Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Απάντηση της Πανηπειρωτικής στην καταγγελία της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών

Αθήνα 6-2-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Προεδρείο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, εξέτασε σήμερα στις 6/2/2014 την καταγγελία εναντίον της οργάνωσής μας από τη Νεολαία Βορειοηπειρωτών περί «δήθεν σαμποταρίσματος εκ μέρους της Πανηπειρωτικής της επετείου των 100 χρόνων από την ανακήρυξη της αυτονομίας της Β. Ηπείρου» που συνέπεσε στις 16/2/2014 με την εκδήλωση της πίτας του Ηπειρώτη και η οποία καταγγελία αναρτήθηκε ανωνύμως στην ιστοσελίδα της και στο f/b.
To προεδρείο ομόφωνα κατέληξε στα παρακάτω:
1. Θεωρεί την καταγγελία άκρως συκοφαντική, απαράδεκτη, αβάσιμη, υποβολιμαία και καθ΄ όλα αναληθή. Τα έγγραφα της Πανηπειρωτικής κονιορτοποιούν στην κυριολεξία το αβάσιμο, αστήρικτο και καθ΄ όλα αναληθές περιεχόμενο της καταγγελίας, η οποία σημειωτέον αναρτήθηκε ανωνύμως για να αποφευχθούν ποινικές ευθύνες και συνέπειες της ανάρμοστης και χυδαιότατης για την οργάνωσή μας λέξης «σαμποτάρει». Το και χειρότερο όλων είναι ότι αναρτήθηκε χωρίς να φαίνεται αν είναι απόφαση του Δ.Σ. της νεολαίας Β/Η., αλλά και χωρίς να ερευνηθούν από τους καταγγέλλοντες τα πραγματικά περιστατικά και οι προθέσεις της Πανηπειρωτικής.


2. Εκ του επισυναπτομένου από 27/9/2013 εγγράφου της Πανηπειρωτικής προς το στάδιο Ειρήνης και Φιλίας προκύπτει κατά τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, ότι η οργάνωσή μας είχε προγραμματίσει την κοπή της πίτας του Ηπειρώτη για την 26/1/2014 ή την 2/2/2014. Ιδού το έγγραφο  προς το στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
3. Μετά από συνεχείς πιέσεις εκπροσώπων της οργάνωσής μας προς το στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για καθορισμό ημερομηνίας της εκδήλωσής μας - το οποίο σημειωτέον απαντούσε προφορικά ότι λόγω της εξέλιξης των αγώνων μπάσκετ του Ολυμπιακού και των Πανελληνίων αγώνων κλειστού στίβου, δεν μπορεί να καθορίσει ημερομηνία-  τελικά αυτή καθορίσθηκε για την 16-02-2014 ως τούτο προκύπτει με σαφήνεια από το κατωτέρω έγγραφο.
4. Ουδέποτε ως θεσμικός φορέας η Νεολαία Βορειοηπειρωτών μας ενόχλησε ή διαμαρτυρήθηκε για τον προγραμματισμό της εκδήλωσής μας από της  γνωστοποιήσεώς μας στο διαδίκτυο (31-12-2013) μέχρι και χθες και εύλογα μας δημιουργείται το ερώτημα γιατί τόσο καιρό τήρησε σιγή ιχθύος;.
5.      Παρά το ότι η οργάνωσή μας είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο την ημερομηνία πραγματοποίησης της εκδήλωσής μας  για την 16-02-2014, σε τηλεφωνική παράκληση προς τον πρόεδρό μας, όχι βεβαίως της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών, αλλά άλλου παράγοντα της Βορειοηπειρωτικής κοινότητας και συνδιοργανωτή της εκδήλωσης για την Αυτονομία με τη Νεολαία Βορειοηπειρωτών, περί μετάθεσης της εκδήλωσής μας για μια εβδομάδα νωρίτερα  και ανάληψης πρωτοβουλίας από αυτόν για τη διευθέτηση του θέματος , ο πρόεδρός μας όχι μόνο συναίνεσε, αλλά δέχτηκε και δύο εβδομάδες πιο πριν.
Κατόπιν όλων των ανωτέρω αποδεικνύεται περίτρανα το αναληθές και αβάσιμο της καταγγελίας, η οποία αποσκοπεί στη δημιουργία σύγχυσης και συσκότισης, αλλά και σε σκοπό διάφορο του προβαλλομένου.
Διερωτόμαστε  από την πλευρά μας ποιος τελικά «σαμποτάρει» ποιόν;
Ποιος και γιατί επενδύει σε διασπαστικές κινήσεις των Β/Η και ευρύτερα της Ηπειρωτικής αποδημίας;
Είναι γεγονός ότι σήμερα  που περισσότερο από ποτέ άλλοτε  απαιτείται η συστράτευση όλων των φορέων σε κοινούς σκοπούς και επιδιώξεις, τέτοιες απαράδεκτες κινήσεις,  μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
Ο Πρόεδρος          Ο Γενικός Γραμματέας


Γιώργος Δ. Οικονόμου   Γιώργος Αρ. Δόσης