Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Τo Τμήμα Μπάσκετ του ΒΙΚΟΣ Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ-Παράρτημα Καλπακίου κόβει την Βασιλόπιτα του, τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, ώρα 18:00


To Τμήμα Μπάσκετ του ΒΙΚΟΣ Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ - Παράρτημα Καλπακίου  ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019, θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του  στο Κλειστό γήπεδο Καλπακίου και ώρα 18.00, για τους αθλητές και τις αθλήτριες των ακαδημιών της καλαθοσφαίρισης του Παραρτήματος
Οι προπονητές και η διοικούσα επιτροπή του τμήματος καλαθοσφαίρισης απευθύνουν πρόσκληση προς όλους τους γονείς αλλά και φίλους της ομάδας να είναι παρόντες στη μεγάλη αυτή γιορτή του Συλλόγου, στη μεγάλη γιορτή της μπασκετικής οικογένειας.

Ξεκινάει η δράση για ΜμΕ στην Περιφέρεια Ηπείρου μέσω του ΕΣΠΑ


Ξεκινάει στις 18 Φεβρουαρίου 2019 η προθεσμία κατάθεσης επενδυτικών προτάσεων για χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ, μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην περιφέρεια Ηπείρου, με σκοπό την οργανωτική αναδιάρθρωση και προσανατολισμό στην εξωστρέφεια.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ηλεκτρονική σελίδα για το ΕΣΠΑ (www.espa.gr ) για τη δράση «Εκπόνηση και εφαρμογή επιχειρησιακών σχεδίων μικρομεσαίων επιχειρήσεων για οργανωτική αναδιάρθρωση και προσανατολισμό στην εξωστρέφεια στην Περιφέρεια Ηπείρου», η χρηματοδότηση αφορά στα εξής:
Συμμετοχή σε επαγγελματικές εκθέσεις ως εκθέτης στο εξωτερικό
Έξοδα μετακίνησης και διαμονής των εκπροσώπων της επιχείρησης που θα συμμετάσχει ως εκθέτης σε εκθέσεις στο εξωτερικό
Δαπάνες παροχής υπηρεσιών παρακολούθησης και διαχείρισης της υλοποίησης
Λοιπές δαπάνες για συμβουλευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες σχετικές με το έργο.

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Αγροτικός Καστρίτσας 3-1

*Με νίκη συνέχισε της αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Αγροτικός Αστέρας αφού επικράτησε στον  Παρακάλαμο το απόγευμα της Κυριακής  του Αγροτικού Καστρίτσας με σκορ 3-1 για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος του στον Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής.
Με τον Αλέκο Τάτση στο ντεμπούτο του στον πάγκο, ο Αγροτικός Αστέρας μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Αγροτικού Καστρίτσας.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ  με προβολή του Ζότα Romeo στο 38΄.
Ο Αγροτικός Καστρίτσας κέρδισαν πέναλτι στο 60΄ όταν ο Ζότα Romeo ανέτρεψε τον Μπισέλα Γεώργιο.
Ο Γιάκος Δημήτριος το εκτέλεσε εύστοχα κάνοντας το 1-1.
Ο Αγροτικός Αστέρας είχε δοκάρι με τον Ορφανό Χριστόφορο. 
Στο 86΄ ο Φαρμάκης Αναστάσιος ανατράπηκε με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι.
Ο Ηλιόπουλος Παναγιώτης  το εκτέλεσε εύστοχα κάνοντας το 2-1.
Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις με διαγώνιο σουτ ο Φαρμάκης Αναστάσιος.
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (Αλέκος Τάτσης):
Γρηγοριάδης  Νικόλαος, Ηλίας Μιχάλης, Τσόκρης Λάμπρος, Ζότα Romeo, Τάσσος Παναγιώτης, Φαρμάκης Αναστάσιος, Μακρής Χρήστος (Παππάς Θωμάς 56΄), Ηλιόπουλος Παναγιώτης, Σπαλιάρας Νικόλαος (Ταΐρης Γεώργιος 72΄), Ορφανός Χριστόφορος, Παπαρούνας Στέφανος (Κυρίτσης Ιωάννης 64΄) 
Αγροτικός Καστρίτσας:
Γκότζιας Κωνσταντίνος, Τσιάκος Κωνσταντίνος, Ρίζος  Άγγελος, Καραγιάννης Γεώργιος, Κύρκος  Δημήτριος, Γιάκος Δημήτριος, Πότσης Στέργιος, Μπούκας Αλέξανδρος (Μπάρκας Χρήστος 65΄), Μπισέλας Γεώργιος, Κατζιώτης Χαράλαμπος (Alijaj Enxhin 85΄), Δοβανάς Σταύρος (Μπιστιόλης Χρυσοβαλάντης 46΄) 
Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 1-1
Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 4-2
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 0-1
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 3-1
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 2-0
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 2-1
Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 1-2
Βαθμολογία  Hall of Brands Α΄ Κατηγορία 2018-19
1.  Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 46 
2.  ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 44 
3.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 42
4.  Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 38 (18) 
5.  Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 36
6.  Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 34 
7.  ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 34
8.  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 30
9.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 27
10. Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 27  
11.  ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 22
12.  Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 14  
13.  Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 13
14.  Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 11
15.  Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ  8                    
16.  ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ -9

Κόλλησαν στο μηδέν Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος και Α.Ο. Σταυρακίου (0-0)- Νίκησε τον Αετό Πρωτόπαπας η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (4-1)


*
Με το βαθμό της ισοπαλίας
 έφυγε από το Δελβινάκι  ο Α.Ο. Σταυρακίου καθώς το ντέρμπι με την   Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος για την  19η  αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής έληξε με 0-0.

Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Βασάκος Κωνσταντίνος (Ζενέλης Πάτροκλος 75΄), (Μπάγιας Ελευθέριος 83΄), Ντέλλας Κων/νος (Μούτας Περικλής 82΄), Κασίμης Μάριος, Καπρινιώτης Ευστράτιος, Μυριούνης Σταύρος, Κόντος Κωνσταντίνος (Ντότης Ραφαήλ-Βασίλειος 75΄), Τσαραώσης Ευάγγελος, Χαρίσης Ιωάννης, Μπουτοβίνας Αλέξανδρος, Στεφάνου Χρήστος
Α.Ο. Σταυρακίου 2009:
Γκάτζιος Κωνσταντίνος, Βούλγαρης Νικόλαος, Καλογιάννης Γρηγόριος, Μανώλης Γεώργιος, Νάτσης Σταύρος, Τσιάκαλος Απόστολος, Κολιούσης Θωμάς, Σόφιας Ελευθέριος, Μιχαήλ Στέφανος  (Γώγος Σπυρίδων 78΄), Σιακάς Ιωάννης  (Μάστορας Χρήστος 91΄), Μαργιόλας Ανδρέας     


*Το τρίποντο πήρε η Αναγέννηση το απόγευμα της Κυριακής στο Κεφαλόβρυσο αφού επικράτησε του Αετού Πρωτόπαπα με το ευρύ 4-1  για την  19η  αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 13΄ με αυτογκόλ του Καραγιάννη Παναγιώτη. 
Το 2-0 έγινε στο 31΄ από τον Μακολλάρι  Μαρινγκλέν.
Ο Τάσιος Αλέξανδρος ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-0 στο 38΄ και στο 68΄ σε 4-0.
Ο Αετός Πρωτόπαπας μείωσε σε 4-1 στο 87΄ με τον  Νικολάου Ευάγγελο.
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Πότσης Κίμων, Τάσιος Αλέξανδρος, Χατζόπουλος Σπυρίδων-Ιωάννης,  Γκορίτσας  Παναγιώτης, Πότσης Θεόδωρος, Γραμμόζης Γεώργιος,  Makollari Dorjan, Μπάσιος Χρήστος, Καμονάς Ιωάννης, Μακολλάρι  Μαρινγκλέν, Ντόντης Βασίλειος 
Αετός Πρωτόπαπας:             
Καραγιάννης-Γκιουλσέ Νικόλαος, Κώτσης Αντώνιος, Αραπογιάννης Παναγιώτης, Παρασκευάς Βασίλειος, Παπαπαύλος Θεόδωρος, Πράσσος Αχιλλέας, Κούκος Αλέξανδρος, Νικολάου Ευάγγελος, Χατζηπαρασκευαΐδης Παρασκευάς, Καραγιάννης Παναγιώτης, Σολάκης Μάριος

Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 1-4
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 1-0
Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 4-0
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 0-0
Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006 -Α.Π.Ο.Ε.Λ. 6-0
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 2-1
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 8-4
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 4-1


Βαθμολογία  στον Α΄ Όμιλο της MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής
1. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 47
2. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009  44
3. Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ  42
4. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 37
5. Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 34 
6. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 33 
7. Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006 26  
8. Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 25  
9. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 23  
10. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 21
11. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ  16
12. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 16
13. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 14 
14. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 14 
15. ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 13
16. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 8

Μορφάτι Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα


Κατασχέθηκαν δύο σακίδια με περίπου (8) κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες (16-02-2019) το μεσημέρι στο Μορφάτι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 31 και 22 ετών, κατηγορούμενοι για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί στο πλαίσιο ελέγχων, συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, κατά την επιβίβασή τους σε λεωφορείο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα - Αθήνα, βρέθηκαν σε δύο ταξιδιωτικά σακίδια που κατείχαν, τέσσερα (4) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (7) κιλών και (990) γραμμαρίων.
Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ σε βάρος του 31χρονου εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Από φέτος ξεχωριστό εκκαθαριστικό για κάθε σύζυγο


Από τη φετινή φορολογική δήλωση ο φόρος εισοδήματος κάθε συζύγου όχι μόνο θα εκκαθαρίζεται ξεχωριστά όπως γίνονταν ήδη, αλλά και ο καθένας θα λαμβάνει το δικό του εκκαθαριστικό σημείωμα.
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης η απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τον τύπο και το περιεχόμενο της φετινής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων από την οποία προκύπτει η παραπάνω σημαντική αλλαγή για όλα τα έγγαμα ζευγάρια.
Τα ζευγάρια ακόμη και αν υποβάλλουν κοινή φορολογική δήλωση, δηλαδή δεν κάνουν χρήση του δικαιώματός τους να υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση, θα λαμβάνει ο καθένας ξεχωριστά το δικό του εκκαθαριστικό χωρίς να γίνονται μεταξύ συμψηφισμοί του αποτελέσματος της εκκαθάρισης.
Με βάση ότι ίσχυε μέχρι πέρυσι το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης του συζύγου συμψηφιζόταν με το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της συζύγου και η διαφορά αν ήταν θετική βεβαιωνόταν στο όνομα του συζύγου, ενώ αν ήταν αρνητική η επιστροφή φόρου γινόταν και πάλι στον σύζυγο.

Γιάννενα: Παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Παπανδρέου "ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-Ο οικονομολόγος" , τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, στο Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής»

ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος 0-2


Χαμηλή πτήση για τον ΠΑΣ Γιάννινα και αγωνιά για τη συνέχεια.

