Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Επίσκεψη της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ιωαννίνων

 


Η ΠΕΠΙΣ Ηπείρου, έπειτα από σχετική απόφαση πραγματοποίησε επίσκεψη στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ιωαννίνων.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν η Πρόεδρος ΠΕΠΙΣ Ηπείρου κ. Παναγιώτα (Γιούλα) Μητροκώστα, η εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Ιωανίνων κ. Μαρία Πουρνάρη, από το Επιμελητήριο Ιωανίνων η κα Σταυρούλα Θανασιά, από το Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων ο κ. Κυριάκος Λαμπρούσης, η κ. Κωνσταντίνα Θεοδώρου από το Συνεταιρισμό Γυναικών Ηπείρου «ΓΗΣ», η κα Όλγα Κωστούλα από τη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και η κ. Ευγενία Μπράτη, γραμματέας της ΠΕΠΙΣ Ηπείρου.

Τα στελέχη του Σ.Κ. που υποδέχτηκαν τα μέλη της ΠΕΠΙΣ ήταν η κ. Ελίνα Παπαγεωργίου, νομικός του Σ.Κ. και η κα Ξένια Κουρή, κοινωνική λειτουργός.

Στη συνάντηση τα μέλη ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου, το σκοπό και τις αρμοδιότητές του. Έθεσαν ερωτήσεις για τα περιστατικά βίας και τις γυναίκες που απευθύνονται στο Σ.Κ., καθώς και για τη διαδικασία που ακολουθείται από τη στιγμή που καταγγελθεί ένα περιστατικό και πώς αυτό καθοδηγείται από τα στελέχη ώστε να έχει μία σωστή αντιμετώπιση.

Η ΠΕΠΙΣ δεσμεύτηκε να προωθήσει την ενημέρωση για τη λειτουργία του Σ.Κ., ενώ επιβεβαίωσε την πρόθεσή της για συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων, για την αντιμετώπιση των περιστατικών που καταγγέλλονται και την υποστήριξη των θυμάτων βίας.