Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ:ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ


ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ

Να υπαχθεί ολόκληρος ο Δήμος Πωγωνίου στην ακριτική ΔΟΥ ζητούν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Πωγωνίου, κ.κ. Καψάλης Κωνσταντινος και Στεργίου Θεοφάνης.
Σε θέμα έντονης προεκλογικής αντιπαράθεσης έχει αναδειχθεί στην ακριτική περιοχή του νέου Δήμου Πωγωνίου, το ζήτημα της διατήρησης της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ) Δελβινακίου.
Την ώρα που οι δύο ΔΟΥ των Ιωαννίνων έχουν αποψιλωθεί από προσωπικό και ως απάντηση στις 60 αποχωρήσεις υπαλλήλων λόγω συνταξιοδότησης τα τελευταία χρόνια, προγραμματίζεται να γίνει μία (!) πρόσληψη, την ώρα που ο Σύλλογος των Εφοριακών Υπαλλήλων του Νομού μας ζητά μετατάξεις προσωπικού και ανακατανομή των οικονομικών υπηρεσιών για να εξυπηρετούνται καλύτερα οι φορολογούμενοι του Λεκανοπεδίου, υπονοώντας ενδεχομένως και την εφαρμογή ενός «Καλλικράτη» σε αυτόν τον τομέα της δημόσιας διοίκησης... η ΔΟΥ Δελβινακίου προβάλει ως το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποκέντρωσης στην πράξη και όχι στα λόγια, από το οποίο πιθανώς και να κριθεί η αποτελεσματικότητα του «Καλλικράτη» που επαγγέλλεται την ισχυροποίηση της Περιφέρειας...
Μικροπολιτικά από ορισμένους, καλοπροαίρετα από άλλους, διακινείται έντονα τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή του νέου Δήμου Πωγωνίου πως η ΔΟΥ Δελβινακίου θα μεταφερθεί στα Γιάννενα.
Αντιδράσεις των Δημάρχων.
Οι Δήμαρχοι Καλπακίου κ. Καψάλης Κωνσταντίνος και Άνω Καλαμά κ.Στεργίου Θεοφάνης εξέφρασαν προς τον προϊστάμενο της ΔΟΥ Δελβινακίου κ. Νάτσια Κωνσταντίνο, την επιθυμία τους η περιοχή τους να αποδεσμευτεί από την αρμοδιότητα της Β΄ ΔΟΥ Ιωαννίνων και να περιέλθει στην επικράτεια της ακριτικής ΔΟΥ, μιας και πλέον οι δύο Δήμοι συνενώνονται μαζί με το Δήμο Δελβινακίου, το Δήμο Άνω Πωγωνίου, και τις διευρυμένες Κοινότητες Πωγωνιανής και Λάβδανης, στον νέο Δήμο Πωγωνίου.
Στο πλαίσιο του ανασχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομικών ως προς τις χωρικές αρμοδιότητες των ΔΟΥ, ο Δήμαρχος Άνω Καλαμά κ. Φάνης Στεργίου ζήτησε και γραπτώς στις 27 Σεπτεμβρίου να περιέλθει ο Δήμος του Άνω Καλαμά, στην αρμοδιότητα της ΔΟΥ Δελβινακίου.

ΚΑΛΠΑΚΙ:ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 ΩΡΑ: 4:00 μ. μ.

ΚΑΛΠΑΚΙ – Α. Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 3 - 1

«ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ»
Τις πρώτες της βαθμολογικές απώλειες κατέγραψε στη... «μάχη του Καλπακίου» η Ανατολή, η οποία γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα από το Καλπάκι με 3-1 και μαζί αποχαιρέτησε και την κορυφή της βαθμολογίας.
Με τη σπουδαία του νίκη, πάντως, το Καλπάκι μπήκε κι αυτό ξανά με αξιώσεις στη διεκδίκηση της ανόδου.

ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ:ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ- Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ- Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 ΩΡΑ: 11:00 π. μ.

ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ – ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

ΨΑΛΙΔΙ ΩΣ 25% ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ


ΨΑΛΙΔΙ ΩΣ 25% ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

Περικοπές κατά 20 έως 25% στο εκλογικό επίδομα και μείωση του αριθμού των δικαιούχων δημοσίων υπαλλήλων προβλέπουν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που υπέγραψαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών κ.κ. Ραγκούσης και Παπακωνσταντίνου.
Με τη μείωση των επιδομάτων, εκτιμάται ότι το δημόσιο θα εξοικονομήσει περίπου 42 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2009.
Πράγματι, στις τελευταίες βουλευτικές, εκλογικές αποζημιώσεις και εκλογικά επιδόματα είχαν στοιχίσει, συνολικά, 148 εκατομμύρια ευρώ
Φέτος, η αντίστοιχη δαπάνη για τις εκλογές της 7ης και της 14ης Νοεμβρίου δεν θα υπερβεί τα 106 εκατομμύρια. Βεβαίως, η εξοικονόμηση είναι, συγκριτικά, πολύ μεγαλύτερη δεδομένου ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι διπλές.
Θα εμπλακούν μόνο οι απολύτως απαραίτητοι.
Ήδη το υπουργείο Εσωτερικών έχει ανακοινώσει ότι μειωμένος κατά 27% θα είναι και ο αριθμός των υπαλλήλων (του ΥΠΕΣ, των νομαρχιών και των Περιφερειών) που θα απασχοληθεί στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Έτσι, το 2010, το εκλογικό επίδομα θα καταβληθεί σε 5.658 υπαλλήλους, έναντι 7.769 που το είχαν λάβει στις εθνικές εκλογές του 2009.
Σχετικά με το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης στους υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών, αυτή αναμένεται να διαμορφωθεί στα 2.080 ευρώ μεικτά από 2.600 ευρώ που ήταν το 2009.
Μειωμένο θα είναι και το εκλογικό επίδομα που θα καταβληθεί στους δικαστικούς υπαλλήλους καθώς και στους αστυνομικούς τους λιμενικούς και τους πυροσβέστες οι οποίοι παραμένουν όμως στη «λίστα» των δικαιούχων.
Μειωμένο θα είναι και το εκλογικό επίδομα που θα καταβληθεί στους δικαστικούς υπαλλήλους καθώς και στους αστυνομικούς τους λιμενικούς και τους πυροσβέστες οι οποίοι παραμένουν όμως στη «λίστα» των δικαιούχων.
Τέλος, θα πραγματοποιηθούν περικοπές και στις ημερήσιες αποζημιώσεις που θα λάβουν έφοροι και δικαστικοί αντιπρόσωποι. Με στόχο την μείωση των δαπανών θα επιδιωχτεί να μην μετακινηθούν δικηγόροι εκτός των περιφερειών τους για να μην καταβληθούν υπέρογκα ποσά στις μετακινήσεις εκτός έδρας.

ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ: ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ


ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ: ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010, έγιναν τα εγκαίνια του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου και μπάσκετ στο Δελβινάκι.
Ο Δήμος Δελβινακίου σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι τα δύο τελευταία χρόνια κατασκεύασε μόνος του ένα πανέμορφο και σύγχρονο γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα, με αυτόματο σύστημα ποτισμού και απορροής ομβρίων, νέα αποδυτήρια, πάγκους των ομάδων, δοκάρια.
Έτσι ο «Πωγωνάτος», μετά από περιπλάνηση δύο ετών σε ξένα γήπεδα, θα έχει πλέον την έδρα του. Ακολούθησε ο προγραμματισμένος ποδοσφαιρικός αγώνας Α.Ε. Πωγωνάτος –Ελεούσα '94.
Πριν τον αγώνα ο Δήμαρχος Δελβινακίου Θανάσης Μποζιάρης έδωσε αναμνηστικά δώρα στους διαιτητές του αγώνα, και σε όλους τους ποδοσφαιριστές.

ΑΘΗΝΑ: ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ




ΑΘΗΝΑ: ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ

Την Αθήνα, θα επισκεφτεί την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010, κλιμάκιο του Συνδυασμού «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Καψάλη Κωνσταντίνο.
Το απόγευμα στις 6:00 μ. μ., ο κ. Καψάλης θα μιλήσει, σε ετεροδημότες του Δήμου Πωγωνίου, στο Ξενοδοχείο Stanley στην πλατεία Καραϊσκάκη.

ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ


ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ

Μαζί με το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού έρχεται και η χειμερινή ώρα.

Το ξημέρωμα της Κυριακής 31 Οκτωβρίου αλλάζει η ώρα και πάει μία ώρα πίσω. Λήγει δηλαδή η θερινή ώρας, οπότε στις 04:00 το πρωί της Κυριακής, γυρνάμε το ρολόι μία ώρα πίσω, δηλαδή στις 03:00.

ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ: ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ - ΟΜΙΛΙΑ



ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ: ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ - ΟΜΙΛΙΑ

Το Δελβινάκι, θα επισκεφτεί το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010, κλιμάκιο του Συνδυασμού «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Καψάλη Κωνσταντίνο.
Το απόγευμα στις 6:00 μ. μ., ο κ. Καψάλης θα μιλήσει, σε κατοίκους του χωριού.

ΠΩΓΩΝΙΑΝΗ: ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ - ΟΜΙΛΙΑ



ΠΩΓΩΝΙΑΝΗ: ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ - ΟΜΙΛΙΑ

Την Πωγωνιανή, θα επισκεφτεί το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010, κλιμάκιο του Συνδυασμού «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Καψάλη Κωνσταντίνο.
Στις 12:00 το μεσημέρι, ο κ. Καψάλης θα μιλήσει, σε κατοίκους του χωριού.

ΚΑΛΠΑΚΙ:ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ




ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 ΩΡΑ: 4:00 μ. μ.

ΚΑΛΠΑΚΙ – Α. Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ!


ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ!

Έρχονται αυξήσεις στα τσιγάρα κατά 10 με 20 λεπτά το πακέτο, για να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» στα έσοδα του ελληνικού Δημοσίου από τα προϊόντα καπνού, αλλά και να επανέλθουν τα ποσοστά κέρδους των λιανοπωλητών στα επίπεδα που ήταν πριν από τις αυξήσεις φόρων. Και τη... νύφη θα την πληρώσουν οι καπνιστές.
Οι τιμές των ακριβών τσιγάρων από τα 3,80 ευρώ το πακέτο θα ανέλθουν στα 4 ευρώ και των φθηνών θα ανέβουν στα 2,7 με 2,8 ευρώ το πακέτο. Τα «μεσαία» εκτιμάται πως από τα 3 θα φτάσουν τα 3,20 ευρώ.

ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ: "ΘΕΡΜΗ" ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟΝ κ. ΚΑΨΑΛΗ"


ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ: ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟΝ κ. ΚΑΨΑΛΗ
Από τον «Κεφαλοβρυσιώτη»

Θερμή ήταν η υποδοχή (παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή) που επιφύλαξαν οι κάτοικοι του Κεφαλόβρυσου στο κλιμάκιο του Συνδυασμού «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Καψάλη Κωνσταντίνο κατά την χτεσινή επίσκεψη.
Ο κ. Καψάλης περπάτησε στην κεντρική αγορά και συζήτησε με πολλούς καταστηματάρχες του χωριού.
Το βράδυ ο κ. Καψάλης μίλησε, σε κατοίκους του χωριού.
Μετά το τέλος της ομιλίας απάντησε σε ερωτήσεις κατοίκων, σχετικά με το σχέδιο «Καλλικράτης» τις προοπτικές ανάπτυξης του νέου Δήμου Πωγωνίου, το πρόγραμμά του και για το Αιολικό Πάρκο, που τόση κουβέντα γίνεται τις τελευταίες μέρες.

«ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΙΩΤΗΣ» - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