Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Παρακάλαμος: Πανηγυρική θεία λειτουργία και παραδοσιακό τραπέζι (Αγίου Παντελεήμονα), το Σάββατο 27 Ιουλίου, στο κυλικείο της εκκλησίας

 

Σάββατο 27 Ιουλίου, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, Όρθος, Θεία λειτουργία και αρτοκλασίες, ώρα 7:30 π.μ..

Ο ναός του Αγίου Παντελεήμονος θα είναι ανοιχτός από  7:30 π.μ. έως 9:00 μ.μ..

***

Η εκκλησιαστική επιτροπή σε συνεργασία με την Τ.Κ. Παρακαλάμου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Σώσινο», διοργανώνουν  παραδοσιακό τραπέζι το μεσημέρι του Σαββάτου 27 Ιουλίου 2024, ημέρα εορτής του Αγίου Παντελεήμονα,  στο κυλικείο της εκκλησίας.

Θα προσφερθεί γιαχνί και κοφτός.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνάντηση Περιφερειάρχη- Προεδρείου ΠΣΗΕ

 


Θέματα της Ηπείρου και  Απόδημων Ηπειρωτών στο επίκεντρο της συνάντησης Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη με το Προεδρείο του Π.Σ.Η.Ε.

Εκτενή συζήτηση για  θέματα που απασχολούν τους, ανά τον κόσμο, Ηπειρώτες είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού σε συνάντηση που  έγινε στο Διοικητήριο της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για τις δράσεις εξωστρέφειας της Περιφέρειας στους τομείς Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τη σημασία που δίνεται στην ενεργοποίηση των αποδήμων στις χώρες όπου προβάλλεται η Ήπειρος, ζητώντας παράλληλα την ενεργή δραστηριοποίησή τους  και  στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΠΣΗΕ κ. Χρυσόστομος Δήμου,  εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Ηπείρου σε χώρες όπου διαμένουν και δραστηριοποιούνται Ομογενείς, ενώ παρουσίασε και δράσεις που έχει αναλάβει ή πρόκειται να αναλάβει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού για τη στήριξη και προβολή της Ηπείρου.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η ανάληψη πρωτοβουλίας τουριστικής προβολής της Ηπείρου, με την οργάνωση  αποστολής επτά εξειδικευμένων δημοσιογράφων (πέντε από Γερμανία και δύο από Αυστρία) για επταήμερη επίσκεψη- ξενάγηση τον προσεχή Σεπτέμβριο στις Περιφερειακές Ενότητες Πρέβεζας και Θεσπρωτίας.

ΠΑΣ Γιάννινα: Έναρξη συνεργασίας με τον Ξενοφώντα Πάνο

 


Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Ξενοφώντα Πάνο.

Ο δεξιός οπισθοφύλακας γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου του 1989 στα Ιωάννινα και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της ΑΕΚ το 2007. Τον Ιανουάριο του 2008 παραχωρήθηκε δανεικός στη Νέα Ιωνία. Το καλοκαίρι του 2009 μετακόμισε στον ΟΦΗ όπου μέτρησε 3 συμμετοχές πριν αποχωρήσει για την Παναχαϊκή.

Στην ομάδα της Πάτρας παρέμεινε 2,5 χρόνια έχοντας καταγράψει 2 συμμετοχές.

Μετά την Παναχαϊκή σειρά είχε ο Θρασύβουλος όπου μετά από μια γεμάτη χρονιά με 38 αγώνες και πέντε γκολ, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Πανιώνιο. Στη Νέα Σμύρνη παρέμεινε για δύο χρόνια όπου αγωνίστηκε σε 33 παιχνίδια μοιράζοντας και δύο ασίστ. Το καλοκαίρι του 2015 μετακόμισε στον Απόλλωνα Σμύρνης όπου κατέγραψε 62 συμμετοχές και μία ασίστ.

Oδηγίες προφύλαξης των πολιτών από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα

 


Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνονται τα εξής:

Για τα δεδομένα των κλιματολογικών συνθηκών της χώρας μας, ο καύσωνας αποτελεί εποχικό φαινόμενο που παρατηρείται κατά τους θερινούς μήνες .Το φαινόμενο αυτό γίνεται πιο έντονο στις πόλεις, λόγω και ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Τα πρώτα συμπτώματα της θερμοπληξίας

• Δυνατός πονοκέφαλος, ατονία, καταβολή, τάση για λιποθυμία, πτώση της αρτηριακής πίεσης, ναυτία έμετοι και ταχυπαλμία.

