Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Πυρκαγιά σε οικία στην Άρτα


Για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε διώροφη οικία, στην Τ.Κ. Μελάτες του δήμου Νικολάου Σκουφά Άρτας, ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας κατά τις πρώτες μεσημβρινές ώρες σήμερα.
Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος πέντε πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δυο οχήματα, ενώ από την πυρκαγιά προκλήθηκαν εκτενείς υλικές ζημιές στην οικία.
Για το ανωτέρω περιστατικό, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Αστυνομία Ιωαννίνων


Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 52 του Ν.2696/1999 «Περί Κυρώσεως του ΚΟ.Κ». όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 48 παρ. 9 του Ν.4313/2014.
2. Το υπ* αριθμ. 34 από 03-01-2020 έγγραφο του Κέντρου Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με το συνημμένο 01/2020 Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ.
3. Το γεγονός ότι. από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης, δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.
Β) Αποσκοπώντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την εξυπηρέτηση του κοινού, λόγω των επικείμενων δυσμενών καιρικών φαινομένων στο Νομό Ιωαννίνων:
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Άρθρο 1°
1. Την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 1,5 τόνων, επί του αυτοκινητοδρόμου Εγνατίας Οδού, εντός της εδαφικής
αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων (από την 48.800 χ/θ-κόμβος Τύριας, έως και την 120,800 χ/θ-κόμβος Παναγιάς).
Άρθρο 2°
Η ισχύς της παρούσας Απόφασης αρχίζει από την 06:00 ώρα της Κυριακής (05-01-2020) έως την 24:00 ώρα της Δευτέρας (06-01-2020).
Άρθρο 3°
Οι παραβάτες της παρούσας τιμωρούνται σύμφωνα με τις ποινές που ορίζονται με τις διατάξεις των άρθρων 4,5,52,103,104 και 105 του Ν. 2696/99 (ΚΟ.Κ.). όπως τροποποιήθηκε - αντικαταστάθηκε και ισχύει με τους Ν. 3542/2007 και Ν. 4313/2014. καθώς και με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.

Κεστρίνη Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν δύο άτομα τα οποία προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δύο μη νόμιμους αλλοδαπούς

Συνελήφθησαν χθες (03-01-2020) το απόγευμα στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών, ένας ημεδαπός άνδρας και μία αλλοδαπή γυναίκα, κατηγορούμενοι για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.
Ειδικότερα, η σύλληψη των κατηγορουμένων πραγματοποιήθηκε όταν οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ως οδηγός ο ημεδαπός και ως συνοδηγός η αλλοδαπή και διαπίστωσαν ότι αυτοί μετέφεραν, έναντι χρηματικής αμοιβής, προς το εσωτερικό της χώρας, δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του ημεδαπού, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα, κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση εκβίασης σε βάρος υπαλλήλου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Άρτας


Ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται τρεις συνεργοί του, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία

Οι δράστες, μετερχόμενοι απειλές εναντίον του παθόντα αλλά και της επιχείρησης, απαίτησαν εκβιαστικά και έλαβαν διάφορα είδη

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας υπόθεση εκβίασης σε βάρος υπαλλήλου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Άρτας.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη ένας 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου, αλλά και τριών ημεδαπών συνεργών του που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση.
Αναλυτικότερα, προηγήθηκε καταγγελία ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Άρτας, σύμφωνα με την οποία, προχθές (02-01-2020) μετά τα μεσάνυχτα, οι τέσσερις κατηγορούμενοι εισήλθαν στο κατάστημά του και μετερχόμενοι απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας υπαλλήλου του καταστήματος αλλά και της επιχείρησης, απαίτησαν εκβιαστικά και έλαβαν από αυτόν διάφορα είδη.
Ύστερα από αναζητήσεις, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας εντόπισαν χθες (03-01-2020) το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας τον 29χρονο, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, όπου και τον συνέλαβαν.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας εξιχνιάστηκε ακόμα μία υπόθεση κλοπής στην Άρτα την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς


Βρέθηκε το σύνολο σχεδόν των κλοπιμαίων και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους

Σε βάρος των κατηγορουμένων σχηματίσθηκε συμπληρωματική δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή
Σε συνέχεια του από 02-01-2020 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας που αφορούσε τη σύλληψη τριών ημεδαπών, δύο γυναικών ηλικίας 51 και 24 ετών αντίστοιχα και ενός 15χρονου, για διακεκριμένη κλοπή, προέκυψε ότι αυτοί εμπλέκονται και σε άλλη μία παρόμοια περίπτωση.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τη συνεχιζόμενη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, το πρωί της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς (31-12-2019), οι τρεις κατηγορούμενοι εισήλθαν σε σπίτι ενός ημεδαπού στην πόλη της Άρτας, εκμεταλλευόμενοι την απουσία του, από όπου αφαίρεσαν διάφορα τιμαλφή.
Το σύνολο σχεδόν των κλοπιμαίων βρέθηκε ανάμεσα στα τιμαλφή που είχαν κατασχεθεί στην κατοχή των κατηγορουμένων και αποδόθηκαν στον παθόντα.
Η συμπληρωματική δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω του του 1,5 τόνου στο εθνικό οδικό δίκτυο


Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, από την Κυριακή (05-01-2020) το πρωί αναμένεται έντονο ψυχρό κύμα κακοκαιρίας στη χώρα. Θα επηρεασθεί καταρχήν η βόρεια Ελλάδα και πολύ σύντομα, από Κυριακή μεσημέρι η κακοκαιρία και τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επεκταθούν κυρίως στην νοτιανατολική Ελλάδα. 
Θα υπάρξουν χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλό υψόμετρο ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι θυελλώδεις.
Το κύμα κακοκαιρίας θα συμπέσει με τις μετακινήσεις του τριημέρου των Θεοφανείων και κυρίως με την επιστροφή των εκδρομέων.
Για τους λόγους αυτούς, από σήμερα ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
1. Οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας θα απαγορεύσουν την κίνηση φορτηγών ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στο εθνικό οδικό δίκτυο από Κυριακή 06:00 πρωινή έως Δευτέρα 24:00 νυκτερινή ώρα.
2. Απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.). Συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά και θα τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ. με 60 ημέρες αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων.
3. Όλα τα οχήματα που δεν φέρουν ειδικά ελαστικά πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες. Θα γίνονται έλεγχοι από την Τροχαία σε όλο το εθνικό δίκτυο. Δεν θα επιτρέπεται η κίνηση σε αυτοκίνητα που δεν έχουν εφοδιασθεί με αλυσίδες.
4. Καλούνται οι πολίτες που πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερώνονται συνεχώς πριν και κατά την διάρκεια του ταξιδιού από τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και το διαδίκτυο. Οι κατά τόπους Αρχές θα ενημερώνουν για τις καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του οδικού δικτύου σε τακτά χρονικά διαστήματα.
5. Η Τροχαία και η Πυροσβεστική, θα είναι στους δρόμους για να συντονίσουν και να συνδράμουν. Οι πολίτες καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες τους με συναίσθηση ευθύνης. Να είναι σίγουροι πως γνωρίζουν να τοποθετούν αντιολισθητικές αλυσίδες, να βεβαιώνονται πως τα οχήματά τους έχουν επάρκεια καυσίμων.
Η Πολιτεία, ο κρατικός μηχανισμός με τον συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας, είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, τόσο σε εθνικό, όσο και σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Από τους πολίτες ζητείται σεβασμός στα καιρικά φαινόμενα και οδική συμπεριφορά
με ευθύνη προς το κοινωνικό σύνολο.

Συμβουλές προς τους οδηγούς, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων το τριήμερο των Θεοφανείων


Έρχεται με άγριες διαθέσεις ο «Ηφαιστίωνας»

Συμβουλές προς τους οδηγούς ενόψει του παγετού που έρχεται το τριήμερο των Θεοφανείων εξέδωσε εκτάκτως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Ειδικότερα και σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, από την Κυριακή (05-01-2020) το πρωί αναμένεται έντονο ψυχρό κύμα κακοκαιρίας στη χώρα. Θα επηρεασθεί καταρχήν η βόρεια Ελλάδα και πολύ σύντομα, από Κυριακή μεσημέρι η κακοκαιρία και τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επεκταθούν κυρίως στην νοτιανατολική Ελλάδα. 
Θα υπάρξουν χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλό υψόμετρο ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι θυελλώδεις.
Το κύμα κακοκαιρίας θα συμπέσει με τις μετακινήσεις του τριημέρου των Θεοφανείων και κυρίως με την επιστροφή των εκδρομέων.
Για τους λόγους αυτούς, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
Οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας θα απαγορεύσουν την κίνηση φορτηγών ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στο εθνικό οδικό δίκτυο από Κυριακή 06:00 πρωινή έως Δευτέρα 24:00 νυκτερινή ώρα.
Απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.). Συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά και θα τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ. με 60 ημέρες αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων.
Όλα τα οχήματα που δεν φέρουν ειδικά ελαστικά πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες. Θα γίνονται έλεγχοι από την Τροχαία σε όλο το εθνικό δίκτυο. Δεν θα επιτρέπεται η κίνηση σε αυτοκίνητα που δεν έχουν εφοδιασθεί με αλυσίδες.
Καλούνται οι πολίτες που πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερώνονται συνεχώς πριν και κατά την διάρκεια του ταξιδιού από τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και το διαδίκτυο. Οι κατά τόπους Αρχές θα ενημερώνουν για τις καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του οδικού δικτύου σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Η Τροχαία και η Πυροσβεστική, θα είναι στους δρόμους για να συντονίσουν και να συνδράμουν. Οι πολίτες καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες τους με συναίσθηση ευθύνης. Να είναι σίγουροι πως γνωρίζουν να τοποθετούν αντιολισθητικές αλυσίδες, να βεβαιώνονται πως τα οχήματά τους έχουν επάρκεια καυσίμων.
Η Πολιτεία, ο κρατικός μηχανισμός με τον συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας, είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, τόσο σε εθνικό, όσο και σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Από τους πολίτες ζητείται σεβασμός στα καιρικά φαινόμενα και οδική συμπεριφορά με ευθύνη προς το κοινωνικό σύνολο.

«Fast track» επίλυση για τις δικαστικές διαμάχες των ιδιοκτητών για να προχωρήσει το Κτηματολόγιο


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου» πολύ γρήγορα θα διεξάγονται οι διαδικασίες, από τις 21 Ιανουαρίου και έπειτα, έτσι ώστε οι πολίτες να μην περιμένουν επί μήνες για να πάρουν το απαραίτητο έγγραφο από το Κτηματολόγιο και να διεκδικήσουν νομικά τις αξιώσεις τους απέναντι σε τρίτους.
Πρόκειται για τον προδικαστικό έλεγχο, ο οποίος θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά, καθώς θα δίνει από εδώ και στο εξής τη δυνατότητα απευθείας σύνδεσης της εργασίας του μηχανικού με τη λειτουργούσα βάση του Φορέα.
Λίγο πριν την εκπνοή του 2019 είχαν ολοκληρωθεί για το 91% των προγραμμάτων που έτρεχαν τους τελευταίους μήνες οι εμπρόθεσμες δηλώσεις, αναμένεται ανάρτηση σε περιοχές της χώρας που η συλλογή πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά το 2008, ενώ αναμένονται κλιμακωτά πρόστιμα για όσους ήταν ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
Τα τελευταία 15 χρόνια κάθε δικαστική διαμάχη που αφορά αμφισβήτηση ορίων γης γινόταν σε περιοχή που λειτουργούσε το Κτηματολόγιο ενώ οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες έπρεπε να περιμένουν μέρες ή (πλέον και μήνες) μία εισήγηση από τον Φορέα προκειμένου να την προσκομίσουν στο δικαστήριο.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 06-01-2020 έως 12-01-2020)


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 6 έως 12 Ιανουαρίου 2020) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Τρίτη (07-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι - Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα – Αρτοπούλα
Τετάρτη (08-01-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο - Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι
Πέμπτη (09-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα – Δίστρατο
Παρασκευή (10-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι
Σάββατο (11-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 13:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι - Καλπάκι
2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Τρίτη (07-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι – Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή
Τετάρτη (08-01-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετορράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι – Πάτερο – Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια – Κορύτιανη
Πέμπτη (09-01-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο.
Παρασκευή (10-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Συρράκο – Καλαρρύτες – Ματσούκι
Σάββατο (11-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 13:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι - Διχούνι.
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
Δευτέρα (06-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος
Τρίτη (07-01-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Τετάρτη (08-01-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα
Πέμπτη (09-01-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή
Παρασκευή (10-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή
Σάββατο (11-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:
 Τρίτη (07-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
 Τετάρτη (08-01-2020) και ώρες από 16:00 έως 23:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο-Άνω Ράχη-Βρυσούλα – Ρευματιά - Σκιαδάς - Κρανέα.
 Πέμπτη (09-01-2020) και ώρες από 16:00 έως 22:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια - Στεφάνη.
Παρασκευή (10-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά-Γωνιά-Δρυμώνας-Κερασώνας-Άγιος Γεώργιος-Παντάνασσα-Πέτρα.
 Κυριακή (12-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καστροσυκιά - Κανάλι – Νικόπολη – Μιχαλίτσι – Φλάμπουρα – Μύτικας – Παντοκράτορας – Άγιος Θωμάς- Νεοχώρι.
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
 Τρίτη (07-01-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
 Τετάρτη (08-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός
Πέμπτη (09-01-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
 Παρασκευή (10-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο (11-01-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο - Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή-Πετροβίτσα - Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή –Λεπτοκαρυά.

Γεράζει και μειώνεται ο πληθυσμός της Ηπείρου


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ)  που δόθηκαν στη δημοσιότητα την 1η Ιανουαρίου του 2019, ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας μας ανήλθε σε 10.724.599 άτομα έναντι 10.741.165 την 1η Ιανουαρίου 2018.
Η μείωση ανήλθε σε 17.000 άτομα (ποσοστό 0,15%) και είναι το αποτέλεσμα της φυσικής μείωσης του πληθυσμού κατά 33.006 άτομα (86.440 γεννήσεις έναντι 119.446 θανάτων) και της καθαρής μετανάστευσης που εκτιμάται σε 16.440 άτομα.
Η μείωση του πληθυσμού ανάμεσα στα έτη 2017 και 2018 χαρακτηρίζει και την Ήπειρο.
Ο πληθυσμός την 1/1/2019 στην Περιφέρεια Ηπείρου ήταν 333.696 άτομα μειωμένος σε σχέση με τους 334.337 κατοίκους την 1/1/2018.
Στην Π.Ε Άρτας οι κάτοικοι λιγόστεψαν κατά 951 άτομα, στη Θεσπρωτία κατά 69, στα Ιωάννινα 289 και στην Πρέβεζα κατά 90.
Ο πληθυσμός όλης της χώρας (αλλά και της Ηπείρου ειδικότερα) συρρικνώνεται και οι θάνατοι υπερτερούν κατά πολύ των γεννήσεων.
Συγκεκριμένα το 2018 στην Ήπειρο οι γεννήσεις ανήλθαν σε 2.222 και οι θάνατοι σε 3.977.
Στην Άρτα οι γεννήσεις ήταν 385 και οι θάνατοι 1.003, στην Θεσπρωτία οι γεννήσεις ήταν 251 και οι θάνατοι 522, στα Ιωάννινα οι γεννήσεις ήταν 1.210 και οι θάνατοι 1.750, ενώ στην Πρέβεζα οι γεννήσεις ήταν 376  και οι θάνατοι 702.

Το Ανδρολογικό Ινστιτούτο πάει Κίνα


Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η δραστηριοποίηση του Ανδρολογικού Ινστιτούτου στην Κίνα, μετά το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπεγράφη πρόσφατα στην Αθήνα.
Ειδικότερα, τον περασμένο μήνα ο  Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, προσκλήθηκε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Τσαογιάνγκ (Chaoyang) για ομιλίες στο Πεκίνο, τη Χανγκτζόου (Hangzhou) και τη Τζενγκτζόου (Zhengzhou) καθώς και συμφωνίες συνεργασίας με τρία νοσοκομεία, με στόχο την υλοποίηση του πρωτοκόλλου συνεργασίας που υπεγράφη στην Αθήνα στις αρχές Νοεμβρίου.
Στο Πεκίνο οι επισκέψεις περιελάμβαναν τέσσερα νοσοκομεία: το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Chaoyang του Πεκίνου (το μεγαλύτερο της Κίνας), το νοσοκομείο Παραδοσιακής Ιατρικής και δύο μεγάλες ιδιωτικές κλινικές.
Στη συνέχεια ο Δρ. Κωνσταντινίδης επισκέφτηκε δυο σημαντικές πόλεις, τη Χανγκτζόου (Hangzhou), πρωτεύουσα της επαρχίας Τζετζιάνγκ (Zhejiang) με 57 εκατομμύρια κατοίκους όπου παρατέθηκε ομιλία στο νοσοκομείο Apollo, μια Ανδρολογική Κλινική που προσβλέπει σε μόνιμη συνεργασία με το Ανδρολογικό Ινστιτούτο στo πλαίσιo της συμφωνίας για ανταλλαγή επιστημονικής γνώσης.

Στην επόμενη πόλη Τζενγκτζόου (Zhengzhou), πρωτεύουσα της επαρχίας Χενάν (Henan) με 96 εκατομμύρια κατοίκους, μίλησε σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο όπου επίσης υπεγράφη πρωτόκολλο μόνιμης συνεργασίας στους τομείς της ανδρολογίας και γονιμότητας.
Αποφασίστηκε επίσης η σύσταση τριμερούς επιτροπής αποτελούμενης από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και το Ανδρολογικό Ινστιτούτο με στόχο τον σχεδιασμό μελετών εφαρμογών υψηλής τεχνολογίας σε εμβρυικά κύτταρα (stem cells), νέα βιολογικά ενθέματα και φάρμακα κυτταρικής στόχευσης. 
Συμφωνήθηκε επίσης η δημιουργία master class όπου κορυφαίοι επιστήμονες θα διδάσκουν νέους γιατρούς από όλο τον κόσμο. 
Στην Αθήνα δε, αποφασίστηκε να γίνει το πρώτο διεθνές κέντρο εικονικής εκπαίδευσης και το πρώτο συνέδριο έκθεσης νέων ιδεών και πρωτοπόρων κινεζικών τεχνολογιών.