Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

CNN: Ο Παπανδρέου να έχει έτοιμο ένα ελικόπτερο για να φύγει

Συγκλονίζει το πρώτο θέμα του CNN.

«Ο Παπανδρέου πρέπει να βεβαιωθεί ότι θα υπάρχει ένα ελικόπτερο που θα τον περιμένει στην ταράτσα του Προεδρικού Μεγάρου για να τον σώσει από τους οργισμένους διαδηλωτές, όπως ο Αργεντινός Πρόεδρος , Fernando De La Rue το Δεκέμβριο του 2001».
Με αυτές τις λέξεις καταλήγει το δημοσίευμα στην πρώτη σελίδα του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου CNN, σχετικά με τις ομοιότητες της «ελληνικής τραγωδίας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά με την Αργεντινή του 2001.
Με τίτλο «Η ελληνική τραγωδία φέρνει μνήμες Αργεντινής» το CNN κάνει μία ιστορική αναδρομή αναφερόμενο στα γεγονότα από την ένταξη της χώρας μας στο μηχανισμό στήριξης και τα παραλληλίζει με την Αργεντινή και την ανεξέλικτη χρεοκοπία της.
«Είναι η Ελλάδα του 2011, αυτό που βλέπουμε. Όχι. Είναι η Αργεντινή του 2001» αναφέρει ο συντάκτης του κειμένου.
«Όπως και στην Αργεντινή, η σύνδεση του νομίσματος με το δολάριο παρουσιάστηκε σαν ένα όνειρο, έτσι και στην Ελλάδα με το ευρώ. Μετά φυσικά το όνειρο τελείωσε και είδαμε όλοι την σκληρή πραγματικότητα. Την πτώχευση».
Οι μαζικές διαδηλώσεις, η αύξηση της ανεργίας και τα συνεχή μέτρα λιτότητας είναι λέει το CNN, τα κοινά στοιχεία ανάμεσα στην Ελλάδα του 2011 και της Αργεντινή του 2000.

ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Λυπάμαι για την παράταξη, λυπάμαι για τη χώρα»

Πρόεδρε είστε εκτός τόπου και χρόνου!!!

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε η κα Βάσω Παπανδρέου στον πρωθυπουργό αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του.
Η κα Παπανδρέου μιλώντας με σκληρές κουβέντες τόνισε ότι οι εικόνες που είδαμε χθες ήταν θλιβερές ενώ τόνισε ότι περίμενε να έχει παραιτηθεί το υπουργικό συμβούλιο και να είχαν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες για μεταβατική κυβέρνηση. «Λυπάμαι για την παράταξη, λυπάμαι για τη χώρα».

ΗΠΕΙΡΟΣ: Εξήντα κενές θέσεις σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία

Ποιες είναι οι θέσεις στην Ήπειρο

Εξήντα κενές θέσεις σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία της Ηπείρου, καλύπτει το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σύμφωνα με προκήρυξή του.
Οι ενδιαφερόμενοι, έχουν περιθώριο να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, ως την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου!!!
Στα Ιωάννινα κενές θέσεις προς κάλυψη υπάρχουν στα εξής Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία: 2 στο Κέντρο Υγείας Κόνιτσας, 3 στο Κέντρο Υγείας Πραμάντων, από 1 στα Περιφερειακά Ιατρεία Άνω Ραβενιών, Βήσσανης, Γρεβενιτίου, Δροσοπηγής, Καλουτάς και 2 στο Περιφερειακό Ιατρείο Κερασόβου, εκ των οποίων η 1 για εξυπηρέτηση του Μεθωριακού Φυλακίου Κακαβιάς και από 1 στα Περιφερειακά Ιατρεία Κτισμάτων, Μεγάλου Περιστερίου, Μηλέας, Παρακαλάμου, Πέτρας, Πυρσόγιαννης, Πωγωνιανής, Ραφταναίων και Ρωμανού.
Στην Πρέβεζα κενές θέσεις προς κάλυψη υπάρχουν στα εξής Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία: 2 στο Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας και από 1 θέση στα Περιφερειακά Ιατρεία Άσσου, Βρυσούλας, Γοργόμυλου, Κρανέας, Μυρσίνης και Ριζών.
Στην Άρτα κενές θέσεις προς κάλυψη υπάρχουν στα εξής Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία: 3 στο Κέντρο Υγείας Αγνάντων και από 1 στα Κέντρα Υγείας Άνω Καλεντίνης και Βουλγαρελίου. Από 1 θέση υπάρχει στα Περιφερειακά Ιατρεία Αγίας Παρασκευής, Αθαμανίου, Βελεντζίκου, Γραικικού, Θεοδωριανών, Καταρράκτη, Κλειδιού, Κομμένου, Κομποτίου, Κορφοβουνίου, Λεπιανών, Μεγαλόχαρης, Μελατών, Μυροφύλλου, Πέτρας και Τετρακώμου.
Τέλος στη Θεσπρωτία κενές θέσεις προς κάλυψη υπάρχουν στα εξής Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία: 2 στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Φιλιατών, 1 στο Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου και από 1 θέση στα Περιφερειακά Ιατρεία Κεραμίτσας, Λεπτοκαρυάς, Λιας, Παλαιοχωρίου, Πέρδικας, Πλακωτής και Σαγιάδας.

Οι αιτήσεις
Στα έντυπα των αιτήσεων, που είναι διαθέσιμα και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου στη διεύθυνση www.yyka.gov.gr , οι γιατροί δηλώνουν έως πέντε (5) προτιμήσεις (ισότιμης μοριοδότησης σε περίπτωση ισοβαθμίας) για τις αναφερόμενες θέσεις - Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία, Πλοία. Είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση του αντίστοιχου κωδικού με τον οποίο έχει ανακοινωθεί κάθε θέση. Σημειώνεται, ότι η αίτηση πρέπει να είναι υπογεγραμένη, επιμελημένα συμπληρωμένη και να αναγράφει τα πραγματικά στοιχεία κάθε ενδιαφερόμενου. Η συμπλήρωση ψευδών στοιχείων επιφέρει τις νόμιμες κυρώσεις, όπως αυτές προβλέπονται από το άρθρο 22 του Ν. 1599/1986. Παράλληλα, οποιαδήποτε έλλειψη, ή εκπρόθεσμη υποβολή δικαιολογητικών, επιφέρει την απόρριψη της αίτησης. Δεν έχουν δικαίωμα επιλογής θέσης, όσοι ιατροί μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων (προηγούμενων προκηρύξεων) και τη συνακόλουθηση δημοσίευσή τους, με υπεύθυνη δήλωση δεν αποδέχτηκαν τη θέση ή παραιτήθηκαν πριν τη συμπλήρωση της υποχρεωτικής προεκπαίδευσης ή την υπηρεσία υπαίθρου, εκτός της περίπτωσης έναρξης ειδικότητας στο εσωτερικό. Σε αυτές τις περιπτώσεις, διορίζονται και τοποθετούνται εκ νέου, για εκπλήρωση ή συμπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου σε κενά Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία, κατά την κρίση της υπηρεσίας. Οι εν λόγω ιατροί, κατά τη συμπλήρωση της αίτησης θα πρέπει στο πεδίο των επιδιωκόμενων θέσεων να αναγράφουν τη λέξη «Αζήτητο».
Επιπλέον, στην προκήρυξη αναφέρεται ότι καταργείται προηγούμενη πρακτική του Υπουργείου, σύμφωνα με την οποία ιατροί που τοποθετήθηκαν σε θέση αγροτικού ιατρού βάσει των προσωρινών αποτελεσμάτων, μπορούσαν με υπεύθυνη δήλωση να αρνηθούν αποδοχή της επικείμενης τοποθέτησής τους. Όπως διευκρινίζεται, με την παραπάνω τακτική παρατηρούνταν φαινόμενα διοικητικής δυσλειτουργίας. Ενώ, αναφέρεται ότι άρνηση επικείμενης τοποθέτησης, μπορεί να γίνει μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων, της οικείας τρέχουσας προκήρυξης.
Όσον αφορά στους γιατρούς που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για εκπλήρωση υπηρεσίας υπαίθρου. Σημειώνεται πως όσοι έχουν εγγραφεί στο Α' έτος Ιατρικών Σχολών μέχρι το ακαδημαϊκό έτος 1989 - 1999, απαλλάσονται από την υποχρέωση υπηρεσίας υπαίθρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2519/1997 αρθρο 26 παρ. 3 (ΦΕΚ 165/21-08-1997 τ.Α.) και της απόφασης Υ10γ/Οικ. 76407. Ωστόσο, παρέχεται η δυνατότητα να διεκδικήσουν θέσεις σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία, με τις υποβληθείσες να λαμβάνονται υπ' όψιν.