Το σύνδρομο της θερμοπληξίας εκδηλώνεται

• Ξαφνική αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, κόκκινο, ζεστό και ξηρό δέρμα, ξηρή πρησμένη γλώσσα, ταχυπαλμία, ταχύπνοια, έντονη δίψα.

• Ζάλη, σύγχυση, Αδυναμία προσανατολισμού και καθαρής ομιλίας.

• Πτώση αρτηριακής πίεση.

• Επιθετική ή παράξενη συμπεριφορά, σπασμοί, απώλεια συνείδησης ή κώμα.

Πρώτες βοήθειες

• Μεταφέρουμε τον θερμόπληκτο χωρίς χρονοτριβή σε δροσερό ευάερο, σκιερό κατά προτίμηση κλιματιζόμενο μέρος.

Παρακάλαμος: Καθαρισμός του δρόμου που οδηγεί στο νεκροταφείο

 


Αγαπητοί συγχωριανοί Θέλω μέσω της ανάρτησης μου να δώσω συγχαρητήρια και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Παντελή Γιοβάνη γιατί βοήθησε ώστε να καθαριστεί το μεγάλο κομμάτι που οδηγεί στο νεκροταφείο!


Θέλω να τονίσω πως ο κ. Γιοβάνης προσφέρθηκε αφιλοκερδώς!

Αγαπητέ Παντελή ακόμη μια φορά ευχαριστώ και μακάρι  να παραδειγματιζόμαστε όλοι και να σε αντιγράφουμε!

Με τιμή

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Παρακαλάμου

Δρίβας Λ. Ανδρέας

Ιωάννινα: Τοποθετούνται πινακίδες για την εναρμόνιση της κυκλοφορίας στους κυκλικούς κόμβους

 


Ο δήμος Ιωαννιτών ενημερώνει ότι από την Τετάρτη ξεκινά η τοποθέτηση πινακίδων για την εναρμόνιση της κυκλοφορίας στους κυκλικούς κόμβους.

Οι ρυθμίσεις σύμφωνα με την κυκλοφοριακή μελέτη που έγινε, αφορούν τους ακόλουθους κόμβους:

Λεωφόρου Δωδώνης – Βελισαρίου και Αγίου Κοσμά

Λεωφόρου Αρχ. Μακαρίου – Ίκκου – Πατσιμάδη και Χρ. Κατσάρη

Λεωφόρου Γεωρ. Γεννηματά και Στρ. Βογιάνου

Λεωφόρου Αρχ. Μακαρίου – Κενάν Μεσαρέ – Βογιάνου και 21ης Φεβρουαρίου

Σάββα Νικολάτου – Γ. Περιδή και Αγ. Κωνσταντινίδη

Άρη Βελουχιώτη – Κυρίλλου Λουκάρεως – Εφύρας και Πανδοσίας

Σουλίου – Δομπόλη – Άρη Βελουχιώτη – Ναπ. Ζέρβα και Μπίτη

Λεωφ. Στρατηγού Μακρυγιάννη – Ίωνος Δραγούμη – Ρήγα Φεραίου -Φιλικής Εταιρείας και Τσάρα-Φίλιου

 Σαμουήλ – Τεπελενίου – Δεσποτάτου Ηπείρου -Δοσιθέου Φιλίτου και Μ. Γεωγράφου

Η τοποθέτηση των πινακίδων θα γίνει σταδιακά και όχι σε όλους τους κόμβους ταυτόχρονα, ενώ τις ημέρες που θα γίνεται η τοποθέτησή τους θα είναι παρούσα και η Τροχαία για να ενημερώνει επιτόπου για τις κυκλοφοριακές αλλαγές που έχουν επέλθει.

ΠΗΓΗ: https://ioannina.gr/

Ιωάννινα: Συνάντηση με τον Γ.Γ. του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το μέλλον του ΣΥΔΛΙ

 


Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μανώλη Γραφάκο, είχαν την περασμένη Παρασκευή ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, ο Γενικός Γραμματέας του δήμου, Κωνσταντίνος Μπαμπασίκας και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, Ηλίας Αρλέτος, με αντικείμενο τη βιωσιμότητα του Συνδέσμου.

Από την μεριά του δήμου κατατέθηκε υπόμνημα στο οποίο περιγράφεται αναλυτικά η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί ο ΣΥΔΛΙ λόγω του υπέρογκου ενεργειακού κόστους.

