Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Προϋποθέσεις και δικαιολογητικά για το επίδομα απροστάτευτου παιδιού

Κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερομένων γονιών οι Διευθύνσεις των δήμων καταβάλλουν μηνιαίο επίδομα 44 ευρώ σε ανήλικα που στερούνται της πατρικής προστασίας μέχρι συμπληρώσεως του 16ου έτους της ηλικίας τους.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή τους εν λόγω επιδόματος είναι το εισόδημα της οικογένειας να μην υπερβαίνει τα 235 ευρώ μηνιαίως ενώ για κάθε ανήλικο επιπλέον μέλος της οικογένειας προσαυξάνετε κατά 20 ευρώ το ποσό του βοηθήματος.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο αρμόδιο τμήμα επιδοματικής πολιτικής των δήμων στους οποίους κατοικούν υποβάλλοντας τη σχετική αίτηση προκειμένου να τους αποδοθεί το χρηματικό βοήθημα.
Σχετικά με τα προαπαιτούμενα και τα απαραιτήτως προσκομιζόμενα στην αρμόδια δημοτική υπηρεσία δικαιολογητικά ισχύουν τα ακόλουθα:
Προϋποθέσεις:
Το μηνιαίο επίδομα χορηγείτε σε παιδιά έως 16 ετών εφόσον στερούνται πατρικής φροντίδας και προστασίας λόγω:

ΟΓΑ: Από 600 ευρώ στα 1200-1300 ευρώ οι εισφορές!

Αν ισχύσουν τα φορολογικά μέτρα, έτσι όπως ανακοινώθηκαν και ψηφιστούν μέσα στον Οκτώβριο, το 1/3 του αγροτικού κόσμου του χρόνου δε θα μπορέσει να καλλιεργήσει. Θα βγει εκτός επαγγέλματος, αφού κατά βάση, οι αγροτικές επιχειρήσεις είναι «οικογενειακές».
Μικροί και μεσαίοι αγρότες είναι γύρω στις 600.000 στην Ελλάδα. Αν λοιπόν, οι δηλώσεις καλλιέργειας είναι 700.000, από αυτές 25.000 είναι οι αποκαλούμενοι «μεγάλοι αγρότες», 100.000 είναι οι «μεσαίοι» και όλοι οι υπόλοιποι είναι οι
«μικρομεσαίοι». Αγροτικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ξεκινούν από 30 με 50 στρέμματα και φτάνουν τα 100 με 150.
Φανταστείτε λοιπόν ένα «δυσβάσταχτο» φορολογικό σύστημα που σε συνδυασμό του τριπλασιασμού -όπως ακούγεται- των ασφαλίστρων, δε μπορεί παρά να οδηγήσει σε «λουκέτο» τους αγροτικών επιχειρήσεων.
Σήμερα ένας αγρότης καταβάλλει 600 με 650 ευρώ το εξάμηνο στον ΟΓΑ, δηλαδή το χρόνο 1200 με 1300 ευρώ. Αφού μιλάμε μιλάμε για οικογενειακές επιχειρήσεις, άντρας και γυναίκα ασφαλίζεται στον ΟΓΑ.

Περιφέρεια Ηπείρου: Υποβολή αιτήσεων για τα Κοινωνικά Φροντιστήρια στην Π.Ε. Ιωαννίνων