ΠΗΓΗ: http://www.neoiagones.gr/

ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ: Στα βιβλιάρια των αγροτών μέχρι τις 10 Νοεμβρίου το 50%, σύμφωνα με τον κ. Σκανδαλίδη

Στο θέμα αναφέρθηκε σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδαλίδης αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Εμείς είχαμε πει ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα παίρνανε οι αγρότες θα παίρνανε τα χρήματα. Ήμασταν έτοιμοι σαν Υπουργείο, φτιάξαμε το αρχείο των επιδοτήσεων, το στείλαμε στην Αγροτική Τράπεζα. Το πρόβλημα είναι μέσα σε αυτό το “ρημαδομηχανισμό” στήριξης, μεταβατικά στάδια, Υπουργείο Οικονομικών, επιτόκια κλπ.. Αργήσανε λίγο να μαζευτούν τα χρήματα. Μαζεύονται αυτές τις μέρες από την Αγροτική Τράπεζα, μας υποσχεθήκανε ότι μέχρι την Παρασκευή, μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν τελειώσει όλες οι διαδικασίες».
Και κατέληξε: «Ελπίζω ότι μέσα στην άλλη βδομάδα, οπωσδήποτε μέσα στην άλλη βδομάδα και ελπίζω πριν τις 10 Νοεμβρίου θα πάρουν τα χρήματα τους οι άνθρωποι. Και μιλάμε για 1.100.000.000 € που θα πάει απευθείας στα βιβλιάρια των αγροτών και άλλα τόσα χρήματα λίγο πριν τα Χριστούγεννα.
Σε αυτό πιστεύω ότι θα είμαστε συνεπείς και αυτό είναι μια μεγάλη ανάσα για τους ανθρώπους αυτούς, που όπως όλοι οι Έλληνες περνάνε μια πολύ δύσκολη περίοδο».
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Δημήτρη Καμπουράκη αν η ενίσχυση θα δοθεί στις 15 του μήνα ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε: «Μέχρι στις 10 Νοεμβρίου το αργότερο θα είναι στα βιβλιάρια τους».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Δεν παραιτούμαι»

 Μετά την γενική κατακραυγή τόσο στο εσωτερικό αλλά και στην Ε.Ε., ακυρώνει το δημοψήφισμα!!!



Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίες κλονίζουν το μέλλον της Ελλάδας.
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου είναι πρόθυμος να κάνει συζητήσεις με τη ΝΔ για να υπάρξει μεταβατική κυβέρνηση και δήλωσε ξεκάθαρα ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία, τουλάχιστον όχι πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, το βράδυ της Παρασκευής.
Με τη φράση «Χρειάστηκε το δημοψήφισμα για να δεχτεί ο Σαμαράς την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας», ο κ. Παπανδρέου ξεκίνησε την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο.
Επίκειται η έναρξη της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου.

ΕΚΤ: Αιφνίδια μείωση των επιτοκίων στο 1,25%

Με μια αιφνίδια κίνηση που προκάλεσε έκπληξη στις αγορές, η Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ανακοίνωσε την μείωση τα επιτόκια της κατά 25 μονάδες βάσης, διαμορφώνοντάς τα στο 1,25%.
Συγκεκριμένα, το εκτελεστικό συμβούλιο της τράπεζας αποφάσισε να μειώσει το βασικό επιτόκιο στο 1,25% από 1,5%.
Η απόφαση δεν ήταν αναμενόμενη, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των αναλυτών περίμενε ότι ο κ. Ντράγκι, κατά την παρθενική του παρουσία στο συμβούλιο καθορισμού της πιστωτικής πολιτικής, θα προτιμούσε να τηρήσει στάση αναμονής.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Μεταβατική κυβέρνηση και εκλογές

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, με δήλωσή του ζητεί από τον πρωθυπουργό να αποσύρει το δημοψήφισμα και να συγκληθεί προσωρινή μεταβατική κυβέρνηση, με αποκλειστική αρμοδιότητα την άμεση διεξαγωγή εκλογών και την επικύρωση της νέας δανειακής σύμβασης.

