Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Αποκλείστηκαν από τη επόμενη φάση ο Α.Σ. Καλπακίου και η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος

Α.Ε. Μικρασιατών-Καλπάκι 1-0
*Στην Γ' Φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣΗΠ προκρίθηκε η Α.Ε. Μικρασιατών που επικράτησε του Α.Σ. Καλπακίου με γκολ στο 8', 1-0. 
* Βαριά ήττα με 4-0 γνώρισε η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος από το Βελισσάριο και αποκλείστηκε από την επόμενη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών.
Πωγωνάτος-Βελισσάριο 0-4

Α.Ε. Μικρασιατών-Καλπάκι 1-0

Πρόσληψη με 5μηνη απασχόληση 30.000 ανέργων σε δήμους, περιφέρειες και δημόσιες υπηρεσίες

Πρόσκληση προς υπουργεία και φορείς του δημοσίου για την υποβολή προτάσεων σχετικά με τα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα, τα οποία αφορούν στη χρηματοδότηση πεντάμηνης απασχόλησης για 30.000 ανέργους σε δήμους, περιφέρειες και δημόσιες υπηρεσίες, υπέγραψε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κα Εύη Χριστοφιλοπούλου.
 Σύμφωνα με την πρόσκληση, οι άνεργοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και η επιλογή τους θα γίνει με κοινωνικά κριτήρια, υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.
 Οι ενδιαφερόμενοι θα απασχοληθούν κατά προτεραιότητα στην υποστήριξη λειτουργίας των ΚΕΠ, στη βελτίωση του χρόνου απονομής δικαιοσύνης και στην ενίσχυση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, με στόχο την επίσπευση των χρόνων απονομής συντάξεων και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.
 Από τον συνολικό προϋπολογισμό των 216.000.000 ευρώ του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαθέτει 105.000.000 ευρώ.
 Με δήλωσή της, η κα Χριστοφιλοπούλου επισημαίνει, ότι «πρόκειται για την υλοποίηση ενός μεγάλου Προγράμματος, αποτέλεσμα συνεργασίας πολλών υπουργείων, με στόχο τη στήριξη των ανέργων και ταυτόχρονα, την ενίσχυση του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα».

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Εισηγητές Διαδημοτικού Σεμιναρίου Μελισσοκομίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΙ:  ΖΑΓΟΡΙΟΥ – ΖΙΤΣΑΣ - ΚΟΝΙΤΣΑΣ - ΠΩΓΩΝΙΟΥ
4ος Κύκλος Σεμιναρίων

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ
ΔΗΜΟΙ ΖΑΓΟΡΙΟΥ -ΖΙΤΣΑΣ - ΚΟΝΙΤΣΑΣ- ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Το σεμινάριο μελισσοκομίας θα πραγματοποιηθεί  στο μελισσοκομείο του Κ. Σιχλιμίρη στην Τ.Κ. Νεγράδων  από 23.9.2013-εώς 28.09.2013 και τις ώρες 4.00- 8.00 μ.μ. καθημερινά.

 

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ 

· Δελλάρης Κωνσταντίνος,  Οικονομολόγος –Μελετητής

· Δροσόπουλος Δημήτριος,  Ιατρός Γεν. Ιατρικής

· Καστάνη Ιωάννα, Βιολόγος  

· Σιχλιμίρης Κωνσταντίνος,  Μελισσοκόμος


· Φανού – Σοφιανού Πέπη,  Κτηνίατρος 

Γιορταστική βραδιά για τα 15 χρόνια ''Πολυφωνικού Καρναβαλίου'' στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων- Κέντρο Εθνομουσικολογίας "Φοίβος Ανωγειαννάκης", Διογένους 1 Αέρηδες Πλάκα, την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30

Το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι των φωνών το 1998 με πρωτεργάτες τα μέλη του πολυφωνικού συνόλου "ΧΑΟΝΙΑ". Από τότε μέχρι σήμερα διαρκώς ταξιδεύει, ανανεώνοντας προορισμούς, πληθαίνοντας σε συνταξιδιώτες. Μερικοί από τους σταθμούς του ταξιδιού:
- 15 Διεθνείς Συναντήσεις πολυφωνικού Τραγουδιού σε όλη την παραμεθόρια Ήπειρο, την "απέκει" Ήπειρο, την παραμεθόρια Δυτική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Κέρκυρα, τη Βουλγαρία, την Αλβανία και την Κάτω Ιταλία, από το Σαλέντο στην Καλαβρία και τη Σικελία.
- 14 Μεγάλες Συναυλίες - Γιορτές Πολυφωνικού Τραγουδιού στο Θέατρο Πέτρας και το Θέατρο ΠΑΛΛΑΣ
- Η ίδρυση και ο διαρκής εμπλουτισμός του ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ
- Η ίδρυση του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ και η πραγματοποίηση σεμιναρίων σε Αθήνα και Ήπειρο
- τέσσερις δισκογραφικές εκδόσεις με ηχογραφήσεις πολυφωνικού τραγουδιού
- πλήθος επιτόπιων οπτικοαουστικών καταγραφών, σε όλες τις εποχές του χρόνου

Με την εκδήλωση στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ επιστρέφει και τιμά μια από τις διαρκείς αφετηρίες του μεγάλου ταξιδιού των φωνών. Εκεί δημιουργήθηκε το 1996 το πολυφωνικό σύνολο "ΧΑΟΝΙΑ", εκεί μέλη του διαδάσκουν στα σεμινάρια από το 1999 μέχρι σήμερα, εκεί μυούνται νέοι άνθρωποι στο γοητευτικό ταξίδι της πολυφωνικής έκφρασης, από εκεί προσκαλούνται νέοι συνταξιδιώτες στο ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ.

Ως έκφραση ευγνωμοσύνης, λοιπόν, το πολυφωνικό σύνολο "ΧΑΟΝΙΑ" τραγουδά στην εκδήλωση που πραγματοποιείται με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ - σαν κάλεσμα σε νέους και παλιούς ιχνηλάτες και συνταξιδιώτες στα πολυφωνικά ταξίδια του μέλλοντος.
Μαζί με το πολυφωνικό σύνολο "ΧΑΟΝΙΑ" συμπράτουν μουσικά προσκεκλημένοι φίλοι του ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΒΑΝΙΟΥ. Η βραδιά ξεκινά με την προβολή ντοκιμαντέρ με τίτλο: "15 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ" - με ένα απάνθισμα μονάκριβων εικόνων από το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ.
Και στο τέλος της βραδιάς ανταλλάσουμε στοιχεία γιατί τρεις μόλις μέρες μετά ξεκινούν τα σεμινάρια ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ. Οι ΠΕΜΠΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ! Κάθε Πέμπτη σμίγουμε φωνές και ψυχές στα χνάρια της πολυφωνικής παράδοσης, ταξιδεύοντας ως τα όρια της πολυφωνικής έκφρασης.

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, λοιπόν. 
Στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων.
Διογένους 1, Αέρηδες, Πλάκα.
Με ελεύθερη είσοδο

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΩΣΙΝΟΥ: Αγρυπνία την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

Αγρυπνία θα τελεστεί την Κυριακή το βράδυ 22 Σεπτεμβρίου στην Ιερά Μονή Σωσίνου.
Είναι η δεύτερη αγρυπνία που τελείται το φετινό καλοκαίρι, με πρωτοβουλία του π. Διονυσίου και θα αρχίσει στις 9:00 το βράδυ και θα τελειώσει λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

"Μπλακ άουτ" εξαιτίας της 48ωρης απεργίας στο δημόσιο τομέα

Παραλύει σήμερα ο δημόσιος τομέας εξαιτίας της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ ενάντια στη διαθεσιμότητα.
 Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ θα κάνει ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια.
Σε ένδειξη συμπαράστασης στην ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει τρίωρη στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τις 15:00.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθησαν τρία άτομα με ηρωίνη

17χρονος με 850 γραμ.  ηρωίνη

Το απόγευμα της Τρίτης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 17χρονο από την Αλβανία, που ζει μόνιμα στην Πεδινή και όπως προκύπτει έκανε εμπόριο ηρωίνης.
Στην κατοχή του βρέθηκαν περίπου 850 γραμμάρια ηρωίνη που θα διατίθονταν στην τοπική αγορά.

Νωρίτερα οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει ένα ζευγάρι ημεδαπών με 12 γραμμάρια ηρωίνης που τα είχε προμηθευτεί από τον 17χρονο. 
****
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους (849) γραμμαρίων

Συνελήφθησαν, χθες (17-09-2013) το απόγευμα στα Ιωάννινα και στην Πεδινή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί (ένας 33χρονος άνδρας και μία 27χρονη γυναίκα) και ένας 17χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνης).
 Ειδικότερα, μετά από πληροφορία για άτομα που διακινούν ποσότητες ηρωίνης στην πόλη των Ιωαννίνων , εντοπίστηκαν χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, ο 33χρονος και η 27χρονη να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο και ακινητοποιήθηκαν.

Σε έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκε στην κατοχή τους ποσότητα ηρωίνης σε μορφή ¨βράχου¨ βάρους (12) γραμμαρίων, την οποία είχαν προμηθευτεί λίγο νωρίτερα από τον 17χρονο, ο οποίος επίσης εντοπίστηκε και συνελήφθη.
 Σε έρευνες που ακολούθησαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο οποίο διέμεναν προσωρινά οι δύο ημεδαποί, καθώς και στο σπίτι του 17χρονου, το οποίο χρησιμοποιούσε ως χώρο αποθήκευσης και απόκρυψης ναρκωτικών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
Ποσότητα ηρωίνης, βάρους ( 837 ) γραμμαρίων
Δύο ( 2 ) ηλεκτρονικ ές ζυγαρι ές ακριβείας
Μία νάιλον συσκευασία που περιείχε βουπρενορφίνη, βάρους (0,2) γραμμαρίων
Το χρηματικό ποσό των (355) ευρώ, ως προερχόμενο από την εμπορία ναρκωτικών ουσιών
Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.


Ανασύρθηκε νεκρό από χαράδρα ηλικιωμένο ζευγάρι στην περιοχή Ματσουκίου

Νεκροί βρέθηκαν τελικά χθες ένας 64χρονος άνδρας και η σύζυγός του 60 χρονών από το Ματσούκι.
Το ζευγάρι αγνοούνταν από το απόγευμα της Κυριακής.
Το άτυχο ζευγάρι εντοπίστηκε σε χαράδρα στον επαρχιακό δρόμο Ανθούσας-Παραποτάμου, στην περιοχή του Μπάρου.
Το αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του και βρέθηκε στη χαράδρα.

Η επιχείρηση ανάσυρσης  οργανώθηκε από την ΕΜΑΚ και ολοκληρώθηκε τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης.

Νέα "έξοδος" υπαλλήλων από το Δημόσιο

Υπογράφησαν οι ΚΥΑ

Νέες Υπουργικές Αποφάσεις για την κατάργηση 1.929 πλεοναζουσών οργανικών και προσωποπαγών θέσεων, μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού, συνυπέγραψε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις συνέταξαν και απέστειλαν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τα ακόλουθα αρμόδια Υπουργεία:
1. Υπουργείο Οικονομικών
2. Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
3. Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
4. Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
5. Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
6. Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
7. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
8. Υπουργείο Τουρισμού
9. Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου

Άρτα: Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο

Εκκρεμούν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο ύψους 177.806,52 ευρώ

Συνελήφθη, χθες (17-09-2013) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 34χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Οι οφειλές του ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 177 .806,52 ευρώ και προέρχονται από καταλογισμό σε βάρος του διαφυγόντων δασμών και λοιπών φόρων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.