Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Απομακρύνθηκαν από την Κακαβιά 120 Σύροι πρόσφυγες

Συνεχίζεται η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Συνεχίζεται και σήμερα, με τη συμμετοχή μεγάλης δύναμης της Αστυνομίας, η επιχείρηση που ξεκίνησε χθες στα ελληνοαλβανικά σύνορα, για την απομάκρυνση σύρων προσφύγων.
Μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί από την Κακαβιά 120 πρόσφυγες, οι οποίοι με λεωφορεία της αστυνομίας, προωθούνται προς το εσωτερικό της χώρας.
Οι Σύροι έστησαν πρόχειρο καταυλισμό κάτω από τον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς στο ποτάμι, όπου ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, με την ελπίδα να περάσουν τα σύνορα, να διασχίσουν την Αλβανία και να φτάσουν στο Μαυροβούνιο.
Στόχος της αστυνομικής επιχείρησης είναι να απομακρυνθούν όλοι οι πρόσφυγες από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, όπου φθάνουν κατά κύματα.
Σημειώνεται ότι οι πρόσφυγες έχουν υπηρεσιακό σημείωμα από τις ελληνικές Αρχές, με το οποίο τους απαγορεύεται να κινούνται σε περιοχές με λιμάνια, δηλαδή τον Πειραιά, την Πάτρα, τη Θεσπρωτία και την Κέρκυρα.
Η επιχείρηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Ένα εκατομμύριο ανασφάλιστα οχήματα, παρά τη μείωση των ασφαλίστρων!

Κατά 40% μειώθηκε το κόστος της ασφάλειας αυτοκινήτου στην Ελλάδα, κι όμως...

Στο 40% μειώθηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα το κόστος των ασφαλίστρων αυτοκινήτων, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά και του ανταγωνισμού στην ασφαλιστική αγορά.
Ωστόσο, παρά τη σημαντική αυτή μείωση, σε συνδυασμό με τα αυστηρά πρόστιμα και τις κυρώσεις, ένα εκατομμύριο περίπου οχήματα εξακολουθούν να κυκλοφορούν ανασφάλιστα στους ελληνικούς δρόμους.
Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσαν απόψε στη Θεσσαλονίκη τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Θεσσαλονίκης, Αθηνών και Πειραιά, με θέμα το παρόν και το μέλλον της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα και με τη συμμετοχή εκπροσώπων εταιριών του κλάδου από διάφορες περιοχές της χώρας.

Πώς συμφέρει να ρυθμίσετε τα χρέη σας στην εφορία

Μια "τελευταία ευκαιρία" να κάνουν μια "καινούργια αρχή" όσοι χρωστούν πολλά στην εφορία αλλά έχουν να δίνουν λίγα, προσφέρει η κυβέρνηση. Με βάση την εγκύκλιο που εξέδωσε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κα Κατερίνα Σαββαΐδου, θα πρέπει όλοι να υπολογίσουν πόσα θα δίνουν κάθε μήνα σε σχέση με το πόσα χρωστάνε και πόσα βγάζουν, κάτι δηλαδή που αποτελεί αυστηρά "προσωπική υπόθεση" του κάθε φορολογουμένου.
Οι υπολογισμοί αυτοί θα γίνουν πιο εύκολα όταν ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή στην πύλη gsis.gr του Taxisnet (την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή πιθανότατα) και ξεκινήσουν να υποβάλλονται οι αιτήσεις. Δεν πρέπει να υπάρξει βιασύνη όμως, διότι αυτή ήταν η πρώτη απόφαση της κας Σαββαΐδου και θα επακoλουθήσουν και άλλες που θα εξειδικεύουν πολλά ζητήματα που ανακύπτουν.
Με βάση τα δεδομένα αυτά όμως και όσα επακολουθήσουν τις επόμενες μέρες, θα πρέπει όλοι να αρχίσουν να κάνουν τους υπολογισμούς τους, ακόμα και όσοι πληρώνουν πάντα στην ώρα τους την εφορία!
Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνουν και φοροτεχνικοί σύμβουλοι που μελέτησαν την πρώτη αυτή απόφαση:

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ανακοίνωση ευνοϊκής ρύθμισης οφειλών 2014

Από το Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Πωγωνίου, ανακοινώνεται ότι, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2014  οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα  με αίτησή τους, να ρυθμίσουν σε δόσεις τις οφειλές τους προς το Δήμο Πωγωνίου, σύμφωνα με το Νόμο 4304/14.
Ο αριθμός των δόσεων θα κυμαίνεται από είκοσι τέσσερεις  (24)  έως εκατό (100) ανάλογα με το ύψος του οφειλόμενου ποσού, το οποίο απαλλάσσεται πλήρως από πρόστιμα και προσαυξήσεις, εάν εξοφληθεί εφάπαξ.
Στην ευνοϊκή αυτή ρύθμιση εντάσσονται όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της 30ης Οκτωβρίου 2014.

