Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Το κέντρο Νέων Ηπείρου αναζητεί συμμετέχοντες για την Ανταλλαγή Νέων ΄΄Give Color to Your Opinion΄΄ που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 μέχρι τις 19 Ιουνίου στην Ουγγαρία

Θα συμμετέχουν συνολικά 42 συμμετέχοντες από 7 χώρες (Ελλάδα, Βέλγιο, Πολωνία, Ιταλία, Σλοβενία, Σλοβακία, Ουγγαρία) και θα γίνει στο Youth Camp  Égervölgye, www.egervolgyetabor.hu
 
Θα καλυφθεί από τους διοργανωτές το 70% των εξόδων μετακίνησης καθώς και η διαμονή και η διατροφή των συμμετεχόντων.
Για να δηλώσετε συμμετοχή ή για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας στείλετε E-mail youthcenterofepirus@yahoo.gr
 , στην ιστοσελίδα www.youthcenterofepirus.org   ή στο τηλ 6975200586
Για να δηλώσετε συμμετοχή στείλτε μας:
1) Όνομα
2)Ηλικία
3) Πόλη που μένετε
4)Αν γνωρίζετε βασικά Αγγλικά (σε ένα επίπεδο ώστε να μπορείτε να συνεννοηθείτε με τους άλλους συμμετέχοντες)
5)Μέσα σε 2-3 γραμμές (ή και περισσότερο αν θέλετε) το λόγο που θέλετε να συμμετάσχετε στην Ανταλλαγή Νέων
Για να σας απαντήσουμε σύντομα και για να μην παραλείψουμε καμία συμμετοχή σας παρακαλούμε όταν στείλετε e-mail  να έχετε ως θέμα : Ανταλλαγή ‘’ Give Color to Your Opinion΄΄

Ζωντανεύουν τα χωριά μας με λιγότερους όμως επισκέπτες!

Α. Μπαρτζώκας: Kαλοκαιρινός ο καιρός το Πάσχα
Υψηλές πληρότητες στα πολυτελή καταλύματα των Ιωαννίνων, λίγοι οι τουρίστες στα ορεινά 
 Τι λέει στον «Π.Λ.» ο ξενοδόχος απ’ το Μπουραζάνι Γ. Τάσσος

Ζωντανεύουν όπως κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες τα χωριά της Ηπείρου, καθώς ήδη από χθες υποδέχονται απόδημους συμπατριώτες μας, οι οποίοι επιστρέφουν ενόψει Πάσχα στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, βοηθούντος και του καλού καιρού.
Τα έξοδα του ταξιδιού είναι και φέτος αυξημένα, παρά την μικρή πτώση στην τιμή της αμόλυβδης, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει όσους θέλουν να περάσουν γιορτές στην Ήπειρο να έρθουν στην περιοχή μας, ακόμη και συνταξιδεύοντας για να μειώσουν το κόστος!
Όσον αφορά τον τομέα του τουρισμού, υψηλές είναι οι πληρότητες για το τετραήμερο στα μεγάλα ξενοδοχεία των Ιωαννίνων που κινούνται με γκρουπ επισκεπτών, ενώ σε Ζαγόρι Κόνιτσα, Τζουμέρκα και άλλους ορεινούς προορισμούς παρά τις καλές τιμές οι πληρότητες παραμένουν χαμηλές, όπως ανέφερε χθες στον «Π.Λ.» ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων Γιώργος Τάσσος. 
Πάσχα στο χωριό
Πιο «ζωντανά» σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα είναι αυτές τις ημέρες τα χωριά της Ηπείρου, όχι όμως όσο τέσσερα ή πέντε χρόνια πριν. Λίγοι θα είναι και αυτή τη φορά οι απόδημοι συμπατριώτες μας που θα κάνουν Πάσχα στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, δίνοντας, έστω για λίγα εικοσιτετράωρα, ένα διαφορετικό «χρώμα» στους ορεινούς οικισμούς της περιοχής μας.
Τουρίστες και καταλύματα
Σχεδόν το 100% αγγίζουν οι πληρότητες στα μεγάλα πολυτελή ξενοδοχεία των Ιωαννίνων για το τετραήμερο του Πάσχα, σύμφωνα με τον Γ. Τάσσο κι αυτό γιατί δουλεύουν κατά κύριο λόγο με γκρουπ, τα οποία απολαμβάνουν ειδικές τιμές. Το εορταστικό «πακέτο» περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αναστάσιμο δείπνο και πασχαλινό τραπέζι. Γι’ αυτό και οι επισκέπτες των γκρουπ σε ποσοστό 95% αντί να βγουν στην πόλη, τρώνε πια εντός των ξενοδοχείων!
Στους ορεινούς προορισμούς της περιοχής μας τα πράγματα είναι διαφορετικά, όπως ανέφερε ο γνωστός ξενοδόχος. Κάποια καταλύματα σε Κόνιτσα και Ζαγόρι εμφανίζουν πληρότητες έως 50% ή λίγο παραπάνω, ενώ ορισμένα άλλα έχουν ελάχιστες κρατήσεις, παρά το γεγονός ότι βρίσκει κανείς για το τετραήμερο δίκλινο έναντι ακόμα και 35 έως 40 ευρώ!
Για το λόγο αυτό ο κ. Τάσσος, επισήμανε χθες με ιδιαίτερη έμφαση την ανάγκη «να αναμορφώσουμε το τουριστικό μάρκετιγκ σε επίπεδο Περιφέρειας για τους ορεινούς όγκους και σε συνεργασία με τον ΕΟΤ».
Στόχευση στο εξωτερικό
Η στόχευση, σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει πλέον να είναι σε αγορές του εξωτερικού, αφού η εσωτερική αγορά έχει φτάσει στα όριά της και δεν μπορεί να δώσει περισσότερα. Βασική προτεραιότητα των αρμοδίων φορέων στην Ήπειρο πρέπει, όπως είπε ο κ. Τάσσος, να είναι η ανάδειξη σε υψηλά επίπεδα της ιδιαίτερης γαστρονομίας μας.
Καλοκαιρινός ο καιρός!
Σύμμαχος στους εκδρομείς του τετραημέρου θα σταθεί ο καιρός, σε αντίθεση με πέρυσι. Κύριο χαρακτηριστικό του θα είναι η ηλιοφάνεια και οι υψηλές θερμοκρασίες, όπως ανέφερε στον «Π.Λ.» ο αναπλ. Καθηγητής Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άρης Μπαρτζώκας.
Συγκεκριμένα, σήμερα, Μεγ. Σάββατο στην περιοχή μας προβλέπεται αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στα Γιάννινα να κυμαίνεται από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι. Αύριο, Κυριακή του Πάσχα, ο οβελίας θα … ψηθεί στην ύπαιθρο, σύμφωνα με τον κ. Μπαρτζώκα, αφού ο καιρός θα θυμίζει πιο πολύ καλοκαίρι! Ο υδράργυρος θα αγγίξει το μεσημέρι τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ η ηλιοφάνεια θα δώσει τη θέση της σε κάποιες νεφώσεις απ’ το μεσημέρι, χωρίς ωστόσο αυτές να δώσουν βροχές.
Αλλαγή από Δευτέρα
Το σκηνικό του καιρού θα αρχίσει να αλλάζει κάπως από μεθαύριο, Δευτέρα, με σταδιακή πτώση της θερμοκρασία, η μέγιστη τιμή της οποίας ως την ερχόμενη Τετάρτη θα είναι πέντε βαθμούς πιο χαμηλή από αυτή του Πάσχα (23 – 24ο C).
Aπό την Δευτέρα θα αυξηθούν οι νεφώσεις και πιθανώς την ερχόμενη Τρίτη να έχουμε κάποιες ασθενείς βροχές στα ορεινά της Ηπείρου.
Η Τροχαία επί ποδός
Επί ποδός είναι αυτές τις ημέρες η Τροχαία στην Ήπειρο, προκειμένου να διεξαχθεί με τον ασφαλέστερο τρόπο η κίνηση των οχημάτων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής μας. Ήδη συνεργεία της διενεργούν αυστηρούς ελέγχους, ενώ αξιωματικοί συστήνουν στους πολίτες να μην οδηγούν, όταν έχουν πιει ένα… ποτηράκι παραπάνω και να τηρούν πιστά τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι νέοι μισθοί για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα

Τι αλλάζει από 15 Μαΐου

Μεγάλες μειώσεις μισθών περιμένουν αμέσως μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα από τις 15 Μαΐου, ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, καθώς μπαίνει σε εφαρμογή μια σειρά από ρυθμίσεις και διατάξεις που ψηφίστηκαν από το 2011 και ανατρέπουν το σύστημα αμοιβών που καθόριζαν τόσο η εθνική όσο και οι κλαδικές συμβάσεις.

Σύμφωνα με τον «Τύπο της Κυριακής» η ουσιαστική αλλαγή είναι ότι παύει να είναι υποχρεωτική η καταβολή επιδομάτων που προβλέπουν οι συλλογικές συμβάσεις και πλέον οι εργοδότες και οι επιχειρήσεις δεσμεύονται μόνο να καταβάλουν το βασικό μισθό της κάθε σύμβασης και 4 μόνον επιδόματα: προϋπηρεσίας, τέκνου, πτυχίου και ανθυγιεινής εργασίας.
Αυτή και μόνο η αλλαγή συμπαρασύρει προς τα κάτω τις αμοιβές για ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων, οι συμβάσεις των οποίων έληξαν και δεν ανανεώθηκαν.
Η αρχή γίνεται από 45 κλαδικές συμβάσεις που έληξαν στις 14/2/2013 και στις 14/5/2013 λήγει και η τρίμηνη μετενέργεια εντός της οποίας θα έπρεπε να είχαν ανανεωθεί, ώστε να προβλεφθούν νέοι όροι και μέσω αυτών η διατήρηση περισσότερων επιδομάτων πέραν των τεσσάρων που ορίζει ως υποχρεωτικά η νομοθεσία.

Ατιμώρητοι οι κοπανατζήδες στο Δημόσιο

Άφαντος υπάλληλος της Βουλής επί 5 μήνες

Τραγελαφικές καταστάσεις στο Δημόσιο με τους κοπανατζήδες να πέφτουν στα μαλακά από τα Πειθαρχικά. Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», τα στοιχεία που έχουν κοινοποιηθεί στο γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης είναι αποκαλυπτικά.
Ειδικότερα, καταγράφονται 141 υποθέσεις από το 2004 έως και το 2011, 141 ακραίες περιπτώσεις υπαλλήλων που ήταν εξαφανισμένοι από τις υπηρεσίες τους δεν τιμωρήθηκαν όπως θα έπρεπε.
Στη λίστα καταγράφονται περιπτώσεις υπαλλήλων οι οποίοι απουσίαζαν από τα καθημερινά τους καθήκοντα αδικαιολόγητα για 22 μέρες συνεχόμενες ή για περισσότερες από 30 μέρες σε διάστημα ενός έτους.
Κάτι τέτοιο επισύρει επιβολή ποινής οριστικής παύσης, δηλαδή απόλυσης κάτι που δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Από τις 141 περιπτώσεις που εκδικάστηκαν στα Πρωτοβάθμια Πειθαρχικά στις 32 που αντιστοιχούν στο 22,6% επιβλήθηκε η ποινή χάδι της έγγραφης επίπληξης!
Αντίστοιχα σε 60 περιπτώσεις, επιβλήθηκε η ποινή της περικοπής αποδοχών και σε 42 υπαλλήλους επιβλήθηκε η ποινή της προσωρινής παύσης από την εργασία τους. Σε δύο υποθέσεις επιβλήθηκε η ποινή της στέρησης δικαιώματος προαγωγής και 3 υπάλληλοι υποβιβάστηκαν κατά έναν βαθμό.

Παγίδες για τα ακίνητα εκτός σχεδίου πόλης

Νέο έντυπο Ε9 "φιλοτεχνεί" το υπουργείο Οικονομικών με στόχο να πιαστούν στην «τσιμπίδα» του νέου Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ του χρόνου, όλοι οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων, ακόμη και οι κατ΄ επάγγελμα αγρότες.
Οι υπόχρεοι πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά το Ε9 μέχρι τις 31 Αυγούστου.
Αξίζει να σημειωθεί πως από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (θα αντικαταστήσει το Έκτακτο Τέλος και τον ΦΑΠ) δεν θα εξαιρεθεί κανένα ακίνητο, ούτε τα αγροτεμάχια που ανήκουν στους κατ΄ επάγγελμα αγρότες, ενώ ο στόχος που απαιτεί η τρόικα είναι η είσπραξη εσόδων ύψους 3 - 3,2 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.
Ωστόσο, η επιβολή του νέου φόρου εξελίσσεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εξίσωση για το οικονομικό επιτελείο, αφού με βάση τα σενάρια που έχει εκπονήσει η διακομματική επιτροπή για τη φορολογία ακινήτων δεν επιτυγχάνεται ο στόχος των 3 δισ. ευρώ και προκύπτει ένα «κενό» περίπου 1 δισ. ευρώ.
Ειδικότερα, τα σχέδια που έχει επεξεργαστεί η διακομματική επιτροπή για τον νέο φόρο καταλήγουν σε δημοσιονομικό αποτέλεσμα 2 με 2,3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 1 δισ. ευρώ προκύπτει από τη φορολόγηση των αστικών ακινήτων, 450- 500 εκατ. ευρώ από τα ακίνητα των επιχειρήσεων και της Εκκλησίας και 500 με 600 εκατ. ευρώ από τις εκτάσεις γης που βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλης. Ετσι, αναζητούνται έσοδα περίπου 1 δισ. ευρώ για να καλυφθεί το κενό. Το «παζλ» του νέου φόρου αναμένεται να συμπληρωθεί μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής όλων των εκτάσεων γης που βρίσκονται εκτός σχεδίου.

Με μέτρο και σύνεση οι αγορές

Κινήθηκαν οι καταναλωτές στην αγορά τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, ωστόσο το χρήμα δεν κινήθηκε σε βαθμό τουλάχιστον που θα ικανοποιούσε τους εμπόρους και επαγγελματίες.
Παρά το γεγονός πως οι τιμές τόσο στα προϊόντα διατροφής όσο και στα προϊόντα ένδυσης και υπόδησης και στα παιχνίδια κινούνται σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, οι αγορές των καταναλωτών έγιναν με μέτρο και ήταν προσαρμοσμένες στη δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργο Νταλαμάγκα, η κίνηση στην αγορά ήταν αυξημένη, όμως αυτές οι ημέρες δεν αρκούν για να μπορέσουν οι καταστηματάρχες να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους. «Ελπίζουμε ότι ακόμη και την τελευταία στιγμή θα βγει ο κόσμος να ψωνίσει», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Οι καταναλωτές προμηθεύτηκαν αυτές τις ημέρες τα απολύτως απαραίτητα, και μετά από μεγάλη έρευνα αγοράς προκειμένου να πετύχουν τον καλύτερο συνδυασμό οικονομίας και ποιότητας. «Ωστόσο εδώ και δεκαετίες το εμπόριο στη χώρα μας δεν είναι στημένο έτσι ώστε να λειτουργεί μόνο με την αγορά των απαραίτητων προϊόντων, χρειάζεται κάτι παραπάνω για να μπορέσουν να επιβιώσουν τα καταστήματα», σημείωσε ο κ. Νταλαμάγκας, επισημαίνοντας παράλληλα τη μείωση των τιμών, την ώρα που τα έξοδα των επιχειρηματιών αυξάνονται.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΡYΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ , ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ: Πάσχα Κυρίου, Πάσχα!

ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΔΡYΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ , 
ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ  & 
ΚΟΝΙΤΣΗΣ

Αριθ. Πρωτ.23                                                                                                        
Νύκτα Αναστάσεως 2013
Εν τω Ιερώ Επισκοπείω
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ  163η
ΘΕΜΑ:  Πάσχα Κυρίου, Πάσχα !

Αγαπητοί μου Χριστιανοί, ΧΡΙΣΤΟΣ  ΑΝΕΣΤΗ !
-Α-
    Γιορτάζουμε για μια ακόμη φορά, το Πάσχα, την μεγάλη γιορτή της Ορθόδοξης χριστιανωσύνης. Γιορτάζουμε την θριαμβευτική νίκη του Ιησού Χριστού ενάντια στον Σατανά και σε όλες τις σκοτεινές δυνάμεις του θανάτου και του άδη. «Πάσχα Κυρίου, Πάσχα», ψάλλει χαρούμενα, σε όλους τους τόνους, η Αγία μας Εκκλησία. Πάσχα σημαίνει πέρασμα. Και για μεν τους Ισραηλίτες της αρχαίας εποχής είχε την έννοια της απαλλαγής από την δουλεία του Φαραώ και των Αιγυπτίων, που είχε διαρκέσει τετρακόσια (400) ολόκληρα χρόνια • για μας, όμως, τους χριστιανούς, είναι η σωτηρία από τα δεσμά της αμαρτίας, τα οποία με τόση τέχνη είχε χαλκεύσει ο πονηρός στον Κήπο της Εδέμ, παρασύροντας στην αποστασία και στο κακό ολόκληρη την ανθρωπότητα.
-Β-
   Όμως, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ακολουθώντας την γραμμή την θεόπνευστη των Αγίων Πατέρων της Α  Οικουμενικής Συνόδου, γιορτάζουμε το Πάσχα την πρώτη Κυριακή, μετά την πανσέληνο της εαρινής ισημερίας. Οι χριστιανοί της Δύσεως (παπικοί και προτεστάντες - διαμαρτυρόμενοι), που αιώνες τώρα βρίσκονται στην πλάνη και στην αίρεση, γιορτάζουν, σχεδόν πάντοτε, σε διαφορετικές ημερομηνίες. Εφέτος, για παράδειγμα, οι Δυτικοί ετέλεσαν το Πάσχα στις 31 Μαρτίου. Και δεν είναι μόνο αυτή η διαφορά, που χωρίζει τις πολυώνυμες χριστιανικές κοινότητες του Δυτικού κόσμου από την Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική - Ορθόδοξη Εκκλησία. Στην δεύτερη μετά Χριστόν χιλιετία, στις αρχές της οποίας η δυτική χριστιανωσύνη αποσχίστηκε επίσημα από την Εκκλησία, πλείστες όσες αιρετικές αποκλίσεις σημειώθηκαν. Έτσι, τόσο ο παπισμός, όσο και ο προτεσταντισμός (από τον 16ο αιώνα κι’ έπειτα), βρέθηκαν να κολυμπάνε στα θολά νερά της αιρέσεως και της πλάνης. Ο πάπας με το πρωτείο και το «αλάθητο», με τις αυθαιρεσίες και τα ποικιλώνυμα σκάνδαλα, προκάλεσε την απόσχιση των Διαμαρτυρομένων, οι οποίοι άρχισαν να διαιρούνται μεταξύ τους με γοργούς ρυθμούς, ώστε σήμερα να υπάρχουν πάνω από χίλιες προτεσταντικές παραφυάδες. Σημειώνουμε με οδύνη, ότι κάποιες απ’ αυτές τις αιρετικές ομάδες δεν παραδέχονται την Ανάσταση του Χριστού, αλλά την θεωρούν ... μύθο !
-Γ-
  Όμως, εδώ και κάμποσα χρόνια υπάρχει μια κίνηση να γιορτάζουν το Πάσχα όλοι οι χριστιανοί την ίδια ημερομηνία, η οποία τοποθετείται στο τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου. Μέχρι τώρα, οι προσπάθειες των οικουμενιστικών κύκλων έχουν ναυαγήσει. Γιατί η Ορθόδοξη Εκκλησία εμμένει σταθερά στην γραμμή των Αγίων Πατέρων. Και το μεν Βατικανό με την σατανικής εμπνεύσεως Ουνία, προσπαθεί να πετύχη την διάσπαση των Ορθοδόξων και να οδηγήση τα ανύποπτα θύματά της στις αγκάλες του πάπα. Γιατί οι ναοί των Ουνιτών, τα ιερατικά και αρχιερατικά άμφια, οι ακολουθίες και τα ψάλματα είναι σχεδόν ίδια με εκείνα της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Και κάποιοι, δυστυχώς και μορφωμένοι, παρασύρονται. Όμως, δόξα τω Θεώ !  Στην Πατρίδα μας, τουλάχιστον, αλλά και στην Ρωσική Εκκλησία, η Ουνία όχι μόνο δεν βρίσκει απήχηση, αλλά και έχει προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις.
-Δ-
  Αυτές οι μέθοδοι, βέβαια, του Βατικανού δείχνουν τα δόλια μέσα, που χρησιμοποιεί η αίρεση για να διαβρώση το φρόνημα των Ορθοδόξων Λαών. Και είναι απορίας άξιον, ότι η Ορθοδοξία συνεχίζει να διαλέγεται με την αιρετική χριστιανωσύνη της Δύσεως, ότι ο πάπας προσφωνείται «αγιώτατος αδελφός» και το Βατικανό «αδελφή εκκλησία», ενώ ανάλογα γίνονται και με τους ποικιλώνυμους Προτεστάντες, μάλιστα δε με τους Αγγλικανούς, οι οποίοι έφθασαν να «χειροτονούν» και γυναίκες ως «ιερείς» και «επισκόπους», να ευλογούν δε την ηθική ανωμαλία, αναβιώνοντας τα Σόδομα και τα Γόμορρα. Όθεν, είναι χρέος όλων όσοι αγαπούν βαθειά την Ορθόδοξη Εκκλησία, να μένουμε κάτω από την σκέπη της Αγίας μας Εκκλησίας, διατηρώντας αλώβητη την Πίστη και τις Ιερές μας Παραδόσεις. Κι’ ας προσευχώμαστε για τους ετεροδόξους χριστιανούς να γιορτάσουν σύντομα το αληθινό Πάσχα, το πέρασμα δηλαδή, στην αλήθεια της Ορθοδοξίας.
-Ε-
   Τώρα, λοιπόν, που όλα γιορτάζουν το Πάσχα των Ορθοδόξων, ας αγωνιζώμαστε να έχουμε την Πίστη των Πατέρων μας. Και την πεποίθηση, ότι θα ξεπεράσουμε τα δύσκολα της παρούσης συγκυρίας με την χάρη του Αναστάντος Κυρίου.
  Απευθύνω πατρικό αναστάσιμο χαιρετισμό σε όλους σας, ιδιαίτερα στα μαθητικά, στα εργαζόμενα, στα φοιτητικά νειάτα, και στα στρατευμένα παιδιά της Ελληνικής μας Πατρίδος. Στην Κύπρο, στην Βόρειο Ήπειρο και στην Πόλη των Ονείρων μας, στην Κωνσταντινούπολη, στέλνω τις εγκάρδιες ευχές μου και την αγάπη μου. Ας μη ξεχνάνε οι εμπερίστατοι αδελφοί, ότι τον Γολγοθά τον ακολουθεί πάντοτε η Ανάσταση.
  Χρόνια πολλά και άγια σε όλους, αναστάσιμα και ευλογημένα.  
Αδελφοί,  ΧΡΙΣΤΟΣ  ΑΝΕΣΤΗ !   ΑΛΗΘΩΣ  ΑΝΕΣΤΗ !
Διάπυρος ευχέτης εν Χριστώ Αναστάντι

Ο   ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
  Ο Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης 
Α Ν Δ Ρ Ε Α Σ