Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» ενάχθηκαν με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη πέντε νέα μεγάλα περιβαλλοντικά έργα


Στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» ενάχθηκαν με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη πέντε νέα μεγάλα περιβαλλοντικά  έργα  
Πέντε νέα μεγάλα περιβαλλοντικά-αντιπλημμυρικά έργα εντάσσονται στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη» με ισάριθμες αποφάσεις που υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Από τα πέντε έργα,  τα δύο είναι του Δήμου Ζίτσας και από ένα των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης- Αποχέτευσης  Άρτας, Ηγουμενίτσας  και Ιωαννίνων.
Αναλυτικά οι πράξεις που εντάχθηκαν είναι οι εξής:
Δίκτυο ομβρίων σε Γραικοχώρι- Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας
Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου όμβριων στην 1η και 3η Π.Ε.  του Δήμου Ηγουμενίτσας». Η πράξη αφορά τη συμπλήρωση του δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων στην περιοχή Γραικοχωρίου και Λαδοχωρίου (1η και 3η Πολεοδομική Ενότητα) του Δήμου Ηγουμενίτσας.   Φορέας υλοποίησης είναι η ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας.  Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 3.071.200 ευρώ.
(Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της στήριξης της Ένωσης ανέρχεται σε 2.500.000 €  Ποσό  δημόσιας δαπάνης που δεν εγγράφεται στο ΠΔΕ ανέρχεται σε 571.200 € και χρηματοδοτείται ή θα χρηματοδοτηθεί από  Συμμετοχή φορέα).


Δίκτυο ομβρίων (τμήματα) σε οικισμό Ν. Εργατικών- Κάτω Πόλη Άρτας
Κατασκευή τμημάτων του δικτύου ομβρίων Δήμου Αρταίων και συγκεκριμένα:
Βελτίωση  δικτύου αποχέτευσης όμβριων, στην οδό Μητροπολίτου Πορφυρίου, με την κατασκευή δικτύου υδροσυλλογής σε μήκος 180 μ. και κατασκευή διώρυγας αποχέτευσης σε μήκος 40μ.
Επέκταση δικτύου συλλογής και αποχέτευσης όμβριων στην Β’ Παράλληλη της Περιφερειακής Οδού, σε μήκος 250 μ.
Φορέας Υλοποίησης είναι  η ΔΕΥΑ Άρτας.
Η συνολική  δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 2.116.000 ευρώ. (Από αυτά η επιλέξιμη δαπάνη  για τον υπολογισμό της στήριξης της Ένωσης ανέρχεται σε 1.720.000 € Το ποσό της δημόσιας δαπάνης που δεν εγγράφεται στο ΠΔΕ ανέρχεται σε 396.000 € και χρηματοδοτείται ή θα χρηματοδοτηθεί από  Συμμετοχή φορέα).
Επέκταση δικτύου αποχέτευσης ομβρίων σε Δ.Ε. Ιωαννίνων και Μπάφρα
Επέκταση του δικτύου  συλλογής και αποχέτευσης όμβριων υδάτων στη Δ.Ε. Ιωαννίνων, εντός πολεοδομικού σχεδιασμού των Ιωαννίνων και εντός ορίων του οικισμού της Μπάφρας στη Δ.Ε. Ανατολής.
Ειδικότερα προβλέπεται
η κατασκευή δικτύων όμβριων υδάτων σε τμήματα των οδών Δόμπολη (επέκταση επί της οδού),  Αρύβα (επέκταση επί της οδού) και Τέκμωνος.
η κατασκευή πρωτεύοντος και δευτερεύοντος δικτύου όμβριων υδάτων στην περιοχή των Καρδαμιτσίων στις οδούς Φ. Κόντογλου, Χ. Θώμου, 21ης Φεβρουαρίου, Δεινοστράτους, Καρυάτιδων, Αργοναυτών, οδός μεταξύ Ο.Τ. 121 και 125, Χ. Τρικούπη και 28ης Οκτωβρίου.
η κατασκευή δευτερεύοντος δικτύου όμβριων υδάτων στην περιοχή της Νέας Ζωής στις οδούς Σ/χη Δαβάκη, Ν. Τζάρα, Τ. Χαλκιά, Ηπειρώτη δασκάλου, Χριστοδούλου και Οδησσού.
η κατασκευή δικτύου όμβριων στην περιοχή των Αμπελοκήπων στις οδούς Πασχίδη, Πυρομάγλου, Δ. Χατζή, Χρ. Μακρή, Πυθαγόρα.
η κατασκευή πρωτεύοντος αγωγού αποχέτευσης  όμβριων υδάτων στο Κάτω Νεοχωρόπουλο στην οδό Π. Δέλτα.
η κατασκευή πρωτεύοντος και δευτερεύοντος δικτύου όμβριων στον οικισμό της Μπαφρας στις οδούς Σμύρνης, Σολωμού, Καππαδοκίας, Ζαλοκώστα, Εφέσσου και Μ. Αλεξάνδρου.
Φορέας υλοποίησης είναι η Δημοτική Ύδρευσης- Αποχέτευσης Ιωαννίνων. Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 3.082.720 ευρώ. (Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της στήριξης της Ένωσης ανέρχεται σε 2.500.000 €. Το ποσό της δημόσιας δαπάνης που δεν εγγράφεται στο ΠΔΕ ανέρχεται σε 582.720 € και χρηματοδοτείται ή θα χρηματοδοτηθεί από  Συμμετοχή φορέα).
Αποχετεύσεις ομβρίων σε Ζωοδόχο- Ελεούσα Δήμου Ζίτσας
Οι δύο πράξεις με δικαιούχο το Δήμο Ζίτσας, είναι οι εξής:
Αποχέτευση ομβρίων υδάτων οικισμού Τ.Κ. Ζωοδόχου με προϋπολογισμό 180.000 ευρώ. Το συνολικό μήκος του δικτύου είναι 3.610 μ. περίπου, από τα οποία τα 2.540 μ. αφορούν δίκτυα με φρεάτια υδροσυλλογής και τα 1.070 μ. αφορούν δίκτυο αποχέτευσης προς τον τελικό αποδέκτη.
Κατασκευή δικτύου συλλογής και αποχέτευσης όμβριων υδάτων σε τμήματα του οικισμού της Δ.Κ. Ελεούσας, και συγκεκριμένα στις οδούς: Γρ. Λαμπράκη, Ναπ. Ζέρβα, Γ. Παπανδρέου, Ηρώ Κωνσταντοπούλου, Μ. Κοτοπούλη, Π. Μελά, Βεργίνας, Άρη Βελουχιώτη, Σουρή, Ευτ. Πρίντζου, 21η Φεβρουαρίου, Φιλίππου, το υπόλοιπο τμήμα της Σ. Σιάπκα καθώς επίσης και τμήματα των οδών 25ης Μαρτίου, 28ης Οκτωβρίου, Σουλίου και Σκουφά. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 850.000 ευρώ.  

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr