Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Έρχονται τροποποιήσεις στις εξισωτικές

Αλλαγές στην εξισωτική προβλέπονται σύμφωνα με ΚΥΑ που συνυπογράφουν οι υπουργοί Οικονομίας, Εσωτερικών, Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Σύμφωνα με αυτές ανεβαίνει το μέγιστο ποσό ενίσχυσης στα 7.500 ευρώ, μετά την αύξηση της συμμετοχής των κοινοτικών κονδυλίων στην αποπληρωμή των δικαιούχων. 
Θέμα ημερών είναι η πληρωμή της εξισωτικής των προηγούμενων ημερών ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του Β. Αποστόλου η προκαταβολή εξισωτικής του 2015 θα καταβληθεί εντός Δεκεμβρίου.
Όπως αναφέρει το ΦΕΚ για το 2014 το ποσό ια ανέρχεται σε 180.000.000 κατ' έτος ενώ τα ποσά που θα καταβληθούν για εκκρεμότητες των ετών 2008-2013 θα ανέρθουν σε 9.702.312 ευρώ.
Αναλυτικότερα μετά τις τροποποιήσεις το ανώτατο ποσό των δικαιούχων διαμορφώνεται ως εξής:
Ορεινές Περιοχές

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρεβεζάνων Αθήνας, παρουσιάζει το βιβλίο του Βασίλη Νούσια ''Μιά μέρα στον Μύτικα'', τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 19.00', στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50

 

Πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς οικία στον Άγιο Γεώργιο Δολιανών

Φωτιά που ξεκίνησε από τη στέγη σπιτιού στον Άγιο Γεώργιο Δολιανών του Δήμου Πωγωνίου, είχε ως αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του πρώτου ορόφου.
Πέντε οχήματα με 18 πυροσβέστες έδωσαν  μάχη με τις φλόγες.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός φυγόποινος

Συνελήφθη, χθες (08-12-2015) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 50χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης ενός έτους, για φοροδιαφυγή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνίαση κλοπής κινητού τηλεφώνου από κατάστημα στην Άρτα

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 42χρονης ημεδαπής

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, κλοπή κινητού τηλεφώνου από κατάστημα εμπορίας ηλεκτρικών ειδών, που διαπράχθηκε, χθες (08-12-2015) το απόγευμα στην πόλη της Άρτας.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 42χρονης ημεδαπής Ρομά, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 42χρονη, χθες το απόγευμα, αφαίρεσε από κατάστημα πώλησης ηλεκτρικών ειδών στην πόλη της Άρτας, ένα κινητό τηλέφωνο και μία θήκη κινητού τηλεφώνου.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΟΗΕ: Σε κίνδυνο φτώχειας το 36% του πληθυσμού στην Ελλάδα

Η οικονομική κρίση έχει επιφέρει και ανθρωπιστική κρίση και κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτό διαπίστωσε ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ, Χουάν Πάμπλο Μποχοσλάβσκι, κατά τη διάρκεια της πρώτης του επίσκεψης στην Ελλάδα.
Όπως εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη χώρα, «έπειτα από πέντε χρόνια πολιτικών προσαρμογής, οι κοινωνικοί δείκτες που αποτυπώνουν τα οικονομικά, κοινωνικά και μορφωτικά δικαιώματα στην Ελλάδα δεν έχουν σημειώσει βελτίωση. Αντίθετα σε ορισμένους τομείς έχουν επιδεινωθεί».
 Στις διαπιστώσεις του ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας τονίζει ότι 2,5 εκατομμύρια πολίτες διαθέτουν περιορισμένη κάλυψη ή είναι ανασφάλιστοι, οι δε δημόσιες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης αντιμετωπίζουν υπέρμετρα μεγάλο φόρτο εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης να διαθέσει για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια πρόσθετα κονδύλια για τη δημόσια υγειονομική περίθαλψη στον προϋπολογισμό του 2016.

