Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ - Α.Ε. ΡΙΖΑΣ 0 - 2


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ - ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ 5 - 3

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΣΤΑΥΡΑΚΙ - ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 1 - 1

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ολοκλήρωσε την περιοδεία στο Νομό Ιωαννίνων με επίσκεψη στο Μέτσοβο



Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κα Ντόρα Μπακογιάννη, ολοκλήρωσε σήμερα την τριήμερη περιοδεία της στο Νομό Ιωαννίνων, με την επίσκεψη στο Μέτσοβο.
Η κ. Μπακογιάννη είχε δεκάδες προσωπικές επαφές κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της.
Μέσα στο επόμενο διάστημα θα λειτουργήσουν γραφεία και στις άλλες τρεις πρωτεύουσες της Ηπείρου.

ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΑΚΑΒΙΑΣ: Συμβολικός αποκλεισμός από τους βενζινοπώλες


Το Τελωνείο της Κακαβιάς απέκλεισαν για τρία τέταρτα περίπου σήμερα το μεσημέρι οι βενζινοπώλες των Ιωαννίνων διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να επιτρέψει την πώληση καυσίμων χωρίς δασμούς σε πρατήρια τριών συνοριακών σταθμών της χώρας.
Η πρωτοβουλία αυτή κινείται στο πλαίσιο της πανελλαδικής καμπάνιας των πρατηριούχων που θέτουν όχι μόνο θέμα ισονομίας με τα ελληνικά πρατήρια, αλλά και το άνοιγμα της πιθανότητας για λαθρεμπόριο από επιτήδειους που μπορεί να εκμεταλλευτούν τα νέα δεδομένα.
Στον Τελωνειακό σταθμό Κακαβιάς συγκεντρώθηκαν πάνω από 40 πρατηριούχοι και προχώρησαν στην ειρηνική και συμβολική τους ενέργεια από τις 12:15 ως τη 1:00 το μεσημέρι.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Συγχωνεύονται ή καταργούνται 1.000 Σχολεία σε όλη την χώρα


Κλείνουν από τον προσεχή Σεπτέμβριο από μονοθέσια έως πενταθέσια Δημοτικά και Γυμνάσια, ενώ ενοποιούνται σχολικά συγκροτήματα που λειτουργούν σε ενιαίο χώρο.
Κλείνουν από τον Σεπτέμβριο του 2011 μονοθέσια, διθέσια, μέχρι και πενταθέσια δημοτικά Σχολεία της χώρας.
Ο σχολικός «Καλλικράτης», που βρίσκεται ήδη στα σκαριά, μετά την δημοσιοποίηση της εγκυκλίου για τις «Καταργήσεις και συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων», «σβήνει από το χάρτη» περισσότερα από 1.000 ολιγοθέσια (1/θ, 2/θ, 3/θ, 4/θ) σχολεία.

Νομός Ιωαννίνων.
Περισσότερα από 100 Σχολεία συγχωνεύονται ή καταργούνται.
1.Συγχώνευση του 1/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λαψίστας (11 μαθητές) με το 2/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Λαψίστας (15 μαθητές) που απέχει περίπου 3 χιλιόμετρα.
2.Συγχώνευση του 2/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Μαρμάρων (10 μαθητές) με το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων (139 μαθητές) που απέχει περίπου 5 χιλιόμετρα.
3.Συγχώνευση του 2/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Δολιανών (13 μαθητές) με το 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Καλπακίου (45 μαθητές) που απέχει περίπου 9 χιλιόμετρα.
4.Συγχώνευση του 2/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Κρύας (10 μαθητές) με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος (120 μαθητές) που απέχει περίπου 2 χιλιόμετρα.
5.Συγχώνευση του Γυμνασίου Τσεπέλοβου (2 μαθητές) με το Γυμνασίο Καρυών (32 μαθητές) που απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα.
6.Συγχώνευση του Γυμνασίου Κεφαλόβρυσου (12 μαθητές) με το Γυμνασίο Δολιανών (44 μαθητές) που απέχει περίπου 23 χιλιόμετρα.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, την Κυριακή 30 Ιανουαρίου στη ταβέρνα «Στου κορρέ» στους Αγίους Αναργύρους


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Χαριλ. Τρικούπη 53 111 47 Γαλάτσι
Τηλ. 6977096673 210.2237051 Αθήνα 02 Ιανουαρίου 2011


