Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Συνεχίζεται η Χρηματοδότηση λειτουργίας του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»


Με την υπ΄ Αριθμ. οικ.21057/1624 – ΦΕΚ Β 1692 – 25.06.2014 πραγματοποιείται μεταφορά 24.500.000 ευρώ στην Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ (ΕΕΤΑΑ) για τη χρηματοδότηση λειτουργίας του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» για το χρονικό διάστημα από 1.10.2013- 30.09.2014.

Την απόφαση υπογράφουν οι Υπουργοί ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Η ΑΠΟΦΑΣΗ:
1. Την μεταφορά του ποσού των είκοσι τεσσάρων εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (24.500.000,00 €) από το ΑΚΑΓΕ στην Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ (ΕΕΤΑΑ) για την κάλυψη του κόστους της Α΄ δόσης που αφορά στο 70% του εκτιμώμενου συνολικού ποσού μέχρι 35.000.000,00 ευρώ, για τις υπηρεσίες του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» που παρασχέθηκαν και θα παρασχεθούν για την περίοδο από 1/10/2013 έως 30/09/2014 στους συνταξιούχους των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και του Δημοσίου.
2. Η μεταφορά του ποσού στην ΕΕΤΑΑ ΑΕ θα γίνει από τον Λογαριασμό Ταμειακής Διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) – Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) αρ. λογ. 261 45 156 με την έκδοση επιταγής, σύμφωνα με το άρθρο 12 του «Κανονισμού Οικονομικής Οργάνωσης και Λογιστικής Λειτουργίας του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ)» (ΦΕΚ/Β/2371/12).


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Μελάτες Άρτας: Εκδήλωση για το ΔΣΕ και τον Άρη Βελουχιώτη την Κυριακή 29 Ιούνη


Η ΚΟ Άρτας του ΚΚΕ και τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ συνδιοργανώνουν, την Κυριακή 29 Ιούνη το πρωί, εκδήλωση τιμής, αρχικά στο μνημείο του ΔΣΕ για το Αρχηγείο Τζουμέρκων που βρίσκεται στις Μελάτες της Άρτας και, στη συνέχεια, στον τόπο όπου έπεσε, κυκλωμένος από τους μοναρχοφασίστες, ο αρχικαπετάνιος του ΕΛΑΣ Άρης Βελουχιώτης, στο χωριό Μεσούντα της Άρτας.
Μετά από το τέλος των εκδηλώσεων, θα οργανωθεί λαϊκό γλέντι από την ΚΟ Άρτας.
Τα κεντρικά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ βάζουν πούλμαν από την Αθήνα, για τη συμμετοχή των αγωνιστών που το επιθυμούν να πάρουν μέρος στην εκδήλωση.
Για δηλώσεις συμμετοχής από Αθήνα, στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (Μαυρομματαίων 12, 2ος όροφος και στο τηλ: 210.822.5407, ώρες πρωινές, κάθε μέρα εκτός Σαββατοκύριακου).

Επίσης, για δηλώσεις συμμετοχής από Άρτα, στα γραφεία του ΚΚΕ και στο τηλέφωνο: 268.107.3251

Πρέβεζα: Συνελήφθη 14χρονος ημεδαπός για κλοπές σε κατάστημα και εξοχικές κατοικίες

Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, τρεις περιπτώσεις κλοπών που έγιναν το τελευταίο εξάμηνο σε κατάστημα και εξοχικές κατοικίες  στην Πρέβεζα. Σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος ενός 14χρονου ημεδαπού Ρομά, διότι από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι είναι δράστης των κλοπών.
Ειδικότερα, ο 14χρονος εμπλέκεται στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:
•    κατά το χρονικό διάστημα από 20-12-2013 έως 03-01-2014, στη ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας, αφού διέρρηξε τις κεντρικές εισόδους δύο εξοχικών κατοικιών, αφαίρεσε συσκευές και φαγώσιμα.
•    κατά το χρονικό διάστημα από 21-03-2014 έως 24-03-2014, στην ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας, αφού διέρρηξε κατάστημα, αφαίρεσε κηπευτικά προϊόντα.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ  την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Γιάννενα: Συνελήφθησαν 21χρονοι ημεδαποί για κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτι ηλικιωμένης του ποσού των 500 ευρώ

Συνελήφθησαν την Παρασκευή (27-06-14) το μεσημέρι στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο 21χρονοι ημεδαποί, εκ των οποίων ο ένας Ρομά, για κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτι ηλικιωμένης στην Ελεούσα Ιωαννίνων.
Ειδικότερα,  χθες το μεσημέρι, οι δύο δράστες,  πλησίασαν 74χρονη γυναίκα έξω από το σπίτι της στην Ελεούσα Ιωαννίνων και ενώ ο ένας την απασχολούσε, ο άλλος μπήκε στο σπίτι και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, οι οποίοι και συνελήφθησαν. 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ιωαννίνων, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.

