Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος: Ενημέρωση για το ζήτημα που προέκυψε με κάποια σημεία στον παραποτάμιο δρόμο της «Λεμπούσδας»

 


Φίλοι συγχωριανοί.

Θα ήθελα να αναφερθώ εάν μου επιτρέπετε, στο ζήτημα που προέκυψε με κάποια σημεία στον παραποτάμιο δρόμο της «Λεμπούσδας».

Συγκεκριμένα με τις δυνατές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, η ορμή του ποταμού ήταν τόσο μεγάλη που σε κάποια σημεία «έφαγε» το χώμα και έφτασε σε οριακό σημείο με την άσφαλτο.

Ήδη από την αρχή της εβδομάδας πρωί πρωί ο υπεύθυνος Αντ/ρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Γκέγκας Κωνσταντίνος, εγώ ως Πρόεδρος της Κοινότητας μας, αλλά και ο κ. Μανούρης  Βασ. Νικόλαος (για να μας βοηθήσει σε κάποια σημεία με αύλακες καθαρισμού) διενεργήσαμε  έλεγχο στο χωριό μας.

Επίσης και στην  «Λεμπουσδα», όπου γίνεται λόγος, εντοπίσαμε τα προβλήματα και  έχει γίνει αίτηση από την Κοινότητα μας προς τον Δήμο για την επίλυση του θέματος.

Αύριο Σάββατο θα τοποθετηθεί  και σήμανση στα εν λόγω σημεία, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος κάποιου ατυχήματος (όπως είναι αυτή τη στιγμή ελάχιστος έως καθόλου).

Επίσης καθ΄ όλη την εβδομάδα που διανύουμε ο Αντ/ρχος κ. Γκέγκας Κωνσταντίνος (ως υπεύθυνος πολιτικής προστασίας αλλά και υπεύθυνος μηχανημάτων του Δήμου ) μας έστειλε τα μηχανήματα όπου εγώ ως Πρόεδρος με συνεχή συνεργασία με τον     Αντ/ρχο κ. Φωτίου Αθανάσιο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γκόγκο Χρήστο και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Ντότη Δημήτριο  προσπαθήσαμε να επιλύσουμε ότι προβλήματα προέκυψαν από τις άσχημες καιρικές συνθήκες και σε ότι μας αναφέρθηκε από τους κατοίκους.

Κλείνοντας θα ήθελα να  αναφερθώ πως μεγάλη μάχη δόθηκε και για τον καθαρισμό των άλλων ποταμών της περιοχής μας. Του «Γορμού» και του «Καλαμά».

Μετά από επικοινωνία και ενέργειες του Αντ/ρχου και υπεύθυνου πολιτικής προστασίας του Δήμου μας κ. Γκέγκα Κωνσταντίνου με τον προϊστάμενο Πολιτικής προστασίας της περιφέρειας Ηπείρου κ. Μαυρογιώργο Δημήτριο, η περιφέρεια Ηπείρου μίσθωσε ιδιώτη με μηχανήματα και με την συνεχή παρουσία και τις οδηγίες  του υπεύθυνου Αντ/ρχου Άνω Καλαμα κ. Φωτίου Αθανασίου, καθάρισαν τα ποτάμια μας και αποφεύχθηκαν περαιτέρω ζητήματα.

Αγαπητοί φίλοι.

Προβλήματα υπήρχαν, υπάρχουν και θα προκύπτουν κι άλλα.

Όμως εμείς είμαστε εδώ, ενωμένοι για να δίνουμε τον καθημερινό αγώνα για την επίλυση τους και σας θέλουμε δίπλα μας για να τα καταφέρουμε.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος Τ.Κ. Παρακαλαμου

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος