Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 18:00

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί τη  Δευτέρα  10η  Φεβρουαρίου  2014   και ώρα  18.00. Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στo  KAΛΠΑΚΙ  και στην αίθουσα συνεδριάσεων  του  Δημοτικού Συμβουλίου  [Κεντρικό Δημαρχείο].
ΘΕΜΑTA
1. Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα έτους 2014 Δήμου Πωγωνίου.
2. Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού έτους 2014, ορισμένου χρόνου.
3. Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου έτους 2014.

Πωγωνιανή Πωγωνίου: Συνελήφθη ένας διακινητής ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του έναν μη νόμιμο μετανάστη

Συνελήφθη, χθες (05-02-2014) το μεσημέρι στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 20χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 20χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας έναν 28χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.
Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κακαβιάς που διενεργεί την προανάκριση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Εξιχνιάστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων υποθέσεις κλοπών, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτια σε χωριά των Ιωαννίνων

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών Ρομά

Εξιχνιάστηκαν, στο πλαίσιο μεθοδικής έρευνας που διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων, δύο υποθέσεις κλοπών από σπίτια σε χωριά των Ιωαννίνων και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες, τέσσερις ημεδαποί Ρομά (τρεις άνδρες, ηλικίας 33, 29 και 29 ετών καθώς και μία 44χρονη γυναίκα).
 Ειδικότερα, από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι δράστες εμπλέκονται, κατά περίπτωση, στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:
 Την 03-12-2014 το πρωί, μετέβησαν στο χωριό Μπεστιά Ιωαννίνων, όπου αποπειράθηκαν με τη μέθοδο της απασχόλησης, να διαπράξουν κλοπή από οικία ηλικιωμένου άνδρα, έγιναν όμως αντιληπτοί από τον παθόντα και τράπηκαν σε φυγή.
Την 22-01-2014 το απόγευμα στην Δωδωνούπολη Ιωαννίνων, μετέβησαν στο σπίτι 75χρονης ημεδαπής και με τη μέθοδο της απασχόλησης, της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (600) ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων για τη τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις. 

Πίσω ολοταχώς της κυβέρνησης μετά τα μπλόκα των αγροτών

Θεσπίζεται εισοδηματικό όριο 15.000 ευρώ για την υποχρέωση τήρησης στοιχείων εσόδων-εξόδων.

Μετά από την έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τη συμμετοχή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιου Τσαυτάρη και του γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα για τους αγρότες.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής για τους αγρότες:
1. Υποχρεούνται να τηρούν στοιχεία εσόδων- εξόδων όσοι το εισόδημά τους ξεπερνά τις 15.000 ευρώ.
2. Όλοι οι αγρότες (ακόμα και όσων το εισόδημα είναι άνω των 15.000 ευρώ) δεν θα έχουν υποχρέωση τήρησης βιβλίων παρά μόνο συγκεντρωτικών παραστατικών εσόδων και εξόδων. (Εξαιρούνται όσοι έχουν άλλες δραστηριότητες και για τις οποίες ήδη τηρούν βιβλία).

Απάντηση της Πανηπειρωτικής στην καταγγελία της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών

Αθήνα 6-2-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Προεδρείο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, εξέτασε σήμερα στις 6/2/2014 την καταγγελία εναντίον της οργάνωσής μας από τη Νεολαία Βορειοηπειρωτών περί «δήθεν σαμποταρίσματος εκ μέρους της Πανηπειρωτικής της επετείου των 100 χρόνων από την ανακήρυξη της αυτονομίας της Β. Ηπείρου» που συνέπεσε στις 16/2/2014 με την εκδήλωση της πίτας του Ηπειρώτη και η οποία καταγγελία αναρτήθηκε ανωνύμως στην ιστοσελίδα της και στο f/b.
To προεδρείο ομόφωνα κατέληξε στα παρακάτω:
1. Θεωρεί την καταγγελία άκρως συκοφαντική, απαράδεκτη, αβάσιμη, υποβολιμαία και καθ΄ όλα αναληθή. Τα έγγραφα της Πανηπειρωτικής κονιορτοποιούν στην κυριολεξία το αβάσιμο, αστήρικτο και καθ΄ όλα αναληθές περιεχόμενο της καταγγελίας, η οποία σημειωτέον αναρτήθηκε ανωνύμως για να αποφευχθούν ποινικές ευθύνες και συνέπειες της ανάρμοστης και χυδαιότατης για την οργάνωσή μας λέξης «σαμποτάρει». Το και χειρότερο όλων είναι ότι αναρτήθηκε χωρίς να φαίνεται αν είναι απόφαση του Δ.Σ. της νεολαίας Β/Η., αλλά και χωρίς να ερευνηθούν από τους καταγγέλλοντες τα πραγματικά περιστατικά και οι προθέσεις της Πανηπειρωτικής.

Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Γιάννενα και Άρτα

Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα και στην Άρτα, σε διαφορετικές περιπτώσεις, πέντε ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης, κατοχής ναρκωτικών ουσιών και αντίστασης.
*Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων συνελήφθησαν δύο νεαροί, ηλικίας 29 και 32 ετών, για μεταξύ τους συναλλαγή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε ο 29χρονος προμήθευσε τον 32χρονο με ποσότητα κάνναβης, βάρους (6) γραμμαρίων, έναντι του χρηματικού ποσού των (20) ευρώ, ενώ στην κατοχή του 29χρονου βρέθηκε και μία χάρτινη συσκευασία που περιείχε κάνναβη βάρους (3,9) γραμμαρίων.
*Στην δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι στο 8ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Άρτας - Τρικάλων, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, συνέλαβαν έναν 45χρονο, διότι στην κατοχή του βρέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους (10,46)γραμμαρίων, ενώ σημειώνεται ότι αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη
διάρκεια της σύλληψής του.
*Στην τρίτη περίπτωση, συνελήφθησαν χθες (05-02-2014) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 23χρονος άνδρας και μία 27χρονη γυναίκα, διότι στην κατοχή τους βρέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους (5,25) γραμμαρίων.
Ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Φιλιππιάδα Πρέβεζας: «Μπλόκο» σε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών (180 κιλά)

Συνελήφθη 57χρονος αλλοδαπός, ενώ κατασχέθηκαν πάνω από (180) κιλά κάνναβης

Από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, σήμερα (6-02-2014) νωρίς το πρωί στο 61ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αντιρρίου (στο ύψος της Φιλιππιάδας), εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε 57χρονος υπήκοος Αλβανίας, μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Αναλυτικότερα, στο I . X . Φορτηγό αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένοι επτά σάκοι που περιείχαν (154) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (180) κιλών και (600) γραμμαρίων.
Ο 57χρονος οδηγός και ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Το προαναφερόμενο όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη διακίνηση των ναρκωτικών, το χρηματικό ποσό των (4.500) ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του 57χρονου καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

«Η Πίτα της Ηπειρώτισσας» του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 17:30, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

«Η Πίτα του Ηπειρώτη 2014», στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 10:00 π.μ.

Αθήνα 6-2-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» αφιερώνεται στους ξενιτεμένους Ηπειρώτες σε όλο τον κόσμο

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, 10 πμ, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο κορυφαίος φορέας της Ηπειρώτικης Αποδημίας στον κόσμο, μας προσκαλεί στη μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωσή του, την «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2014» την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στις 10 π.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» είναι το μεγαλύτερο Ηπειρώτικο αντάμωμα στην Ελλάδα, η κορυφαία συνάντηση Αποδήμων κάθε χρόνο στην Αθήνα. Με τη συμμετοχή ογδόντα χορευτικών ομίλων με πάνω από δύο χιλιάδες χορευτές, πλήθους κομπανιών, χορωδίας και πολυφωνικών ομίλων, η εκδήλωση αποτελεί ένα πλουσιότατο γιορταστικό πολυθέαμα, μοναδικό στην εποχή μας. Οι Ηπειρώτες τολμούν και μπορούν να πέμπουν εγερτήρια μηνύματα και τεκμήρια συλλογικής έκφρασης, δημιουργίας και αγώνα, τόσο σημαντικά και απαραίτητα στους δύσκολους καιρούς μας.  

Η Αδελφότητα Ηπειρωτών Νέας Μάκρης-Ραφήνας-Μαραθώνα διοργανώνει αποκριάτικο χορό και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου και ώρα 20:30 στο εξοχικό κέντρο «Γιώργος-Γκόγκος» Λ. Μαραθώνος

Η Αδελφότητα Ηπειρωτών Νέας Μάκρης-Ραφήνας-Μαραθώνα  διοργανώνει το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου και ώρα 20:30  αποκριάτικο χορό και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο εξοχικό κέντρο «Γιώργος Γκόγκος»  Λ. Μαραθώνος, έναντι πρώην Αμερικάνικής Βάσης Νέας Μάκρης.
Θα γλεντήσουμε με κορυφαίους Ηπειρώτες καλλιτέχνες!!!

Ο χορός θα είναι ελεύθερος για όλους!!!!!!

Σε άλλες τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών από σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας, εμπλέκονται οι τρεις αλλοδαποί, που συνελήφθησαν την 24-01-2014 από το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς

Σε συνέχεια του από 25-01-2014 Δελτίου Τύπου που αφορά την αυτόφωρη σύλληψη τριών αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, που διέπρατταν κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας, προέκυψε στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, η εμπλοκή τους σε τρεις (3) ακόμα περιπτώσεις κλοπών από σπίτια που διαπράχθηκαν με την ίδια μεθοδολογία δράσης.
Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις δράστες είχαν συλληφθεί την 24-01-2014 από το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς και είχαν ταυτοποιηθεί ως δράστες δέκα διαρρήξεων – κλοπών από σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς.
 Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 03-12-2013 έως 21-01-2014 διέπραξαν επιπλέον τις παρακάτω κλοπές:
στην Νεράιδα Θεσπρωτίας διέρρηξαν σπίτι, απ’ όπου αφαίρεσαν μία κυνηγετική καραμπίνα.
στο Παγκράτι Θεσπρωτίας διέρρηξαν δύο σπίτια, απ’ όπου αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας προς συσχέτιση με την ήδη υποβληθείσα δικογραφία.
Η έρευνα συνεχίζεται για την εξακρίβωση της συμμετοχής τους και σε άλλες ομοειδείς αξιόποινες πράξεις.