Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Metron Analysis: Προβάδισμα 0,7% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του «Έθνους της Κυριακής» δίνει οριακό προβάδισμα  0,7% όσον αφορά στην εκτίμηση ψήφου στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ.
Συγκεκριμένα:
ΣΥΡΙΖΑ: 29,9%
ΝΔ: 29,2%
Χρυσή Αυγή: 10%
ΠΑΣΟΚ: 6%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5,9%
ΚΚΕ 5,9%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 3,7%
Οικολόγοι-Πράσινοι: 2,6%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,8%
ΛΑΟΣ: 1,45%
Άλλο κόμμα: 3,6%
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός μεταξύ των πολιτικών αρχηγών είναι ο Αντώνης Σαμαράς με 33%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 16% ενώ ο «κανένας» συγκεντρώνει 36%.

Σπουδαίο τρίποντο με το ευρύ 5-0 για τον Α.Σ. Καλπακίου

Ο Α.Σ. Καλπακίου δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Θύελλα Κατσικάς και την φιλοδώρησε με  5 γκολ!

Τα αποτελέσματα τις 14ης αγωνιστικής: (Α΄  Ερασιτεχνική)
Χαροκόπι-Ροδοτόπι 1-1  
Καλπάκι-Θύελλα Κατσικά 5-0  
Πίνδος Κόνιτσας-Κόντσικα 2-1 
*****  
Σερβιανά-Κάστρο 1-2
Κρύα-Α.Ο. Ανατολής 2-1
Α.Ο. Βελισσαρίου-Κουτσελιό
****
Θύελλα Ελεούσας-Λαψίστα Αναβολή - 27/11 (15:00)
Πεδινή-Ατρόμητος '95 Αναβολή - 27/11 (15:00)

ΑΕ Μικρασιατών-Προοδευτική Περάματος Αναβολή - 27/11 (15:00)

ΕΜΥ: Νέα επιδείνωσης του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο εξέδωσε η ΕΜΥ αναμένεται  επιδείνωσης καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, από τα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.
Αναλυτικά:
Το Σάββατο στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη δυτική Στερεά θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν στη δυτική Πελοπόννησο και από αργά το βράδυ και στην ανατολική Πελοπόννησο.
Την Κυριακή, τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις παραπάνω περιοχές και σταδιακά θα επεκταθούν στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και μετά το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, και από το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.
- Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.
- Στην Αττική θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, οι οποίες ενδέχεται να είναι ισχυρές, αλλά από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Τη Δευτέρα, τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά, στη δυτική και νότια Πελοπόννησο.
- Στη Θράκη μέχρι τις πρωινές ώρες, στο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα και στα Δωδεκάνησα μέχρι αργά το βράδυ.
- Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Μακεδονίας και από το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.
Την Τρίτη θα σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα από τον βορρά προς τον νότο.
- Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σχεδόν σε όλα τα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Ακυρώνεται λόγω καιρού η αυριανή ανάβαση του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων στον Κασιδιάρη

Η ανάβαση του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων στον Κασιδιάρη Πωγωνίου, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ακυρώνεται λόγω καιρού.


Οι Αρχηγοί: 
Κ. Μανώλης, Α. Μπαρτζώκας.

«Επιστροφή» στον ΟΑΕΕ 60.000 ασφαλισμένων από ΙΚΑ και ΟΓΑ

Προσωρινή λύση στα μεγάλα ταμειακά προβλήματα που έχει ο Οργανισμός Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) θα δοθεί με διεύρυνση της ασφαλιστικής του βάσης, αποφεύγοντας νέες μειώσεις συντάξεων ή αυξήσεις εισφορών σε όλους.
Ειδικότερα, επαναφέρονται στον ΟΑΕΕ από τον ΟΓΑ και το ΙΚΑ περίπου 60.000 ασφαλισμένοι, οι οποίοι, είτε είχαν παραχωρηθεί με διαδοχικές ρυθμίσεις, είτε είχαν αφεθεί σε ένα θολό καθεστώς ασφάλισης.
Πρόκειται για 16 κατηγορίες ασφαλισμένων που είχαν εξαιρεθεί προκειμένου να ελαφρυνθούν από το υψηλό ασφάλιστρο. Σημειώνεται ότι το μέσο ετήσιο ασφάλιστρο στον ΟΓΑ δεν ξεπερνά τα 600 ευρώ, ενώ στον ΟΑΕΕ ανέρχεται στα 3.500 ευρώ.
Μεταξύ άλλων, οι ιδιοκτήτες ταξί μπορούσαν να σταματήσουν να ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ, εάν μεταβίβαζαν το Δ.Χ. αυτοκίνητό τους σε ανήλικο τέκνο.

"Παγώνουν" έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2015 οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ

Ο ΟΑΕΕ αποφάσισε να «παγώσει» για δύο χρόνια -στα σημερινά επίπεδα- τις ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και έμποροι.
Την απόφαση έλαβε η διοίκηση του Οργανισμού εκτιμώντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και το γεγονός ότι μόνο 1 στους 2 ασφαλισμένους είναι σε θέση να πληρώνει τα ασφάλιστρά του για σύνταξη και περίθαλψη.
Για να διασφαλιστούν οι πληρωμές των ασφαλίστρων (και ο έλεγχος των καταβολών) η καταβολή των εισφορών θα γίνεται το 2014 με το μήνα (και όχι ανά δίμηνο), σύμφωνα με τροπολογία που πρόκειται να προωθηθεί προς ψήφιση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Δεύτερη τροπολογία θα προβλέπει την υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ των νέων ελεύθερων επαγγελματιών ακόμη κι αν δραστηριοοποιούνται σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων ενώ η διοίκηση του Ταμείου διεκδικεί την ασφάλιση εργαζομένων που έχουν μπλοκ παροχής υπηρεσιών και ασφαλίζονται στο ΙΚΑ για λίγες μόνο ημέρες (1-10 ημέρες).