Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Διακοπές ρεύματος σε χωριά του Πωγωνίου, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου

 


Γνωστοποιείται  στο  κοινό  ότι για  να εκτελεστούν  απαραίτητες  τεχνικές  εργασίες  του  ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ως εξής:

Την Κυριακή 17-01-2021:

Α) Από ώρα 08:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. στις παρακάτω περιοχές: Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων.

Β) Από ώρα 08:00 π.μ. έως 11:00 π.μ. στις παρακάτω περιοχές: Ιωάννινα στην οδό Μπουμπουλίνας Αρ. 21.

Την Τετάρτη 20-01-2021:

Α) Από ώρα 08:30 π.μ. έως 09:00 π.μ.  και από ώρα 13:00 μ.μ. έως 13:30 μ.μ.  στις παρακάτω περιοχές: 

Άνω Ραβένια, Γεροπλάτανος,  Μαυροβούνι, Κεφαλόβρυσο, Ωραιόκαστρο, Άγιος Κοσμάς, Ρουψιά, Βήσσανη, Λίμνη, Κ. Μερόπη (περιοχή ποιμνιοστασίων), Βασιλικό, Μπουραζάνι, Μελισσόπετρα, Μεθοριακός Συνοριακός Σταθμός Μέρτζιανης, Καλόβρυση, Αηδονοχώρι, Μολυβδοσκέπαστη, Ιερά Μονή Μολυβδοσκέπαστου, Αετόπετρα, Μάζι, Καβάσιλα, Ηλιόραχη, Κόνιτσα (πέριξ Δασικού Συνεταρισμού – αποθήκη κ. Βουρδούκα, έως επιχείρηση κ. Λώτου).

Β) Από ώρα 08:30 π.μ. έως 13:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές: 

Δολιανά πέριξ χοιροστασίου Αλεξίου.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω. Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.

Έτσι  για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.

Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις πήρε πίσω το πρόστιμο των 500 ευρώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 


Ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα το πρωί στη Βουλή, ανέφερε ότι  το πρόστιμο για άσκοπες μετακινήσεις αυξάνεται από τα 300 στα 500 ευρώ.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις πολιτών,  κομμάτων και τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός πήρε πίσω την εξαγγελία του για την αύξηση του προστίμου στα 500 ευρώ.

Νίκος Χαρδαλιάς: Σε ισχύει η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας και οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

 


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς κατά την σημερινή ενημέρωση σημείωσε πως τα περιοριστικά μέτρα παραμένουν και ας ανοίγει το λιανεμπόριο την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

«Όλα δείχνουν πως ξεπεράσαμε τον σκόπελο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς . Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε τελειώσει με την πανδημία. Έχουμε δει και άλλες χώρες που τα πήγαιναν πολύ καλά στη διαχείριση της πανδημίας και όταν υπήρχε χαλάρωση των μέτρων υπήρξε αύξηση των κρουσμάτων.

Κάθε άνοιγμα της δραστηριότητας της χώρας ελλοχεύει κίνδυνο αύξησης των κρουσμάτων. Είναι σα να οδηγεί κάποιος έναν άγνωστο δρόμο με πολλές στροφές. Άλλοτε πατάς γκάζι και άλλοτε φρένο. Θα ήταν εσφαλμένο να μείνεις εκεί.  Η θετική εικόνα που δείχνει η χώρα οδήγησε στην απόφαση της έναρξης του λιανεμπορίου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς.

Ανοίγουν όλα τα καταστήματα λιανεμπορίου, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

 


Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε τις διαδικασίες επανεκκίνησης του λιανικού εμπορίου και κλάδων υπηρεσιών από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου και τις προϋποθέσεις που τίθενται για την προστασία της δημόσιας υγείας και αυξημένες ποινές για τους παραβάτες, επιχειρήσεις και καταναλωτές.

Πρόκειται για κλάδους στους οποίους απασχολούνται, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, περί τους 140.000 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού η μετάβαση στα καταστήματα που ανοίγουν (αναλυτική λίστα με τους κλάδους του εμπορίου και των υπηρεσιών ακολουθεί) θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 και ο καταναλωτής θα έχει χρονικό περιθώριο δύο ωρών για να ολοκληρώσει την αγορά του, ενώ θα υπάρχει «πλαφόν» καταναλωτών ανάλογα με το εμβαδόν του καταστήματος που θα είναι πιο αυστηρό σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς. Με «πλαφόν» και αποστάσεις θα λειτουργήσουν και τα εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά κλπ.

