Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Επίσκεψη της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ιωαννίνων

 


Η ΠΕΠΙΣ Ηπείρου, έπειτα από σχετική απόφαση πραγματοποίησε επίσκεψη στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ιωαννίνων.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν η Πρόεδρος ΠΕΠΙΣ Ηπείρου κ. Παναγιώτα (Γιούλα) Μητροκώστα, η εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Ιωανίνων κ. Μαρία Πουρνάρη, από το Επιμελητήριο Ιωανίνων η κα Σταυρούλα Θανασιά, από το Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων ο κ. Κυριάκος Λαμπρούσης, η κ. Κωνσταντίνα Θεοδώρου από το Συνεταιρισμό Γυναικών Ηπείρου «ΓΗΣ», η κα Όλγα Κωστούλα από τη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και η κ. Ευγενία Μπράτη, γραμματέας της ΠΕΠΙΣ Ηπείρου.

Τα στελέχη του Σ.Κ. που υποδέχτηκαν τα μέλη της ΠΕΠΙΣ ήταν η κ. Ελίνα Παπαγεωργίου, νομικός του Σ.Κ. και η κα Ξένια Κουρή, κοινωνική λειτουργός.

Στη συνάντηση τα μέλη ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου, το σκοπό και τις αρμοδιότητές του. Έθεσαν ερωτήσεις για τα περιστατικά βίας και τις γυναίκες που απευθύνονται στο Σ.Κ., καθώς και για τη διαδικασία που ακολουθείται από τη στιγμή που καταγγελθεί ένα περιστατικό και πώς αυτό καθοδηγείται από τα στελέχη ώστε να έχει μία σωστή αντιμετώπιση.

Η ΠΕΠΙΣ δεσμεύτηκε να προωθήσει την ενημέρωση για τη λειτουργία του Σ.Κ., ενώ επιβεβαίωσε την πρόθεσή της για συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων, για την αντιμετώπιση των περιστατικών που καταγγέλλονται και την υποστήριξη των θυμάτων βίας.

Στο Ροδοτόπι το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης μετά από πρόσκληση της τοπικής κοινότητας

 

Στην κατάμεστη -από κατοίκους αλλά και επισκέπτες- αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ροδοτοπίου φιλοξενήθηκε το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης μετά από πρόσκληση της Τοπικής Κοινότητας Ροδοτοπίου, σε συνεργασία με το Δήμο Ζίτσας, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου, τους Συλλόγους Βελλαϊτών Ιωαννίνων και Αθηνών και τον Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μάξιμου.

«Πραγματική ευλογία» χαρακτήρισε το έργο του Στέφανου Φούσα και των επιστημόνων συνεργατών του, στο –«αρχόμενο για πολύ περισσότερα από δέκα χρόνια»- Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, στην κήρυξη της έναρξης των εργασιών της ημερίδας για την πρόληψη ιατρικών παθήσεων και εξαρτήσεων, «γιατί βοηθούν αφιλοκερδώς τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν σημαντικά θέματα για την υγεία τους, έχοντας αναπτύξει ένα πολύ ωραίο σύστημα παρουσίασης, το οποίο παραμένει επιστημονικό αλλά και συνάμα εκλαϊκευμένο και συστηματικά δοσμένο ώστε πολύ εύκολα να καθίσταται κατανοητό». 


Προς επίρρωση των λόγων του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μάξιμου, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Αγνή Νάκου, αφενός αφηγήθηκε τη βιωματική εμπειρία επισκέπτη των Τζουμέρκων και ευτυχή –όπως αποδείχτηκε- ακροατή των εισηγήσεων του Οδοιπορικού στον Καταρράκτη Άρτας, την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, ο οποίος εξήρε τη σημασία όσων άκουσε από τον Καθηγητή Καρδιολογίας ώστε να απευθυνθεί έγκαιρα σε Νοσοκομείο και να αποφύγει τα χειρότερα και αφετέρου επισήμανε ότι «οφείλουμε όλοι μας να ευχαριστούμε τον κ. Φούσα και τους ιατρούς και άλλους επιστήμονες του Οδοιπορικού Υγείας γιατί αφιερώνουν το χρόνο τους στην πρόληψη, δίχως το παραμικρό όφελος».