Η Α' Λυκείου Δολιανών διοργανώνει πάρτι στο "PLEGMA cafe bar", την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου

Περιφέρεια Ηπείρου: Συστάσεις για λήψη μέτρων μείωσης εκπομπών από εστίες θέρμανσης

Από τις μετρήσεις που έχουν καταγραφεί στον σταθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Περιφέρειας Ηπείρου, που είναι εγκατεστημένος στην πόλη των Ιωαννίνων, στις 07/12/2015 διαπιστώθηκε υπέρβαση του ορίου των 100μg/m3 της συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10 – PM10).
Δεδομένου ότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις για τις συνθήκες των επόμενων 2 ημερών, όπως προκύπτει από την συνεργασία των υπηρεσιών μας με το Εργαστήριο Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δεν πρόκειται να διαφοροποιηθούν ιδιαίτερα και πιθανόν να έχουμε διατήρηση των υψηλών τιμών, συστήνεται για την περιοχή του Δήμου Ιωαννιτών και σύμφωνα με την ισχύουσα Κ.Υ.Α., η λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων μείωσης των εκπομπών από εστίες καύσης, που περιλαμβάνουν:
σύσταση για αποφυγή της χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας και για χρήση εναλλακτικών καυσίμων και πηγών θέρμανσης έναντι της χρήσης στερεών καυσίμων και καυσίμων στερεής βιομάζας, σύσταση για ρύθμιση του θερμοστάτη στους 18ο C σε περιπτώσεις ύπαρξης κεντρικού συστήματος θέρμανσης για επίτευξη αποδεκτού επιπέδου θερμικής άνεσης χωρίς υπερκατανάλωση ενέργειας, απαγόρευση οποιασδήποτε καύσης σε ανοικτούς χώρους

Μπλόκο σε ναρκωτικές ουσίες από το Τελωνείο Κακαβιάς

Στα πλαίσια κοινού αστυνομικού-τελωνειακού ελέγχου στον μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς εντοπίστηκαν 80 δισκία με τη ναρκωτική ουσία Codeine, τα οποία αλβανός οδηγός αλβανικού λεωφορείου αποπειράθηκε να εισάγει στην Ελλάδα, κατά παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών. 
Το τελευταίο εξάμηνο οι τελωνειακοί του Τελωνείου Κακαβιάς εντόπισαν 7 περιπτώσεις παράνομης εισαγωγής κτηνιατρικών και γεωργικών σκευασμάτων, χωρίς άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα από τον Ε.Ο.Φ. και τη Δ/νση Προστασίας Φυτικής παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. 
Συνολικά κατασχέθηκαν 63 συσκευασίες παράνομων κτηνιατρικών σκευασμάτων, όπως BIAMYCINE, CUBOLAC, PRAZINON PLUS, INTERMECTIN SUPER, ASHIVER FORTE, COFFERGAMIN, IVERMIC, IZOVAC FOWL-POX, ENROSOL-S καθώς και 630 συσκευασίες γεωργικών φαρμάκων όπως METANATE 90SP, FUMIDIL B, MET 90, CARACOL, KARATE Zeon, POLI BEST, PROTEIN EX και ENROOT BIO.
Για τα παραπάνω κατασχεμένα σκευάσματα υποβλήθηκαν μηνυτήριες αναφορές στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα. 
Πρέπει να σημειωθεί ότι η παράνομη εισαγωγή των ανωτέρω σκευασμάτων είχε ως σκοπό τη χορήγησή τους σε ζώα παραγωγής τροφίμων, καθώς και στις γεωργικές καλλιέργειες στην Ελλάδα, γεγονός που θα συνιστούσε σοβαρή απειλή για τη δημόσια
υγεία και κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, αφού τα κατάλοιπα των παράνομων δραστικών ουσιών θα κατέληγαν στο πιάτο του ανυποψίαστου Έλληνα καταναλωτή.