Περισσότερες πληροφορίες  στα τηλέφωνα     2653360106 & 2653360105

6.000 νέες θέσεις μέσω επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών μέσω ΟΑΕΔ

Η δράση εγκρίθηκε από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας πριν από λίγες ημέρες και έρχεται να προστεθεί στην πρώτη δράση του προγράμματος που αφορούσε στη δημιουργία 5.000 θέσεων εργασίας.
Επιπλέον 6.000 άνεργοι ηλικίας θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «Επιχορήγηση επιχειρήσεων με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 25-66 ετών».
Η δράση εγκρίθηκε από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας πριν από λίγες ημέρες και έρχεται να προστεθεί στην πρώτη δράση του προγράμματος που αφορούσε στη δημιουργία 5.000 θέσεων εργασίας.
Ειδικότερα το νέο –τροποποιημένο- πρόγραμμα, το οποίο θα υλοποιηθεί άμεσα από τον ΟΑΕΔ, είναι συνολικού προϋπολογισμού 59,4 εκατ. ευρώ, αφορά στην επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη συνολικά 11.000 ανέργων ηλικίας 25-66 ετών και έχει σκοπό τη δημιουργία νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.

Ήδη έχει καλυφθεί ο αριθμός των 5.000 ανέργων, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τις νέες θέσεις εργασίας που εγκρίθηκαν.

Με ελικόπτερα ξεκίνησαν να ρίχνουν εμβόλια για τη λύσσα

Για δεύτερη χρονιά που το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ρίχνει εμβόλια από αέρος
Δολώματα που περιέχουν εμβόλιο κατά της λύσσας πέφτουν από τον ουρανό στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα για να αποτραπεί η εξάπλωση της ασθένειας στις κόκκινες αλεπούδες.
Από τις 10 έως τις 16 Νοεμβρίου, δολώματα που περιέχουν εμβόλιο θα ριχτούν από τον αέρα σε 24 περιφερειακές ενότητες: 
Σέρρες, Καβάλα, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Ημαθία, Πέλλα, Χαλκιδική, Πιερία, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Γρεβενά, Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Άρτα, Αιτωλοακαρνανία, Μαγνησία, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Πρέβεζα.
Είναι η δεύτερη χρονιά που το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ρίχνει εμβόλια από αέρος.
Τα δολώματα, τα οποία έχουν τη μορφή καφέ κύβων με οσμή ψαριού, περιέχουν ζωντανό ιό, και το υπουργείο προειδοποιεί το κοινό να μην τα αγγίζει.
Σε περίπτωση επαφής συστήνεται άμεση επίσκεψη στο γιατρό και ενημέρωση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Δελτίο Τύπου της ομάδας Ιωαννίνων κατά του ΟΑΕΕ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώσαμε την πρώτη ομαδική προσφυγή στα Ιωάννινα κατά του ΟΑΕΕ, και αύριο Τρίτη και ώρα 12 μ. πρόκειται να κατατεθεί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Ιωαννίνων, με την οποία ζητάμε:
Α) Να μειωθούν οι εισφορές μας αναδρομικά από το 2010
Β) Να αφαιρεθεί ο Κλάδος Υγείας για όσο ο ΟΑΕΕ δεν μας θεωρεί το βιβλιάριο υγείας

Γ) Να μειωθούν οι υπέρογκες προσαυξήσεις και τα τέλη που μας επιβαρύνουν.

Μόνιμη λύση στην ακράτεια ούρων



ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Μόνιμη λύση στο πρόβλημα της ακράτειας  ούρων, τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες, σε ποσοστό που ξεπερνά το 90%  δίνει σήμερα η Χειρουργική Ουρολογία!   
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα χιλιάδων επεμβάσεων, τα οποία παρουσιάστηκαν  από διάσημους ουρολόγους στο  34o Παγκόσμιο Συνέδριο Ουρολογίας, (34thCongressoftheSIU)οι χειρουργικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ακράτειας είναι απόλυτα ασφαλείς και απαιτούν νοσηλεία μόλις μίας ημέρας!
«Πράγματι  για να ξαναβρεί κάποιος την ποιότητα ζωής που έχει χάσει λόγω της ακράτειας ούρων  χρειάζεται να παραμείνει στο νοσοκομείο μια μόνο ημέρα»αναφέρει ο διαπρεπής  χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος κ. Θάνος Παλλαντζάς και προσθέτει
«Το πρόβλημα της ακράτειας  είναι πολύ σοβαρό  αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα. Μπορεί να  περιθωριοποιήσει τον πάσχοντα τόσο κοινωνικά όσο και επαγγελματικά».
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία περισσότεροι από 50 εκατομμύρια ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακράτειας. Στην Ελλάδα υπολογίζεται πως πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, από τους οποίους οι 600.000 είναι γυναίκες έχουν πρόβλημα ακράτειας.
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ  ΚΑΙ  ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
«Η Χειρουργική Αντιμετώπιση του προβλήματος είναι απόλυτα ασφαλής  και δεν επηρεάζει τη σεξουαλική ικανοποίηση τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών.
Αντίθετα απαλλάσσει τους πάσχοντες από  τον συνεχή φόβο που έχουν: