Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ:ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ


ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ

Να υπαχθεί ολόκληρος ο Δήμος Πωγωνίου στην ακριτική ΔΟΥ ζητούν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Πωγωνίου, κ.κ. Καψάλης Κωνσταντινος και Στεργίου Θεοφάνης.
Σε θέμα έντονης προεκλογικής αντιπαράθεσης έχει αναδειχθεί στην ακριτική περιοχή του νέου Δήμου Πωγωνίου, το ζήτημα της διατήρησης της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ) Δελβινακίου.
Την ώρα που οι δύο ΔΟΥ των Ιωαννίνων έχουν αποψιλωθεί από προσωπικό και ως απάντηση στις 60 αποχωρήσεις υπαλλήλων λόγω συνταξιοδότησης τα τελευταία χρόνια, προγραμματίζεται να γίνει μία (!) πρόσληψη, την ώρα που ο Σύλλογος των Εφοριακών Υπαλλήλων του Νομού μας ζητά μετατάξεις προσωπικού και ανακατανομή των οικονομικών υπηρεσιών για να εξυπηρετούνται καλύτερα οι φορολογούμενοι του Λεκανοπεδίου, υπονοώντας ενδεχομένως και την εφαρμογή ενός «Καλλικράτη» σε αυτόν τον τομέα της δημόσιας διοίκησης... η ΔΟΥ Δελβινακίου προβάλει ως το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποκέντρωσης στην πράξη και όχι στα λόγια, από το οποίο πιθανώς και να κριθεί η αποτελεσματικότητα του «Καλλικράτη» που επαγγέλλεται την ισχυροποίηση της Περιφέρειας...
Μικροπολιτικά από ορισμένους, καλοπροαίρετα από άλλους, διακινείται έντονα τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή του νέου Δήμου Πωγωνίου πως η ΔΟΥ Δελβινακίου θα μεταφερθεί στα Γιάννενα.
Αντιδράσεις των Δημάρχων.
Οι Δήμαρχοι Καλπακίου κ. Καψάλης Κωνσταντίνος και Άνω Καλαμά κ.Στεργίου Θεοφάνης εξέφρασαν προς τον προϊστάμενο της ΔΟΥ Δελβινακίου κ. Νάτσια Κωνσταντίνο, την επιθυμία τους η περιοχή τους να αποδεσμευτεί από την αρμοδιότητα της Β΄ ΔΟΥ Ιωαννίνων και να περιέλθει στην επικράτεια της ακριτικής ΔΟΥ, μιας και πλέον οι δύο Δήμοι συνενώνονται μαζί με το Δήμο Δελβινακίου, το Δήμο Άνω Πωγωνίου, και τις διευρυμένες Κοινότητες Πωγωνιανής και Λάβδανης, στον νέο Δήμο Πωγωνίου.
Στο πλαίσιο του ανασχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομικών ως προς τις χωρικές αρμοδιότητες των ΔΟΥ, ο Δήμαρχος Άνω Καλαμά κ. Φάνης Στεργίου ζήτησε και γραπτώς στις 27 Σεπτεμβρίου να περιέλθει ο Δήμος του Άνω Καλαμά, στην αρμοδιότητα της ΔΟΥ Δελβινακίου.