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πολιτιστικής Ένωσης
Παραμυθιωτών Αθήνας

Σας εύχεται ολόψυχα:
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί φίλοι & συμπατριώτες,μέλη του Συλλόγου:

Με την ευκαιρία του νέου έτους 2011, επικοινωνούμε και πάλι μαζί σας για να σας ενημερώσουμε ότι:

Η εκδήλωση- Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας- , θα γίνει στις 30 Ιανουαρίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:30 π.μ., στην όμορφη συνοικία του Ψυρρή και στη ταβέρνα «Στου κορρέ» Αγίων Αναργύρων 20-22. Τηλ.2103215291

Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης:
1.11,30 έως 12,30 κοπή πίτας
2.13,00 έως 14,00 γεύμα (πλήρες μενού με ποτό).
Ακολουθεί γλέντι με την ορχήστρα του καταστήματος.

Σας περιμένουμε και σας υποσχόμαστε ένα ξεχωριστό και όμορφο μεσημέρι με λαϊκά – ρεμπέτικα και δημοτικά τραγούδια από τη λαϊκή ορχήστρα του καταστήματος.
Η παρουσία σας είναι για μας η δύναμή μας. Μια δύναμη που ανανεώνει κάθε ζωντανό στοιχείο, διευρύνει και δίνει προοπτικές στα πολιτιστικά μας βιώματα.

Πλήρες μενού με απεριόρστη κατανάλωση κρασιού και αναψυκτικών 20 €


ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: για την καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης και τη δική σας εξυπηρέτηση, περιμένουμε τηλεφωνική ειδοποίηση για την παρουσία σας (μέχρι 27/01 τρεις ημέρες πριν από την Εκδήλωση),
στα τηλέφωνα
6977096673 Ντόκου Αγγ.
6974035957 Νάτσιος Ε.
6973370384 Ζαρανίκας Α.
6972112957 Μπίκας Θ.


Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος ο Γραμματέας

Ντόκου Αγγελική Βαγγέλης Νάτσιος

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Μείωση μισθών μέχρι και το 25% ή απολύσεις


Σε μειώσεις μισθών που θα φτάνουν μέχρι και το 25% των μισθών προσανατολίζονται εκατοντάδες επιχειρήσεις. Τα στοιχεία που δείχνουν ότι έρχονται περικοπές. Πιέσεις στους εργαζόμενους, που διαπραγματεύονται υπό το φόβο της ανεργίας.
Η ΝΕΟΓΑΛ έκανε την αρχή και όλα δείχνουν ότι πολλές επιχειρήσεις θα ακολουθήσουν το παράδειγμά της, με επώδυνα αποτελέσματα για τους εργαζόμενους.
Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους το υπουργείο Εργασίας και τα Εργατικά Κέντρα της χώρας, εκατοντάδες επιχειρήσεις ετοιμάζονται να προτείνουν και να επιβάλλουν επιχειρησιακές συμβάσεις στους εργαζόμενους, με το επιχείρημα ότι αν δεν το κάνουν θα βάλουν λουκέτο.
Όπως αναφέρει "Το Βήμα της Κυριακής", οι μειώσεις θα κυμαίνονται από 10% έως 25% και αναμένεται να αλλάξουν το εργασιακό τοπίο, καθώς πολλές επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν άσχετα αν αντιμετωπίζουν ή όχι προβλήματα επιβίωσης.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, η αρμόδια υπηρεσία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, κατακλύζεται από ερωτήματα εργοδοτών που ζητούν διευκρινίσεις για τον τρόπο εφαρμογής των επιχειρησιακών συμβάσεων.
Μάλιστα, τα ερωτήματα πολλαπλασιάστηκαν μετά την αρνητική γνωμοδότηση της Επιθεώρησης Εργασίας για την περίπτωση της ΝΕΟΓΑΛ (η οποία όμως δηλώνει ότι θα προχωρήσει). Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι περισσότερες επιχειρήσεις προέρχονται από τη Βόρεια και Δυτική Ελλάδα.
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο, είναι ότι έχουν κατατεθεί στο Πρωτοδικείο πάνω από 600 αιτήσεις δημιουργίας εργοστασιακών σωματείων σε επιχειρήσεις όπου ως τώρα δεν υπήρχε εκπροσώπηση.
Αυτό δείχνει ότι οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται για τις διαπραγματεύσεις ενόψει των προτάσεων, καθώς ήδη το κλίμα είναι αρνητικό και υπάρχουν πιέσεις και συλλογικά, αλλά και σε ατομικό επίπεδο και πολλές φορές συνοδεύεται και με απειλή απόλυσης.
Μπορεί πριν λίγους μήνες η υπουργός Εργασίας να δήλωνε ότι οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα είναι αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης, αλλά πλέον αποδεικνύεται στην πράξη, ότι το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από το ισχυρό μέρος, που είναι οι εργοδότες.

