Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών


Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί (10) υποθέσεις κλοπών από καταστήματα και γραφείο, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες συναφείς περιπτώσεις 
Επίσης, για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ακόμα ένας ημεδαπός, κατηγορούμενος για αποδοχή προϊόντων κλοπής

Συνελήφθησαν, χθες (26-06-2018) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 45 και 48 ετών, οι οποίοι διέπρατταν κλοπές κυρίως από καταστήματα στην πόλη των Ιωαννίνων.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παραβάσεων της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, έπειτα από έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για τον εντοπισμό των δραστών διαρρήξεων σε καταστήματα στην περιοχή των Ιωαννίνων, επετεύχθη μέσω αξιοποίησης όλων των προανακριτικών δεδομένων η ταυτοποίηση των στοιχείων τους και τελικά η σύλληψή τους.
Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι, κυρίως κατά τις νυκτερινές ώρες που τα καταστήματα ήταν κλειστά, αφού παραβίαζαν τις κεντρικές θύρες εισόδου είτε με αιχμηρά αντικείμενα είτε με θραύση των υαλοπινάκων, εισέρχονταν στο εσωτερικό και αφαιρούσαν κυρίως αλκοολούχα ποτά, ηλεκτρονικές συσκευές και χρήματα από το χώρο των ταμείων.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 45χρονος από κοινού με τον 48χρονο, από τον περασμένο Απρίλιο, διέπραξαν στα Ιωάννινα τις παρακάτω κλοπές:
ξημερώματα της 28-04-2018, έθραυσαν την κεντρική είσοδο ψητοπωλείου και αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των (70) ευρώ,
βραδινές ώρες της 01/02-06-2018, διέρρηξαν γαλακτοπωλείο και αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των (10) ευρώ,
ξημερώματα της 02-06-2018, διέρρηξαν δύο καφενεία και αφαίρεσαν από τις ταμειακές μηχανές, συνολικά το χρηματικό ποσό των (95) ευρώ, κάρτες τραπεζών και προσωπικά έγγραφα,
ξημερώματα της 07-06-2018, διέρρηξαν καφενείο και αφαίρεσαν έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, αλκοολούχα ποτά και από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ,
βραδινές ώρες της 14/15-06-2018, διέρρηξαν καφεκοπτείο – ζαχαροπλαστείο και αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των (30) ευρώ,
κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως 18-06-2018, διέρρηξαν κατάστημα και αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ,
βραδινές ώρες της 25/26-06-2018, διέρρηξαν mini market και αφαίρεσαν αλκοολούχα ποτά και από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ,
βραδινές ώρες της 25/26-06-2018, διέρρηξαν αρτοποιείο και αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των (105) ευρώ και
βραδινές ώρες της 25/26-06-2018, διέρρηξαν γραφείο συλλόγου και αφαίρεσαν έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και το χρηματικό ποσό των (80) ευρώ.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν:
εργαλεία διάρρηξης (λοστός, σκεπάρνι, κ.α),
μηχανήματα γενικής χρήσης (ηλεκτρικό τρυπάνι, πιεστικό νερού, χαρτοκοπτικά, ανυψωτικό μηχάνημα),
το χρηματικό ποσό των (80,4) ευρώ,
φιάλες αλκοολούχων ποτών,
ένα μαχαίρι και ένας μπαλτάς,
κινητό τηλέφωνο,
Επίσης, στο πλαίσιο της έρευνας, συνελήφθη και ένας 46χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς προέκυψε διάθεση σε αυτόν μέρους των κλοπιμαίων.
Τέλος, σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα ενώ σε βάρος τους ισχύουν περιοριστικοί όροι.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα εξωδικαστικού μηχανισμού για τους αγρότες


Για χρέη αγροτών προς την εφορία, τον ΟΓΑ, προς τράπεζες, που έκλεισαν και βρίσκονται υπό εκκαθάριση, καθώς και βεβαιωμένα χρέη προς τον ΕΛΓΑ.

Ανοικτή είναι από σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού για τους αγρότες. Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της, η οποία έγινε παρουσία του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου, της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου και του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλη Κόκκαλη, η αίτηση της ρύθμισης θα γίνεται μέσω της πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (www.keyd.gov.gr ).
Η εν λόγω ρύθμιση, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν, αφορά συνολικά 338.000 αγρότες με οφειλές προς τον ΟΓΑ, οι οποίες ανέρχονται στο 1,4 δισ. ευρώ μέχρι 31/12/2017, καθώς και 23.000 οφειλέτες προς την πρώην Αγροτική Τράπεζα, των οποίων η συνολική οφειλή αγγίζει τα 2,4 δισ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί, πως η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 31/12/2018, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο παράτασής της.
Για «ρύθμιση ανάσα στους αγρότες» έκανε λόγο ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος καθώς αφορά και «διαγραφή κεφαλαίου έως 60% κατά περίπτωση, διαγραφή όλων των τόκων υπερημερίας, αλλά και επανεξέταση των πανοτοκίων. Αυτοί είναι οι τρεις βασικοί άξονες που θα κινηθούμε. Το επόμενο στοίχημα θα είναι τα δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου». Επισήμανε πως «η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι θα πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση των χρεών» ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο περεταίρω κινήσεων.

Κακαβιά Πωγωνίου: Σύλληψη 51χρονου αλλοδαπού διωκόμενου με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης


Συνελήφθη, χθες (26-06-2018) το πρωί, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς και του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 51χρονος αλλοδαπός, ο οποίος διώκεται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.
Αναλυτικότερα, ο 51χρονος επιχείρησε να εισέλθει στη χώρα, μέσω του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Κακαβιάς και όπως διαπιστώθηκε μετά από διαβατηριακό έλεγχο και εμπεριστατωμένη έρευνα, σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης των Ιταλικών Αρχών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

«Το Αρχαιολογικό Έργο στη Βορειοδυτική Ελλάδα και τα Νησιά του Ιονίου» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων την Κυριακή 1 Ιουλίου, ώρα 11:00


Η Εταιρεία Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων έχει την τιμή να σας προσκαλέσει την Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018, ώρα 11:00 το πρωί, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων (Πλατεία 25ης Μαρτίου 6, Πάρκο Λιθαρίτσια).
Ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων κ. Κωνσταντίνος Σουέρεφ και η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Κατερίνη Λιάμπη θα παρουσιάσουν την έκδοση των Πρακτικών του Α΄ Συνεδρίου: «Το Αρχαιολογικό Έργο στη Βορειοδυτική Ελλάδα και τα Νησιά του Ιονίου», το οποίο διοργανώθηκε από την Κοσμητεία της φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, επ’ αφορμή της συμπλήρωσης 50 ετών από την ίδρυσή του, σε συνεργασία με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων της Βορειοδυτικής Ελλάδος και των Ιονίων Νήσων.
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Άρτα: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής χρηματικών ποσών από 81χρονη ημεδαπή


Σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 40χρονης ημεδαπής, η οποία αποσπούσε συστηματικά χρηματικά ποσά με κλεμμένη κάρτα ανάληψης της παθούσας
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής χρηματικών ποσών από 81χρονη ημεδαπή.
Για τη υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 40χρονης ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, η 40χρονη, κατά την τελευταία τριετία, πραγματοποιούσε κατ’ εξακολούθηση με κλεμμένη κάρτα ανάληψης μετρητών της παθούσας, αναλήψεις από μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών, αφαιρώντας από τον λογαριασμό της το χρηματικό ποσό των (480) ευρώ, ανά έτος.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Γενικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018, ώρα 19.00', στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πίσω από το Δημαρχιακό Μέγαρο, πλατεία Κοτζιά, Ομόνοια


Αριθ. Πρωτ. 3319        Αθήνα 25-06-2018

Προς
1. Τους Προέδρους και τα Δ.Σ. των
Αδελφοτήτων – Ομοσπονδιών – Συλλόγων

Σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. ε του καταστατικού της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, προσκαλούνται οι πρόεδροι ή οι αναπληρωτές τους, των οργανώσεων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, όπως παραβρεθούν και συμμετάσχουν στη σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου την Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 και ώρα 7.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών.
Θέματα:
1. Ενημέρωση
2. Πανηπειρωτικό αντάμωμα παράδοσης και πολιτισμού 2018

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος         Ο Γενικός Γραμματέας

Γιώργος Δόσης      Κώστας Γαβριήλ

Πρόσληψη 15.000 ανέργων νέων ηλικίας 18-29 ετών με το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων


Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η ΚΥΑ με το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων νέων ηλικίας 18-29 ετών, με έμφαση στους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα.
Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης 15.000 ανέργων νέων ηλικίας 18-29 ετών, με έμφαση στους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 14 της παρακάτω απόφασης.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα.

Εφημερίδα Αδελφότητας Βήσσανης Πωγωνίου "Η Αρετή" (Μάρτιος-Απρίλιος-Μάιος 2018)





Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών ηλικίας 33, 26 και 34 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος ως οδηγός ΙΧΕ αυτοκινήτου και η 26χρονη ως συνοδηγός μετέφεραν τον 34χρονο ο οποίος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκε σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να τον μεταφέρουν παράνομα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Αρθρίτιδα: Πώς να μη στερηθείτε την απόλαυση του σεξ


Ακόμα και σε παραίτηση από τη σεξουαλική ζωή μπορεί να οδηγήσει η παρουσία σοβαρής αρθρίτιδας στις αρθρώσεις του σώματος που φέρουν το κύριο βάρος της στήριξής του κατά τη διάρκεια του σεξ και όχι μόνο. Σε μερικούς ανθρώπους όμως η σεξουαλική πράξη μπορεί να ανακουφίσει από τον πόνο της αρθρίτιδας, δεδομένου ότι  μέσω του οργασμού το σώμα απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες δρουν ως παυσίπονο, χαρίζοντας αρκετές ώρες αναλγησίας. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη δημιουργικότητα, καλή επικοινωνία με τον σύντροφο, υπομονή και προγραμματισμός, ώστε η πάθηση να μην αποτελεί εμπόδιο και οι ασθενείς να συνεχίσουν ν’ απολαμβάνουν το σεξ.
Οι επώδυνες αρθρώσεις λόγω φλεγμονής, που προκαλούν σε κάποιο βαθμό δυσλειτουργία απαντώνται σε άτομα κάθε ηλικίας, αλλά συχνότερα στους μεγαλύτερους ανθρώπους. Αυτά τα συμπτώματα στις αρθρώσεις, που αναφέρονται γενικά ως αρθρίτιδα, «είναι αποτέλεσμα της εκφύλισης της άρθρωσης, ενός τραυματισμού ή παλαιού κατάγματος, μιας λοίμωξης ή ορισμένων αυτοάνοσων  νοσημάτων. Παράλληλα με τον πόνο στην άρθρωση μπορεί να συνυπάρχει δυσκολία στην κίνηση, δυσκαμψία ή ακαμψία και οίδημα. Υπάρχουν πάνω από 100 διαφορετικοί τύποι αρθρίτιδας, μεταξύ αυτών η οστεοαρθρίτιδα και η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Η συνηθέστερη μορφή αρθρίτιδας μεταξύ των ηλικιωμένων είναι η οστεοαρθρίτιδα, με εκτιμώμενο επιπολασμό 10 - 20% σε άτομα άνω των 60 ετών, ενώ είναι πολύ συχνή και σε άτομα άνω των 40 ετών. Οι γυναίκες είναι περισσότερο επιρρεπείς στην ανάπτυξη της πάθησης συγκριτικά με τους άνδρες, δεδομένου ότι τα οιστρογόνα επιδρούν στον χόνδρο. Η παχυσαρκία είναι επιβαρυντική και πάλι περισσότερο στις γυναίκες απ’ ότι στους άνδρες, ωστόσο δεν είναι απόλυτος παράγοντας εμφάνισής της, αφού η οστεοαρθρίτιδα παρατηρείται τόσο στις μεγάλες αρθρώσεις όπως το ισχίο και το γόνατο, αλλά και σε αρθρώσεις που δεν καλούνται να ανταπεξέλθουν σε υπερβολικά φορτία», σύμφωνα με τον ορθοπαιδικό χειρουργό Δρ. Αθανάσιο Τσουτσάνη.