Ένα πρόβλημα που έχει τις ρίζες του από το 2020 και διογκώθηκε μέχρι το 2023 με ευθύνες της προηγούμενης διοίκησης η οποία αντί να το αναδείξει, ζητώντας τη στήριξη όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου οι οποίες είναι σίγουρο ότι θα την παρείχαν προκειμένου να γίνουν έγκαιρα οι απαραίτητες παρεμβάσεις, το έκρυψε κάτω από το χαλί.

Στα Γιάννενα το επόμενο συνέδριο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

 


Τον πρόεδρο, Χρυσόστομο Δήμου και μέλη του Δ.Σ. του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Στη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία μετείχε και ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Στέφανος Σίντος, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η επανεκκίνηση της πολύ καλής συνεργασίας που υπήρχε μεταξύ του δήμου Ιωαννιτών και του Συμβουλίου κατά την περίοδο 2014-2019.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε ο δήμος να συνδιοργανώσει το συνέδριο που ετοιμάζει το Παγκόσμιο Συμβούλιο για το 2025 στα Γιάννενα.

Γιάννινα: Σύλληψη ιδιοκτήτη νυκτερινού κέντρου για ηχορύπανση

 


Συνελήφθη σήμερα μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων ημεδαπός, διότι λειτουργούσε κατάστημά του υγειονομικού ενδιαφέροντος κάνοντας χρήση μουσικής, η ένταση της οποίας διαπιστώθηκε ότι υπερέβαινε το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο θορύβου.

Παρακάλαμος: Θεία λειτουργία στο ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής, την Παρασκευή 26 Ιουλίου

 


Την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024, ώρα 7:30 π.μ., ημέρα εορτασμού της Αγίας Παρασκευής,  θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στο  ξωκλήσι της  Αγίας Παρασκευής στον Παρακάλαμο.

Σιταριά Πωγωνίου: Σε εξέλιξη οι εργασίες ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου στο μύλο Σιταριάς

 

Σε εξέλιξη οι εργασίες ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου στο μύλο Σιταριάς.

Καλπάκι Πωγωνίου: Ακύρωση του πανηγυριού 2024

 


Ανακοίνωση του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλπακίου

Αγαπητοί φίλοι και φίλες του συλλόγου μας,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά τον χαμό συγχωριανών μας το τελευταίο διάστημα  τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου αποφασίσαμε ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη τους να μην πραγματοποιήσουμε το καθιερωμένο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλπακίου

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου

 


Τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό ΚΕΠ Πέρδικας, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-12:30

Ιωάννινα, Δελβινάκι, Κέντρο Υγείας, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Κέντρο Υγείας Πάργας, 09:00-12:00

Οστεοαρθρίτιδα γόνατος: Επιτρέπεται η άσκηση;

 


Οι πάσχοντες από οστεοαρθρίτιδα γόνατος ασυνείδητα πιστεύουν ότι η άσκηση είναι επικίνδυνη για την κατάστασή τους, παρά τις ιατρικές συμβουλές που λένε το αντίθετο. Το ποσοστό αυτών αγγίζει το 70%, σύμφωνα με μια παγκόσμια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας.

Αυτή η ενδόμυχη πεποίθηση έχει ως συνέπεια τη σωματική αδράνεια, η οποία γίνεται αιτία μιας σειράς σοβαρών προβλημάτων τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική υγεία.

Το καλοκαίρι είναι ιδανική εποχή για ήπιες δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, όπως το κολύμπι, το περπάτημα και το ποδήλατο.

Ακόμα και σε όσους προτιμούν την καθιστική ζωή τώρα η μεγαλύτερη διάρκεια των ημερών δίνει μια εξαιρετική ευκαιρία για αναθεώρηση του τρόπου ζωής και τη σταδιακή ένταξη της ήπιας άθλησης στην καθημερινότητα με ευχάριστο τρόπο.

«Η τακτική άσκηση είναι σημαντική για τη διαχείριση πολλών παθήσεων. Βοηθά στην πρόληψη τουλάχιστον 35 χρόνιων παθήσεων και στη θεραπεία τουλάχιστον 26, εξαιτίας των αντιφλεγμονωδών επιδράσεών της. Στην οστεοαρθρίτιδα τόσο του γόνατος, όσο και του ισχίου, μπορεί να μειώσει τον πόνο και να βελτιώσει τη λειτουργικότητα κατά 40% στους ενήλικες πάσχοντες.