H Περιφέρεια Ηπείρου, με τη συμμετοχή της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ν. Ιωαννίνων, ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2015 – 2016 θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα των Κοινωνικών Φροντιστηρίων το οποίο αφορά στους κατοίκους όλων των Δήμων της Π.Ε. Ιωαννίνων.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου για μαθήματα που διδάσκονται σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης
Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών που φοιτούν σε δημόσια σχολεία του Νομού και δεν παρακολουθούν φροντιστηριακά μαθήματα. Κριτήριο ένταξης θα είναι το οικογενειακό εισόδημα ενώ θα λαμβάνονται υπόψη και κοινωνικοί παράγοντες. Η επιλογή θα γίνει από επιτροπή που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό.
Τα δικαιολογητικά που οφείλουν να καταθέσουν οι δικαιούχοι είναι τα παρακάτω:
1.Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας γονέα ή κηδεμόνα. 
2. Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο που φοιτά ο μαθητής.
3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
4. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος 2015 (οικονομικού έτους 2014) ή φωτοτυπία φορολογικής δήλωσης 2015 που παρελήφθη από την Δ.Ο.Υ ή εκτύπωση μέσω TAXIS.
5. Φωτοτυπία του τελευταίου Ε9.
Ανάλογα με την περίπτωση και εφόσον συντρέχουν λόγοι:
- Φωτοτυπία γνωμάτευσης Υγειονομικής Επιτροπής με ποσοστό 67% και άνω.
- Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας και της τελευταίας θεώρησης του βιβλιαρίου απορίας.
-Βεβαίωση χρόνου ανεργίας γονέων από τον Ο.Α.Ε.Δ. ή Κάρτα Ανεργίας.
-Φωτοτυπία ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας με θεώρηση από Δ.Ο.Υ..
Τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται από 01/10/2015 έως και 15/10/2015 κατά τις ώρες 09:00 – 13:00 στο 128 γραφείο της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου, στο κτήριο του Διοικητηρίου. (Πληροφορίες τηλ.: 2651087128).
Ανάλογες πρωτοβουλίες αναπτύσσονται και στις άλλες περιφερειακές ενότητες με την συνεργασία Περιφέρειας, Δήμων, Μητροπόλεων και Συλλόγων Φροντιστών.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομική Επιτροπή για έργα οδικών, αγροτικών, αθλητικών υποδομών, πολιτισμού και περιβάλλοντος

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, ανέδειξε αναδόχους έργων και ενέκρινε τη δημοπράτηση νέων στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες.
Τα έργα αφορούν οδικές, αγροτικές, αθλητικές υποδομές, τον πολιτισμό, το περιβάλλον καθώς και τη μεταφορά μαθητών
Αναλυτικά:
Αναδείχθηκαν ανάδοχοι για τα έργα:
Συντήρηση παραλιακής οδού Πρέβεζας - Πάργας, προϋπολογισμού € 60.000. Ανάδοχος: Δημήτριος Μπενετάτος
Συντήρηση Ε.Ο. Ιωαννίνων - Άρτας, προϋπολογισμού € 100.000. Ανάδοχος: Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.
Αποκατάσταση κεντρικής διώρυγας (Τ.Ο.Ε.Β. Άνω Καλαμά), προϋπολογισμού δαπάνης € 12.300. Ανάδοχος: Αθανάσιος Δ. Πρόκος.
Προμήθεια υλικών αποκατάσταση δεξαμενών στην Τ.Κ. Κοσμηράς, προϋπολογισμού 17.500 ευρώ. Ανάδοχος: ΑΛ.ΜΟ.Ν. Ο.Ε.
Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες στο δρόμο προς Κρυόβρυση Δήμου Ηγουμενίτσας Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού € 100.000. Ανάδοχος: ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.
Συντήρηση 1ης επαρχιακής οδού Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού €
Καθαρισμός αποστραγγιστικών τάφρων στην περιοχή Φαναρίου Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού € 55.000. Ανάδοχος Άγγελος Τσιμπίκης.
Επίσης η Ο.Ε. ανέδειξε ανάδοχο (Παντελής Καμαρινός) για "τεχνική μελέτη περιβάλλοντος έργων συντήρησης διαύλου ναυσιπλοΐας Πρέβεζας", προϋπολογισμού € 16.500.
Με άλλες αποφάσεις, μεταξύ άλλων, δημοπρατούνται τα έργα:

Θανάσης Μποζιάρης: Νερόμυλος Ρογοζίου και Εκθετήριο Τοπικών προϊόντων Χάνι Δελβινακίου έμειναν εδώ και πέντε χρόνια αναξιοποίητα

