Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Συνελήφθησαν οι δράστες της προχθεσινής ληστείας σε βάρος ταχυδρομικού υπαλλήλου στην Αγία Κυριακή Θεσπρωτίας

Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς, ενώ συνελήφθη και μία 52χρονη ημεδαπή, ταχυδρομική υπάλληλος, ως ηθική αυτουργός.
Κατασχέθηκαν (2) πιστόλια – απομιμήσεις, (2) κυνηγετικά όπλα, χρήματα, ναρκωτικά, κουκούλες και γάντια.

Συνελήφθησαν προχθές (02.07.2012) το βράδυ, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 38, 22 και 24 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται στην ένοπλη ληστεία, που έγινε σε βάρος ταχυδρομικού υπαλλήλου, προχθές το πρωί, στην Αγία Κυριακή Θεσπρωτίας.
Ειδικότερα, προχθές το πρωί, στην Επαρχιακή οδό Αγίας Κυριακής - Πετουσίου, τρεις άγνωστοι δράστες κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έκλεισαν κάθετα το δρόμο σε ταχυδρομικό υπάλληλο και ακινητοποίησαν το όχημα, στο οποίο επέβαινε. Στη συνέχεια με την απειλή πιστολιού, αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνο και τα κλειδιά του οχήματος του, καθώς και το χρηματικό ποσό των (12.500) ευρώ, όπως προέκυψε τελικά.

Aπό την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, σε συνδυασμό με τη συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας των τριών ανωτέρω δραστών, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν προχθές το βράδυ, σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις, στα Ιωάννινα.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, συνελήφθη στα Ιωάννινα και ένας 24χρονος ημεδαπός, ο οποίος παραχώρησε στους δράστες το αυτοκίνητό του με σκοπό τη διάπραξη της ληστείας, αντί του χρηματικού ποσού των (400) ευρώ.
Επίσης, συνελήφθη χθες (03.07.2012) το μεσημέρι, μια 52χρονη ημεδαπή, ταχυδρομική υπάλληλος, η οποία «λειτούργησε» ως ηθική αυτουργός, καθώς παρότρυνε και καθοδηγούσε τους υπόλοιπους δράστες στη διάπραξη της ληστείας.
Στο πλαίσιο της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των δραστών και σε «κρύπτες» σε διάφορα σημεία στα Ιωάννινα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
*το χρηματικό ποσό των (12.050) ευρώ.
*ένα κυνηγετικό όπλο.
*πέντε μαχαίρια κυνηγετικά.
*ποσότητα κάνναβης βάρους (30) γραμμαρίων.
*ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και τρεις φωτογραφικές μηχανές.
*μία γεμιστήρα πολεμικού όπλου και τρία φυσίγγια.
*ένας φορητός ασύρματος.
*δέκα κινητά τηλέφωνα.
*τέσσερις κουκούλες και τρία ζεύγη γαντιών.
*το αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη διάπραξη της ληστείας.
Επίσης, σε αγροτική περιοχή της Αγίας Κυριακής Θεσπρωτίας, κοντά στο σημείο της ληστείας, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν:
*ένα μεταλλικό και ένα πλαστικό πιστόλι- απομιμήσεις.
*ένα κυνηγετικό όπλο.
*τρεις κουκούλες τύπου full face .
*δύο ζεύγη γαντιών.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.