Τα μέτρα προστασίας

Αναλυτικότερα σύμφωνα με τις κυβερνητικές αποφάσεις:

- Διατηρείται η απαγόρευση μετακινήσεων (curfew) από τις 9:00 μ.μ. έως 5:00.π.μ.

- Διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων.

- Διατηρείται ο περιορισμός των μετακινήσεων με υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033.

Έναρξη λειτουργίας, από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου (προαιρετική λειτουργία καταστημάτων, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου) με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.

ΕΟΔΥ: Τριάντα τέσσερις νέοι θάνατοι σήμερα, 610 νέα κρούσματα

 


25  εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τριάντα τρεις νέοι θάνατοι, 610 νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 610 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 147.860, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5709 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 45140 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

319 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 223 (69.9%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 87.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1019 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 34 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.421 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3203 (59.1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος: Ενημέρωση για το ζήτημα που προέκυψε με κάποια σημεία στον παραποτάμιο δρόμο της «Λεμπούσδας»

 


Φίλοι συγχωριανοί.

Θα ήθελα να αναφερθώ εάν μου επιτρέπετε, στο ζήτημα που προέκυψε με κάποια σημεία στον παραποτάμιο δρόμο της «Λεμπούσδας».

Συγκεκριμένα με τις δυνατές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, η ορμή του ποταμού ήταν τόσο μεγάλη που σε κάποια σημεία «έφαγε» το χώμα και έφτασε σε οριακό σημείο με την άσφαλτο.

Ήδη από την αρχή της εβδομάδας πρωί πρωί ο υπεύθυνος Αντ/ρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Γκέγκας Κωνσταντίνος, εγώ ως Πρόεδρος της Κοινότητας μας, αλλά και ο κ. Μανούρης  Βασ. Νικόλαος (για να μας βοηθήσει σε κάποια σημεία με αύλακες καθαρισμού) διενεργήσαμε  έλεγχο στο χωριό μας.

Επίσης και στην  «Λεμπουσδα», όπου γίνεται λόγος, εντοπίσαμε τα προβλήματα και  έχει γίνει αίτηση από την Κοινότητα μας προς τον Δήμο για την επίλυση του θέματος.

Αύριο Σάββατο θα τοποθετηθεί  και σήμανση στα εν λόγω σημεία, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος κάποιου ατυχήματος (όπως είναι αυτή τη στιγμή ελάχιστος έως καθόλου).

Επίσης καθ΄ όλη την εβδομάδα που διανύουμε ο Αντ/ρχος κ. Γκέγκας Κωνσταντίνος (ως υπεύθυνος πολιτικής προστασίας αλλά και υπεύθυνος μηχανημάτων του Δήμου ) μας έστειλε τα μηχανήματα όπου εγώ ως Πρόεδρος με συνεχή συνεργασία με τον     Αντ/ρχο κ. Φωτίου Αθανάσιο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γκόγκο Χρήστο και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Ντότη Δημήτριο  προσπαθήσαμε να επιλύσουμε ότι προβλήματα προέκυψαν από τις άσχημες καιρικές συνθήκες και σε ότι μας αναφέρθηκε από τους κατοίκους.

Κλείνοντας θα ήθελα να  αναφερθώ πως μεγάλη μάχη δόθηκε και για τον καθαρισμό των άλλων ποταμών της περιοχής μας. Του «Γορμού» και του «Καλαμά».

Μετά από επικοινωνία και ενέργειες του Αντ/ρχου και υπεύθυνου πολιτικής προστασίας του Δήμου μας κ. Γκέγκα Κωνσταντίνου με τον προϊστάμενο Πολιτικής προστασίας της περιφέρειας Ηπείρου κ. Μαυρογιώργο Δημήτριο, η περιφέρεια Ηπείρου μίσθωσε ιδιώτη με μηχανήματα και με την συνεχή παρουσία και τις οδηγίες  του υπεύθυνου Αντ/ρχου Άνω Καλαμα κ. Φωτίου Αθανασίου, καθάρισαν τα ποτάμια μας και αποφεύχθηκαν περαιτέρω ζητήματα.

Αγαπητοί φίλοι.

Προβλήματα υπήρχαν, υπάρχουν και θα προκύπτουν κι άλλα.

Όμως εμείς είμαστε εδώ, ενωμένοι για να δίνουμε τον καθημερινό αγώνα για την επίλυση τους και σας θέλουμε δίπλα μας για να τα καταφέρουμε.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος Τ.Κ. Παρακαλαμου

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος

Π.Α.Σ. Γιάννινα: Έναρξη συνεργασίας με τον Μολδαβό επιθετικό Nicolae Milinceanu

 


H Car.gr Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Μολδαβό επιθετικό Nicolae Milinceanu.

Γεννημένος την 1η Αυγούστου 1992, ο Nicolae έχει αγωνιστεί με τις ομάδες της Vaduz, Ciasso, Sliema Wander, Zimbru Chisinau, Granit, CSF Speranta, Petrolul, Rapid Bucharest, Veris και στην K19 της Monaco, ενώ έχει αγωνιστεί και με την Εθνική Μολδαβίας.

ΠΗΓΗ: http://pasgiannina.gr/

Άρτα: Εξιχνιάστηκε κλοπή αβοκάντο βιολογικής καλλιέργειας

 


Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας υπόθεση κλοπής αγροτικών προϊόντων, για την οποία ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα από 04/11/2020 έως 06/12/2020 ο κατηγορούμενος αφαίρεσε από αγροτεμάχιο σε χωριό της Άρτας σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά -250- κιλά αβοκάντο βιολογικής καλλιέργειας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.  

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στα 500 ευρώ πλέον το πρόστιμο για όσους παραβιάζουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού


Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ότι αυξάνεται το πρόστιμο για όλους όσους παραβιάζουν μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, ενόψει του πιθανού ανοίγματος της αγοράς, η κυβέρνηση αποφάσισε να αυστηροποιήσει τη στάση της, για να μην υπάρξει αύξηση κρουσμάτων λόγω μη συμμόρφωσης με τα μέτρα.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο πρωθυπουργός, «το πρόστιμο για τους παραβάτες, για όσους επιμένουν συνειδητά να παραβιάζουν τα μέτρα, θα αυξηθεί, από τα 300 ευρώ στα 500, ώστε να μπορούμε να αναθερμάνουμε την οικονομία δίχως να βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία με ένα τρίτο κύμα πανδημίας».

Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφαλά: “Αυξημένη μοριοδότηση εντοπιότητας για προσλήψεις σε μικρούς ηπειρωτικούς και ορεινούς Δήμους”

 


Έπιασε τόπο η παρέμβαση της Βουλευτού Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρίας-Αλεξάνδρας Κεφάλα για την αυξημένη μοριοδότηση της εντοπιότητας στις διαγωνιστικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη υπαλλήλων σε δήμους με ιδιαίτερα δυσμενή γεωμορφολογικά, πληθυσμιακά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά.

Η απάντηση επί του σχετικού αιτήματός της ήρθε από το Υπουργείο Εσωτερικών, με το νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων, υιοθετώντας την επιπλέον μοριοδότηση των μονίμων κατοίκων μιας περιοχής που ανήκει στο πλέγμα των περιοχών με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, αρκεί να βεβαιώνεται η μόνιμη κατοικία βάσει φορολογικής δήλωσης.

Οι προσληφθέντες που συμμετέχουν σε γραπτό διαγωνισμό και μοριοδοτούνται, θα έχουν την υποχρέωση 10ετούς θητείας στις εν λόγω θέσεις. Ο Νομός Ιωαννίνων ανήκει σ’ εκείνους για τους οποίους θα ισχύσει η σχετική διάταξη με την κ. Κεφάλα  να δηλώνει την ικανοποίηση της καθώς η εξέλιξη αυτή έρχεται ταυτόχρονα να λειτουργήσει ενισχυτικά και υποστηρικτικά, όχι μόνο για την κάλυψη κενών θέσεων σε δημοτικές υπηρεσίες, αλλά και για τις ίδιες τις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές που ερημώνουν λόγω των συγκεκριμένων χαρακτηριστικών. 

Δήμος Πωγωνίου: Ραντεβού για rapid test από τον ΕΟΔΥ

 


Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπισθεν του Δημαρχείου Καλπακίου θα διενεργούνται πλέον τα RAPID TESTS από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Οι δημότες που επιθυμούν να ελεγχθούν θα πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που βρίσκεται στη  διεύθυνση testing.gov.gr (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, ηλικία, ταχυδρομικό κώδικα και ιδιότητα) και στη συνέχεια θα λάβουν μήνυμα (SMS) με την ημέρα και την ώρα διενέργειας του Rapid Test.

 Περισσότερες πληροφορίες και βοήθεια σχετικά με την συμπλήρωση της φόρμας μπορούν να λάβουν οι δημότες στο τηλέφωνο: 2653360123, κ.κ. Σιδέρη Χριστίνα, Σιαμάνη Γιάννα και Λώλος Δημήτρης και ώρες 9.00-12.00. 

Σαράντα οκτώ παραβάσεις στην Ήπειρο, την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (71.788) έλεγχοι, από τους οποίους οι (7.132) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.395) παραβάσεις και (6) συλλήψεις, ως ακολούθως:

·         (1.108) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

o    (335) στην Αττική,

o    (120) στη Θεσσαλονίκη,

o      (92) στην Κρήτη,

o      (77) στην Κεντρική Μακεδονία,

o      (76) στη Στερεά Ελλάδα,

o      (75) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o      (69) στην Πελοπόννησο,

o      (60) στη Δυτική Ελλάδα,

o      (54) στη Θεσσαλία,

o      (48) στην Ήπειρο,

o      (33) στο Βόρειο Αιγαίο,

o      (31) στα Ιόνια Νησιά,

o      (24) στο Νότιο Αιγαίο και

o      (14) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (80.812) ομοειδείς παραβάσεις.

·         (280) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (274) πρόστιμα 300 ευρώ και (6) των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

o    (49) στην Αττική,

o    (33) στην Κεντρική Μακεδονία,

o    (29) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o    (29) στο Βόρειο Αιγαίο,

o    (27) στην Κρήτη,

o    (22) στη Θεσσαλονίκη,

o    (19) στη Στερεά Ελλάδα,

o    (16) στα Ιόνια Νησιά,

o    (13) στη Θεσσαλία,

o    (12) στην Ήπειρο,

o    (11) στη Δυτική Ελλάδα,

o    (10) στην Πελοπόννησο,

o      (8) στη Δυτική Μακεδονία και

o      (2) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (28.425) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (26.998) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.427) των (150) ευρώ.

·         (7) παραβάσεις και (6) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Στερεά Ελλάδα,

·         σύλληψη ημεδαπού και 5.000 ευρώ πρόστιμο για λειτουργία ανθοπωλείου,

·         σύλληψη ημεδαπού και 5.000 ευρώ πρόστιμο για λειτουργία κομμωτηρίου, καθώς και 300 ευρώ πρόστιμο σε πελάτη για παραβίαση περιορισμού κίνησης,

·         σύλληψη ιδιοκτήτη και υπαλλήλου καφετέριας, με επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας στην επιχείρηση καθώς και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (3) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στο Νότιο Αιγαίο, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ημεδαπό, για διοργάνωση συνάθροισης σε αθλητικό σύνδεσμο και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (5) συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Δυτική Ελλάδα,

·         σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου,

·         3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (2) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Κεντρική Μακεδονία , 1.500 ευρώ πρόστιμο και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας πωλήσεων σε πωλητή λαϊκής αγοράς, για μη τήρηση αποστάσεων στους πάγκους.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (728) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (843) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Με γνώμονα τα μέτρα για την διαφύλαξη των πολιτών από τον κορωνοϊό θα τιμηθεί η μνήμη του Αγίου Γεωργίου, Πολιούχου της πόλης των Ιωαννίνων

 


Σε εγκύκλιό της η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων αναφέρει το πρόγραμμα των Ακολουθιών για να τιμηθεί η μνήμη του Αγίου Γεωργίου, Πολιούχου της πόλης των Ιωαννίνων.

Δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη λιτανεία, οι Ακολουθίες θα γίνουν χωρίς την παρουσία πιστών και  οι αποφάσεις ελήφθησαν μετά από συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές και με γνώμονα τα μέτρα για την διαφύλαξη των πολιτών από τη μάστιγα του κορωνοϊού.

Το Σάββατο 16, την Κυριακή 17 και την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου θα γίνει Θεία Λειτουργία από τις 7:00 π.μ. μέχρι τις 9:30 π.μ. στους Ιερούς Ναούς Αγίου Γεωργίου στην Πλατεία Πάργης, Αγίου Γεωργίου στο Σεπτό Οίκο του Νεομάρτυρος, Ιερού Παρεκκλησίου Μητροπολιτικού Ναού επί του τάφου του Νεομάρτυρος Κοιμήσεως της Θεοτόκου ενορίας Περιβλέπτου και  Αγίου Παϊσίου χωρίς την παρουσία πιστών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, από τις 10:00 π.μ. και μέχρι τις 7:00 μ.μ. στους πέντε αυτούς Ιερούς Ναούς θα υπάρχουν για προσκύνηση από τους πιστούς αποτμήματα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου μαζί με την Ιερά Εικόνα του.

Οι πιστοί θα προσέρχονται για προσκύνηση φέροντες οπωσδήποτε μάσκα, τηρούντες τις αποστάσεις και τις οδηγίες των υπευθύνων εργαζομένων και των επιτρόπων και θα αποχωρούν αμέσως μετά την προσκύνηση για την αποφυγή συνωστισμού. Απαγορεύεται να παραμένουν στους Ιερούς Ναούς ή να συγκεντρώνονται σε ομάδες για υγειονομικούς λόγους.

Ακολούθως και από τις 7:00 μ.μ. έως τις 8:30 μ.μ. θα τελεσθούν Πανηγυρικοί Εσπερινοί στους πέντε αυτούς Ιερούς Ναούς χωρίς την παρουσία πιστών κατά την πρόβλεψη των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Η μεταφορά και υποδοχή της εικόνος του Πολιούχου στο χώρο του μαρτυρίου του και η Ιερά Λιτανεία από τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου δεν θα λάβουν χώρα, για λόγους αποφυγής συνωστισμού και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Οι πιστοί μπορούν να επιλέξουν για προσκύνηση έναν από τους πέντε Ιερούς Ναούς που προαναφέραμε κατά τις τρεις αυτές ημέρες:

  Σάββατο 16 Ιανουαρίου

  Κυριακή 17 Ιανουαρίου

   ή Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

ώστε να διευκολυνθούν όλοι όσοι επιθυμούν να προσκυνήσουν και να λάβουν την ευλογία του Αγίου Γεωργίου, χωρίς συνωστισμό, κίνδυνο ή ταλαιπωρία.

Στις εκκλησίες μπορούν να προσέρχονται από τις δέκα το πρωί μέχρι τις επτά το βράδυ.

Περί ιατρικής ευθύνης ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας COVID-19, το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, από τις 6:00 μ.μ. έως τις 8:00 μ.μ.

 


H ενημέρωση των Ιατρών για το νομοθετικό πλαίσιο (αστικό, ποινικό και πειθαρχικό) που διέπει την άσκηση της Ιατρικής (ιδιαίτερα σήμερα εν μέσω της πανδημίας της COVID-19), ώστε να μπορούν να επιτελούν σωστά και απερίσπαστα το λειτούργημά τους είναι ο σκοπός του webinar που πραγματοποιείται το Σάββατο 16 Ιανουαρίου.

Η συζήτηση/ενημέρωση θα γίνει από έμπειρους ομιλητές. Δεν θα είναι μια απλή παράθεση διαλέξεων αλλά θα γίνει υπό μορφή συζήτησης πάνω στις ερωτήσεις που θα υποβληθούν.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά το Webinar το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021 από τις 6 μμ έως τις 8 μμ. 

Για να συνδεθείτε με το κανάλι του YouTube, κάνετε κλικ εδώ.

Όσοι έχετε λογαριασμό Facebook, για να δείτε το Facebook link του Event, παρακαλούμε κάνετε κλικ εδώ.