ΜΙΛΤΟΣ ΜΠΟΥΚΑΣ: Στο εκβιαστικό δίλημμα άσπρου/μαύρου απαντάμε πολύχρωμα


Γράφει ο Μίλτος Μπούκας

Ο παγκόσμιος θόρυβος και κατακραυγή που προκάλεσε η απόφαση του τρίτου και τελευταίου εκπροσώπου της δυναστείας Παπανδρέου (Γιωργάκη) να θέσει τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου για το ελληνικό χρέος σε δημοψήφισμα κλείνει οριστικά τον πολιτικό κύκλο της οικογένειας στα εγχώρια κοινοβουλευτικά πράγματα σαν ο “αρχιτέκτονας του χάους”.
Ο εραστής της εξουσίας του οποίου οι αποφάσεις προσομοιάζουν σε παιχνίδια multichoice των αμερικανικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων όπου εθήτευσε, για τις εθνικές οικονομίες ή τους δημοκρατικούς θεσμούς, θέτει σε κίνδυνο μετατροπής της χώρας σε αποικία ξένων συμφερόντων και κατάργηση κάθε δικαιώματος. Η νομιμοποίησή τους της εικονικής πραγματικότητα της παγκόσμιας διακυβέρνησης και των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, οίκοι αξιολόγησης εγείραν τα ανακλαστικά του φοβισμένου πολίτη και του πατριωτικού κομφορμισμού, με το σύγχρονο όχι της παρελάζουσας νεολαίας απέναντι στις εξέδρες των επισήμων. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ως πολιτικό μόρφωμα του “μέσου όρου” άλλοτε μεταλλάσσεται σε ριζοσπαστικό κίνημα και άλλοτε προσαρμόζεται σε συντηρητικές ιδεοληψίες ανάλογα με την πολιτική συγκυρία. Το υποδεικνύει η ιστορική του πορεία από το 1974 με την εν πολλοίς αδυναμία παρακολούθησής του από τον “εταίρο” του δικομματικού κατεστημένου Ν.Δ. Απαράμιλλοι οι τακτικισμοί, στρατηγικές και μεταλλάξεις του διευθυντηρίου Λαλιώτη. Εξαιρείται η “ελιτίστικη” ακαδημαϊκή περίοδος των μεταρρυθμίσεων Σημίτη που ωστόσο σαν χώρα μας χρέωσαν με την “χρυσή” ολυμπιάδα σε κόστος και μας έδωσαν “βορά” στο μαγειρείο της Goldman Sacks το 1997, προθάλαμο του ΔΝΤ και δανειστές μας στο “επαχθές” Μνημόνιο.
Το εκβιαστικό δίλημμα του δημοψηφίσματος αντανακλά την παλαιοκομμματική ρητορική και είναι η εκκίνηση μιας προεκλογικής περιόδου που έρχεται. Η αγωνία και το άγχος του κομματικού επιτελείου του ΠΑΣΟΚ είναι η αντιμετώπιση του κινδύνου “ισχνούς” συσπείρωσης όπως αναλύεται στα δείγματα των τελευταίων γκάλοπ και να δοθεί ο τόνος στους ξεκουρδισμένους μηχανισμούς βάσης με πολωτικό κλίμα και “σοσιαλιστική” βαρβαρότητα.
Είναι αναμενόμενη η έκρηξη του “λαϊκισμού” των αντεξουσιαστών της εξουσίας προσφιλής όρος των κυβερνόντων που ωστόσο ακολούθησαν μια “πατενταρισμένη” θατσερική νεοφιλελεύθερη διαχείριση εξουσίας…
Οι κινήσεις πανικού στην Ελλάδα προκαλούν αυτοματισμούς πίεσης στην ηγεσία της ευρωζώνης και αποδίδονται ωσάν αξίωση της ελληνικής διπλωματίας!!!
Τα πειραματόζωα του ευρωπαϊκού νότου δεν πρόβαλαν ποτέ αιτήματα για την δραστική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους παρά μόνο η αναγγελία της μονόδρομης δημοσιονομικής καταιγίδας μέτρων από την Τρόϊκα.
Οι ανεξήγητες επιλογές του Παπανδρέου ΙΙΙ με την εμπλοκή του αμερικανόφερτου Δ.Ν.Τ. στα πολιτικά πράγματα της γηραιάς Ηπείρου ήταν η πρώτη εκρηκτική ύλη στα θεμέλια του Ευρωπαϊκού οικονομικού οικοδομήματος. Η δεύτερη ψυχρολουσία εκείνη του δημοψηφίσματος με το ενδεχόμενο ολοκληρωτικής αποσταθεροποίησης της πολιτικής και νομισματικής ένωσης.
Κάποιοι ενδεχομένως από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού δια των εντολοδόχων των να βρήκαν “μπόσικη” και υποτυπώδη την συγκρότηση και θεσμοθέτηση μηχανισμού κυρώσεων σε επίπεδο δημοσιονομικής πειθαρχίας για τις χώρες που παραβιάζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας όπως η Ελλάδα. Μια ελληνική “ζεμπεκιά” μπορεί να αφήσει πίσω της συντρίμια… Το Zorbas the greek φαίνεται δεν έχει εξάγει αρκούντως την ελληνική κουλτούρα, εξ’ άλλου αυτό που επιζητούσε πάντα ο γαλλογερμανικός άξονας είναι η θεσμοθέτηση της Ε.Ε. των δύο ταχυτήτων.
Το εάν η Ελλάδα καταστεί γερμανικό προτεκτοράτο με ελεύθερες οικονομικές ζώνες και “πλιάτσικο” του δημόσιου μας πλούτου είναι μια διαδικασία που θα περάσει από τις κάλπες με εντολή της λαϊκής ετυμηγορίας, και μόνον αυτής… για να οργανωθεί η όποια προσπάθεια εξόδου από την πολύπλευρη κρίση.
Τα δημοψηφίσματα αποτελούν κορύφωση της δημοκρατικής πρακτικής, μόνο όταν δεν χρησιμοποιούνται επικοινωνιακά και εκβιαστικά ως όπλα, που όπως φαίνεται έχει επιλέξει η πιο αντιδημοφιλής μεταπολεμική Κυβέρνηση, για να ξεφύγει από τα αδιέξοδά της, με την έμμεση ψήφο ανοχής που επιδιώκει να αποσπάσει για λογαριασμό της.
Όσο όμως ο λαός δεν συνειδητοποιεί την δύναμη της ψήφου του και δίνει χώρο στον δικομματισμό, δεν υπάρχει προοπτική…


