Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013

Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες οδήγησης ενόψει των εορτών

Με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, επιστρέφονται από την προηγούμενη Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου οι άδειες οδήγησης, καθώς οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές αρχές μέχρι και τις 19.12.2013.
Στο πλαίσιο της ίδιας Απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και τις 19.12.2013.
Από την παραπάνω απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:
- Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος
- Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
- Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
 -Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων
 - Μη καταβολή τέλους διοδίων.
Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες αρχές, εκτελούνται κανονικά.
Σημειώνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Ευχές από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

«Χέρι» της εφορίας σε 600.000 καταθέσεις μικρών και μεσαίων οφειλετών Δημοσίου

«Επίθεση» σε καταθέσεις και λογαριασμούς οφειλετών έχει ήδη ξεκινήσει από την εφορία, με τους υπολογισμούς να κάνουν λόγο για «χέρι» σε τουλάχιστον 600.000 καταθέτες.
Σύμφωνα με την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» τα βιβλία δηλώσεων τρίτων του Ειρηνοδικείου Αθηνών μαρτυρούν 98.743 δηλώσεις τρίτων που σύμφωνα με τους υπολογισμούς ξεπερνούν τους 600.000 οφειλέτες.
Σε κάθε περίπτωση η επιδρομή σε καταθέσεις και λογαριασμούς κλιμακώνεται.
Εντός του 2013 οι κατασχέσεις του Δημοσίου (δηλώσεις τρίτων) για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών φτάνουν κατά μέσο όρο τις 500 ημερησίως, ενώ υπάρχουν και μέρες που επιδόθηκαν περισσότερες από 1.000.
Δεν στρέφονται μόνο όμως εναντίον των καταθετών, αλλά και κατά των συνταξιούχων, καθώς στα βιβλία του Ειρηνοδικείου υπήρξαν συντάξεις που κατάσχονται στα χέρια ασφαλιστικών ταμείων!
Κατασχέσεις καταθέσεων οφειλετών από το Δημόσιο μέσω του Ειρηνοδικείου Αθηνών:
98.749 οι αιτήσεις το 2013 έναντι 70.387 πέρσι
Κάθε αίτηση περιέχει πολλά ονόματα οφειλετών
Υπολογίζεται ότι κάθε μέρα οι αιτήσεις κατασχέσεις φτάνουν τις 500 κατά μέσον όρο
Συνολικά, το 2013 επιχειρήθηκαν κατασχέσεις καταθέσεων (κυρίως μισθών) σε πάνω από 600.000 οφειλέτες.
Αυξάνονται οι αιτήσεις της Εφορίας για κατάσχεση και των συντάξεων.

Το νέο σύστημα της απευθείας σύνδεσης της Εφορίας με τις τράπεζες θα διευκολύνει την αφαίμαξη των καταθέσεων χωρίς προειδοποίηση.

Rass: Προβάδισμα 0,4% ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Σε δημοσκόπηση της Rass  για την κυριακάτικη εφημερίδα "Τύπος της Κυριακής",  ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει προβάδισμα 0,4%  έναντι της ΝΔ. 
Συγκεκριμένα:
ΣΥΡΙΖΑ: 24,1%
ΝΔ: 23,7%
ΚΚΕ: 6,3%
Χρυσή Αυγή: 6,1%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 4,7%
ΠΑΣΟΚ: 4,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 3,4%
Οικολόγοι- Πράσινοι: 1,6%
ΑΝΤΑΡΣΙΑ: 1,3%
Άλλο κόμμα: 4,2%
Άκυρο-Λευκό: 3%
Αναποφάσιστοι: 17,1%.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 47,6% έναντι 35,2% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας και 15,9 των ερωτηθέντων δηλώνει κανένας .

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με 4,6%.

Καμαρώστε κάτι πλαστογράφους στο ΕΜΠ!

Ανάμεσα στους πλαστογράφους υπαλλήλους στην απογραφή για διαθεσιμότητα του ΕΜΠ, είναι και η σύζυγος πρώην πρύτανη του ΕΜΠ (!), ο οποίος γυρίζει από κόμμα σε κόμμα και από κανάλι σε κανάλι και δηλώνει «αντιμνημονιακός».
Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς αυτό το αίσχος! 

Η οικογενειοκρατία και η σαπίλα σε όλο τους το μεγαλείο!  Ελληνικέ Λαέ καμάρωσέ τους!