ΠΗΓΗ: "Το Βήμα της Κυριακής",

ΔΗΜΟΣΙΟ: «Πάρτι» με τα λεφτά των άλλων


Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για γάλα, κοστούμια, ταγέρ, συσκευές, μέχρι και μπάλες, αξίωναν μανδαρίνοι του δημοσίου σχεδιάζοντας διαγωνισμούς. Δείτε τα τεράστια ποσά που ξοδεύονταν εν αγνοία του ελληνικού λαού
Ενδεικτικές για το τι συνέβαινε στο παρελθόν είναι οι αποκαλύψεις σχετικά με τις δημόσιες προμήθειες και τα έξοδα σε υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Έθνους της Κυριακής", εν μέσω κρίσης στελέχη της κρατικής μηχανής με εμπειρία σε κωδικούς και διαγωνισμούς συνέχιζαν μέχρι πρόσφατα το πάρτι με τα χρήματα των φορολογουμένων, εκμεταλλευόμενοι τις τρύπες του συστήματος.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα τα στελέχη αυτά σχεδίαζαν την υλοποίηση διαγωνισμών, με κόστη και τιμές που προκαλούν ίλιγγο, ειδικά αν σκεφθεί κανείς την οικονομική κατάσταση της χώρας και τις θυσίες στις οποίες έχουν υποβληθεί μισθωτοί και συνταξιούχοι. Μεγάλο μέρος αυτών των ποσών κατέληγε σε ιδιωτικές τσέπες, αφού είναι ολοφάνερο ότι οι απαιτήσεις ήταν "φουσκωμένες" για ευνόητους λόγους
Έτσι μεταξύ άλλων ζητήθηκαν:
*600.000 χιλιάδες ευρώ για μίσθωση 30 φωτοαντιγραφικών και 2.300.000 ευρώ για μηχανήματα ασύρματης επικοινωνίας (κινητά κλπ).
*500.000 χιλιάδες ευρώ 1 μηχανή κοπής χλοοτάπητα.
*3.000.000 ευρώ για 2.000 κινητές μπασκέτες, 2.500.000 ευρώ για 2.000 εστίες ποδοσφαίρου πέντε επί πέντε και 3.200.000 για μπάλες!
Επίσης, οι επιτήδειοι ετοίμαζαν διαγωνισμούς για κοστούμια και ταγέρ που βάσει των υπολογισμών θα κόστιζαν 300.000 ευρώ, ενώ υπήρξαν δήμοι, που ζητούσαν ποσά από 80.000 ευρώ έως 110.000 ευρώ μονάχα για τα φωτάκια.
Σε καταχρεωμένη ΔΕΚΟ υπολόγιζαν περίπου 2.000.000 ευρώ για γάλα, στολές και μελάνια για τους εκτυπωτές!
Σε άλλη ΔΕΚΟ παρτίδες συμπυκνωμένου γάλακτος είχαν κοστολογηθεί 130.000 ευρώ, ενώ ζητούσε ακόμα 120.000 ευρώ για ρούχα και 2.520.000 ευρώ για συσκευές.
Ανάλογα παραδείγματα υπάρχουν για ΔΕΚΟ και υπηρεσίες σε όλο τον δημόσιο τομέα και δίνουν μια εξήγηση κυρίως για το τι συνέβαινε εδώ και πολλά χρόνια.
Μετά από αυτές τις διαπιστώσεις, έγινε παρέμβαση των υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών, ενώ σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα "ουδεμία προμήθεια προκηρύσσεται αν δεν υπάρχει δέσμευση της αντίστοιχης πίστωσης".
Για άλλη μια φορά βεβαίως λαμβάνονται μέτρα κατόπιν εορτής, καθώς η ζημιά έχει γίνει και είναι ανεπανόρθωτη.
ΠΗΓΗ: "Έθνους της Κυριακής"

ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ: Υποχρεωτική για όλους από το 2012


Στις αρχές Μαρτίου θα εγκαινιαστεί η ηλεκτρονική κάρτα αποδείξεων που θα χρησιμοποιείται σε όλες τις συναλλαγές. Θα έχει το μέγεθος πιστωτικής και θα προδίδει κάθε συναλλαγή μας με επιχειρήσεις, νοσοκομεία και ιδιώτες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» στην παγίδα της φοροκάρτας θα πέσουν τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι ιδιώτες καθώς με τη χρήση της θα ενημερώνεται άμεσα το υπουργείο Οικονομικών για τον τζίρο και το ΦΠΑ που θα πρέπει να πληρώσουν, ενώ ταυτόχρονα θα ελέγχονται άμεσα και οι δαπάνες ενός φορολογούμενου.

Η κάρτα θα είναι υποχρεωτική για όλους από το 2012 και στόχος είναι να ξεφορτωθούμε όλο αυτό τον όγκο αποδείξεων που λαμβάνουμε με τις αγορές μας, ενώ η χρήση της θα οδηγεί σε μπόνους έκπτωσης φόρου.

ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Τα ταξίδια του κυρίου υπουργού


Προσφυγή κατά του ελληνικού δημοσίου κατέθεσε το ταξιδιωτικό γραφείο "Active World", διεκδικώντας 677.000 ευρώ για την περίοδο που οργάνωνε τα υπηρεσιακά ταξίδια του πρώην υπουργού Άρη Σπηλιωτόπουλου, όταν ήταν επικεφαλής του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.
Ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου, μιλώντας στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", αναφέρει ότι λόγω της οικονομικής αυτής οφειλής έφτασε στα όρια του λουκέτου και πλέον το λόγο θα έχουν τα δικαστήρια.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, συνδύασε την προώθηση του ελληνικού τουρισμού με διαμονή σε πανάκριβα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο νοικιάζοντας σουίτες, οι τιμές των οποίων αποτελούν πρόκληση.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα μόνο το διάστημα Μαΐου-Δεκεμβρίου 2008, τα ταξίδια του τότε υπουργού κόστισαν στο ελληνικό δημόσιο 702.000 ευρώ.
Τον Φεβρουάριο του 2008 ο Άρης Σπηλιωτόπουλος επισκέφθηκε τη διεθνή έκθεση FITUR, στη Μαδρίτη και καταλύει στη σουίτα του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου "Ritz".
Η σουίτα κοστίζει 3.500 ευρώ τη βραδιά και συνολικά για τη διαμονή του υπουργού οι Έλληνες πολίτες είχαν πληρώσει 21.068 ευρώ.
Τον Μάιο της ίδιας χρονιάς γίνεται κράτηση σε σουίτα του "Puerta America" και πάλι στην Ισπανία, αλλά τελικά η επίσκεψη του Α. Σπηλιωτόπουλου ακυρώνεται. Παρόλα αυτά το ελληνικό δημόσιο πληρώνει 5.490 ευρώ.
Το διάστημα από τις 6-9 Μαΐου 2008, ο κ. Σπηλιωτόπουλος μεταβαίνει στο Ντουμπάι για την έκθεση Arabian Travel Market. Μένει στο ξενοδοχείο "Jumeirah Emirates Towers" και πάλι σε σουίτα, με κόστος 3.293 ευρώ τη βραδιά. Η εφημερίδα παραθέτει το τιμολόγιο από τη διαμονή του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο.
Όλα τα ταξίδια του υπουργού χαρακτηρίζονται από τη χλιδή, καθώς πάντα διέμενε σε σουίτες, που κόστιζαν πάνω από 1.300 ευρώ τη βραδιά, ενώ για τις μετακινήσεις του χρησιμοποιούσε λιμουζίνες.
Μάλιστα, ιδιοκτήτης εταιρείας μεταφοράς VIP στο Λονδίνο, καταγγέλλει και αυτός στην εφημερίδα ότι προσέφερε τις υπηρεσίες του στον υπουργό στα τέλη του 2008 με τέσσερις λιμουζίνες, αλλά δεν είδε ποτέ το χρώμα του χρήματος.
ΠΗΓΗ: "Πρώτο Θέμα"

ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ: Πέντε τα θύματα στην χώρα μας


Στα πέντε έφτασαν τα θύματα της νέας γρίπης στην χώρα μας, μεταξύ των οποίων και ένα 14χρονο κορίτσι που νοσηλευόταν στο Παίδων «Αγία Σοφία» μετά από μόλυνση από τον ιό Α(Η1Ν1).
Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες το 14χρονο κορίτσι που νοσηλευόταν στην εντατική δεν είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, ωστόσο η κατάσταση της υγείας της εμφάνισε ραγδαία επιδείνωση.
Οι λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται εφησυχαστικοί, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως εκείνοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πρέπει να εμβολιαστούν με το εποχικό εμβόλιο.

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ: Οι καταναλωτές κοιτάνε κι... αναβάλλουν τις αγορές


Τέλος έχει βάλει η κρίση στις μαζικές αγορές που γίνονταν συνήθως στη διάρκεια των εκπτώσεων, αφού αν και ολοκληρώνεται η πρώτη εβδομάδα διεξαγωγής τους, οι καταναλωτές προς το παρόν μόνο βλέπουν.

Οι καταστηματάρχες, είχαν επιδοθεί πολύ πριν την έναρξη των εκπτώσεων, σ΄ έναν διαρκή αγώνα μείωσης τιμών και προσφορών, ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν έχουν κατορθώσει να προσελκύσουν τον επιθυμητό αριθμό καταναλωτών.

Μια εβδομάδα μετά την έναρξη των εκπτώσεων , οι περισσότεροι έβλεπαν και λιγότεροι αγόραζαν, ενώ ακόμα κι οι καταναλωτές που προχωρούσαν σε αγορές, ήταν ιδιαίτερα επιλεκτικοί και σχολαστικοί.

Οι εποχές που οι καταναλωτές “άδειαζαν” τα ράφια των καταστημάτων, από τις πρώτες κιόλας ημέρες των εκπτώσεων έχουν περάσει προ πολλού, ενώ αμήχανοι οι περισσότεροι επιχειρηματίες προσπαθούν να συμμορφωθούν στη νέα πραγματικότητα.

Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Όχι σε αναδιάρθρωση και αύξηση ΦΠΑ


Η Ελλάδα θα αποφύγει την αναδιάρθρωση δημιουργώντας πρωτογενή πλεονάσματα στον προϋπολογισμό της και εφαρμόζοντας μεταρρυθμίσεις που θα επιφέρουν ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, δηλώνει ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.
«Η Ελλάδα μπορεί και θα αποφύγει την αναδιάρθρωση του χρέους της» δηλώνει ο υπουργός. Στην ερώτηση «με ποιον τρόπο;», ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου απαντά:
«Δημιουργώντας και συντηρώντας στον προϋπολογισμό πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 5 έως 6% επί του ΑΕΠ, εφαρμόζοντας δομικές μεταρρυθμίσεις που θα επιφέρουν ποσοστά πραγματικής ανάπτυξης άνω του 2%, και επίσης με την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ».
Ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου εκφράζει την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα επιτύχει βελτιωμένους όρους χρηματοδότησης, ενώ ποντάρει πολλά για την έξοδο στις αγορές ομολόγων με την έκδοση του «ομόλογου της διασποράς».
Ο υπουργός Οικονομικών απέκλεισε κατηγορηματικά περαιτέρω αύξηση του ΦΠΑ ενώ επέμεινε στην εντατικοποίηση της πάταξης της φοροδιαφυγής, δηλώνοντας: «Έχουμε φτάσει στο σημείο όπου η οποιαδήποτε περαιτέρω αύξηση στον ΦΠΑ δεν μπορεί να φέρει περισσότερα έσοδα».

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ: Φορολογικές εκπτώσεις έκπληξη


Φορολογικές εκπτώσεις έκπληξη περιλαμβάνει το «ξεσκαρτάρισμα» των αποδείξεων που αναγνωρίζονται για τη δήλωση του 2011.

Αναγνωρίζονται σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» και οι λογαριασμοί φυσικού αερίου (αλλά όχι οι λοιποί κοινής ωφέλειας), συνδρομές καλωδιακής τηλεόρασης, εφημερίδων και περιοδικών, ασφάλιστρα οχημάτων, διόδια και κούριερ.

