Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012: Πως ψήφισαν τα χωριά του Δήμου Πωγωνίου



Τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου στα χωριά του Δήμου Πωγωνίου έχουν ως εξής:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Τον προσωπικό τους κωδικό πρέπει να πάρουν οι μαθητές για τα μηχανογραφικά τους

Ηλεκτρονικά θα υποβάλουν και φέτος οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων τα μηχανογραφικά δελτία για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Έτσι οι υποψήφιοι θα πρέπει να αποκτήσουν κωδικό ασφαλείας για την υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου.
Α. Απόκτηση κωδικού ασφαλείας
Στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας, όλοι οι υποψήφιοι είτε των Γενικών Λυκείων (90% και 10%) είτε των Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδες Α' και Β') πρέπει από την Τρίτη 8-5-2012 ως και την Παρασκευή 18-5-2012 να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), που θα δημιουργήσουν οι ίδιοι. Με αυτό τον κωδικό, θα μπορούν σε επόμενη φάση, αφού μπουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, να επεξεργαστούν και αργότερα τον Ιούνιο να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο. Οι ημερομηνίες για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα ανακοινωθούν αργότερα.
Όπως επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας, η διαδικασία είναι απλή και φιλική προς το χρήστη, ενώ τα δικαιολογητικά για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password) είναι ελάχιστα.

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: «Κάλεσα τον Αλέξη Τσίπρα να διαχειριστεί τη διερευνητική εντολή στο όνομα της κοινωνίας»

Να μην πορευτούμε με πολιτικές που καταδίκασαν οι πολίτες

Τη στήριξή του έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Φώτης Κουβέλης, αμέσως μετά τη συνάντηση των δύο αντρών, στο πλαίσιο της δεύτερης διερευνητικής εντολής που έλαβε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα το μεσημέρι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά τις εκλογές 2012.
Όπως είπε ο κ. Κουβέλης, «κάλεσα τον Αλέξη Τσίπρα να διαχειριστεί τη διερευνητική εντολή στο όνομα της κοινωνίας» και το καλό των πολιτών.
«Πάγια θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι η δημιουργία μίας κυβέρνησης με νομιμοποίηση από την κοινωνία και τη Βουλή που θα ενσωματώνει το σαφές μήνυμα των εκλογών: Να μην πορευτούμε με πολιτικές που καταδίκασαν οι πολίτες», υπογράμμισε.
«Η Δημοκρατική Αριστερά συμβάλλει για να υπάρξει κυβέρνηση ώστε να μην οδηγηθούμε σε εκλογές», κατέληξε ο Φώτης Κουβέλης.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ευχαριστήριο Δελτίο Τύπου για τους Ηπειρώτες ψηφοφόρους

08/05/2012


Τα μέλη της τοπικής ομάδας των Οικολόγων Πράσινων, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Ηπειρώτες συμπολίτες μας που μας εμπιστεύθηκαν την ψήφο τους αυξάνοντας τόσο τα ποσοστά μας, όσο και τον απόλυτο αριθμό υποστηρικτών μας. Επιβεβαιώθηκε έτσι ότι έχουμε πλέον δημιουργήσει με τους επιτυχείς αγώνες μας, ένα δίχτυ προστασίας του μοναδικού ηπειρωτικού φυσικού και πολιτισμικού κεφαλαίου, δίνοντας σχήμα και χρώμα στις προσδοκίες ενός ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Καλούμε τώρα όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να μην μείνουν απλά στην καταγραφή της ψήφου τους, αλλά να ενεργοποιηθούν μέσα από την άμεση δράση, τη δικτύωση και με τη συμμετοχή σε τοπικές ομάδες πολιτών.
Όπως στο προηγούμενο διάστημα, θα συνεχίσουμε χωρίς να χαϊδεύουμε αυτιά, να βοηθούμε και να προβάλλουμε τα αιτήματα των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα στην Ευρωβουλή όπου η φωνή μας είναι ηχηρή, γιατί σε συνθήκες “παγκοσμιοποιημένης” περιβαλλοντικής και κοινωνικής κρίσης, η ύπαρξή μας κρίνεται περισσότερο απαραίτητη από ποτέ. Η σαθρή μεγέθυνση που γεννά στην Ήπειρο το κυρίαρχο οικονομικό μοντέλο, με fast track διαδικασίες, είτε στην Παμβώτιδα με την αστικοποίηση και τα ξενοδοχειακά συμφέροντα, είτε με τα πετρελαϊκά συμφέροντα των πολυεθνικών ομίλων, καθώς και των αγωγών φυσικού αερίου (μονάδες LNG), είτε με την καθιέρωση Ελεύθερων Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ), είτε με νέα οδικά δίκτυα χωρίς απαραίτητους περιβαλλοντικούς όρους, υποβαθμίζοντας προστατευόμενες περιοχές, όπως το Καλοδίκι, τον Αμβρακικό και την Ηγουμενίτσα, προεξοφλούν με τον πιο ζοφερό τρόπο το μέλλον μας.
Εκτός όμως από τις γενικόλογες αντιμνημονιακές κραυγές χρειάζεται να προβάλλουμε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση που μόνο οι Οικολόγοι –Πράσινοι διατύπωσαν με σαφήνεια εδώ, επενδύοντας σε τομείς όπου η Ήπειρος διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα, κατευθύνοντας τα υπαρκτά ευρωπαϊκά κονδύλια σε βιώσιμες λύσεις. Προστατεύοντας τους μισθούς και δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας για την νεολαία μας θα πρέπει να επενδύσουμε στον τουρισμό, στα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, στα Εθνικά Πάρκα.
Να επενδύσουμε στην έρευνα, την εκπαίδευση και την καινοτομία με ταυτόχρονη αποκέντρωση, απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, με δράσης προστασίας των δασών και απορρύπανσης των υδάτινων πόρων.
Σήμερα που το μέλλον μας είναι αβέβαιο και η λεηλασία της κληρονομιάς μας προ των θυρών, είναι καιρός να δημιουργήσουμε μια νέα ποιότητα ζωής, διεκδικώντας μια γενικότερη αλλαγή στα καταναλωτικά πρότυπα, κάνοντας πράξη ζωής τα όνειρά μας και κάνοντας την πολιτική από επάγγελμα λίγων, δύναμη στα χέρια όλων μας.


ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Μειωμένα κατά 13% τα έσοδα από ΦΠΑ τον Απρίλιο

Κάτι η μεταπήδηση Βενιζέλου από το υπουργείο Οικονομικών στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και η προεκλογική «παράλυση» των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, κάτι η έξαρση της φοροδιαφυγής ή και η γενικότερη καχεξία της αγοράς, συνέβαλαν να αυξηθεί τον Απρίλιο ακόμα περισσότερο η «μαύρη τρύπα» στα δημόσια έσοδα, κατά τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ μέσα σε ένα μήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα στοιχεία που συγκεντρώνει το υπουργείο δείχνουν ότι τον Απρίλιο σημειώθηκε νέα «βουτιά» της τάξεως του 13,5% στις εισπράξεις ΦΠΑ από τις Δ.Ο.Υ. και 12% στις εισπράξεις των Τελωνείων.
Αν υπολογίσουμε πως ως τον Μάρτιο «έλειψαν» τουλάχιστον 350 εκατ. ευρώ σε σχέση με τους στόχους είσπραξης που είχαν τεθεί για το α΄τρίμηνο, η «μαύρη τρύπα» φτάνει πλέον στα 450 εκατ. ευρώ.
Ο μόνος τρόπος για να καλυφθεί το κενό είναι η υπερείσπραξη μέσω της ΔΕΗ του ειδικού Τέλους στα ακίνητα (είναι άλλωστε ο μόνος φόρος που ουσιαστικά εισπράττει πια το κράτος μαζί με τις δόσεις των 100 ευρώ για ρυθμίσεις παλαιών χρεών).
Ακόμα και έτσι όμως, σε σχέση με πέρυσι, στο α΄τετράμηνο φέτος τα συνολικά καθαρά έσοδα που εισέρρευσαν στα κρατικά ταμεία δεν ξεπέρασαν τα 14,4 δισ. ευρώ, μειώθηκαν δηλαδή κατά 0,5% αντί να αυξηθούν κατά 2,63% και να φτάσουν στα 14,85 δισ. ευρώ.

ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Σύλληψη τριών ημεδαπών για ζωοκλοπή και ζωοκτονία

Χθες (07-05-2012) το βράδυ, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας Πρέβεζας, συνέλαβαν στη Φιλιππιάδα τρεις (3) ημεδαπούς, ηλικίας 35,33 και 25 ετών, για ζωοκλοπή και ζωοκτονία.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, λίγο νωρίτερα οι τρεις δράστες είχαν αφαιρέσει από χοιροτροφική μονάδα, ιδιοκτησίας 38χρονου ημεδαπού στον Άγιο Σπυρίδωνα Άρτας, δύο (2) χοίρους, τους οποίους μετέφεραν σε αποθήκη στη Φιλιππιάδα, όπου τους θανάτωσαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.

ΚΑΚΑΒΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συνελήφθη αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης


Καταζητείτο για ανθρωποκτονία σε βάρος 67χρονου ημεδαπού στην Πολυκάρπη Καστοριάς.

Χθες (07-05-2012) το μεσημέρι στην Κακαβιά Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, συνέλαβαν 30χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Αντιεισαγγελέα Εφετών Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται ότι την 14-12-2006 σε αγροτική περιοχή της Πολυκάρπης Καστοριάς, ενεργώντας από κοινού με τον αδελφό του, προκάλεσαν βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις σε 67χρονο ημεδαπό, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.

Ευχαριστήριο μήνυμα Λάμπρου Πρέντζα


Το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής 6 Μαΐου άλλαξε τελείως το πολιτικό σκηνικό της χώρας μας. Αντικατοπτρίζει την αγανάκτηση του Ελληνικού λαού για όλα όσα έγιναν τα τελευταία 2,5 χρόνια.
Θέλω να πιστεύω πως σύντομα θα βγούμε ως χώρα από την πολύ δύσκολη θέση που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή και ότι στη δημοκρατία μας θα υπάρξουν λύσεις, γιατί είναι ανάγκη να υπάρχει κοινωνική συνοχή, κοινωνική ευημερία και πρόοδος στη χώρα μας.
Ευχαριστώ πολύ όλους τους συμπατριώτες μου που με στήριξαν και με τίμησαν με την ψήφο τους. Δέχτηκα με χαρά να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ως υποψήφιος Βουλευτής, γνωρίζοντας την δύσκολη συγκυρία αλλά και τον μικρό προεκλογικό χρόνο που μου διατέθηκε ( 17 ημέρες ).
Ο αγώνας μου ήταν δύσκολος και πιστεύω έντιμος και καθαρός, χωρίς μεγάλη οικονομική επιβάρυνση στην οικογένεια μου.
Δεν δέχθηκα χορηγούς ή σπόνσορες ούτε ειδικούς στην επικοινωνία. Ότι μηνύματα θέλησα να περάσω στους συμπατριώτες μου, ήταν μόνο κατάθεση ψυχής.
Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, υπόσχομαι να βρίσκομαι δίπλα σας και να βοηθάω όπου μπορώ και όπου μου ζητηθεί, για το καλό του Νομού μας, όπως άλλωστε έκανα πάντα.
Συγχαρητήρια στους εκλεγμένους Βουλευτές κ. Δημήτρη Τσουμάνη και κ. Βασίλη Ιωάννου και τους εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο έργο που ο λαός του Νομού μας τους ανέθεσε να φέρουν εις πέρας.


Λάμπρος Πρέντζας
(Αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ Ε.Α.)
Πρέβεζα, 08/05/2012

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας


Τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα θα δεχθεί στις 2 το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, προκειμένου να του αναθέσει τη δεύτερη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης, μετά τις εκλογές 2012.

Μηνιαία δραστηριότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου.

Κατά τη διάρκεια του μηνός Απριλίου 2012 , από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, καταγράφηκε η ακόλουθη δραστηριότητα: 1. Συνελήφθησαν συνολικά (998) άτομα και ειδικότερα:
Λαθρομετανάστες: 804 άτομα
Παραβάσεις του Νόμου «περί ναρκωτικών»: 42 άτομα
Διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων: 34 άτομα
Παραβάσεις του Νόμου «περί Όπλων»: 10 άτομα
Ζωοκλοπή: 4 άτομα
Ληστεία: 7 άτομα
Πλαστογραφία- χρήση πλαστών εγγράφων: 13 άτομα
Απειλή: 5 άτομα
Αντίσταση κατά της Αρχής: 2 άτομα
Διακίνηση λαθρομεταναστών: 13 άτομα
Εξύβριση: 7 άτομα
Παράνομη απασχόληση -εκμίσθωση ακινήτου σε μη νόμιμους μετανάστες: 2 άτομα
Κακόβουλη βλασφημία: 1 άτομο
Παραμέληση εποπτείας ανηλίκου: 1 άτομο
Παράνομη βία: 2 άτομα
Ενδοοικογενειακή βία: 1 άτομο
Απείθεια: 3 άτομα
Παραβάσεις του Νόμου «περί βεγγαλικών»: 6 άτομα
Παραβάσεις του Νόμου «περί αθλητισμού»: 2 άτομα
Επικίνδυνη σωματική βλάβη: 1 άτομο
Παραβάσεις του Νόμου «περί εκρηκτικών: 4 άτομα
Παραβάσεις του Νόμου «περί πνευματικής ιδιοκτησίας»: 1 άτομο
Καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λ.π.): 12 άτομα
Απλή σωματική βλάβη: 7 άτομα
Παραβίαση δικαστικής απόφασης: 4 άτομα
Παραβάσεις Λοιπών Ειδικών Ποινικών Νόμων: 10 άτομα
2. Εξιχνιάστηκαν συνολικά (82) υποθέσεις οι οποίες ενδεικτικά παρουσιάζονται στο παρακάτω γράφημα .
Δεκαοκτώ (18) κλοπές - διαρρήξεις.
Τέσσερις (4) περιπτώσεις ληστείας.
Μία (1) περίπτωση απόπειρας ληστείας.
Είκοσι πέντε (25) περιπτώσεις Ν. «περί Ναρκωτικών».
Δώδεκα (12) περιπτώσεις πλαστογραφίας – χρήσης πλαστού εγγράφου.
Εννέα (9) περιπτώσεις διακίνησης λαθρομεταναστών.
Εννέα (9) περιπτώσεις νομοθεσίας περί όπλων.
Τρεις (3) περιπτώσεις ζωοκλοπής.
Μία (1) περίπτωση νομοθεσίας περί εκρηκτικών.
3. Κατασχέθηκαν ενδεικτικά τα ακόλουθα:
Ηρωίνη: 16.06 γραμμάρια
Κοκαΐνη: 26.5 γραμμάρια
Κάνναβη: 1 τόνος , 389 κιλά και 94 γραμμάρια
Ναρκωτικά χάπια:13
Πιστόλια: 1
Κυνηγετικά όπλα: 1
Κάνη κυνηγετικού όπλου: 1
Μολότωφ : 14
Χειροβομβίδα:1
Σιδερογροθιά: 1
Στιλέτο: 1
Ράβδοι:2
Σπάθα:1
Γεμιστήρες πιστολιού:1
Φυσίγγια πιστολιού:3
Φυσίγγια κυνηγετικού όπλου: 14
Φυσίγγια κρότου λάμψης: 35
Ζυγαριές ακριβείας: 1
Βεγγαλικά - κροτίδες: 653
CD - DVD : 474
Οχήματα : 17
4. Ανευρέθηκαν :
Έντεκα (11) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, οκτώ (8) δίκυκλα και ένα (1) Ι.Χ.Φ.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012: Ο Τσουμάνης Δημήτρης (ΝΔ) και ο Ιωάννου Βασίλης (ΠΑΣΟΚ) εκλέγονται βουλευτές στην Πρέβεζα

Οι σταυροί προτίμησης στην Εκλογική Περιφέρεια Πρέβεζας σε 157 από 162 εκλογικά τμήματα.
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Γιαννάκης Στέργιος: 3829
Πήλιου Άννα: 565
Πρέντζας Λάμπρος: 705
Τσουμάνης Δημήτρης: 4.151


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Βασιλάκης Περικλής: 1.967
Ιωάννου Βασίλης: 2.630
Κατσιπανέλης Δημήτρης: 386
Σμπόνια Αγνή: 776

ΑΡΤΑ: Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής σε σούπερ μάρκετ

Συνελήφθη προχθές (05.05.2012) το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ένας 46χρονος ημεδαπός, γιατί προσπάθησε ανεπιτυχώς να αφαιρέσει από σούπερ μάρκετ στην Άρτα οινοπνευματώδη ποτά, αξίας (55) ευρώ.
Τα ποτά αποδόθηκαν στην υπεύθυνη του καταστήματος ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012: Οι Γιώργος Στύλιος (ΝΔ), Χρήστος Γκόκας (ΠΑΣΟΚ) και η κυρία Όλγα Γεροβασίλη, είναι οι νέοι Βουλευτές του Νομού Άρτας

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΣΤΥΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ: 5.139
ΠΑΠΑΣΙΩΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ: 2.677
ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: 2.409
ΣΙΜΟΥ-ΤΑΣΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ: 1.113
ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: 816


ΣΥΡΙΖΑ
ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: 3.783
ΤΣΙΡΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: 2.099
ΚΙΤΣΑΝΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΤΣΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: 1.166
ΠΕΣΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: 522
ΧΑΣΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΦΙΛΙΠΠΟΥ: 237


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΓΚΟΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ: 2.301
ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ: 1.651
ΓΕΜΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ: 621
ΝΤΕΡΕΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ: 490
ΧΑΜΠΙΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: 407