Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Τα αποτελέσματα εκλογών των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων για την ανάδειξη των αντιπροσώπων για το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ

Τα «υπόγεια» των 700 ευρώ και τα «ρετιρέ» των 7.761 ευρώ στο μισθολόγιο του δημοσίου

Τεράστια η ψαλίδα ακόμη και σε υπαλλήλους του ίδιου υπουργείου

Το απόλυτο χάος εξακολουθεί να επικρατεί στα μισθολόγια του δημοσίου, αφού παρά τις δεσμεύσεις και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για ενιαίο μισθολόγιο άλλοι παίρνουν 700 ευρώ κι άλλοι 7.761 ευρώ αποδεικνύοντας ότι τα «ρετιρέ» και τα «υπόγεια» ζουν και βασιλεύουν σε μια χώρα που είναι βυθισμένη στην ύφεση για έξι συνεχόμενα χρόνια. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» την ώρα που κάποιοι στο δημόσιο είναι αναγκασμένοι να ζουν τις οικογένειες τους με μισθούς των 700 και 800 ευρώ κάποιοι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται ακόμη και σε υπό διάλυση οργανισμούς εξακολουθούν να λαμβάνουν σκανδαλώδεις αμοιβές.
Χαρακτηριστικό των μισθολογικών αδικιών είναι το γεγονός ότι ακόμη και μεταξύ των υπηρεσιών των ίδιων υπουργείων οι μισθολογικές διαφορές φτάνουν τα 1.500 και τα 2.000 ευρώ για υπαλλήλους με τα ίδια προσόντα.
Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα που «βγάζουν μάτι» επί το λαϊκότερο είναι τα ακόλουθα:

Πρέβεζα: Συνελήφθησαν δύο διακινητές οι οποίοι μετέφεραν με ταξί προς το εσωτερικό της χώρας, έναν παράνομο μετανάστη

Συνελήφθησαν, σήμερα (15-11-2013) λίγο μετά τα μεσάνυκτα στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, δύο ημεδαποί διακινητές (ένας 39χρονος άνδρας και μία 28χρονη γυναίκα), κατηγορούμενοι για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί), το οποίο οδηγούσε ο 39χρονος και η 28χρονη επέβαινε ως συνοδηγός, όπου διαπιστώθηκε ότι αυτοί μετέφεραν με τελικό προορισμό τη Σαλαμίνα, έναν 36χρονο υπήκοο Αλβανίας, παράνομο μετανάστη, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Επίσης, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του 36χρονου λαθρομετανάστη εκκρεμούσε το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας, λόγω διοικητικής του απέλασης.
Το Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας.

ΝΟΔΕ Ιωαννίνων: Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου οι διαδικασίες εσωκομματικών εκλογών

Η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας  σας ενημερώνει ότι αύριο  Σάββατο 16/11/2013 πραγματοποιείται η  διαδικασία εκλογής των μελών και των Προέδρων των ΔΗΜ.Τ.Ο.
Οι εκλογές θα διεξαχθούν από 10:00 π.μ. έως 19:00 μ.μ.  στα ακόλουθα εκλογικά κέντρα:
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. (Χατζηπελερέν και Καλούδη 21)
ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ: Στο παλαιό Δημαρχείο στην Ελεούσα
ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ: Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δωδώνης στο Δ.Δ. Κρυφοβού
ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Στο παλαιό Δημαρχείο στο Καλπάκι
ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ: Στο Δημαρχείο στην Κόνιτσα
ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ: Στο Δημαρχείο στους Ασπραγγέλους
ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ: Στο Δημαρχείο στο Μέτσοβο

ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ: Στο Δημαρχείο στα Πράμαντα.

Γιάννενα: Σύλληψη 52χρονου ημεδαπού για οφειλές προς το Δημόσιο

Σε βάρος του έχουν βεβαιωθεί χρέη, τα οποία ανέρχονται σε 140.069,84 ευρώ

Συνελήφθη την Τετάρτη (13-11-2013) το πρωί, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 52χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 52χρονου, έχουν βεβαιωθεί χρέη που ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 140.069,84 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων. 

13η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Νοεμβρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Α.Ε. Ραφταναίων 16-11-13/15:00 μ.μ.), εντός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-Αετός Πρωτόπαππας 17-11-13/15:00 μ.μ.), εκτός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Α.Ο. Ζωοδόχος-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 17-11-13/15:00 μ.μ.), εκτός έδρας ο Α.Σ. Καλπακίου με τον Α.Ο. Προοδευτικής Περάματος (16-11-13/15:00 μ.μ.), για την 13η αγωνιστική της Α΄ ερασιτεχνικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

Α.Ο. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ- Α.Ε. ΡΑΦΤΑΝΑΙΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013
ΓΗΠΕΔΟ ΖΩΟΔΟΧΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 π.μ.

Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 π.μ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ- ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ

Το πρόγραμμα 13ης αγωνιστικής (Α΄ όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Ραφταναίοι
Πεντέλη-Ασβεστοχώρι
Σταυράκι-Βουνοπλαγιά
Αμπελόκηποι-Περίβλεπτος
Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013 
ΑΠΟΕΛ-Ανάργυροι
Αγία Μαρίνα-Αμφιθέα
ΠΑΟ Κόνιτσας-Δαβάκης
Κεφαλόβρυσο-Πρωτόπαπα

Ζωοδόχος-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά

Η Ν.Ε. Ιωαννίνων της Δημοκρατικής Αριστεράς διοργανώνει ημερίδα για την κτηνοτροφία στην Ήπειρο, στα Λιθαρίτσια την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου και ώρα 10:30 π.μ.

Παρουσιάστηκε το μυθιστόρημα της Ηπειρώτισσας Δήμητρας Ιωάννου "Κασσάνδρα, Το μυστικό της μάγισσας" στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Ένα εξαιρετικό, παραμυθένιο μυθιστόρημα εμπνευσμένο από  την πρωτοεμφανιζόμενη στο χώρο της επαγγελματικής συγγραφής, την  Ηπειρώτισσα  φιλόλογο Δήμητρα Ιωάννου, παρουσιάστηκε την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013, το βράδυ, στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός με τίτλο «Κασσάνδρα,  Το μυστικό της μάγισσας»
 H εκδήλωση άνοιξε με την παρουσίαση του vinteo - trailer του βιβλίου, που  πρωτοπαρουσιάζουμε.
Για το βιβλίο μίλησαν η συγγραφέας Λένα Μαντά  και ο Φώτης Δημητρακόπουλος καθηγητής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Τομέας Βυζαντινών Σπουδών.
Αποσπάσματα διαβάσε η  Ηπειρώτισσα ηθοποιός Γεωργία Ζώη.
Την εκδήλωση  επένδυσε μουσικά με πιάνο ο συνθέτης Κώστας Γιαννουράκος και τραγούδησε η ίδια η συγγραφέας Δήμητρα Ιωάννου.
Στην παρουσίαση παρέστη πολύς κόσμος, φίλοι της συγγραφέα, αλλά και βιβλιόφιλοι. Μεταξύ αυτών ο Βουλκευτής Πρέβεζας Δημήτρης Τσουμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ξάδελφος της συγγραφέα, ο πρώην Βουλευτής Σπύρος Καραμούτσος, ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Κώστας Κωνής, συνοδευόμενος από το μέλος της Ε.Ε. Χριστόφορο Ευθυμίου, πουεκπροσώπησαν την κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, εκπρόσωποι πολλών Ηπειρώτικων συλλόγων και αδελφοτήτων, καθώς και συγγραφείς.

Το νέο σχέδιο για τον Φόρο Ακινήτων

Θετική η πρώτη γνώμη Βουλευτών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

 Θετικά βλέπουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το νέο σχέδιο για τον φόρο στα ακίνητα που φέρει την «υπογραφή» του Χρύσανθου Λαζαρίδη, με τα έως τώρα δεδομένα να δείχνουν ότι «κλειδώνει».
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία και συμπεράσματα:
1. Ο στόχος είσπραξης μειώνεται από τα 2,9 δισ. ευρώ στα 2,6 δισ. ευρώ
2. Το αφορολόγητο «κλειδώνει» στις 300.000 ευρώ κατά άτομο
3. Υπολογίζεται πως μεσοσταθμικά προκύπτει σε σχέση με το σχέδιο Στουρνάρα 16% μείωση για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, 26% μείωση για τις μικρές ιδιοκτησίες και 4% μείωση για τις μεγαλύτερες.
4. Επιπλέον προκύπτει μεσοσταθμική μείωση 20% για τα αγροτεμάχια ενώ απαλείφονται όλα τα κριτήρια που είχαν να κάνουν με την τοποθεσία (εγγύτητα στον αιγιαλό κλπ)
5. Προκύπτει μείωση 80% για τα οικόπεδα
6. Το εισόδημα για όσους θα απαλλάσσονται από τις 7.000 ευρώ αυξάνεται στις 9.000 ευρώ και προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Άρτα: Σύλληψη φυγόποινου

Συνελήφθη την Πέμπτη (14-11-2013) λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη διασταύρωση Λιμίνης Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 46χρονος ομογενής, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας, ποινής φυλάκισης (7) μηνών, για  συκοφαντική δυσφήμηση και απειλή.

Δεκτά από σήμερα Παρασκευή τα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ στα διαγνωστικά κέντρα

Από σήμερα Παρασκευή τα διαγνωστικά κέντρα θα δέχονται τα παραπεμπτικά ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, μετά από δεσμεύσεις του υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Αναστολή της επίσχεσης παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή των διαγνωστικών κέντρων μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος δεσμεύτηκε για άρση των αδικιών του συστήματος rebate/claw back και την άμεση εξόφληση οφειλών του ΕΟΠΥΥ.

Φιλιππιάδα: Σύλληψη φυγόποινου

Συνελήφθη χθες (13-11-2013) το πρωί στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, 54χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Ε΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης (10) μηνών και χρηματικής ποινής (2.000) ευρώ, για  μη έγκαιρη καταβολή εισφορών στον Ο.Α.Ε.Ε.