Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει και μαζεύει τα περί φόρου ιδιοκατοίκησης

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από δεκάδες δημοσιεύματα και αφού πρώτα δοκιμάστηκαν γερά τα νεύρα των φορολογουμένων για νέο χαράτσι στα ακίνητα, το υπουργείο Οικονομικών αναγκάστηκε να προβεί σε διάψευση πως επανέρχεται ο φόρος ιδιοκατοίκησης.
Χαρακτηριστική η μεγάλη καθυστέρηση από πλευράς υπουργείου Οικονομικών στην διάψευση των σχετικών πληροφοριών.
Η ανακοίνωση που έβγαλαν αφού μέτρησαν τις αντιδράσεις:
«Διαψεύδεται κατηγορηματικά η επιβολή φόρου εισοδήματος για τεκμαρτό εισόδημα από ιδιοκατοίκηση. Η απαλλαγή αυτή προβλέπεται ρητά στο νόμο ως προς τα εισοδήματα του 2013. Προκύπτει, επίσης, σαφώς ερμηνευτικά και από το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ως προς τα εισοδήματα που αποκτώνται από 1ης Ιανουαρίου του 2014 και εξής.

Κατά συνέπεια τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε επιβολή φόρου ιδιοκατοίκησης ουδεμία σχέση έχουν με τη πραγματικότητα».

Στην περιφέρεια Αργυροκάστρου η Γενική Γραμματέας κα Βίκυ Ευταξά, με στόχο τη συνεργασία για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών

Πρακτικά ζητήματα που θα βοηθήσουν στην βελτίωση του επιχειρησιακού σχεδιασμού με στόχο την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην ελληνοαλβανική μεθόριο συζητήθηκαν στη διακρατική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (5/6/2014) στην Περιφέρεια Αργυροκάστρου της Αλβανίας.
 Η επίσκεψη κλιμακίου με επικεφαλής την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά, στην Περιφέρεια Αργυροκάστρου με τη συνοδεία του Έλληνα Γενικού Πρόξενου Νικόλαου Κοτροκόη εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναπτύξει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με στόχο την αρτιότερη οργάνωση και τη συνεργασία όλων κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο. Έτσι, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα στις αρχές Μαΐου, με όλους τους αρμόδιους φορείς, όπου εξετάστηκε ο σχεδιασμός δράσεων για την καλύτερη προετοιμασία του μηχανισμού πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών κρίθηκε σκόπιμη η επίσκεψη ελληνικής αντιπροσωπείας στην Περιφέρεια Αργυροκάστρου προκειμένου με τις τοπικές αρχές να συζητήσουν και να εδραιώσουν περαιτέρω τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια με στόχο να περιοριστούν στο ελάχιστο οι «εισαγόμενες» πυρκαγιές .

Εξιχνιάστηκε κλοπή μεγάλης αξίας από σπίτι σε χωριό της Άρτας

Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών γυναικών Ρομά

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, υπόθεση κλοπής, που διαπράχθηκε με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε χωριό της Άρτας, σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού.
Ειδικότερα, χθες (06-06-2014) καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας κλοπή μεγάλης αξίας από σπίτι σε χωριό της Άρτας.
Σύμφωνα με την καταγγελία, το μεσημέρι της 05-06-2014, τρεις γυναίκες εισήλθαν σε μονοκατοικία, στην οποία διαμένει ηλικιωμένο ζευγάρι και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (77.000) ευρώ, μια χρυσή λίρα και βιβλιάρια καταθέσεων.
Από την εμπεριστατωμένη προανάκριση που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι η εν λόγω κλοπή διαπράχθηκε από δύο γυναίκες Ρομά, ηλικίας 48 και 35 ετών και από άλλη μία γυναίκα, που αναζητείται.
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

Έρχονται τα "ραβασάκια" με το φόρο ακινήτων

Το υπουργείο Οικονομικών  στέλνει τις επόμενες μέρες το λογαριασμό 2,65 δισ. ευρώ με τα εκκαθαριστικά για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).
Ο φόρος αυτός θα καταβληθεί είτε εφάπαξ με έκπτωση 1,5% είτε σε έξι μηνιαίες δόσεις.
Για πρώτη φορά θα φορολογηθούν τα αγροτεμάχια, καθώς και οι «τακτοποιημένοι» αυθαίρετοι χώροι.
Ο φόρος θα αποσταλεί αυτοτελώς και δεν θα συνδέεται, όπως είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα, με το λογαριασμό της ΔΕΗ.
Έτσι, θα φορολογηθούν και τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, τα οποία δεν διαθέτουν παροχή ρεύματος, είτε γιατί ακόμα δεν έχουν συνδεθεί είτε γιατί οι ιδιοκτήτες τους είχαν κόψει το ρεύμα, αδυνατώντας να πληρώσουν τους φόρους.
Ο υπολογισμός του νέου φόρου θα γίνει με συνδυασμό συντελεστών και χαρακτηριστικών των ακινήτων.
Στα κτίρια, ο βασικός φόρος έχει 12 κλιμάκια από 2 έως 13/τ.μ. και συντελεστές παλαιότητας, ορόφου και προσόψεων.

«Μεγάλη γιορτή πολυφωνικού τραγουδιού 2014» το Σάββατο 14 Ιουνίου στο θέατρο «Πέτρας», ώρα 9:00 μ.μ.

Με τη στήριξη της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η μεγάλη γιορτή του πολυφωνικού τραγουδιού, το Σάββατο 14 Ιουνίου, ώρα 9:00 μ.μ., στο Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη.
Συμμετέχουν 14 πολυφωνικοί όμιλοι:
Άνω Δερόπολη, Άνω Πωγώνι, Μουργκάνα, "Πολυφωνικό της Ηπείρου" (Β. Κώτσου), "Χαονία", Αετόπετρα, Πολυφωνικό Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου, "Πολύφωνο" (Εργαστήρι Πολυφωνίας ΜΕΛΜΟΚΕ), Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού Πανηπειρωτικής, Πολυφωνικό Συλλόγου Δερόπολης, LOT KURBETI, FLLAT LABERIE (Αλβανία), RHODINA (Βουλγαρία), Ιω (Ελληνόφωνα Κάτω Ιταλίας).
Πολυφωνικά τραγούδια από Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, Ιταλία και για πρώτη φορά πολυφωνίες από όλα τα είδη Ελλαδικής πολυφωνίας (Ήπειρος, Κέρκυρα, Βώλακας Δράμας, Κάρπαθος) και μαζί η Ηπειρώτικη κομπανία του ΘΟΔΩΡΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ σε Ηπειρώτικους σκοπούς και χορούς κυκλωτικούς.
Προπώληση Εισιτηρίων: Βιβλιοπωλείο "ΠΟΛΙΤΕΙΑ" (Ασκληπιού 3), τιμή προπώλησης 10 ευρώ.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση ακινήτου

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Έχοντας υπόψη:
α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)
β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)
γ) την αριθ. 58/2014 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκμίσθωση ακινήτου
δ) την 87/2014 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας.
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου που περιγράφεται παρακάτω βάση των όρων:
1.Περιγραφή ακινήτου:
    Δημοτικό κατάστημα εντός οικισμού Τ.Κ. Κτισμάτων – Δ.Ε. Δελβινακίου Δήμου Πωγωνίου Έχει εμβαδόν περίπου ογδόντα πέντε τετραγωνικά (85μ2), είναι λιθόκτιστο με πάχος τοίχου 0,65μ. Οι χώροι υγιεινής (τουαλέτες) χωροθετούνται εξωτερικά σε απόσταση δέκα μέτρων (10μ.) περίπου.

Πολιτική Προστασία: Δασικές Πυρκαγιές

Τo δάσος είναι φυσικό αγαθό ανυπολόγιστης άξιας για τον άνθρωπο. 
Η προστασία και η διατήρηση του αποτελεί καθήκον, υποχρέωση και προτεραιότητα κάθε κοινωνικού συνόλου και κάθε πολίτη ξεχωριστά. Αποτελεί έναν ανανεώσιμο φυσικό πόρο με ανεξάντλητες δυνατότητες για την περιβαλλοντική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη ενός τόπου. 
Η σημασία και η αξία του εκφράζονται μέσα από τις πολύτιμες λειτουργίες του, όπως:
Παράγει το αναγκαίο για τη ζωή μας οξυγόνο, ενώ παράλληλα δεσμεύει το διοξείδιο του άνθρακα.
Μειώνει την ένταση των ανέμων και των θορύβων.
Απορροφά και εξουδετερώνει διάφορες επιβλαβείς για τον άνθρωπο ουσίες.
Επιδρά ευνοϊκά και ρυθμιστικά στο κλίμα μιας περιοχής.
Βελτιώνει την ποιότητα του νερού και αυξάνει την ποσότητα των υπογείων υδάτων.

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Μάιο 2014 στην Ήπειρο

Συνολικά βεβαιώθηκαν (3.643) παραβάσεις ενώ εντοπίστηκαν (22) οδηγοί που οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ, (582) για υπερβολική ταχύτητα καθώς και (203) ανασφάλιστα οχήματα.
Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Μάιο του 2014 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 19 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 11 το 2013).
Ειδικότερα, σημειώθηκαν:

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Μειοδοτικός διαγωνισμός για την εκτέλεσης της εργασίας αποκομιδή απορριμμάτων δήμου Πωγωνίου (Επανάληψη)


ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ: «ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ»


Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ.  117/2014 Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής, ακυρώνεται ο διαγωνισμός «Αποκομιδή απορριμμάτων Δήμου Πωγωνίου», ο οποίος θα πραγματοποιείτο την 10-06-2014, τροποποιούνται οι όροι της υπ’ αριθμ. πρωτ. οικ. 6623/28-05-2014 διακήρυξης του διαγωνισμού  και θα πραγματοποιηθεί επαναληπτικός διαγωνισμός την 18-06-2014, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας συννημένης απόφασης.

Περιφέρεια Ηπείρου: Υποβολή δικαιολογητικών και ημερομηνίες εξετάσεων για υποψήφιους Βοηθούς Οδοντιατρείων περιόδου Ιουνίου 2014



Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τις εξετάσεις Βοηθών ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΩΝ περιόδου IOYNIOY 2014 είναι από 30-05-2014 έως 10-06-2014:
Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και στις εξής ημερομηνίες:
         α) Στην Αθήνα, στις 13-06-2014 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.00 π.μ. σε χώρο που θα ορισθεί όταν γνωστοποιηθεί ο αριθμός των υποψηφίων που θα πάρουν μέρος στις εξετάσεις.
         β) Στην Θεσσαλονίκη, στις 18-06-2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 09.00 π.μ. στο α’ υπόγειο του κτιρίου του τμήματος της Οδοντιατρικής Σχολής (Αγ. Δημητρίου 148 -Πανεπιστημιούπολη) στην Κεντρική Γραμματεία.