Σε πνεύμα συνεργασίας και συμπληρωματικότητας το Τελωνείο Κακαβιάς με τις αρμόδιες υπηρεσίες εργάζονται για την επίτευξη του κοινού στόχου που είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Η Περιφέρεια Ηπείρου ως Επικεφαλής Εταίρος του έργου διοργανώνει την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου στα Ιωάννινα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Πλατεία Πύρρου 1), ώρα 10:00 π.μ. την τελική συνάντηση για το Στρατηγικό Έργο «ARGES»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το έργο “Passengers and logistics information Exchange System - Σύστημα Ανταλλαγής Πληροφοριών για Επιβάτες και Εμπορεύματα» με ακρωνύμιο ARGES είναι στρατηγικό έργο και έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013, στο μέτρο 2.2 «βελτίωση των μεταφορών, δικτύων και υπηρεσιών πληροφόρησης και επικοινωνίας». Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (75%) και από Εθνικούς Πόρους (25%) της Ελλάδας και της Ιταλίας.
To έργο ARGES αποτελεί την υλοποίηση ενός σχεδιασμού που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας που ξεκίνησε εδώ και χρόνια μεταξύ των Οργανισμών Λιμένων της Απουλίας και της Ελλάδας, με σκοπό την από κοινού διαχείριση των πληροφοριών που αφορούν στις ροές των μετακινήσεων επιβατών και εμπορευμάτων για τη βελτιστοποίηση της διαχείρισής τους.

Βλεφαροπλαστική χωρίς νυστέρι, τομές και ράμματα

Χωρίς  νυστέρι,  τομές και ράμματα  γίνεται πλέον ηβλεφαροπλαστική  χάρη στη μη επεμβατικήτεχνική   PLEXR!
Η νέαμη επεμβατικήτεχνική παρουσιάστηκε στο νέο1ο  Διεθνές  Συνέδριο  Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης Χειρουργικής (International Aesthetic Medicine and Soft Surgery Conference,) που έγινε στην Αθήνα 27  με  29  Νοεμβρίου.
«Η μη επεμβατική βλεφαροπλαστική  με την νέας τεχνολογίας συσκευή PLEXR ,  βασίζεται στην διαδικασία της  εξάχνωσης (ablation - spot πλάσματος) που αφαιρεί τα επιφανειακά κερατινοκύτταρα  χωρίς να προκαλείται η παραμικρή αιμορραγία» αναφέρθηκε στο συνέδριο.
Η νέα τεχνική , σύμφωνα με τους επιστήμονεςδεν επηρεάζει τους  περιβάλλοντες και υποκείμενους  ιστούς και δεν δημιουργεί τις  παραμικρές ουλές ή ασυμμετρίες.
Εφαρμόζεται στο ιατρείο σε πτυχές βλεφάρων και περιοφθαλμικές  ρυτίδες  ανάλογα με το πρόβλημα και τις  εξατομικευμένες ανάγκες, σε νεαρές ηλικίες με συναφή προβλήματα όσο και σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 33ης/04-12-2015 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 04-12-2015, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 26-11-2015 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 33/04-12-2015
Αρ. Απόφασης/Θέμα
1807. Συγκρότηση και ορισμός των μελών της Επιτροπής Διαγωνισμού για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «ΔΙΚΤΥΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΜΠΗΣ Δ.Ε. ΞΗΡΟΒΟΥΝΙΟΥ» προϋπολογισμού € 4.002.000,00 με ΦΠΑ.
1808. Συγκρότηση και ορισμός των μελών της Επιτροπής Διαγωνισμού για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΚΟΛΟΜΟΔΙΩΝ – ΑΝΘΟΤΟΠΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν. ΣΚΟΥΦΑ», προϋπολογισμού € 3.571.574,00 με ΦΠΑ.
1809. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 19-11-2015 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΟΥ ΣΤΟΝ Π. ΒΟΥΡΚΟΛΑΚΑ ΣΤΟ Τ.Δ. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Δ. ΚΟΝΙΤΣΑΣ», προϋπολογισμού € 25.000,00 με ΦΠΑ.
1810. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 18-11-2015 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κακαβιάς στο τμήμα Γέφυρα Αγίων – Κτίσματα – Κακαβιά», προϋπολογισμού € 30.000,00 με ΦΠΑ.
1811. Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης εναλλακτικής διέλευσης οχημάτων στο Τ.Δ. Πάργας του Δήμου Πάργας», αναδόχου Κ/ξιας Πλώτας Ανδρέας – Μαρκεζίνης Παντελής, μέχρι την 08-03-2016.
1812. Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση τμήματος Ε.Ο.18 από διασταύρωση Αρχαίας Νικόπολης της Ε.Ο.21 μέχρι τη διασταύρωση Μονολιθίου της Ε.Ο Χ12 (Ε-55)», αναδόχου ΑΦΟΙ Ν. ΛΑΪΝΑ Ο.Ε., μέχρι την 29-01-2016.