Χειροτονήθηκε ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων


Από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο χειροτονήθηκε σε επίσκοπο ο νέος εψηφισμένος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος.
Η χειροτονία του πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελήμονα Αχαρνών όπου διακονούσε ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων.
Στην χειροτονία του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, στην οποία βρέθηκαν και αρκετοί πιστοί από τα Γιάννενα που ταξίδεψαν με λεωφορεία και ΙΧ.
Ο νέος Μητροπολίτης συγκίνησε τους πάντες μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια, τονίζοντας ότι από μικρός ήταν πολύ επίμονος στην γιαγιά του να γίνει παπαδάκι. «Ήμουν πάντοτε στο ιερό μέχρι το γυμνάσιο, όπου μετά επαναστάτησα κατά πάντων, όπου ζήτησα στο τέλος από το Θεό να μου δείξει την παρουσία του στη ζωή μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μάξιμος.

Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός διακινητής, στο 15ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, δύο μη νόμιμους μετανάστες, Αλβανικής καταγωγής

Χθες (27-06-2014) το απόγευμα, στο 15ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, συνέλαβαν 41χρονο ημεδαπό, για μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και διαπιστώθηκε ότι ο 41χρονος οδηγός, μετέφερε δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 37 και 19 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
 Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.
Την προανάκριση για την συγκεκριμένη υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.


Φόρος από τα 18 εφόσον υποβάλουν δική τους φορολογική δήλωση

Εφόσον υποβάλουν δική τους φορολογική δήλωση, τα παιδιά εμπίπτουν στα τεκμήρια και υπολογίζεται τεκμαρτό εισόδημα

Παγίδες υπερφορολόγησης για χιλιάδες οικογένειες με ενήλικα τέκνα κρύβει φέτος η ισχύουσα φορολογική νομοθεσία. Αιτία για το γεγονός αυτό είναι ότι φέτος ισχύει και πάλι η διάταξη που προβλέπει ότι υποχρεούνται να υποβάλουν φορολογική δήλωση όλα τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον δεν θεωρούνται προστατευόμενα τέκνα.
Ακόμα όμως και τα προστατευόμενα τέκνα (φοιτητές έως 25 ετών, στρατιώτες κ.λπ. άνεργοι -δείτε αναλυτικά εδώ) οφείλουν να υποβάλουν δήλωση εφόσον έχουν εισόδημα άνω των 3.000 ευρώ ή κατοικούν σε σπίτι άλλο από εκείνο του γονέα και δεν είναι φοιτητές.
Εφόσον υποβάλουν δική τους φορολογική δήλωση, τα παιδιά εμπίπτουν στα τεκμήρια και υπολογίζεται τεκμαρτό εισόδημα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε φορολόγηση, ειδικά εάν έχουν εισόδημα από ακίνητα ή ελεύθερο επάγγελμα, οπότε ο υπολογισμός του φόρου γίνεται με τους συντελεστές 10% και του 26% από το "πρώτο ευρώ".

Συνέντευξη τύπου Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρος Καχριμάνη για διάφορα τρέχοντα ζητήματα

Στην εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ιωαννίνων, στις κλοπές των εικόνων και στη Μ.Π. Ε. για τη μεταφορά νερού από τον Αμάραντο, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Ειδικότερα:
Για το νέο Μητροπολίτη δήλωσε τα εξής:
"Θέλω να ευχηθώ στο νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο καλή αρχιεροσύνη. Πιστεύω και ελπίζω ότι θα έχουμε μια καλή συνεργασία στο πλαίσιο των διακριτών μας ρόλων, όπως συμβαίνει και με τους άλλους μητροπολίτες της Ηπείρου".
Για τις κλοπές των εικόνων, μεταξύ άλλων, δήλωσε:
"Μας προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι μετά από μια μακρά περίοδο ησυχίας, οι ιερόσυλοι έκαναν την εμφάνιση τους, λεηλατώντας τον Βυζαντινό Ναό της Κάτω Μερόπης. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που επείγει για να προχωρήσουν με ταχύτητα οι έρευνες τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδος, ώστε να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, οι ηθικοί και οι φυσικοί αυτουργοί, όσο ψηλά και σε όποιο χώρο και αν βρίσκονται".
Τέλος, πρόσθεσε ότι για το θέμα των κλοπών που έχουν γίνει και την καθυστέρηση που παρουσιάζεται στη Δικαστική διερεύνησή των υποθέσεων για τις οποίες έχουν κατατεθεί στοιχεία, θα ενημερώσει το νέο Μητροπολίτη Ιωαννίνων, αμέσως μετά την ενθρόνισή του.

Έρχονται οι αυξήσεις ρεύματος στα εξοχικά

Πρόκειται για αυξήσεις που αφορούν στις καταναλώσεις της κατηγορίας 0-800 κιλοβατώρες

Στο 11% ζητεί η ΔΕΗ να κυμανθούν οι αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος για τα εξοχικά, όπως προβλέπεται από το μνημόνιο. Πρόκειται για αυξήσεις που αφορούν στις καταναλώσεις της κατηγορίας 0-800 κιλοβατώρες, η οποία μεχρι σήμερα επιδοτείται σταυροειδώς από άλλους πελάτες (εμπορικούς, υψηλές οικιακές καταναλώσεις άνω των 2 χιλιάδων κιλοβατωρών).
Με βάση τη συμφωνία που έχει γίνει με την τρόικα οι αυξήσεις σε αυτή τη φάση δε θα αφορούν σε πρώτες κατοικίες παρά μόνο σε εξοχικές. Και όπως εισηγείται η ΔΕΗ θα κυμανθούν στο 11% με έναρξη από 1ης Ιουλίου.


ΠΗΓΗ: www.capital.gr