Μεταξύ των έργων που παρέδωσε την 1-1-2011 ο πρ. Δήμος Δελβινακίου στον Καλλικρατικό Δήμο Πωγωνίου ήταν και δύο, αναπτυξιακά και αξιοποιήσιμα:
1. Ο Νερόμυλος Ρογοζίου και
2. το Εκθετήριο Τοπικών προϊόντων Χάνι Δελβινακίου.
 Αναφέρομαι στην κατάσταση που τα έχει σήμερα ο Δήμος Πωγωνίου:                                                                                          1. Νερόμυλος Ρογοζίου:
Επί τέλους!
Από την Κυριακή  29-3-2015 και αφού χάθηκαν 5 χρόνια λόγω εγκατάλειψής του από τη Δημοτική μας αρχή και αφού απειλήσαμε με προσφυγή στην  Ε.Ε.,  το έργο άρχισε να λειτουργεί. Είναι αναπτυξιακό για το οποίο προσωπικά είχα αναλώσει τον εαυτό μου  και πολύ μεράκι. Τολμώ να πω ότι και ο ανάδοχός του, ένας νέος άνθρωπος, δείχνει καταρχήν να διαθέτει το ίδιο μεράκι   σε σημείο που να επιβεβαιώνεται η  ρήση  «βρήκε ο τέντζερης το καπάκι του». 
Τούτο μας  κάνει να πιστεύουμε ότι το έργο θα προσφέρει όλα εκείνα για τα οποία το κάναμε, δηλ. ανάδειξη του σπάνιας ομορφιάς φυσικού περιβάλλοντος, του τοπικού πολιτισμού και θέσεις απασχόλησης. 
Ήδη το επισκέπτονται  ολοένα και περισσότεροι,  το χαίρονται και  εντυπωσιάζονται από το έργο, από  τη φιλοξενία  και από το ειδυλλιακό  περιβάλλον. Πρόκειται, λοιπόν,  για μια δραστηριότητα που θα αναβαθμίσει στην πράξη την περιοχή μας και μας δικαιώνει για την κατασκευή του.
            Επισκεφτείτε το, θα εντυπωσιαστείτε.   

2. Εκθετήριο τοπικών προϊόντων Χάνι Δελβινακίου: 
Το έργο είχε κατασκευαστεί με το πρόγραμμα ΕΑΠΠΗ και είναι μοναδικό στο είδος του γι’ αυτό και είχε χαρακτηριστεί πρωτοποριακό. Διαθέτει χώρους αγοράς και έκθεσης τοπικών προϊόντων, διαμονής, εστίασης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού, ενώ δίπλα του κατασκευάσαμε και υπερσύγχρονο γήπεδο 5Χ5, (πρόγρ. ΘΗΣΕΑΣ). Η επιλογή της θέσης του έγινε για να αξιοποιηθεί και ο πολυσύχναστος παρακείμενος οδικός άξονας Κακαβιάς- Ιωαννίνων. Το έργο την 1-1-2011 παραδώσαμε στη νέα δημ. αρχή σε άριστη και λειτουργήσιμη κατάσταση (ηλεκτροδοτούμενο, υδροδοτούμενο, το 5Χ5 φωτιζόμενο με προβολείς, με επιπλωμένο μικρό ξενώνα, με συμπληρωματικά έργα αντιστήριξης του κτηρίου και όλου του ευρύτερου χώρου και άλλα πολλά.)
Δυστυχώς και γι’ αυτό το έργο διαπιστώσαμε μετά την 1-1-2011, όταν ανέλαβε η νέα δημ. Αρχή, μιαν αδικαιολόγητη εγκατάλειψη απέναντι σ’ ένα περιουσιακό στοιχείο του Δήμου μας, του οποίου η επιλογή τότε, η προοπτική και η ευκαιρία αξιοποίησής του αναδεικνύονται σήμερα όσον ποτέ. Και δεν αναφέρομαι μόνο στη μη αξιοποίησή του αλλά κυρίως στην πλήρη απουσία στοιχειώδους συντήρησης και   μέτρων προστασίας του (είναι εμφανή τα σημάδια λεηλασίας του), ώστε δικαιούται να πει κανείς ότι και αυτό το έργο εκτός των άλλων απαράδεκτων λόγων απαξίωσής του αφέθηκε σκοπίμως εγκαταλελειμμένο -ίσως- για να… «δικαιωθεί» ο τότε επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Δελβινακίου και σήμερα μέλος της Δημ. Αρχής Πωγωνίου όταν προ έξι (6) χρόνων είχε προστρέξει προεκλογικά εκεί με κουστωδία τηλεοπτικών μέσων και συγκεκριμένης δημοσιογράφου για να απαθανατίσουν… επικείμενη κατάρρευσή του!.. Όμως το Εκθετήριο… δυστυχώς γι’ αυτούς ακόμη (!) δεν κατέρρευσε. 
Για να μην, λοιπόν, «σπάσει ο διάολος το ποδάρι του» και … καταρρεύσει επί των ημερών της τωρινής Δημ. Αρχής,  ας  αξιοποιήσει τουλάχιστον το έργο ως μια έτοιμη αναπτυξιακή παρέμβαση που της αφήσαμε, και αν δεν είναι ικανή να το κάνει, (σημειωτέον, ότι καμία σημαντική αναπτυξιακή παρέμβαση δεν έκανε πουθενά), ας το προστατεύει τουλάχιστον από τις λεηλασίες, τις κλοπές και στοιχειωδώς ας το συντηρήσει, διότι αλλιώτικα θα φέρει ακεραία την ευθύνη για ό,τι ενδεχομένως (απευκταίο σε κάθε περίπτωση) πάθει ή συμβεί εκεί στο μέλλον.