Μίλτος Μπούκας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "Καλώ τον κ. Πρωθυπουργό να ανακαλέσει το «Δημοψήφισμα»"

Μετά τις χθεσινές εξελίξεις το «Δημοψήφισμα» με τη μορφή που θέλουν να επιβάλουν οι Ευρωπαίοι δεν έχει κανένα νόημα.
Η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν σε όλη τη μεταπολίτευση.
Δεν μπορώ να καταλάβω τον εθνικό διασυρμό που υφιστάμεθα από τις αλλεπάλληλες και άστοχες ενέργειες του κ. Πρωθυπουργού.
Όσοι οδήγησαν τον κ. Πρωθυπουργό σε λανθασμένες αποφάσεις, που ανοίγουν το δρόμο σε έναν πρωτοφανή εθνικό διασυρμό, οφείλουν να αντιληφθούν ότι η εξωτερική πολιτική και οι διεθνείς σχέσεις της χώρας δεν σχεδιάζονται στο πόδι, υπό την πίεση των εσωτερικών εξελίξεων.
Οι Έλληνες δεν παίζουν την εθνική τους υπερηφάνεια στο διεθνές χρηματιστήριο.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως και γιατί καταλήξαμε να κάνουμε «Δημοψήφισμα» για αυτονόητα.
Η Ελλάδα ήταν και οφείλει να μείνει στην Ευρώπη και στην ζώνη του ευρώ.
Καλώ λοιπόν τον κ. Πρωθυπουργό να ανακαλέσει το «Δημοψήφισμα» γιατί η χώρα δεν έχει ανάγκη άλλο από εθνικές τραγωδίες.
Και τον καλώ ακόμη για ένα πρόσθετο λόγο για μην υπάρξουν αντιδημοκρατικές λύσεις σε επίπεδο κυβέρνησης και σε επίπεδο ΠΑΣΟΚ.
Αν ο Πρωθυπουργός θέλει νομιμοποίηση, αν η κυβέρνηση είναι κουρασμένη, αν οι βουλευτές είναι κουρασμένοι και ανήμποροι να σηκώσουν το βάρος τότε ο δρόμος είναι ένας, εκλογές.

ΚΑΤΩ ΛΑΨΙΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Νεκρός 25χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Τραυματισμένη μια 33χρονη.

Χθες το μεσημέρι, στην Κάτω Λαψίστα Ιωαννίνων, σημειώθηκε σύγκρουση μεταξύ Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και δίκυκλης μοτοσικλέτας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 25χρονος οδηγός της μοτοσικλέτας και ελαφρά η 33χρονη οδηγός του αυτοκινήτου και τα δύο ανήλικα παιδιά της, που επέβαιναν σε αυτό.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ώρα μηδέν

Καταιγιστικές οι πολιτικές εξελίξεις
Καϊλή και Παναρίτη δεν παρέχουν ψήφο εμπιστοσύνης



Ντόμινο εξελίξεων στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., μετά και την επίσημη τοποθέτηση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου κατά της διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Στις 12:00 συνεδριάζει εκτάκτως το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ μετά την ολοκλήρωση θα συγκληθεί η Κ.Ο. του κόμματος, εν μέσω ανεξαρτητοποιήσεων και τοποθετήσεων βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κατά του δημοψηφίσματος και του κ. Γιώργου Παπανδρέου.

"Ώρα να προσφέρουν όλες οι δυνάμεις του τόπου,χωρίς κομματικές παρωπίδες. Τα πράγματα είναι τραγικά. ''Δεν δέχομαι να μου επιβάλουν από το εξωτερικό,δημοψήφισμα και το ερώτημά του'', είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας  Καρτάλης.

ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και εκλογές»

Τα ψέματα τελείωσαν

«Τα ψέματα τελείωσαν», δήλωσε πριν λίγο η κα Βάσω Παπανδρέου και συμπλήρωσε:
«Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας. Κυρίως για την κυβέρνηση αλλά και για την αντιπολίτευση. Η λύση είναι μια, αυτό που είχα προτείνει πριν λίγες ημέρες. Να συγκροτηθεί άμεσα κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με στόχο της διασφάλιση της συμφωνίας και μετά να προκηρυχθούν εκλογές. Όλοι θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: «Το ευρώ δεν αντικείμενο πολιτικού παιγνίου»

Την απόλυτη πεποίθηση του ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη ζώνη του ευρώ, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Ανδρέας κ. Λοβέρδος.

«Αποτελεί για μένα καταστατική αρχή ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ευρωζώνη και το ευρώ είναι εθνικός στρατηγικός στόχος, δεν είναι θέμα τακτικής και αντικείμενο πολιτικού παιγνίου», τόνισε και επεσήμανε ότι τη συγκεκριμένη θέση διατύπωσε και χθες, κατά τη συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο σε σχέση με το δημοψήφισμα.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΟΧΙ σε δημοψήφισμα για το ευρώ

«Η θέση της Ελλάδας μέσα στο ευρώ είναι μια ιστορική κατάκτηση της χώρας που δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση. Το κεκτημένο αυτό του ελληνικού λαού δεν μπορεί να εξαρτηθεί από τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, μόλις επέστρεψε στην Αθήνα από τις Κάννες.

Άδεια ταμεία στα σχολεία

Δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στα στοιχειώδη!

«Στάση πληρωμών» προς τα σχολεία έχουν κηρύξει αρκετές σχολικές επιτροπές της χώρας, καθώς αδυνατούν να τα χρηματοδοτήσουν με τα ποσά που χρειάζονται προκειμένου να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα. Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει το «Έθνος», διευθυντές δημοτικών αναγκάζονται να προσφεύγουν σε επιχειρήσεις, προκειμένου να προμηθευτούν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλο τεχνολογικό εξοπλισμό για τις διδακτικές τους ανάγκες.
Η τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας, που επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, αποτυπώνεται ποικιλοτρόπως και στις σχολικές μονάδες της χώρας, ακόμη και τις ιδιωτικές όπου φοιτούν παιδιά γονέων που βρίσκονται θεωρητικά σε καλύτερη θέση.
Σε ορισμένα ιδιωτικά σχολεία, μάλιστα, η πλειονότητα των γονέων δεν καταβάλλει την ετήσια συνδρομή για τις ανάγκες των Συλλόγων Γονέων, με αποτέλεσμα αρκετοί πρόεδροι των Συλλόγων να κάνουν έκκληση να πληρωθεί η συνδρομή (συνήθως δεν ξεπερνά τα 20 ευρώ) ώστε να συνεχιστούν οι δραστηριότητές τους