 Τους διοργανωτές της εκδήλωσης συνεχάρη «για την πρωτοβουλία τους» ο –ευρισκόμενος στο ακροατήριο της εκδήλωσης- Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ζίτσας κ. Σπυρίδων Πάϊκας, ο οποίος ευχήθηκε στον π. Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας «να συνεχίσει το σημαντικό του έργο». Η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Σωτηρία Καζνέση-Μαμακή ευχαρίστησε τον Καθηγητή για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση και την παρουσία του Οδοιπορικού για μία ακόμη φορά στο Ροδοτόπι.

Χαιρετισμό, εκ μέρους των Βελλαϊτών, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων κ. Δημήτριος Φλώρος, προσθέτοντας και τη δική του προσωπική εμπειρία από το Οδοιπορικό σε πρόβλημα υγείας που κλήθηκε να αντιμετωπίσει. Την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο Συντονιστής Τομέα Καρδιάς στο Metropolitan General κ. Στέφανος Φούσας, αποτελούσαν ο κ. Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής-Διευθυντής Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής Metropolitan General («Post Covid εποχή και ιώσεις»), 

ο κ. Αλέξανδρος Δρόσος, ομ. Καθηγητής Ρευματολογίας («Νόσος από κορωνοϊό-2019 - Covid-19 και αρθρίτιδα»), η κ. Λαμπρινή Τάτση, Συντονίστρια 2ης ΤΟΜΥ, Γενικός Ιατρός («Καρκίνος μαστού και τραχήλου της μήτρας»), ο κ. Χρήστος Φλώρος, Καρδιολόγος («Διαπιστώσεις στο έμφραγμα του μυοκαρδίου»), η κ. Ευθαλία Χρ. Στεφανάκη, Ειδικός Αλλεργιολόγος – Πρόεδρος της Ένωσης Αλλεργιολόγων και Ειδ. Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσοσολογίας («Αλλεργία στα δηλητήρια της μέλισσας και της σφήκας»), 

ο κ. Κίμων Τσουκανέλης, Ουρολόγος («Καλοήθης και κακοήθης υπερπλασία προστάτη και πέτρες στους νεφρούς»), η κ. Αθηνά Ζαχαρή, Ψυχίατρος (Θλίψη και κατάθλιψη»), η κ. Σίσυ Τασολάμπρου, Ειδικός Γαστρεντερολόγος – Ενδοσκόπος («Πρόληψη καρκίνου παχέως εντέρου»), η κ. Αριστέα Ζώη, ειδικευόμενη Παιδίατρος (Τα εμβόλια στην παιδική ηλικία»), ο κ. Ιωσήφ Ηλιάδης, Γενικός Ιατρός («Πρόληψη»),

 o κ. Γεώργιος Παπανικολάου, Χειρουργός Οδοντίατρος-Περιοδοντολόγος-Εμφυτευματολόγος («Περιοδοντίτιδα: Η σιωπηλή νόσος των δοντιών που επηρεάζει τη γενική υγεία»), η κ. Μαρία Χριστοφόρου, Χειρουργός Οδοντίατρος («Η τερηδόνα στην  παιδική ηλικία και ο ρόλος των παππούδων»), η κ. Ελένη Βέργη, Γυμνάστρια από την Κέρκυρα («Η άσκηση στην πραγματική της διάσταση»), η κ. Λαμπρινή Γαβρίλα, Αισθητικός («Η αισθητική όψη του ανθρώπινου σώματος»), ο κ. Κώστας Τσαγκλής, Δικηγόρος, («Νομική Προστασία στην υγεία») και ο κ. Σταύρος Σταύρου, Πολιτικός επιστήμων-Msc («Ο εθισμός στο Διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της πανδημίας»).


Π.Ε.Δ. Ηπείρου: Θέσεις του ΔΣ στο συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε.

 


Τις θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου μετέφερε στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.), ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου κ. Χρήστος Ντακαλέτσης, τόσο με την ομιλία του στη διάρκεια του συνεδρίου, όσο και αναλυτικά με γραπτό του υπόμνημα.

Μεταφέροντας την ουσία και το πνεύμα της τελευταίας απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, ο κ. Ντακαλέτσης έθεσε τα παρακάτω αιτήματα:

Άμεση κατηγοριοποίηση των Δήμων της χώρας και εφαρμογή μέσα στο 2023 του νέου τρόπου κατανομής των ΚΑΠ, όπως αυτός περιγράφεται στη μελέτη που εκπόνησε η ΕΕΤΑΑ και παρουσιάστηκε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Χρειάζεται απαραίτητα αποσαφήνιση της έννοιας της ορεινότητας των Δήμων και αναγκαία αύξηση κατά 300 εκατ. ευρώ τουλάχιστον, του ύψους των ΚΑΠ.

Διακριτά χρηματοδοτικά προγράμματα για τους Δήμους από τους πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και του Ταμείου Ανάκαμψης. «Το ΠΔΕ δε μπορεί να αντιμετωπίζεται από τους Δήμους ως ταμπού» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο κ. Ντακαλέτσης.

Στο συνέδριο των «100 Έξυπνων Πόλεων» ο Δήμος Ιωαννιτών

 


Ο Δήμος Ιωαννιτών, μαζί με άλλους ελληνικούς δήμους, συμμετείχε στο διήμερο συνέδριο που αφορούσε στην ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας των «100 Έξυπνων Πόλεων» και διεξήχθη στη Βαρκελώνη.

Οι εργασίες του συνεδρίου επικεντρώθηκαν σε δύο βασικές ενότητες:

Α) Τη σημασία των «Local Green Deals» που θα έχουν σαν στόχο την εφαρμογή της πράσινης μετάβασης μέσα στο τοπικό οικοσύστημα κάθε πόλης και την επιλογή δράσεων με προστιθέμενή αξία για τον μετασχηματισμό των πόλεων στην κατεύθυνση της πράσινης ανάπτυξης.

Β) Την ανάλυση ζητημάτων που αφορούν την αμεσότερη και ουσιαστικότερη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στους Δήμους, τον  διαμοιρασμό και αξιοποίηση της όποιας πληροφορίας παράγεται μέσα στο δίκτυο των πόλεων καθώς και την άμεση παροχή χρηματοδοτικών πόρων για την υλοποίηση των σχεδιαζόμενων δράσεων

Αναλυτικότερες πληροφορίες βρίσκονται στον ιστότοπο

https://www.intelligentcitieschallenge.eu/news/intelligent-cities-challenge-mayors-forum-wrap

Δήμος Πωγωνίου: Ξεκινάει το σεμινάριο για την «Πωγωνίσια Φορεσιά», το Σάββατο 26 Νοεμβρίου

 


Με στόχο την διαφύλαξη και μεταλαμπάδευση της παράδοσης ξεκινάει το Σάββατο 26 Νοεμβρίου το σεμινάριο για την «Πωγωνίσια Φορεσιά» που διοργανώνει ο Δήμος Πωγωνίου σε συνεργασία το Τοπικό Συμβούλιο, τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τον Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο Δελβινακίου.

Μέσα από το σεμινάριο και με την καθοδήγηση της κ. Λευκοθέας Μάγκου Ζαχάρη θα έχουν την ευκαιρία οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν την Πωγωνίσια στολή, να μάθουν το σωστό τρόπο ντυσίματος καθώς και το ιδιαίτερο δέσιμο της ομπόλιας.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιείται στο πρώην Δημαρχείο Δελβινακίου.

Ευρωπαϊκή εκπαιδευτική συνάντηση Erasmus+ διοργάνωσε στα Ιωάννινα το Ζωγράφειο Σχολείο

 


