Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθησαν δύο (2) διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν, χθες (03-07-2012) το μεσημέρι στο 13ο χλμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 24 και 23 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για μεταφορά τριών (3) μη νόμιμων μεταναστών. Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 23χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε από κοινού με τον 24χρονο προς το εσωτερικό της χώρας τρεις (3) ομοεθνείς τους, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 23χρονου διακινητή εκκρεμούσε μέτρο διοικητικής απέλασης από τη Χώρα.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας

Εντατικούς ελέγχους για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας θα πραγματοποιεί το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, με ιδιαίτερη επικέντρωση των ελέγχων στις περιοχές υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος.Τους ελέγχους θα διενεργήσουν, σε πολλές περιπτώσεις, μικτά κλιμάκια, αποτελούμενα από στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ–ΙΚΑ), του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).
Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ υπογραμμίζει ότι συνιστάται στους εργοδότες η παραλαβή και τήρηση του ειδικού βιβλίου καταχώρισης νεοπροσλαμβανόμενων, η έκδοση κάρτας πρόσληψης, η τήρηση πίνακα επιθεώρησης εργασίας και η καταβολή μισθών και εισφορών, για αποφυγή των κυρώσεων, που προβλέπονται γι’ αυτές τις περιπτώσεις.

Συνελήφθησαν οι δράστες της προχθεσινής ληστείας σε βάρος ταχυδρομικού υπαλλήλου στην Αγία Κυριακή Θεσπρωτίας

Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς, ενώ συνελήφθη και μία 52χρονη ημεδαπή, ταχυδρομική υπάλληλος, ως ηθική αυτουργός.
Κατασχέθηκαν (2) πιστόλια – απομιμήσεις, (2) κυνηγετικά όπλα, χρήματα, ναρκωτικά, κουκούλες και γάντια.

Συνελήφθησαν προχθές (02.07.2012) το βράδυ, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 38, 22 και 24 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται στην ένοπλη ληστεία, που έγινε σε βάρος ταχυδρομικού υπαλλήλου, προχθές το πρωί, στην Αγία Κυριακή Θεσπρωτίας.
Ειδικότερα, προχθές το πρωί, στην Επαρχιακή οδό Αγίας Κυριακής - Πετουσίου, τρεις άγνωστοι δράστες κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έκλεισαν κάθετα το δρόμο σε ταχυδρομικό υπάλληλο και ακινητοποίησαν το όχημα, στο οποίο επέβαινε. Στη συνέχεια με την απειλή πιστολιού, αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνο και τα κλειδιά του οχήματος του, καθώς και το χρηματικό ποσό των (12.500) ευρώ, όπως προέκυψε τελικά.

Aπό την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, σε συνδυασμό με τη συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας των τριών ανωτέρω δραστών, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν προχθές το βράδυ, σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις, στα Ιωάννινα.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, συνελήφθη στα Ιωάννινα και ένας 24χρονος ημεδαπός, ο οποίος παραχώρησε στους δράστες το αυτοκίνητό του με σκοπό τη διάπραξη της ληστείας, αντί του χρηματικού ποσού των (400) ευρώ.
Επίσης, συνελήφθη χθες (03.07.2012) το μεσημέρι, μια 52χρονη ημεδαπή, ταχυδρομική υπάλληλος, η οποία «λειτούργησε» ως ηθική αυτουργός, καθώς παρότρυνε και καθοδηγούσε τους υπόλοιπους δράστες στη διάπραξη της ληστείας.
Στο πλαίσιο της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των δραστών και σε «κρύπτες» σε διάφορα σημεία στα Ιωάννινα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
*το χρηματικό ποσό των (12.050) ευρώ.
*ένα κυνηγετικό όπλο.
*πέντε μαχαίρια κυνηγετικά.
*ποσότητα κάνναβης βάρους (30) γραμμαρίων.
*ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και τρεις φωτογραφικές μηχανές.
*μία γεμιστήρα πολεμικού όπλου και τρία φυσίγγια.
*ένας φορητός ασύρματος.
*δέκα κινητά τηλέφωνα.
*τέσσερις κουκούλες και τρία ζεύγη γαντιών.
*το αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη διάπραξη της ληστείας.
Επίσης, σε αγροτική περιοχή της Αγίας Κυριακής Θεσπρωτίας, κοντά στο σημείο της ληστείας, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν:
*ένα μεταλλικό και ένα πλαστικό πιστόλι- απομιμήσεις.
*ένα κυνηγετικό όπλο.
*τρεις κουκούλες τύπου full face .
*δύο ζεύγη γαντιών.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη ημεδαπός για κλοπή σε βάρος παραθερίστριας, σε παραλία στο Δρέπανο

Συνελήφθη χθες (03.07.2012) στο Δρέπανο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 31χρονος ημεδαπός, γιατί λίγο πριν είχε αφαιρέσει τσάντα λουόμενης, σε παραλία στο Δρέπανο. Στην κατοχή του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία, τα οποία αποδόθηκαν στην παθούσα.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας.

Στις 16 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις

Στις 16 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα.
Η εκπτωτική περίοδος θα διαρκέσει έως το τέλος Αυγούστου.
Μέχρι την έναρξη των εκπτώσεων οι επιχειρήσεις μπορούν να διενεργούν 10ήμερα προσφορών.
Οδηγίες προς τους εμπόρους απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ.
Ειδικότερα:
 - Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.
 - Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).
 - Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.
 - Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.
Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, γιατί οι κυρώσεις είναι βαρύτατες.

Πώς θα γίνεται η απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ

Άρχισε τη Δευτέρα και ολοκληρώνεται στις 28 Σεπτεμβρίου
Οι συνταξιούχοι πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στην τράπεζα από την οποία εισπράττουν τη μηνιαία σύνταξή τους ή τα ΕΛΤΑ, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΙΚΑ, η διαδικασία αυτή είναι υποχρεωτική και αφορά όλους τους εν ζωή συνταξιούχους, οι οποίοι λαμβάνουν οριστική ή προσωρινή σύνταξη ή εξωιδρυματικό επίδομα από το IKA-ETAM, ETEAM και τα ενταχθέντα Ταμεία ΤΑΠ-ΟΤΕ και ΤΑΠΙΛΤ, είναι δε μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας ή κάτοικοι εξωτερικού που πληρώνονται μέσω πληρεξουσίου στην Ελλάδα.
Οι συνταξιούχοι που υποχρεούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία της φυσικής καταγραφής θα ενημερωθούν ατομικά με ενημερωτικές επιστολές (το περιεχόμενο των οποίων διαφοροποιείται στην περίπτωση που αυτοί δεν διαθέτουν ακόμα ΑΜΚΑ).
Ωστόσο, δεν είναι υποχρεωτική η φυσική καταγραφή κατά το τρέχον έτος για όσους καταστούν προσωρινοί ή οριστικοί συνταξιούχοι από τον Σεπτέμβριο 2012. Η καταγραφή πρέπει οπωσδήποτε να γίνει χωριστά για κάθε παροχή (κύρια, επικουρική σύνταξη ή εξωιδρυματικό επίδομα).
Κατ' εξαίρεση θα καταγραφούν στον τόπο κατοικίας τους:
- Οι συνταξιούχοι που αδυνατούν να προσέλθουν για φυσική καταγραφή στα πιστωτικά ιδρύματα.
- Οι συνταξιούχοι κάτοικοι εξωτερικού.
- Τα ανήλικα τέκνα που λαμβάνουν σύνταξη ή εξωιδρυματικό επίδομα και δεν διαθέτουν αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο (κάτω των 14 ετών).

ΑΡΤΑ: Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Ο 40χρονος καλλιεργούσε σε κτήμα του έντεκα (11) δενδρύλλια.

Συνελήφθη, χθες (02-07-2012) το απόγευμα στον Ανθότοπο Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 40χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποίησαν έρευνα σε αγρόκτημα του 40χρονου, όπου βρήκαν και εκρίζωσαν έντεκα (11) δενδρύλλια, ύψους από 30 εκατοστά έως 1.85 μέτρα.
Επιπλέον, σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους (10) γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ τις αστυνομικές έρευνες διενεργεί Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.