Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Τετράιχνος σχεδιασμός στο τμήμα Ιωάννινα-Καλπάκι: Μεσοβέζικη λύση για να καμφθούν οι αντιδράσεις


Η συνάντηση του τοπικών αρχόντων της Ηπείρου με τον Υπουργό Υποδομών κ. Κ. Καραμανλή  είχε ως βασικό θέμα συζήτησης την τύχη του οδικού άξονα Ιωαννίνων-Κακαβιάς.
Τελικά συμφωνήθηκε από τους παραβρισκόμενους να γίνει μια μικρή «έκπτωση» και για το τμήμα του οδικού άξονα Ιωάννινα-Καλπάκι να εφαρμοστεί η υπάρχουσα μελέτη στο τμήμα Πεδινή- Καλπάκι, που προβλέπει τετράιχνη χάραξη και από το Καλπάκι μέχρι Κακαβιά να κατασκευαστεί τρίιχνος και σε όσα τμήματα απαιτούνται συμπληρωματικές περιβαλλοντικές μελέτες.
Μια μεσοβέζικη λύση για να ικανοποιήσει την κοινή γνώμη, να καταλαγιάσουν οι αντιδράσεις και να μην φύγουν και οι παραβρισκόμενοι με άδεια χέρια.
Ρίχνοντας όμως μια ματιά στην απόφαση του  Υπουργείου Υποδομών το 2012 όταν το δημοπράτησε την μελέτη ανέφερε ξεκάθαρα ότι αφορούσε το τμήμα από την σύνδεση της Ιόνιας με την Πεδινή ως τον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς.
Απόσπασμα της μελέτης:
«Το υπό μελέτη οδικό έργο του τμήματος της Ιόνιας Οδού από το τέλος Παραχώρησης έως την Κακαβιά, αποτελεί το βόρειο τμήμα της Ιόνιας Οδού, με αφετηρία τη συμβολή με την Εγνατία Οδό και κατάληξη στο Μεθοριακό Σταθμό Κακαβιάς (που είναι η κύρια πύλη σύνδεσης της Ελλάδας με την Αλβανία) και συνεπώς συμπληρώνει τους κατασκευαζόμενους μεγάλους οδικούς άξονες στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου».

Κουκουλάρης Στυλιανός: Φαίνεται πως για ορισμένους η Ελλάδα φτάνει ως το Καλπάκι, από εκεί και πέρα είναι «Γκρίζα Ζώνη»!


Φαίνεται πως για ορισμένους η Ελλάδα φτάνει ως το Καλπάκι, από εκεί και πέρα είναι «Γκρίζα Ζώνη»!
 Δεν εξηγείται διαφορετικά η ομόφωνη αποδοχή όλων των εθνικών παραγόντων η Ιόνια Οδός να τελειώσει στο Καλπάκι. 
Τα υπόλοιπα 30 χλμ. έως την Κακαβιά δεν χωρούν στην χρηματοδότηση!!
Στη συνείδησή μας όμως;
Για τους πατέρες μας που θυσιάστηκαν για τα πάτρια εδάφη και τους τιμούμε με εκδηλώσεις μνήμης…
Τιμή στην ιστορία όμως είναι οι καθημερινές μας πράξεις!
Η δυνατή Ελλάδα ξεκινάει και τελειώνει στα σύνορα!
Και 30 χλμ. δρόμος εκτός Ιονίας δεν είναι εξοικονόμηση χρημάτων, ούτε ανάγκη!
Είναι στάση ντροπής απέναντι στους ακρίτες!
Είναι η απογοητευτική αλήθεια για το πώς τους αντιμετωπίζουν οι άρχοντες της χώρας: ως ανύπαρκτους με ανύπαρκτα όνειρα! 
Κρίμα!
Όχι για τα 30χλμ ντροπής αλλά για τον κάθε Πωγωνίσιο και τη στάση των φορέων απέναντί του!
Όσο μπορώ και απ’ όπου μπορώ θα το φωνάζω:
Είμαστε εδώ!!!
Βρείτε μας στον χάρτη!
Αυτά τα 30 χλμ τα δικαιούμαστε περισσότερο από το κάθε Έλληνα!
Αλλάξτε στάση απέναντί μας, μας χρειάζεστε!!

Ημερομηνία εξετάσεων υποψηφίων βοηθών οδοντιατρείου περιόδου Φεβρουαρίου 2020

Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τις εξετάσεις  βοηθών οδοντιατρείου περιόδου Φεβρουαρίου 2020  είναι από 20-01-2020 έως και  12-02-2020.
Οι αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και  Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και στις εξής ημερομηνίες:
α) Στην Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 19-02-2020 και ώρα 09.00 π.μ. στο α΄ υπόγειο του κτιρίου της Οδοντιατρικής Σχολής, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Αγ. Δημητρίου 148 -Πανεπιστημιούπολη).
β)  Στην Αθήνα δεν θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
• Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Ιωαννίνων –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87131
• Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Άρτας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
• Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Θεσπρωτίας-Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653 60185 & 60184
• Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Πρέβεζας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
• Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δ/νση Επαγγελμάτων Υγείας &Πρόνοιας   2132161501.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της

 Αμέσως μετά τον Κυριακάτικο αγώνα πρωταθλήματος με τον Αχέρων Ρωμανού,  η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της
Την πίτα ευλόγησε ο Πάτερας Νικόλαος, παρουσία του Προέδρου της Τ.Κ. και πολλών τοπικών φορέων.
Καλή Χρονιά σε όλους!

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Ισραηλινού Πρέσβη κ. Yossi Amrani στον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη


Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη πραγματοποίησε σήμερα ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Yossi Amrani.
Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε το Ολοκαύτωμα των Εβραίων και ειδικά των καταγόμενων από τα Ιωάννινα, ενώ ανταλλάχθηκαν απόψεις για θέματα τουριστικής συνεργασίας, με αφορμή και την επικείμενη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση του Τελ-Αβίβ.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογράμμισε, πως εξαιτίας των διαδοχικών συμμετοχών της Περιφέρειας στην ανωτέρω Διεθνή Έκθεση  “Ι.Μ.Τ.Μ.», υπάρχει  αυξανόμενο ενδιαφέρον Ισραηλινών  για τουρισμό στην Ήπειρο. 
Το πραγματικό αυτό  γεγονός-συμπλήρωσε-δημιουργεί προϋποθέσεις για απευθείας αεροπορική σύνδεση με το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, υπενθυμίζοντας ότι η προηγούμενη προσπάθεια δεν ευοδώθηκε εξαιτίας εξωγενών παραγόντων.
 Ο Πρέσβης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη στήριξη που διαχρονικά παρέχει στις εκδηλώσεις  για το Ολοκαύτωμα, που βοηθάνε ώστε να παραμείνει ανεξίτηλη η μνήμη των θυμάτων του Ναζισμού καθώς και για την εν γένει φιλοξενία του.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης, τόνισε πως η Περιφερειακή Αρχή προσβλέπει στη στενή συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ ώστε να προωθηθούν κοινού ενδιαφέροντος ζητήματα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής


Αποφάσεις για έργα αποκαταστάσεις ζημιών έλαβε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
Αναλυτικά:
Αναδείχτηκαν οριστικοί ανάδοχοι για τα έργα:
 Συντήρηση – αποκατάσταση επαρχιακού ορεινού δικτύου Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Ανάδοχος Δημήτριος Φούκας.
 Αποκατάσταση οδού Σκαμνέλι- Ηλιοχώρι-Βρυσοχώρι- Παλαιοσέλι,  προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Ανάδοχος Γεώργιος Ντάφλης,
Επίσης αναδείχτηκε προσωρινός ανάδοχος (ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΑΤΕΒΕ) για το έργο «Αποκατάσταση σύνδεσης διακλάδωσης δρόμου Ζωτικό-Μπεστιά με Κάτω Ζωτικό, προϋπολογισμού 140.000 ευρώ. 
Επίσης εγκρίθηκε η υλοποίηση των έργων:
 Κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού και αντιστήριξη πρανών επί της οδού Άρτας- Ρετσιανών, μετά από πλημμύρα, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.
 Αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από Ε.Ο. Πρέβεζα-Ηγουμενίτσα προς Πάργα, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Επίσκεψη του Νέου Γενικού Προξένου της Αλβανίας στα Ιωάννινα στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου


Με τον Νέο Γενικό Πρόξενο της Αλβανίας στα Ιωάννινα κ. Eltion Verleni συναντήθηκε σήμερα (28-01-2020) το πρωί ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Δούβαλης.
Ο Γενικός Πρόξενος συνοδεύονταν από τον Πρόξενο – Πληρεξούσιο Υπουργό κ. Harilla Goga, ενώ στη συνάντηση παρευρίσκονταν επίσης ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Μουσελίμης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν διμερείς σχέσεις σε επίπεδο αστυνομικής συνεργασίας Ελλάδας – Αλβανίας και γενικότερα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ: Επιτροπή Περιβάλλοντος: Ζητούμε ορθότερη λογοδοσία για τις Άδειες Περιβάλλοντος


Επιστολές προς τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βασίλειο Μιχελάκη και την επικεφαλής της Επιτροπής Περιβάλλοντος Περιφέρειας Ηπείρου Σταυρούλα Μπραΐμη απέστειλε ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος.
Στην επιστολή του προς τον συντονιστή ζητά την παρέμβασή του ώστε όταν να κοινοποιούνται στα μέλη της επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας οι γνωματεύσεις των φορέων Διαχείρισης όταν συζητούνται θέματα που άπτονται των δικών τους αρμοδιοτήτων, προκειμένου υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα και οι αποφάσεις να λαμβάνονται με πλήρη τεκμηρίωση ώστε να ανταποκρίνονται στα πραγματικά δεδομένα.
Στην επιστολή του προς την κυρία Μπραΐμη, την ενημερώνει για το αίτημα προς την Αποκεντρωμένη και της ζητά να μεριμνήσει ώστε να προσέρχονται στις συνεδριάσεις της επιτροπής Περιβάλλοντος εκπρόσωποι των φορέων προκειμένου να ενημερώνουν και να τεκμηριώνουν τις δικές τους απόψεις.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος ηλικιωμένης στο Χαροκόπι Ιωαννίνων

Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος τριών ημεδαπών

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος ηλικιωμένης στο Χαροκόπι Ιωαννίνων.
Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ημεδαπών, δύο ανδρών και μίας γυναίκας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι δύο άνδρες, προχθές (26-01-2020) το πρωί στο Χαροκόπι Ιωαννίνων, πλησίασαν 86χρονη γυναίκα στην αυλή του σπιτιού της και ενώ ο ένας την απασχολούσε, ο άλλος εισήλθε στο σπίτι της και αφαίρεσε χρηματικό ποσό, έγιναν όμως αντιληπτοί από συγγενικό πρόσωπο της παθούσας και τράπηκαν σε φυγή επιβιβαζόμενοι σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Στο πλαίσιο των ερευνών το παραπάνω όχημα, ιδιοκτησίας της κατηγορουμένης, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή Ντραμπάτοβα Ιωαννίνων, όπου και κατασχέθηκε.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, ώρα 15:00


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας καλούμε στις   είκοσι εννιά (29) του μηνός Ιανουαρίου έτους 2020,  ημέρα  Τετάρτη  και ώρα 15.00  στην ανοικτή ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου,
στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου (Πλ. Πύρρου 1, Ιωάννινα), με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:
1. Επικύρωση πρακτικών –αποφάσεων  19ης /23-12-2019 συνεδρίασης Π.Σ.
2. Αλλαγή τίτλου έργου του Τεχνικού Προγράμματος Π.Ε. Άρτας 2020. (εισήγηση: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας)
3. Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού στην Περιφέρεια Ηπείρου με σύμβαση μίσθωσης έργου στο  πλαίσιο υλοποίησης του εγκεκριμένου έργου PROSFORA, ενταγμένου στο πρόγραμμα Interreg IPA Greece- Albania 2014-2020 (εισήγηση: η Δ/νση Διοίκησης)
4. Έγκριση σύναψης Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Μετσόβου, για διάθεση κατάλληλου προσωπικού για την τεχνική υποστήριξη του Δήμου.  (εισήγηση: ο Εκτελεστικός Γραμματέας Π.Η.)
5. Σύσταση και συγκρότηση Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Περιφέρειας Ηπείρου.
6. Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το  Δ΄ τρίμηνο έτους 2019 (εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)
7. Ζητήματα που αφορούν την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή στην Ήπειρο – μέτρα στήριξης των μικρών παραγωγών (εισήγηση: η παράταξη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ»)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του  Π.Σ.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΡΓΑΝΑΣ 
ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δήμος Πωγωνίου: Κλειστά τα Νηπιαγωγεία και οι Παιδικοί σταθμοί στις 27 & 28 Ιανουαρίου λόγω γρίπης


ΑΠΟΦΑΣΗ   ΔΗΜΑΡΧΟΥ   47/2020

Ο  Δήμαρχος Πωγωνίου
Έχοντας υπόψη:
·         Τις διατάξεις του άρθρου 94, παρ. 4, αριθμ. 27, Ν.3852/2010 «Νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης» 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:
Την αναστολή λειτουργίας των νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών Καλπακίου, Παρακαλάμου, Δελβινακίου,  Κεφαλοβρύσου και του παραρτήματος Νηπιαγωγείου Καλπακίου στα Δολιανά στις 27 και 28 Ιανουαρίου 2020 λόγω επιδημίας γρίπης.

Πόνος στον ώμο: Επαναστατική θεραπεία προλαμβάνει μεγάλα χειρουργεία


Αξιοσημείωτη βελτίωση στην ανακούφιση του πόνου και στη λειτουργία προσφέρει μια επαναστατική, ελάχιστα παρεμβατική μέθοδος για τη θεραπεία της ρήξης στροφικού πετάλου του ώμου. 
Η τοποθέτηση υπακρωμιακού αποστάτη ενδείκνυται ακόμα και σε ανθρώπους με συννοσηρότητες, που έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη ρήξη. Μελέτες έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα της μεθόδου, με τα ευρήματα να δείχνουν θεαματική και γρήγορη μείωση των συμπτωμάτων.
«Το στροφικό πέταλο του ώμου είναι μια πολύ σημαντική ομάδα τεσσάρων μικρών μυών που συνδέουν το βραχιόνιο με την ωμοπλάτη. 
Ο υπερακάνθιος, ο υποπλάτιος, ο υπακάνθιος και ο έλασσον στρογγύλος που το απαρτίζουν ενώνονται ως τένοντες και σχηματίζουν ένα κάλυμμα γύρω από την κεφαλή του βραχιονίου. 
Ο ρόλος τους είναι η σταθεροποίηση, ο έλεγχος και η κίνηση του ώμου. Όταν εργάζονται μεμονωμένα, οι μύες αυτοί επιτρέπουν την περιστροφική κίνηση στην άρθρωση του ώμου.  
Ορισμένες φορές όμως μπορεί να υποστούν ρήξη, δηλαδή να “ξεκολλήσουν” από το οστό, είτε λόγω κάποιου αιφνίδιου τραυματισμού είτε, σε βάθος χρόνου, λόγω επαναλαμβανόμενων μικροτραυματισμών», μας εξηγεί ο ορθοπαιδικός χειρουργός Δρ. Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής του Ιατρικού Ομίλου Αθηνών, Κλινική Περιστερίου, Διευθυντής του τμήματος αναίμακτης ορθοπαιδικής χειρουργικής.
Οι ρήξεις διακρίνονται σε μερικού και σε ολικού πάχους. Στον πρώτο τύπο ο τένοντας τραυματίζεται αλλά δεν αποκόπτεται, ενώ στον δεύτερο ο τένοντας διαχωρίζεται από το οστό.