Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Από την Πρωτομαγιά σε ισχύ το μειωμένο νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ


Για το χρονικό διάστημα από 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2019, το μειωμένο νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ θα ισχύει με συνεχές ωράριο από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί.
Το Οικιακό Νυχτερινό Τιμολόγιο (με Χρονοχρέωση) Γ1Ν είναι ένα τιμολόγιο διπλής χρέωσης, δηλαδή οι καταναλώσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του 24ώρου, χρεώνονται με διαφορετικές τιμές, την τιμή του Οικιακού Τιμολογίου Γ1 στις ώρες χρέωσης «Ημέρας» και με μειωμένη τιμή “Νύχτας” στις ώρες μειωμένης χρέωσης.
Το τιμολόγιο αυτό συμφέρει όταν χρησιμοποιείτε τις ηλεκτρικές συσκευές που καταναλώνουν πολύ ρεύμα κατά τη διάρκεια της νύχτας (ώρες μειωμένης χρέωσης).
Χειμερινή περίοδος ΔΕΗ: 1 Νοεμβρίου έως 30 Απριλίου 02:00-08:00 και 15:00-17:00, για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών 02:00-08:00 και 15:30-17:30, για τους πελάτες των μη διασυνδεμένων νησιών με τμηματικό ωράριο
Θερινή περίοδος ΔΕΗ: 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 23:00-07:00
Συνεχές ωράριο * Όλο το έτος : 23:00 έως 07:00 * Η ΔΕΗ επισημαίνει ότι το Οικιακό Νυκτερινό Τιμολόγιο με συνεχές ωράριο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους δεν χορηγείται πλέον. Ισχύει για οικιακούς πελάτες που έχουν μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο πριν το έτος 1988 (εάν στο μεταξύ δεν ζήτησαν την αλλαγή του) ή διαμένουν σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές της χώρας όπου δεν υπάρχει κατάλληλη τεχνική υποδομή του ΔΕΔΔΗΕ, (Δίκτυο Διανομής) δηλαδή, μη ύπαρξη συστήματος ΤΑΣ (Τηλεχειρισμός Ακουστικής Συχνότητας).

Πανελλαδική διαδήλωση, το Σάββατο 11 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, μπροστά από την Περιφέρεια Ιωαννίνων


Όλοι/ες στην πανελλαδική διαδήλωση, το Σάββατο 11 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, μπροστά από την Περιφέρεια Ιωαννίνων.
Να μην επιτρέψουμε να δυναμιτίσουν το παρόν και το μέλλον, να διαψεύσουμε έμπρακτα όσους μιλούν για τετελεσμένα, όσο ακόμη υπάρχει καιρός. Τα μείζονα ζητήματα της ενέργειας, της προστασίας της φύσης και της «επιβίωσης» των τοπικών κοινωνιών είναι, πρωτίστως, υπόθεση των πολιτών και όχι των πολιτικών ελίτ.
Ανοιχτή συνέλευση στα Γιάννενα, Συντονισμός συλλογικοτήτων Ιωαννίνων
Πρωτοβουλία Άρτας, Πρωτοβουλία Πρέβεζας
Ανοιχτή συνέλευση Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Fossil Free Corfu, SOS ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΣ
Πρωτοβουλία Αθήνας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων.

Από τα ΚΕΠ παρέχονται online υπηρεσίες του ΟΑΕΔ


Συνολικά 18 υπηρεσίες του ΟΑΕΔ παρέχονται online από τα ΚΕΠ.
Συγκεκριμένα αυτές είναι οι ακόλουθες:
1.Βεβαίωση χρόνου ανεργίας (τρέχουσα κατάσταση)
2. Βεβαίωση χρόνου ανεργίας για προηγούμενο χρονικό διάστημα
3. Βεβαίωση ανεργίας για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανέργους ηλικίας έως 29 ετών
4. Βεβαίωση εξατομικευμένης προσέγγισης
5. Βεβαίωση επιδοτούμενης ανεργίας
6. Βεβαίωση συμμετοχής σε δράσεις συμβουλευτικών υπηρεσιών
7. Βεβαίωση οικονομικών συναλλαγών
8. Ανανέωση Δελτίου ανεργίας
9. Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο ΒΟΗΘΗΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΑΠ-ΜΜΕ
10. Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο ΒΟΗΘΗΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΟΑΕΕ
11. Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ
12. Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΛΟΓΩ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

«Ορίζοντες Ηπείρου»: Κεντρική προεκλογική ομιλία στη Θεσπρωτία, τη Δευτέρα 6 Μαΐου

O υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου και επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου - Περήφανοι Ξανά» Σπύρος Ριζόπουλος θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική ομιλία στη Θεσπρωτία τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2019, στις 20.00, στο ξενοδοχείο Angelika Pallas, Αγίων Αποστόλων 63, Ηγουμενίτσα.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη άμεσα 36χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για ληστεία σε βάρος ομοεθνών του


Συνελήφθη, χθες (28-04-2019) το βράδυ, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 36χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, χθες το απόγευμα,  σε υπαίθριο χώρο στην παραλιακή οδό της Ηγουμενίτσας, ο κατηγορούμενος, ασκώντας σωματική βία σε ζευγάρι ομοεθνών του (50 και 46 ετών), αφαίρεσε από την κατοχή τους ένα κινητό τηλέφωνο, φορητό ηχείο και το χρηματικό ποσό των (180) ευρώ.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού διενεργήθηκαν άμεσα αναζητήσεις από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, οι οποίοι εντόπισαν τον 36χρονο  και τον συνέλαβαν.
Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε στην κατοχή του δράστη και αποδόθηκε στους παθόντες.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Οι ημερομηνίες που θα πληρωθούν οι συντάξεις Ιουνίου


Οι συντάξεις του Ιουνίου θα καταβληθούν από την Πέμπτη 30 Μαΐου έως την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019.
Το Δημόσιο θα πληρώσει τις συντάξεις Ιουνίου, την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019.
Το ΙΚΑ θα πληρώσει τις συντάξεις Ιουνίου, την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019.
Το ΝΑΤ θα δώσει τις συντάξεις Ιουνίου, την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019.
Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Ιουνίου, θα καταβληθούν την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019.
Ο ΟΑΕΕ θα πληρώσει τις συντάξεις Ιουνίου, τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019.
Ο ΟΓΑ θα πληρώσει τις συντάξεις Ιουνίου, τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019.
Τα υπόλοιπα ταμεία του υπουργείου Εργασίας θα δώσουν τις συντάξεις Ιουνίου, την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019.
Το ΕΤΕΑΕΠ θα πληρώσει τις επικουρικές συντάξεις Ιουνίου, την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019.

Στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» ενάχθηκαν με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη πέντε νέα μεγάλα περιβαλλοντικά έργα


Στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» ενάχθηκαν με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη πέντε νέα μεγάλα περιβαλλοντικά  έργα  
Πέντε νέα μεγάλα περιβαλλοντικά-αντιπλημμυρικά έργα εντάσσονται στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη» με ισάριθμες αποφάσεις που υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Από τα πέντε έργα,  τα δύο είναι του Δήμου Ζίτσας και από ένα των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης- Αποχέτευσης  Άρτας, Ηγουμενίτσας  και Ιωαννίνων.
Αναλυτικά οι πράξεις που εντάχθηκαν είναι οι εξής:
Δίκτυο ομβρίων σε Γραικοχώρι- Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας
Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου όμβριων στην 1η και 3η Π.Ε.  του Δήμου Ηγουμενίτσας». Η πράξη αφορά τη συμπλήρωση του δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων στην περιοχή Γραικοχωρίου και Λαδοχωρίου (1η και 3η Πολεοδομική Ενότητα) του Δήμου Ηγουμενίτσας.   Φορέας υλοποίησης είναι η ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας.  Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 3.071.200 ευρώ.
(Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της στήριξης της Ένωσης ανέρχεται σε 2.500.000 €  Ποσό  δημόσιας δαπάνης που δεν εγγράφεται στο ΠΔΕ ανέρχεται σε 571.200 € και χρηματοδοτείται ή θα χρηματοδοτηθεί από  Συμμετοχή φορέα).

Τα πιο δημοφιλή σημεία για λιποαναρρόφηση


Το λίπος είναι επίμονο σε κάποιες περιοχές στο σώμα μας και είναι δύσκολο να χαθεί μόνο με δίαιτα και με γυμναστική, παρά τις κοπιώδεις προσπάθειές μας.
Τα πλαϊνά της μέσης, τα «ψωμάκια», το εσωτερικό των μηρών, οι γλουτοί και η πλάτη, στο σημείο κάτω από τον στηθόδεσμο, είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα σημεία, που δηλώνει παρόν το αντιαισθητικό λίπος, από το οποίο τόσο πολύ θέλουμε να απαλλαγούμε, ειδικά αυτή την εποχή του χρόνου.
Τα καλά νέα είναι ότι αυτές οι περιοχές και αρκετές άλλες μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με την λιποαναρρόφηση.
«Το καλό με τη λιποαναρρόφηση είναι ότι αφαιρούμε μόνιμα την περίσσεια λίπους από την «προβληματική» περιοχή ή ακόμη αφαιρούμε και ολόκληρες περιοχές, που επιθυμεί ο ασθενής, με αποτέλεσμα το σώμα να σμιλεύεται, να δείχνει καλλίγραμμο και να έχει μία πιο νεανική εμφάνιση», εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr).
«Όσο υπάρχει καλή ελαστικότητα στο δέρμα, η λιποαναρρόφηση από μόνη της είναι μια πολύ καλή επιλογή. Αν, τώρα, το δέρμα εμφανίζει μεγάλη χαλάρωση, τότε θα πρέπει να συνδυαστεί με πλαστική», τονίζει ο ειδικός.
Οι πιο κοινές περιοχές – «στόχοι» της λιποαναρρόφησης
Ορισμένα σημεία στο σώμα θεωρούνται πιο δημοφιλή για λιποαναρρόφηση από άλλα, σύμφωνα με τον κύριο Γαϊτάνη. Αυτά είναι:
Στήθος: Για τις γυναίκες, η λιποαναρρόφηση στο στήθος μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του περιγράμματος στην περιοχή.
«Η μείωση ενός μεγάλου στήθους προσφέρει ένα φυσικό και αρμονικό αποτέλεσμα, ως προς το υπόλοιπο σώμα», λέει ο γιατρός.
«Στους άνδρες, η λιποαναρρόφηση μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση του στήθους, όταν λόγω ηλικίας έχει χαθεί μυϊκή μάζα, οπότε το στήθος δείχνει να «σακουλιάζει», αλλά και να λύσει το αρκετά συχνό πρόβλημα τις γυναικομαστίας».