Το Blog του Webinar μπορείτε επίσης να το δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Οι ερωτήσεις μπορούν να υποβληθούν πριν το Webinar  στο παρακάτω link (υπ’ όψιν ότι δεν θα υπάρχει η δυνατότητα ερωτήσεων μέσω chat ή messenger): https://bit.ly/3i8qJZ2

Το Webinar τελεί υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ WEBINAR

Την αναλυτική θεματολογία μπορείτε να την δείτε επισκεπτόμενοι το blog του Webinar στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://bit.ly/2XzuD3C  

Ενδεικτικά, μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα παρακάτω:

- Αμυντική ιατρική και οι δυσμενείς συνέπειές της στην ιατρική πράξη και στην φροντίδα του ασθενούς.

- Τriage (Διαλογή)/προτεραιότητα ασθενούς για ΜΕΘ ή νοσοκομειακή κλίνη ή εξέταση σε κατάσταση κρίσης.

- Κατ΄οίκον νοσηλεία χωρίς σαφή Guidelines.

- Βλάβη, μη λειτουργία ή καθυστέρηση απεικονιστικού/εργαστηριακού ελέγχου με συνέπειες πάνω στην πορεία του ασθενούς.

- Επιπλοκές επεμβατικών ιατρικών πράξεων (πχ πνευμοθώρακας κατά την τοποθέτηση κεντρικής γραμμής με ή χωρίς συναίνεση κλπ).

- Συναίνεση (εικαζόμενη και γραπτή)/ενημέρωση ασθενούς για ιατρικές πράξεις και πιθανές επιπλοκές/χορήγηση εμβολίου/αντιβίωσης. Σημασία της δημιουργίας ενός ενιαίου εγγράφου συναίνεσης το οποίο θα περιγράφει την ιατρική πράξη και τις πιθανές επιπλοκές.

- Έλλειψη ειδικών σε νοσοκομείο και αντιμετώπιση ανάλογης πάθησης από μη-ειδικό.

- Σημασία και δυνατότητα documentation/τήρηση ιατρικού φακέλου/log book.

- Εμβολιασμός και Ιατρική Ευθύνη: αναγκαιότητα προφορικής ή/και γραπτής συναίνεσης, ενδεικνυόμενος τρόπος ενημέρωσης του ασθενούς, ιατρική ευθύνη για τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες (κυρίως σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις/σοκ).

Επίσης, θα συζητηθούν και τα εξής θέματα:

1. Η πρόταση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) σχετικά με την Ιατρική Ευθύνη κατά την διαχείριση της Πανδημίας COVID-19 (https://bit.ly/39jli5s )

2. Η σημασία της πρόσφατης εγκυκλίου για τις ιατρικές αποζημιώσεις και την παρέμβαση του ΠΙΣ (https://bit.ly/38uk9ZC ).

3. Άλλες σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΠΙΣ.

Κατά την έναρξη του Webinar θα υπάρξει χαιρετισμός του προέδρου του ΠΙΣ  κ. Αθανασίου Εξαδάκτυλου.

Οι ομιλητές είναι οι ακόλουθοι:

ΚΥΡΙΟΙ (ΣΥΝ)ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Κατερίνα Φουντεδάκη, Καθηγήτρια Αστικού Δικαίου, Νομική Σχολή ΑΠΘ, Δικηγόρος (https://bit.ly/2XwoeG8  και https://bit.ly/2XrIBEL )

Θρασύβουλος Θ. Κονταξής, Δικηγόρος Ποινικού Δικαίου Δ.Ν, Αθήνα (https://bit.ly/3bqyHex )

Ευάγγελος Κατσίκης, Δικηγόρος, διαχειριστής εταίρος KKLEGAL, νομικός σύμβουλος ΠΙΣ (https://bit.ly/35x8erX  και https://bit.ly/39jYdzD ).

Ιωάννης Μπαραμπούτης, Παθολόγος - Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής Ε.Σ.Υ, Παθολογικής Κλινικής αποκλειστικής νοσηλείας COVID-19, Νοσοκομείο "Η Παμμακάριστος", Αθήνα.

Ο κ. Μπαραμπούτης πέρα από την νυν θέση του έχει μεγάλη εμπειρία από την άσκηση της Ιατρικής στην Αγγλία.

Σπύρος Γούλας, Γαστρεντερολόγος, Διευθυντής Ε.Σ.Υ. Γαστρεντερολογικό τμήμα, Νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου, Αθήνα. Ο κ. Γούλας είναι υπεύθυνος της επιτροπής για την Ιατρική Ευθύνη του επιστημονικού συμβουλίου του νοσοκομείου στο οποίο εργάζεται και έχει συγγράψει εκτενώς και έχει δώσει ομιλίες πάνω στο θέμα.

Θα ακούσουμε επίσης και τις σύντομες απόψεις των παρακάτω ομιλητών:

Mamie Stathatos, Ελληνοαμερικανίδα δικηγόρος στην Νέα Υόρκη όπου εφαρμόζεται η νομοθεσία του κυβερνήτη Andrew Cuomo που προστατεύει νομικά τους ιατρούς από Ιατρική ευθύνη κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19  (https://bit.ly/39jjppo ).

Λεωνίδας Παλαιοδήμος, Έλληνας παθολόγος, ο οποίος εργάζεται ως νοσοκομειακός Ιατρός (Hospitalist) στο νοσοκομείο Jacobi Hospital στη Νέα Υόρκη και έχει μεγάλη εμπειρία από την έξαρση του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Κωνσταντίνος Κοντοτάσιος, Παθολόγος, επιμελητής του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας ο οποίος εργάζεται για πολλά χρόνια στα ΤΕΠ και στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου και έχει σημαντική εμπειρία από την αντιμετώπιση ασθενών με COVID-19 σε ένα επαρχιακό Νοσοκομείο.

Δημήτριος Τσάμης, Μικροβιολόγος, πρόεδρος του πειθαρχικού του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ο οποίος θα μας μιλήσει για την πειθαρχική άποψη του θέματος της Ιατρικής ευθύνης.

Την συζήτηση θα διευθύνει ο Αντώνιος Λιόλιος, Παθολόγος - Εντατικολόγος, Acute Care Consultant, Peterborough City Hospital, Peterborough, UK.

Αποκατάσταση μαστού και συμμετρία σε ένα χειρουργείο με τη βοήθεια της τρισδιάστατης απεικόνισης

 


Αποκατάσταση μαστού (μετά από αφαίρεση λόγω καρκίνου) και επίτευξη συμμετρίας σε ένα και όχι τρία χειρουργεία με τη βοήθεια της τρισδιάστατης απεικόνισης πραγματοποιούν Έλληνες γιατροί!

Τα οφέλη της νέας μεθόδου είναι πολλά κυρίως για τις γυναίκες ασθενείς, αλλά και για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

«Το βασικό όφελος για τις γυναίκες ασθενείς είναι το γεγονός ότι μένουν ικανοποιημένες, γιατί αφήνουν σύντομα πίσω τους το κεφάλαιο της μαστεκτομής και μπορούν απερίσκεπτα να συνεχίσουν με την συμπληρωματική θεραπεία της νόσου» αναφέρει ο διακεκριμένος πλαστικός χειρουργός κ Ανδρέας Γραββάνης Δ/ντής Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου METROPOLITAN, που εφαρμόζει τη νέα μέθοδο μαζί με την ομάδα του.

Η νέα μέθοδος εφαρμόζεται στην Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια με απόλυτη επιτυχία.

«Σήμερα, όπως εξηγεί ο κ Γραββάνης, με την τρισδιάστατη απεικόνιση και εκτύπωση μπορούμε να επιτύχουμε αποκατάσταση μαστού και συμμετρία με τον υγιή μαστό σε ένα στάδιο. Βέβαια πάντα με γνώμονα ότι η χειρουργική παρέμβαση δεν θα εμποδίσει ή θα καθυστερήσει την συμπληρωματική θεραπεία της ασθενούς για την καταπολέμηση της νόσου».

Οι επεμβάσεις αυτές πραγματοποιούνται στο Τμήμα Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου METROPOLITAN, όπου έχει δημιουργηθεί ένα εργαστήριο τρισδιάστατης απεικόνισης και εκτύπωσης.

Χρησιμοποιώντας ειδικά λογισμικά οι πλαστικοί χειρουργοί μπορούν να υπολογίσουν τον όγκο του υγιούς μαστού, να προσομοιάσουμε τον όγκο και σχήμα του επιθυμητού μαστού και να εκτυπώσουμε τρισδιάστατα μοντέλα τα οποία τους κατευθύνουν στο χειρουργείο να επιτύχουν το επιθυμητό συμμετρικό αποτέλεσμα.