Ο Ατρόμητος αποδείχτηκε πιο εύστοχος, πήρε τους βαθμούς της νίκης κι άφησε τον ΠΑΣ Γιάννινα στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας.
Στο 10΄ ο Κουλούρης πρόλαβε την έξοδο  του Βελλίδη και με προβολή άνοιξε το σκορ  για τους Περιστεριώτες.
Έπειτα από μια εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Χατζηισαία που έφτασε μέχρι τις παρυφές της αντίπαλης περιοχής, έβγαλε στον επερχόμενο Ουάρντα που με συρτό έγραψε  το 0-2.
ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Λίλα, Νικολιάς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Γιάκος, Μπουκουβάλας, Αθανασιάδης, Κάστρο (Λέο 71'), Βιντάλ (Πάντελιτς 68'), Μάνος.
Ατρόμητος: Μέγερι, Σάκιτς, Χατζηϊσαϊας, Ούμπιδες (Κιβρακίδης 90'), Κατράνης, Ουάρντα (Μπουσούλατζιτς 82'), Ενσικουλού (Μανούσος 88'), Κουλούρης, Μπρούνο, Ρισβάνης, Καρασαλίδης.

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε τα σεντόνια στο κρεβάτι μας


Κάθε πότε αλλάζετε τα σεντόνια σας; Μία φορά την εβδομάδα, κάθε 15 ημέρες, κάθε μήνα ή σπανιότερα ακόμα; 
Αν η αλλαγή των σεντονιών δεν ανήκει στις προτεραιότητες του νοικοκυριού σας, πρέπει να το ξανασκεφθείτε. 
Τα δερματικά κύτταρα που αφήνετε πάνω τους κάθε βράδυ είναι αρκετά για να τραφούν 1 εκατομμύριο ακάρεα της οικιακής σκόνης!
Όπως εξηγεί ο κ. Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος (Αισθητική Δερματολογία-Δερματοχειρουργική), ο μέσος άνθρωπος αποβάλλει 1,5 γραμμάριο κερατινοκύτταρα την ημέρα. Τα κύτταρα αυτά προέρχονται από την επιφανειακή στοιβάδα του δέρματος και ο ρυθμός αποβολής τους αυξάνεται με την τριβή του δέρματος σε οποιαδήποτε επιφάνεια και υλικό, των σεντονιών συμπεριλαμβανομένων.
Κάθε βράδυ, λοιπόν, αφήνετε άφθονα κερατινοκύτταρα στα σεντόνια σας, τα οποία αναμιγνύονται με τα άλλα σωματικά εκκρίματα, όπως το σμήγμα (το λίπος του δέρματος), τον ιδρώτα ή ακόμα και το σάλιο.
Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται ένα μίγμα που σε συνδυασμό με τη ζέστη στο κρεβάτι επιτρέπει τον πολλαπλασιασμό των ακάρεων, αλλά και των βακτηρίων που επίσης ζουν στα σεντόνια, στο στρώμα και στο μαξιλάρι μας.
«Τα ακάρεα της οικιακής σκόνης θεωρητικώς δεν μας ενοχλούν σε κάτι και είναι πολύ μικρά για να τα δει κάποιος δια γυμνού οφθαλμού», λέει ο κ. Μιχελάκης. «Ωστόσο πάρα πολλοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί στα ακάρεα. Αυτό έχει ως συνέπεια να εκδηλώνουν κνησμό (φαγούρα), κρίσεις βρογχικού άσθματος και διάφορες άλλες αλλεργίες και εξανθήματα όταν έρχονται σε επαφή μαζί τους ή/και τα εισπνέουν».
Τα βακτήρια που συσσωρεύονται στα άπλυτα σεντόνια επίσης μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα. «Τα βακτήρια λατρεύουν το δέρμα. Μάλιστα οι βακτηριακοί μικροοργανισμοί που σαπροφυτούν στο δέρμα μας είναι περισσότεροι απ’ όσα τα κύτταρα του. Όταν λοιπόν αφήνει κανείς με τις εβδομάδες τα νεκρά δερματικά κύτταρα στα σεντόνια, τα βακτήρια βρίσκουν την ευκαιρία να τρέφονται και να αναπτύσσονται. Αν αποικήσουν πάλι στο δέρμα, μπορεί να προκαλέσουν επιμολύνσεις ή  επιδείνωση εκζέματος».