Θανάσης  Μποζιάρης
πρ. Δήμαρχος πρ. Δήμου Δελβινακίου


Υστ/φο: Μόλις πριν λίγο καιρό ο Δήμος μας τοποθέτησε πάνω στον οδικό άξονα Κακαβιάς - Ιωαννίνων δύο ενημερωτικές πινακίδες. 
Χρειάστηκε δηλ. να περάσουν 5 χρόνια  για να … αντιληφθεί  τουλάχιστον την ύπαρξή του!

Άρτα: Συνελήφθη 68χρονος ημεδαπός φυγόποινος

Συνελήφθη, χθες (27-09-2015) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 68χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσαν σε βάρος του δύο καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης ενός έτους και χρηματικής ποινής (2.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ευθύνης των αγοραστών γεωργικών προϊόντων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος δύο μελοπαραγωγών στο Διάσελο Άρτας

Από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας, ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των δραστών 49χρονος ημεδαπός, ενώ προέκυψε η συμμετοχή και ενός άνδρα – συνεργού του, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης που έγινε προχθές (26-09-2015) στο Διάσελο Άρτας, σε βάρος δύο ημεδαπών μελοπαραγωγών, ηλικίας 54 και 51 ετών.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 49χρονου ημεδαπού, για απάτη και πλαστογραφία ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει και έναν άνδρα συνεργό του, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται.
Ειδικότερα, ο 49χρονος ενεργώντας από κοινού με τον συνεργό του και προσποιούμενοι τους εμπόρους μελιού, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τους παθόντες και τους ζήτησαν να αγοράσουν ποσότητα μελιού πέντε τόνων.
Στη συνέχεια, προχθές το μεσημέρι, ο 49χρονος μετέβη με φορτηγό αυτοκίνητο στην επιχείρηση των δύο μελοπαραγωγών που βρίσκεται στο Διάσελο Άρτας και προμηθεύτηκε την προσυμφωνηθείσα ποσότητα μελιού, παραδίδοντας τους ως αντίτιμο δύο πλαστές επιταγές, συνολικού ύψους (30.000) ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

Ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. πρέπει να είναι Μακεδόνας

Γράφει ο Γιάννης Γκουβάς

Σε λίγες μέρες τα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. θα θέσουν υποψηφιότητα για την αρχηγία του κόμματος. Δε γνωρίζω πόσοι και ποιοι θα θέσουν υποψηφιότητα.
Εγώ σαν ιδρυτικό μέλος Ν.Δ., μ’ όλο το θάρρος της αλήθειας, πιστεύω ότι ο νέος Πρόεδρος και Αρχηγός της Ν.Δ. να είναι Μακεδόνας. Το λέω αυτό γιατί η Μακεδονία ταυτίζεται με το κόμμα της Ν.Δ. από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, γιατί την έχουν υπηρετήσει σαν αρχηγοί και πρωθυπουργοί οι Μακεδόνες Πολιτικοί, ο αείμνηστος Εθνάρχης Κων/νος Καραμανλής και ο νεότερος Κων/νος Καραμανλής που με την προσφορά τους στο κόμμα και στην πατρίδα έχουν σφραγίσει το όνομά τους με χρυσά γράμματα στη νεότερη πολιτική ιστορία της Ελλάδος.
Υπενθυμίζω ότι ο Εθνάρχης Κων/νος Καραμανλής, το 1974 ήταν ο ιδρυτής της μεγάλης παράταξης. Σαν Αρχηγός της Ν.Δ., μετέπειτα Πρωθυπουργός και ως ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ σφράγισε το όνομά του στη νεότερη ιστορία της Ελλάδος, γιατί ήταν αυτός που αποκατέστησε την Δημοκρατία, συμφιλίωσε τον Ελληνικό λαό αναγνωρίζοντας το Κ.Κ.Ε., βάζοντας την Ελλάδα στην Ε.Ο.Κ., αλλά το κυριότερο είχε φτιάξει ένα κράτος χωρίς ελείμματα.
Αλλά και ο νεότερος Μακεδόνας Κων/νος Καραμανλής ήταν συνεχιστής του Εθνάρχη ως Αρχηγός της Παράταξης και Πρωθυπουργός είχε μεγάλες ιδέες και πιστεύω για την Ελλάδα. Δυστυχώς όμως τα ντόπια και ξένα συμφέροντα που δεν ήθελαν την πρόοδο και το καλό της Ελλάδος, το ανέτρεψαν με τον τρόπο τους με αποτέλεσμα η χώρα μας σήμερα να βρίσκεται με ατελείωτα μνημόνια. Χωρίς να παραγνωρίζω ότι τη Ν.Δ. την έχουν υπηρετήσει με επιτυχία οι Πρόεδροι και Πρωθυπουργοί, όπως οι κ.κ. Ράλλης, Αβέρωφ, Μητσοτκάκης, Έβερτ, Σαμαράς, χωρίς όμως κατά τη γνώμη μου να είχαν την εκτίμηση της βάσης που είχαν και έχουν οι Μακεδόνες πολιτικοί.
Γι’ αυτό τελειώνοντας πιστεύω για το καλό του κόμματος ο νέος αρχηγός, εάν θέλουμε να επανέλθουμε γρήγορα στην εξουσία, πρέπει να είναι Μακεδόνας.

Ηπειρώτικο γλέντι-αντάμωμα και παραδοσιακή μουσική πανδαισία της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

"Ως συνέχεια των καλοκαιρινών πανηγυριών που διοργανώνονται στα χωριά της Ηπείρου'' χαρακτήρισε ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής, το ηπειρώτικο  αντάμωμα-πανδαισία και γλέντι, που διοργάνωσε η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015, υπό τους ήχους της ηπειρώτικης κομπανίας του   εξαίρετου Ηπειρώτη κλαρινίστα Θοδωρή Γεωργίπουλου, με τους, Μιχάλη Ζάμπα, στο λαούτο και το τραγούδι, Κώστα Λεοντίδη στο τραγούδι, Παναγιώτη Ξυδέα στο βιολί και Σάκκη Κάκκο στο ντέφι, στους πρόποδες του Υμηττού, στο άλσος της Αργυρούπολης, στο παλαιό τρενάκι  και καταχειροκροτήθηκε θερμά και με πάθος, από τους παρευρισκόμενους, δείγμα αποδοχής του χαρακτηρισμού αυτού.
Για άλλη μια χρονιά, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, για συνέχιση της φθινοπωρινής πρωτοβροχιάτικης κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών, οι Ηπειρώτες της Αργυρούπολης, αλλά και των άλλων περιοχών του  Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, γλέντησαν Ηπειρώτικα και με την ψυχή τους σ΄ αυτό το ηπειρώτικο αντάμωμα, δημιουργώντας το αδιαχώρητο στο χώρο που στήθηκε αυτή η εκδήλωση, καλύπτοντας τις 1.000 και πλέον καρέκλες που είχαν τοποθετηθεί, μαζί με τα αντίστοιχα τραπέζια για το γλέντι.
Στην πράξη τελικά αποδεικνύεται το έργο και η προσφορά κάθε Συλλόγου και η αποδοχή που έχει από το κοινωνικό σύνολο, για αυτό.  Και την αποδοχή αυτή την αισθάνθηκαν δυνατά, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, της Αδελφότητας  Ηπειρωτών Αργυρούπολης, με την μαζική συμμετοχή των Ηπειρωτών και των φίλων της Ηπείρου της περιοχής, στο Ηπειρώτικο αυτό γλέντι.

Ποιες αλλαγές σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών για την φορολογική κλίμακα

Αλλαγές στην φορολογική κλίμακα, οι οποίες θα επιβαρύνουν κυρίως τα εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ, σχεδιάζει το Υπουργείο Οικονομικών.

Η βασική εξίσωση που πρέπει να λυθεί στη διαμόρφωση της νέας φορολογικής κλίμακας για την επόμενη χρονιά είναι το ύψος του αφορολόγητου, καθώς και το ποιους θα αφορά. 
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ θα το δικαιούνται μόνο όσοι έχουν εισόδημα έως 12.000 ευρώ. Όσοι ξεπερνούν έστω και κατά ένα ευρώ τις 12.000, θα πληρώνουν φόρο από το πρώτο ευρώ.
Για να αποφευχθούν οι κραδασμοί και οι υπερβολικές επιβαρύνσεις, στο κομμάτι του εισοδήματος από τις 12.000 έως τις 20.000 ευρώ θα μπουν δύο ή τρία κλιμάκια με χαμηλούς συντελεστές κοντά στο 5% με 6%.
Η ενσωμάτωση της έκτακτης εισφοράς στη φορολογική κλίμακα οδηγεί σε ανώτατο συντελεστή κοντά στο 50% για τα εισοδήματα πάνω από τις 80.000 ευρώ.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, φαίνεται πως έρχονται ελαφρύνσεις για τα εισοδήματα κάτω από 12.000 ευρώ, καμία αλλαγή για τα εισοδήματα από 12.000 έως 20.000 ευρώ και επιβαρύνσεις για τα εισοδήματα πάνω από 20.000 ευρώ.

Με την όπερα "Τροβατόρε" του Τζ. Βέρντι ξεκινάν οι απευθείας μεταδόσεις από την Μet για αυτή τη σεζόν στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στις 8:00 μ.μ.

H σοπράνο Anna Netrebko με τις μοναδικές δραματικές και φωνητικές ικανότητες της επιστρέφει στη ΜΕΤ με τον ρόλο της Λεονόρας, της ηρωίδας του Βέρντι που θυσιάζει τη ζωή της για την αγάπη. 
Ο Τενόρος Yonghoon Lee τραγουδά το δύσμοιρο Manrico, ενώ ο βαρύτονος Dmitri Hvorostovsky είναι ο αντίπαλός του, με τη μεσόφωνο Dolora Zajick να είναι η μυστηριώδης τσιγγάνα με το ταραγμένο παρελθόν. Ο Marco Armiliato διεθλυνει την ορχήστρα στην εμπνευσμένη παραγωγή του Sir David McVicar.


 Ο Δήμος Πρέβεζας και το Δημοτικό Ωδείο "Σπύρος Δήμας" προσφέρει για έβδομη χρονιά τη δυνατότητα στο κοινό της Ηπείρου- και όχι μόνο- να απολαύσει παραστάσεις σε απευθείας σύνδεση με την περίφημη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης, ενώ έχουν προβλεφθεί και ελληνικοί υπότιτλοι.


 Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ και παιδικό/ φοιτητικό 4 ευρώ. Πληροφορίες: 2682025320 και odioprev@otenet.gr