό ακίνητο (ανώγειο διαμέρισμα-αριστερά της εισόδου) βρίσκεται στην οδό Σταγειρίτη Αθανασίου 31-Δήμου Πυλαίας –Π.Ε. Θεσσαλονίκης,  συνολικού καθαρού εμβαδού εβδομήντα οκτώ τετραγωνικά μέτρα και εξήντα πέντεεκατοστά(78,65τ.μ.) και με ΚΑΕΚ 191040314010/0/4. Τρόπος διενέργειας της Δημοπρασίας:

Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, θα διεξαχθεί στην έδρα του Δήμου ενώπιον της επιτροπής δημοπρασιών που συγκροτήθηκε με την αρ. 127/22 (ΑΔΑ:68Ρ5Ω1Ω-ΛΑ3)απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η δημοπρασία μπορεί να  συνεχιστεί  και  πέραν  της  οριζόμενης  στη  διακήρυξη  ώρας,  εφ'  όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν  της  οριζόμενης  ώρας  αποφασίζει  η  Επιτροπή διενέργειας  δημοπρασιών εκμίσθωσης ακινήτων, η απόφαση της οποίας καταχωρείται  στα πρακτικά.

4η αγωνιστική Play Off του Α΄ Ομίλου της B΄ Ερασιτεχνικής, το Σάββατο 29 Απριλίου, ρεπό η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος

 


Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής Play Off στον Α΄ Όμιλο της  MAISON Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 29 Απριλίου 2023  

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ (17:30)

Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ  (17:30)

Θετικά μηνύματα για την Ήπειρο από την τουριστική αγορά της Κύπρου

 


«Ψήφο εμπιστοσύνης» στην Ήπειρο ως προορισμό «4 εποχών» έδωσε για μια ακόμη χρονιά η τουριστική αγορά της Κύπρου, στην 24η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Travel Expo Cyprus 2023» που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 21- 23 Απριλίου στη Λευκωσία.

Η αποστολή της Περιφέρειας Ηπείρου παρουσίασε στοχευμένα σε επαγγελματίες και στο πολυπληθές κοινό της έκθεσης τον προορισμό «Ήπειρος» με έμφαση   στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού,  που αποτελούν σημαντικό πλεονέκτημα της περιοχής και πλέον ενδιαφέρουν – εκτός από τον θαλάσσιο- ιδιαίτερα τους Κυπρίους εν δυνάμει επισκέπτες.

Στη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν επαγγελματικές συναντήσεις (Β2Β) με τουριστικά γραφεία (από τις οποίες ήδη προέκυψαν και συμφωνίες), καθώς  και με αεροπορικές εταιρείες όπως,  η TopKinisis, η XenosTravel, Let’s GO Tours by Amathus, Honeywell Travel, Apollo, Aegean Airlines, Cyprus Airways, Tus Airways, αλλά και με το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 28 Απριλίου

 


Την Παρασκευή 28 Απριλίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Περιφερειακό Ιατρείο Συβότων, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημαρχείου Φιλιππιάδας, 09:00-12:00

Συνταγές για να αυξήσετε την πρωτεΐνη στο πρωινό σας

 


Πολλές μελέτες υποστηρίζουν ότι τα οφέλη από την κατανάλωση πρωινού γεύματος είναι πολλά, ειδικά όταν συμπεριλαμβάνει πρωτεΐνες. Ένα πρωινό υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες μπορεί συμβάλει στη διαχείριση του σωματικού  βάρους, διατηρώντας τη μυϊκή μάζα και ενισχύοντας τον κορεσμό.

«Έχει διαπιστωθεί βέβαια, ότι τα πρωινά γεύματα χαρακτηρίζονται από υψηλή ποσότητα σε υδατάνθρακες και χαμηλή σε πρωτεΐνες», σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutrition τον Ιούνιο του 2014 τονίζει ο κ. Ευμένης Π. Καραφυλλίδης BSC (HONS), MSC, NYSCDN Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Διευθυντής Διαιτολογικού Τμήματος Metropolitan General.

Ορισμένες εύκολες συνταγές πρωινού που παρέχουν τουλάχιστον 15 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα και είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού:

  1. Γιαούρτι με σπόρους και φρούτα
  • 1 γιαούρτι (200-220gr) κατσικίσιο
  • 3-4 κ.σ. Granola
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • 1 κ.γλ. σπόρους chia
  • 1 φρούτο εποχής.