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στα Ιωάννινα οι εργασίες της τέταρτης εκπαιδευτικής συνάντησης του ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ με τίτλο: “SmARTourism”, που διοργάνωσε το Ζωγράφειο Σχολείο Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής το διάστημα 13-19 Νοεμβρίου και στην οποία συμμετείχαν 40 μαθητές και 20 εκπαιδευτικοί από έξι ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας από τους κεντρικούς στόχους του έργου είναι η προώθηση του τουριστικού δυναμικού, του πολιτισμού και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτουν οι έξι περιοχές στις οποίες βρίσκονται τα σχολεία των εταίρων, ενώ η εκπαιδευτική συνάντηση στα Ιωάννινα είχε ως τίτλο: "6 Digital tours in the Tourist Resorts in Europe". Οι μαθητές του πρώτου Ευρωπαϊκού Σχολείου στην Ήπειρο ήρθαν σε επαφή με τους συμμαθητές τους από τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία και την Τουρκία, ανέπτυξαν πνεύµα συνεργασίας και συλλογικότητας, ανέλαβαν πρωτοβουλίες, εξάσκησαν την Αγγλομάθεια τους και τις ψηφιακές τους δεξιότητες. Επίσης, πρόβαλαν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες τις ομορφιές των Ιωαννίνων, καθώς και το video που ετοίμασαν για γνωστό ξενοδοχείο 5 αστέρων της περιοχής. Επιπλέον, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από το εξωτερικό ξεναγήθηκαν σε μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ήρθαν σε επαφή με έγκριτους τοπικούς φορείς από το χώρο του τουρισμού, γνώρισαν την τοπική γευσιγνωσία, την τοπική μουσική παράδοση και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τις μοναδικές ομορφιές του τόπου μας.

 

Στην τελετή λήξης της εκπαιδευτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου 2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, παρευρέθηκε ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, κ. Άκης Παπαρούσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων κ. Στάθης Σιούτης και το μέλος της διοίκησης της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων κ. Βασίλης Πατερούσης ο οποίος παρουσίασε στους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς το τουριστικό και ξενοδοχειακό προφίλ της περιοχής. Στη διάρκεια των εκπαιδευτικών εργασιών που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Κων/νος Κυρίτσης παρουσίασε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από το εξωτερικό, τα Ιωάννινα ως έναν τουριστικό προορισμό τεσσάρων εποχών. Αξίζει να σημειωθεί, ότι πραγματοποιήθηκε και εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων "Νικόλαος Δούμπας", όπου οι ευρωπαίοι επισκέπτες γνώρισαν την παραδοσιακή Ηπειρώτικη μουσική, μέσα από ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα που επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του πρώτου Μουσικού Σχολείου της Ηπείρου, υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή κ. Βασίλη Κιτσάκη. 


Η Διεύθυνση, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί και μαθητές του Ζωγράφειου Σχολείου Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής ευχαριστούν θερμά όλους τους τοπικούς φορείς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και στήριξαν με τη συμμετοχή τους την εκπαιδευτική συνάντηση, καθώς μέσα από την πολύτιμη παρουσία τους επιτεύχθηκε η προβολή του τόπου μας σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες.

Εξόφληση των αγροτικών επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, πριν από τα Χριστούγεννα

 


Ο ΟΠΕΚΕΠΕ μέχρι το τέλος του έτους θα πραγματοποιήσει τις πληρωμές στους παραγωγούς, που αφορούν σε αγροτικές επιδοτήσεις.

Το συνολικό ποσό πληρωμής για τους 533.921 δικαιούχους (έναντι 521.657 το 2021), που πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας ανέρχεται στα 657,348.067,63 ευρώ, έναντι 633.434.763,44 ευρώ το 2021 και όλες οι εκτάσεις δημόσιων βοσκοτόπων κατανεμήθηκαν μόνο σε κτηνοτρόφους.

Η πληρωμή της προκαταβολής έγινε νωρίτερα από κάθε χρονιά, αμέσως με την έναρξη του οικονομικού έτους πληρωμών ενισχύσεων 2023 και σε αυτή την προκαταβολή περιλαμβάνονται για πρώτη φορά και 26.000 μεταβιβάσεις δικαιωμάτων που υποβλήθηκαν τον Ιούλιο του 2022.

Ανακοινώθηκαν από τους παρόχους οι τιμές ηλεκτρικού ρεύματος Δεκεμβρίου 2022

 


Αναμένεται η ανακοίνωση για την κρατική επιδότηση προκειμένου να διαμορφωθούν οι τελικές τιμές

Τα μεσάνυχτα της Κυριακής 20 Νοεμβρίου 2022 ανακοινώθηκαν, σύμφωνα με τη νομοθεσία, από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, οι τιμές για τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος Δεκεμβρίου 2022

Λίγο πιο χαμηλά από το Νοέμβριο διαμορφώνεται η κιλοβατώρα στα οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές.

Όμως οι τελικές τιμές που θα πληρώσουν τα νοικοκυριά θα προκύψουν, μετά την αφαίρεση της κρατικής επιδότησης, που θα ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τους τιμοκαταλόγους που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές, για τα τιμολόγια της ΔΕΗ μέχρι τις 500 κιλοβατώρες κατανάλωσης, το κόστος θα ανέλθει σε 38 λεπτά (από 39,7 ευρώ τον προηγούμενο μήνα) και σε 39,2 ευρώ για την δεύτερη κλίμακα, μετά τις 500 κιλοβατώρες (από 40,9 ευρώ).

Η Φυσικό Αέριο, θα τιμολογήσει τους πελάτες της τον Δεκέμβριο με 29,8 λεπτά για τα τιμολόγια με έκπτωση συνέπειας και με 31,8 λεπτά χωρίς έκπτωση.

Οι χρεώσεις της ΕΛΙΝΟΙΛ για το πρόγραμμα Power On Home μειώνει τις τιμές στα 28,5 λεπτά από 39,5 λεπτά τον Νοέμβριο ενώ η ΗΡΩΝ ανακοίνωσε τιμοκατάλογο 30,4 λεπτά με το πρόγραμμα GENEROUS Home, από 47 λεπτά που ήταν τον προηγούμενο μήνα και 38 λεπτά ανά κιλοβατώρα χωρίς την έκπτωση συνέπειας.

Εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων και της νικηφόρας Μάχης της Μολυβδοσκεπάστου Δήμου Κόνιτσας

 


Με τις δέουσες τιμές εορτάστηκε και φέτος τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 στην Κοινότητα Μολυβδοσκεπάστου του Δήμου Κόνιτσας, ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου, η “Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων” και η ιδιαίτερα σημαντική Μάχη της Μολυβδοσκεπάστου κατά των Ιταλών κατακτητών (21 Νοεμβρίου 1940), παρουσία τοπικών, πολιτικών, στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών.

Το πρωί της Δευτέρας τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων από τον ιερέα π. Απόστολο Νάκο. Στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων στην πλατεία του χωριού, προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από τον Αντιδήμαρχο Δημήτριο Χήρα, που εκπροσώπησε τον Δήμο Κόνιτσας, τη Βουλευτή Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα, τον Διοικητή του 583 Τ.Π. Κόνιτσας, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μολυβδοσκεπάστου. 

Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο κ. Απόστολος Λώλης ως εκπρόσωπος των κατοίκων της Κοινότητας, ο οποίος με πολύ γλαφυρό τρόπο ανέδειξε τη σημασία της νικηφόρας Μάχης της Μολυβδοσκεπάστου το 1940. 

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου


Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Mega Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, 11:30-14:00

Μεταμόσχευση μαλλιών: Οι 4 πιο διαδεδομένοι μύθοι

 


Η απώλεια των μαλλιών αποτελεί μια δυσάρεστη εμπειρία ανεξάρτητα από την ηλικία του ατόμου που τη βιώνει. Άνδρες και γυναίκες αποκτούν άγχος, χάνουν την αυτοπεποίθησή τους και την καλή ψυχολογία τους και αναζητούν τρόπους αφενός παύσης της εξέλιξης του φαινομένου και αφετέρου θεραπεία.

Ωστόσο, η επαναφορά της πλούσιας κόμης δεν είναι πάντοτε εφικτή με φαρμακευτική θεραπεία, οπότε στρέφονται στη μοναδική επιλογή που φέρνει οριστικά και μόνιμα αποτελέσματα: στη μεταμόσχευση μαλλιών.

«Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα άτομα με σημαντική απώλεια μαλλιών ή φαλάκρα στρέφονται σε αυτόν τον τρόπο αποκατάστασης της εμφάνισής τους και αναζητούν πληροφορίες. Δυστυχώς, η κύρια πηγή αυτών είναι το διαδίκτυο, το οποίο όμως δεν είναι πάντα αξιόπιστο.

Οι απορίες πολλές φορές πολλαπλασιάζονται αντί να επιλύονται ή οι αναγνώστες λαμβάνουν λανθασμένες πληροφορίες, στις οποίες στηρίζεται η απόφασή τους να προχωρήσουν στην υλοποίηση της επιθυμίας τους για αποκατάσταση της εξωτερικής εμφάνισής τους», εξηγεί ο Γεώργιος Βελημβασάκης, MD, FEBOPRAS, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός.