Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΚΡΑΝΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Εκτροπή οχήματος με θανάσιμο τραυματισμό

Σήμερα (29-07-2012) τα ξημερώματα, στην Κρανιά Πρεβέζης, Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 80χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της 79χρονης συνοδηγού και τον ελαφρύ τραυματισμό της 83χρονης επιβάτιδας του οχήματος.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Θεσπρωτικού.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη αλλοδαπού για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη Χώρα


Συνελήφθη, χθες (28-7-2012) το βράδυ, στο Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 45χρονος υπήκοος Πακιστάν, γιατί, κατά τον έλεγχο, κατείχε και επέδειξε άδεια διαμονής, η οποία είναι καταχωρημένη από τις Ελληνικές Αρχές, ως αντικείμενο κλεμμένο.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 45χρονος προμηθεύτηκε την κλεμμένη άδεια διαμονής από την περιοχή της Ομόνοιας Αττικής, αντί του χρηματικού ποσού των πενήντα (50) ευρώ.
Το κλεμμένο ταξιδιωτικό έγγραφο και ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας.

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (28.07.2012) το βράδυ στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, ένας 33χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, σε αστυνομική έρευνα του σπιτιού του 33χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους (213) γραμμαρίων.
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς.  

Στη "γύρα" οι εφοριακοί για ελέγχους

Νέα ρύθμιση για ληξιπρόθεσμα

Σχέδιο επιμήκυνσης της αποπληρωμής φόρων και ληξιπρόθεσμων οφειλών σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο, καθώς οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν 6,5 δισ. ευρώ για τον φόρο εισοδήματος και 3 δισ. ευρώ για τους φόρους στα ακίνητα, τη στιγμή που χιλιάδες νοικοκυριά βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση.
Το τριπλό πακέτο ευνοϊκών ρυθμίσεων θα περιλαμβάνει:
1. Ληξιπρόθεσμα χρέη: Το οικονομικό επιτελείο προωθεί νέα ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, επεκτείνοντας τις δόσεις από 12 σε 60. Με την ισχύουσα ρύθμιση, που λήγει στις 31 Ιουλίου, δικαίωμα υπαγωγής στη ρύθμιση έχουν τα φυσικά πρόσωπα με χρέη έως 10.000 ευρώ και οι επιχειρήσεις με οφειλές που δεν ξεπερνούν τις 75.000 ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, η πλειονότητα των οφειλετών χρωστάει ποσά που δεν ξεπερνούν τα 10.000 ευρώ, αλλά λόγω της οικονομικής συγκυρίας είναι δύσκολο να καταβληθούν σε 12 δόσεις.
Αυτή είναι και η επιχειρηματολογία του υπουργείου, σε συνδυασμό με τους δεκάδες φόρους που πρέπει να καταβάλουν φυσικά και νομικά πρόσωπα μέχρι το τέλος του έτους. Εκτός από τις 60 δόσεις, η ηγεσία του θα επιδιώξει την αύξηση των οφειλετών που θα μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση.
Δηλαδή να κάνουν χρήση των ευνοϊκών διατάξεων και οφειλέτες με χρέη έως και 50.000 ευρώ και επιχειρήσεις με χρέη μέχρι 250.000 ευρώ.

Στεγαστικά δάνεια με διάρκεια... 99 χρόνια



Φρένο στα «κόκκινα» δάνεια επιχειρούν να βάλουν οι τράπεζες, προκειμένου να μην επιβαρύνουν περαιτέρω τους ισολογισμούς τους με ζημίες από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ελαφρύνοντας παράλληλα τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Τους τελευταίους μήνες, τα καθυστερούμενα δάνεια αυξάνονται με ρυθμό περίπου 2 δισ. ευρώ το μήνα, γεγονός που έχει τρομοκρατήσει τις διοικήσεις των τραπεζών.
Εξάλλου η προσπάθεια να «ελεγχθούν» τα προβληματικά δάνεια δεν είναι νέα. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ρυθμιστεί και διακανονιστεί περί τα 800.000 δάνεια την τελευταία διετία, ενώ διαρκώς σχεδιάζονται και εφαρμόζονται εξατομικευμένα προγράμματα ρυθμίσεων δανείων, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε δανειολήπτη.
Οι ρυθμίσεις αφορούν είτε την επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου, ή την καταβολή μόνο των τόκων του δανείου για μία συγκεκριμένη περίοδο, για παράδειγμα για μία διετία. Σπανίως οι τράπεζες προβαίνουν σε συνδυασμό των δύο ρυθμίσεων και ακόμη σπανιότερα, κάνουν αναστολή πληρωμής δόσης για κάποιο διάστημα.

Αυγουστιάτικη Πανσέλληνος με τους Encardia στο Νεκρομαντείο την Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012


Αυγουστιάτικη Πανσέλληνος με τους Encardia στο Νεκρομαντείο

Το μουσικό συγκρότημα Encardia, θα φιλοξενηθεί στον αρχαιολογικό χώρο του Νεκρομαντείου στις 2 Αυγούστου (10μ.μ.), για την Αυγουστιάτικη Πανσέλληνο, σε μία μουσική συναυλία υπό την αιγίδα της ΛΓ' Εφορείας προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων.
Οι Εncardia είναι ένα ελληνικό συγκρότημα που εμπνέεται, δημιουργεί και παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια μέσα απο την πλούσια μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας.
Ιδρύθηκαν το 2004 και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιήσει σχεδόν τετρακόσιες ζωντανές εμφανίσεις σ' όλη την Ελλάδα, Ιταλία, Νότια Γαλλία, Γερμανία, Αλγερία, Ελβετία και Κύπρο. Έχουν εκδώσει πέντε δίσκους που απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές, ενώ ιδιαίτερα έχει σχολιαστεί η μοναδική σχέση που έχουν με το κοινό όταν βρίσκονται στη σκηνή. Έχουν συνεργαστεί και δισκογραφικά αλλά και σε ζωντανές εμφανίσεις με τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της κατωιταλικής μουσικής (G. Avantaggiato, R. Licci, Cinzia Villani, E.Castagna, Daniele Durante, τα συγκροτήματα ghetonia, mala lingua, mala agapi, Canzoniere Grecanico Salentino, Asteria, Uccio Aloisi gruppu κ.α.) και με Έλληνες καλλιτέχνες όπως οι Αργύρης Μπακιρτζής, Νίκος Πορτοκάλογλου, Φοίβος Δεληβοριάς, Claudia Delmer, Κώστας Θωμαΐδης, Βασίλης Λέκκας, Χρ.Τσιαμούλης, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Nίκος Ξυδάκης, Καίτη Κουλλιά, Γ. Βούκανος, Ν. Πλατύραχος, συμφωνική ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, ομάδα θεάτρου κούκλας «κιβωτός μύθων», ο ηθοποιός Hλίας Λογοθέτης, θεατρική ομάδα «Ία», κ.α.

ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι την Κυριακή 29 Ιουλίου


Παραδοσιακό πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Ιουλίου, στο χωριό Δελβινάκι  Πωγωνίου.

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ: Γιορτή Αγρότισσας, την Τετάρτη 1 και την Πέμπτη 2 Αυγούστου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Δήμος Ζίτσας, η Τοπική Κοινότητα κι ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καλοχωρίου σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τη «Γιορτή Αγρότισσας», που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 1 και 2 Αυγούστου, στο Βουτσαρά και στο Καλοχώρι αντίστοιχα της Δημ. Ενότητας Μολοσσών.
Τετάρτη 1 Αυγούστου
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Νέα Προγράμματα και Βιώσιμες Καλλιέργειες για τον Σύγχρονο Αγρότη»
8:00μ.μ. Προσέλευση
8:30μ.μ. Άνοιγμα της ημερίδας από το Δήμαρχο Ζίτσας Ρογκότη Δημήτριο
8:40μ.μ. Χαιρετισμοί από διοργανωτές κι επισήμους
9μ.μ. Ομιλία με θέμα: «Βιώσιμες και σύγχρονες Καλλιέργειες στην περιοχή μας (ιπποφαές)
Εισηγητής: Στράτος Κολοβός, Επιστήμονας-Γεωπόνος Agromarket hellas
9:15μ.μ. Ομιλία με θέμα: «Αρωματικά Φυτά – Συμπληρωματικό εισόδημα για τους Αγρότες»
Εισηγητής: Νίκος Γκίζας, Γεωπόνος
9:30μ.μ. Ομιλία με θέμα: «Πρωτογενής Τομέας και απασχόληση Τοπικού Πληθυσμού
Εισηγητής: Παπαηλίας Γεράσιμος, Διευθυντής Αναπτυξιακής Ηπείρου Α.Ε.
9:45μ.μ. Παρουσίαση Πρότυπης Ολοκληρωμένης Κτηνοτροφικής Μονάδας
Εισηγητής: Ηλίας Μώκος, Γεωπόνος – Συντονιστής Προγράμματος LEADER Αναπτυξιακής Ηπείρου Α.Ε.
10:00μ.μ. Συζήτηση
10:30μ.μ. Λήξη εργασιών-Συμπεράσματα
Βουτσαράς (στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων)
Πέμπτη 2 Αυγούστου
8:00 μ.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση - Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της
Αγρότισσας
Καλοχώρι (Χάνι Τσίκα)
9:30μ.μ. Δημοτική Βραδιά
Εμφάνιση Χορευτικών Τμημάτων
•Γυναικών Ελεούσας
•Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Ζωής
•Παραδοσιακών Χορών Δήμου Ζίτσας (Ελεούσας)
Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με τον Πέτρο Λούκα-Χαλκιά στο κλαρίνο και τον Αντώνη Κυρίτση στο τραγούδι Καλοχώρι (απέναντι από το Μνημείο της Αγρότισσας

Η Πειραιώς απορροφά την Αγροτική

Στην Τράπεζα Πειραιώς περνά το υγιές τμήμα της Αγροτικής Τράπεζας, όπως ανακοίνωσε, την Παρασκευή, η Τράπεζα της Ελλάδος. Το υγιές τμήμα της τράπεζας περιλαμβάνει κυρίως τα χαρτοφυλάκια ενήμερων δανείων και τίτλων καθώς και το σύνολο των καταθέσεων. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Τράπεζα της Ελλάδος, με γνώμονα τη διασφάλιση των καταθέσεων και της εν γένει χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, προχώρησε στη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς κατόπιν σχετικής πρότασης της τελευταίας, που έχει εγκριθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Η διαφορά της αξίας των μεταφερόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού καλύπτεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όπως ορίζει ο νόμος.
Η άδεια της παλαιάς τράπεζας ανακλήθηκε. Για τα μη ενήμερα δάνεια με ενέχυρο αγροτική γη, που δεν θα μεταβιβαστούν στην Τράπεζα Πειραιώς, θα υπάρξει σύντομα ειδική νομοθετική μέριμνα. Επίσης, οι θυγατρικές εταιρείες που δεν θα μεταβιβαστούν θα αξιοποιηθούν από το Δημόσιο ως περιουσιακό του στοιχείο.
Με την λύση που δρομολογήθηκε διασφαλίζονται στο ακέραιο οι καταθέσεις του συνόλου των πελατών της Αγροτικής Τράπεζας και η ομαλή συνέχιση των εργασιών της, καταλήγει η ανακοίνωση της ΤτΕ.
Τράπεζα Πειραιώς
Σε χωριστή ανακοίνωσή της, η Τράπεζα Πειραιώς υπογραμμίζει ότι προσφορά πού έγινε από την Τράπεζα Πειραιώς για την ATEBank διασφαλίζει όλες τις θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας, πράγμα που αποτελεί και δέσμευση της Διοίκησης, η οποία καλωσορίζει τους νέους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς.
Από την προσεχή Δευτέρα, 30 Ιουλίου, όλο το δίκτυο καταστημάτων της Αγροτικής θα λειτουργεί υπό το σχήμα της Πειραιώς, διατηρώντας όμως την εμπορική επωνυμία «ATEbank». Όλες οι συναλλαγές των πελατών της Αγροτικής θα εξακολουθούν να πραγματοποιούνται κανονικά, όπως μέχρι σήμερα, χωρίς καμία αλλαγή.
Από κοινού οι δύο δυνάμεις, στελέχη και εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς και της Αγροτικής Τράπεζας, δημιουργούν έναν ισχυρό εγχώριο τραπεζικό οργανισμό, που παρέχει απόλυτη προστασία στον αγροτικό κόσμο, καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πελατών, καταθετών και δανειοληπτών, ποιότητα υπηρεσιών και μεγαλύτερες δυνατότητες χρηματοδότησης της εθνικής οικονομίας, με σύνολο ενεργητικού 75 δισ. ευρώ, καταθέσεων 35 δισ. ευρώ και χορηγήσεων 47 δισ. ευρώ.
Το προσωπικό του Ομίλου ανέρχεται σε 17.000 εργαζόμενους και το σύνολο του δικτύου των καταστημάτων σε 1.230, με παρουσία σε εννέα ακόμη χώρες εκτός Ελλάδας.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Ο 37χρονος καλλιεργούσε στο μπαλκόνι του σπιτιού του εννέα (9) δενδρύλλια.

Συνελήφθη, χθες (27-07-2012) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 37χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών χαπιών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποίησαν έρευνα στο διαμέρισμα του 37χρονου, όπου βρήκαν και εκρίζωσαν εννέα (9) δενδρύλλια, τα οποία καλλιεργούσε σε γλάστρες στο μπαλκόνι.
Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι τρία (23) ναρκωτικά φαρμακευτικά δισκία, τα οποία κατείχε χωρίς ιατρική συνταγή.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ τις αστυνομικές έρευνες διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.