Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Λαθρομετανάστες σε τουριστικό λεωφορείο!!!

Το λεωφορείο και τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Συνελήφθησαν, στον επιβατικό σταθμό του Λιμένα Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 52 και 54 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών και διευκόλυνση εξόδου τους από τη χώρα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο ημεδαποί μετέφεραν, ως οδηγοί τουριστικού λεωφορείου, έξι μη νόμιμους μετανάστες από τη Θεσσαλονίκη στην Ηγουμενίτσα, με τελικό προορισμό χώρα της Κεντρικής Ευρώπης.

Οι λαθρομετανάστες (δύο υπήκοοι Νιγηρίας και τέσσερις υπήκοοι Γεωργίας), κατά τον αστυνομικό έλεγχο, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Το λεωφορείο και τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.

ΠΗΓΗ: www.thebest.gr

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Ηρωική έξοδος με εκλογές τον Νοέμβριο

Το θέμα των πρόωρων εκλογών συζητείται πια πολύ έντονα.

Η πιθανότητα πρόωρων εκλογών, και μάλιστα πριν το τέλος του έτους, αρχίζει και συζητείται πια πολύ έντονα, όχι μόνο μεταξύ επιχειρηματιών που γνωρίζουν πώς είναι η κατάσταση της οικονομίας και φοβούνται πιθανή κατάρρευση, αλλά και ανάμεσα σε μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.
Οι απόψεις για το θέμα των πρόωρων εκλογών ποικίλλουν.
Τις τελευταίες ημέρες,όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Άποψη», διακινείται ακόμη και από μέλη της κυβερνητικής επιτροπής ένα σενάριο πρόωρων εκλογών για το Νοέμβριο.


Ένα σενάριο που αν κανείς το εξετάσει, θα δει ότι μπορεί να έχει αρκετές πιθανότητες εφαρμογής. Όσοι το προωθούν θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν αντέχει να περάσει μόνη της όλα αυτά τα μέτρα. Έτσι εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει μόνη της στις κάλπες, πριν αναγκαστεί να κάνει κάτι τέτοιο.
Οι εκλογές αυτές θα πρέπει να προκηρυχθούν εφόσον η χώρα πάρει την 6η δόση και ψηφιστεί ο προϋπολογισμός.
Και αυτό επειδή από εκεί και πέρα δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορέσει η κυβέρνηση να κρατηθεί μόνη της στην εξουσία, αλλά και να πάρει τα όποια μέτρα κριθούν αναγκαία.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Άποψη»

ΣΒΕΚΗ: Οδεύει προς επαναλειτουργία την περίοδο των Χριστουγέννων

Την περίοδο των Χριστουγέννων ή το αργότερο τον πρώτο μήνα του 2012 αναμένεται να επαναλειτουργήσει με τη νέα διοικητική του σύνθεση το εργοστάσιο της ΣΒΕΚΗ.
Οι διαδικασίες μετά την 15η Ιουνίου, όταν η ιδιοκτησία κατοχυρώθηκε στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό μέχρι σήμερα, προχώρησαν αρκετά και την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να υπογραφούν τα συμβόλαια και να κατατεθούν στο Υποθηκοφυλακείο.

Ήδη, όπως έκανε γνωστό χθες ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Μιχάλης Κασσής έχει γίνει η πρώτη καταγραφή των εργασιών που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα, για την επαναλειτουργία του εργοστασίου.


Απαραίτητη προϋπόθεση η επαναλειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού του εργοστασίου, για την οποία απαιτείται ένα μικρό χρηματικό ποσό, με τον κ. Κασσή να εκφράζει τη βεβαιότητα ότι το θέμα θα λυθεί εντός του Οκτωβρίου.
Σε δηλώσεις του στην «Ε» ο κ. Κασσής τόνισε πως καθοριστικής σημασίας θα είναι η διαδιακσία και ο τρόπος που θα επιλεγεί για την ανάδειξη του νέου σχήματος της διοίκησης. «Εκείνο που θέλουμε είναι να δημιουργήσουμε μία νέα εταιρεία που δεν θα είναι προβληματική όπως η ΣΒΕΚΗ.
Πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στο νέο διοικητικό σχήμα. Πιστεύω ότι μέχρι τα Χριστούγεννα ή μέχρι τις αρχές του νέου έτους θα έχουμε καταλήξει οριστικά.
Ίσως το πιο εύκολο που έχουμε να κάνουμε να είναι η πρόσληψη του προσωπικού, που πιστεύω ότι είναι εύκολο να βρεθεί», κατέληξε ο κ. Κασσής.


ΠΗΓΗ: http://epirusonline.gr

ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Μείον 10.000 υπάλληλοι στους ΟΤΑ

Δεν αποκλείει απολύσεις.



Με 10.000 λιγότερους εργαζόμενους θα λειτουργούν από τη νέα χρονιά οι δήμοι και οι δημοτικές επιχειρήσεις.
Ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος σημείωσε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να μειωθεί το προσωπικό κατά 10% και έτσι από τους 100.000 υπαλλήλους, τη νέα χρονιά θα φύγουν οι 10.000.
Όπως είπε ο υφυπουργός οι 10.000 εργαζόμενοι θα είναι με πάσης φύσεως εργασιακή σχέση, ενώ τόνισε ότι μεγάλο μερος θα προέλθει από συμβασιούχους, για τους οποίους δεν θα γίνει ανανέωση. Παράλληλα δεν δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις.
«Πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να γίνουν απολύσεις εργαζομένων αορίστου χρόνου.
Θα ήταν όμως ανεύθυνο από μέρους μου να πω ότι δεν θα γίνουν» είπε ο κ. Κουκουλόπουλος μιλώντας στο Mega.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Βρέθηκε σώα η φοιτήτρια


Αίσιο τέλος στο θρίλερ της απαγωγής.



Αίσιο τέλος είχε η απαγωγή της 22χρονης φοιτήτριας κόρης του πρώην δημάρχου Ιωαννίνων Νίκου Γκόντα, την οποία απήγαγαν άγνωστοι, προχθες το πρωί στην Καστοριά, όπου φοιτούσε σε Σχολή της πόλης.
Η αστυνομία εστίασε τις έρευνες, απο την αρχή, στην περιοχή των Ιωαννίνων, καθώς συγκεντρώθηκαν στοιχεία που οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι οι απαγωγείς είχαν μεταφέρει εκεί την 22χρονη.
Οι δράστες της απαγωγής ζητούσαν 4 εκατομμύρια ευρώ σαν λύτρα για την απελευθέρωσή της.
Οι απαγωγείς διαπιστώθηκε ότι κρατούσαν τη νεαρή σε αγροτική περιοχή, κοντά στο χωριό Αβγό. Μετά από τηλεφωνικές συνομιλίες, ορίστηκε ως σημείο παράδοσης των λύτρων ένα σημείο στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων-Αθηνών.

Το ποσό που δόθηκε σε μια γυναίκα, ήταν τελικά 50.000 ευρώ και έτσι αφέθηκε ελεύθερη η 22χρονη κόρη του πρώην δημάρχου Ιωαννίνων.
Ακολούθησε ευρεία αστυνομική επιχείρηση, που είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν οι δράστες.
Πρόκειται για δύο Γιαννιώτες που εργάζονται σε πιτσαρία στο κέντρο της πόλης, η σύζυγος του ενός και η μητέρα του άλλου, η οποία ήταν η γυναίκα που πήγε στο ραντεβού και παρέλαβε τα λύτρα και ένας Αλβανός που ζει εδώ και 20 χρόνια στην Ελλάδα.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί εάν στην απαγωγή συμμετείχαν και άλλα άτομα.

ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr/

ΔΕΗ: Τα 822 εκατομμύρια ευρώ έφτασε το «φέσι»

Ο μεγαλύτερος «κακοπληρωτής» είναι το δημόσιο!!!

Σε 822 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται σήμερα οι οφειλές των πελατών προς τη ΔΕΗ, σύμφωνα με έγγραφο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης κ. Αρθούρου Ζερβού που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τη ΔΕΗ, μέχρι τον Ιούλιο του 2011, το 24,5% προέρχεται από το δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και το υπόλοιπο 75,5% προέρχεται από επιχειρήσεις (πλην δημοσίου) και αγροτικούς πελάτες.
Από τη μελέτη των στοιχείων, τα χρέη των πελατών στην κατηγορία χαμηλή τάση προέρχονται σε ποσοστό 45,8% από οικιακούς καταναλωτές και το 46% από εμπορικούς (καταστήματα και επιχειρήσεις).

ΕΦΑΠΑΞ: Ήταν ένα όνειρο τρελό…

Από 20% μέχρι 30% οι μειώσεις από 1η Νοεμβρίου.

Οι περικοπές που έρχονται στο εφάπαξ από την 1η Νοεμβρίου είναι σαρωτικές. Φυσικά αφορούν και όσους έχουν υποβάλει αίτηση, αλλά δεν πρόλαβαν να το εισπράξουν.
Οι περικοπές στο εφάπαξ βοήθημα, θα ξεκινούν από το 20% και να φτάνουν το 30%.
Οι περικοπές θα γίνουν την 1η Νοεμβρίου στα Ταμεία των δημοσίων υπαλλήλων και των εργαζομένων στη ΔΕΗ και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ασφαλιστικοί φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Οι μειώσεις αγγίζουν και όσους έχουν ήδη υποβάλει αίτηση αλλά δεν έχουν πάρει ακόμα το βοήθημα.
Πρόκειται για περίπου 42.000 δημοσίους υπαλλήλους και ασφαλισμένους στη ΔΕΗ.
Οι ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν και στα υπόλοιπα ελλειμματικά Ταμεία.
Η μείωση στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων είναι 20%.
Η μείωση στο εφάπαξ των εργαζομένων στη ΔΕΗ θα φτάνει το 30%.
Με ρύθμιση είχε περάσει το καλοκαίρι με βάση την οποία το εφάπαξ μειωνόταν κατά 10% στο Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων και κατά 15% στη ΔΕΗ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Εκλογές το 2013»

«Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το 2013», ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου στους βουλευτές Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή.
Ο κ. Παπανδρέου απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τονίζοντας ότι "δεν υπάρχει επιλογή προσφυγής σε εκλογές".

Απέρριψε επίσης και τα σενάρια για άλλα κυβερνητικά σχήματα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: "δεν βοηθά και η καλλιέργεια φημών και σεναρίων περί εκλογών και όποιας άλλης μορφής κυβερνητικών σχημάτων, που θα μπορούσαν δήθεν να αποτελούν λύση".

ΣΧΟΛΗ ΒΕΛΛΑΣ: Εκδηλώσεις από 6 έως 9 Οκτωβρίου για τα εκατό χρόνια προσφοράς και διακονίας

Με τη συμπλήρωση λοιπόν εκατό χρόνων λειτουργίας της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων και προκειμένου να γίνει ευρύτερα γνωστό το εκπαιδευτικό και διακονικό της έργο αποφασίστηκε ο εορτασμός της Εκατονταετηρίδος (1911-2011), από 6 έως 9 Οκτωβρίου, με κεντρική εκδήλωση τη διοργάνωση επιστημονικού συνεδρίου.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Σε εφεδρεία όλοι ανεξαιρέτως οι δημόσιοι υπάλληλοι σε υπουργεία, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΤ, ΟΤΑ

Οι διορισθέντες μετά το 2004 στην κορυφή της εφεδρείας.

Εργασιακή εφεδρεία για όλους ανεξαιρέτως τους υπηρετούντες στο Δημόσιο προωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση.
Με νομοθετική ρύθμιση που προωθείται, το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας αναμένεται να επεκταθεί σε όλο το φάσμα των φορέων του Δημοσίου, υπουργεία, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΟΤΑ και επιχειρήσεις ΟΤΑ, ενώ θα αφορά το σύνολο του προσωπικού, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας κι αν υπηρετεί.
Άλλωστε τη διεύρυνση της «δεξαμενής» των υπό ένταξη σε εφεδρεία υπαλλήλων προανήγγειλε χθες και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, με συνεντεύξεις που παραχώρησε σε δύο ελβετικές εφημερίδες, αποκαλύπτοντας πως στην έξοδο θα οδηγηθούν 70.000 εργαζόμενοι του Δημοσίου.


Συγκεκριμένα, ερωτηθείς εάν θα καταργηθούν 100.000 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο, ο κ. Πάγκαλος απάντησε:
«Το πιθανότερο είναι 70.000, όχι στη Δημόσια Διοίκηση, αλλά στις δημόσιες επιχειρήσεις».


Βασικό κριτήριο όπως διευκρινίζεται για την ένταξη στην εφεδρεία θα αποτελέσει σε κάθε περίπτωση για το σύνολο των φορέων η εγγύτητα του υπαλλήλου στη συνταξιοδότηση, ενώ σε δεύτερη φάση στο στόχαστρο θα βρεθούν οι υπάλληλοι χαμηλότερων τυπικών προσόντων, δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Οι διορισθέντες μετά το 2004 χωρίς διαδικασία ΑΣΕΠ συζητείται να τεθούν στην κορυφή της λίστας των υποψήφιων εφέδρων, όπως δήλωσε χτες ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους σωματείων εργαζομένων στον Τύπο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρόσφατη κυβερνητική επιτροπή που αποφάσισε τα νέα οικονομικά μέτρα διαπιστώθηκε έλλειμμα νομικού πλαισίου για την προετοιμασία της εργασιακής εφεδρείας, γεγονός στο οποίο συμφώνησε και ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Δημήτρης Ρέππας.
Συμφωνήθηκε η συγκρότηση επιτροπής εμπειρογνωμόνων από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών, επικουρούμενη από νομικούς, η οποία θα καταρτίσει άμεσα τα κριτήρια με τα οποία θα προκύψει το πλεονάζον προσωπικό των 30.000 υπαλλήλων από τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, τα οποία θα ενταχθούν σε νομοθετική ρύθμιση.
Για τον λόγο αυτό χτες πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφεραν ότι ο συνολικός αριθμός των εφέδρων μέχρι το τέλος του 2011 θα είναι 30.000 υπάλληλοι αορίστου χρόνου, αλλά τόνιζαν ότι δεν ισχύει η αναλογία 20.000 από τον ευρύτερο και 10.000 υπάλληλοι από τον στενό δημόσιο τομέα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει περίπτωση να αυξηθούν οι «έφεδροι» από τα υπουργεία και τα ΝΠΔΔ.