Αναγνωρίζεται επίσης το μερίδιο κάθε φορολογούμενου από τα κοινόχρηστα, που πρέπει να ζητηθεί από το διαχειριστή της πολυκατοικίας. Συνολικά θα πρέπει να προσκομιστεί το 10% του ατομικού εισοδήματος, ενώ επιτρέπεται η μεταφορά ακάλυπτων δαπανών μεταξύ συζύγων.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΩΡΑ: 15:00 μ. μ.


ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ - Α.Ε. ΡΙΖΑΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ - ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΧΑΡΑΥΓΗΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ετήσια χοροεσπερίδα και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας, σας προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου μας – ετήσια χοροεσπερίδα μας, που θα γίνει την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011 & από ώρα 9:30μμ, στο κοσμικό κέντρο «ΑΣΤΕΡΙΑ» που βρίσκεται στην οδό Αγίου Παύλου 28 (πλησίον Σταθμού Λαρίσης ΟΣΕ) στο κέντρο της Αθήνας.

Θα μας διασκεδάσει ορχήστρα με παραδοσιακά ηπειρώτικα τραγούδια και με ελεύθερο χορό για όλους, με επικεφαλής τον Μπάμπη Λούκα-Χαλκιά.
Τιμή πρόσκλησης
μόνο 20 Euro κατά άτομο
(χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση)
Στην τιμή της πρόσκλησης περιλαμβάνεται πλήρες μενού, με ορεκτικά, κυρίως πιάτο (μπριζόλα χοιρινή με γαρνιτούρα), σαλάτα & φρούτα. Επίσης στην τιμή περιλαμβάνεται κρασί χύμα, αναψυκτικά & μπύρες απεριόριστα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο, επειδή θέλει να γίνει ένα μεγάλο αντάμωμα συγχωριανών και να συμμετέχουν όσο το δυνατό περισσότεροι αποφάσισε να μην επιβαρύνει, τους παρευρισκόμενους στο χορό μας, με λαχεία.
Ο τυχερός που θα βρει το φλουρί της βασιλόπιτας θα παραλάβει από το Διοικητικό Συμβούλιο 100 euro.
Σας περιμένουμε όλους.
Ιδιαίτερες προσκλήσεις δεν θα σταλούν.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΩΡΑ: 11:00 μ. μ.


ΣΤΑΥΡΑΚΙ - ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΝΕΟΛΑΙΑ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ: Ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πίτας


Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Νεολαίας Βορειοηπειρωτών» σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην ετήσια εκδήλωση που διοργανώνει για την κοπή πίτας του νέου έτους.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011 στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου. Διεύθυνση: Δωδεκανήσου 106 & Αναπαύσεως, Περιστέρι.
Ώρα προσέλευσης : 20:30.
Θα διασκεδάσουμε με παραδοσιακή μουσική υπό τους ήχους του κλαρίνου του Τάσου Μαγκλάρα, στο τραγούδι η Παγώνα Αθανασίου ο Γιώργος Πότσης και η Ειρήνη Γιώτη .Και όπως κάθε χρόνο μουσικές επιλογές από DJ.
Τιμή εισιτηρίου: 25 ευρώ (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται πλούσιο μενού και απεριόριστο ποτό).Τα εισιτήρια προπωλούνται!
Τηλέφωνο για κρατήσεις και πληροφορίες :
693 7249517,
698 9822247
«Νεολαία Βορειοηπειρωτών»

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ: Σε σκληρό αντάρτικο


«Λουκέτο» για τρεις ημέρες αποφάσισαν το μεσημέρι του Σαββάτου σε έκτακτη συνεδρίασή τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματος τους.
Τα φαρμακεία όλης της χώρας θα μείνουν κλειστά, την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή (26,27,28 Ιανουαρίου).
Την Δευτέρα θα αποφασίσουν οι φαρμακοποιοί αν δεν θα εκτελούν συνταγές Ταμείων με μεγάλες οφειλές, όπως ήδη κάνουν οι συνάδελφοί τους του Πειραιά, που δεν χορηγούν φάρμακα πλέον στους ασφαλισμένους των ΟΠΑΔ, ΤΣΑΥ, ΤΑΣ, ΔΕΗ και ΗΣΑΠ.