Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Εκτός έδρας με Αμπελιά ο Α.Σ. Καλπακίου για τη 2η φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών

Στα γραφεία της ΕΠΣΗΠ πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η κλήρωση για τη 2η φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.
Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου.
Η κλήρωση έβγαλε τα ακόλουθα ζευγάρια:
Αμπελιά – Καλπάκι
Λογγάδες – Κρύα
ΠΑΣ Γιάννινα – Κάστρο
Αμπελόκηποι – Λαψίστα
Μουσιωτίτσα – Πανζαγορισιακός
Ελεούσα – Κόνιτσα
Αμφιθέα – Βουνοπλαγιά
Καρυές – Περίβλεπτος
Κουτσελιό – Ηλιόκαλη
Μαβίλης – Κατσικά
Χαροκόπι – Ροδοτόπι
Ασβεστοχώρι – Πέραμα
Βελισσάριο – Χουλιαράδες
Συρράκο – Πλατανιά

Πάνω από 1 δισ. ευρώ τα φέσια από τις ακάλυπτες επιταγές στο 9μηνο

Κραχ στην αγορά από τις ακάλυπτες επιταγές


Σε 9.554 τεμάχια αξίας 104,2 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι ακάλυπτες επιταγές τον Αύγουστο του 2012, παρουσιάζοντας μείωση 5,5% σε τεμάχια και αύξηση 17,4% σε αξία, σε σύγκριση με τον περασμένο μήνα του ιδίου έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Τειρεσίας ΑΕ.
Σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2011 παρουσίασαν μείωση 36,8% σε τεμάχια και μείωση 32,1% σε αξία.
Την χρονική περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2012 οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν σε τεμάχια σε 97.172 και σε ύψος ξεπέρασαν μόλις το 1 δισ. ευρώ.
Οι απλήρωτες συναλλαγματικές για την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2012 ανήλθαν σε 86.219 τεμάχια αξίας 135 εκατ. ευρώ.

Παράταση έως 31 Οκτωβρίου των δικαιολογητικών για την επιστροφή ΦΠΑ των αγροτών

Παρατάθηκε μέχρι 31 Οκτωβρίου 2012 η προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών επιστροφής του Φ.Π.Α. στους αγρότες, που αφορούν παραδόσεις αγροτικών προϊόντων και παροχές αγροτικών υπηρεσιών, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη χρήση 2011.

Η παράταση δόθηκε με την με αριθμό ΠΟΛ. 1177 απόφαση του υφυπουργού οικονομικών, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2494/Β/12 – 9 – 2012, λόγω των δυσκολιών που αντιμετώπισαν οι δικαιούχοι επιστροφής Φ.Π.Α. αγρότες για τη συγκέντρωση και υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών μέχρι 31.7.2012.

24ωρη απεργία την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου οι εφοριακοί

«Παραλύουν» οι εφορίες

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την  Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες (εφοριακοί) διαμαρτυρόμενοι για τις νέες μειώσεις στις αποδοχές τους, τις επικείμενες απολύσεις, μέσω εφεδρείας, την υποβάθμιση των υπηρεσιών και τα νέα χαράτσια.

Φεύγουν οι ξένοι … έρχονται οι απόδημοι!

Πολλοί νόμιμοι μετανάστες, λόγω κρίσης, εγκαταλείπουν την Ήπειρο, ενώ όλο και περισσότεροι ξενιτεμένοι Ηπειρώτες επιστρέφουν στα πάτρια εδάφη…

Εντελώς αντίστροφη πορεία σε σύγκριση με κάποια χρόνια πριν, διαγράφουν Έλληνες εργαζόμενοι, κάτοικοι κυρίως των δυο μεγάλων πόλεων –Αθήνα και Θεσσαλονίκη-, αλλά και πολλοί νόμιμοι μετανάστες, που ζούσαν σε όλη τη χώρα και σε πολλές περιοχές της Ηπείρου.
Οι τελευταίοι, λόγω κρίσης και ανεργίας, αφήνουν την Ελλάδα, στην οποία ζούσαν για αρκετά χρόνια και φεύγουν, είτε για τις χώρες τους, είτε… για άλλες πολιτείες, ακόμη και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού! Με τη σειρά τους, πολλοί συμπατριώτες μας που ζούσαν τα τελευταία χρόνια σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα, είτε είναι πτυχιούχοι, είτε όχι, αποφασίζουν να φύγουν και να εγκατασταθούν στην περιφέρεια (όσοι εξ΄ αυτών δεν μεταναστεύουν βέβαια).

Στο 1,60 ευρώ υπολογίζεται να φτάσει το πετρέλαιο θέρμανσης!

Νέα συνάντηση θα έχουν σήμερα τα επιτελεία των τριών κομμάτων της κυβέρνησης, που θα πρέπει μέσα στις επόμενες ώρες να αποφασίσουν εάν η εξίσωση των φόρων μεταξύ πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης θα γίνει στο 100%.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η εξίσωση θα κυμανθεί στο 80%, με βάση τις σημερινές τιμές η αύξηση του πετρελαίου θα είναι δηλαδή περίπου 40% ή 1,40 ευρώ το λίτρο.

Με δεδομένα τα νέα σκληρά μέτρα, όμως, όλα δείχνουν ότι θα επιλεγεί τελικά το σκληρό σενάριο που σημαίνει εξίσωση 100% των φόρων και έτσι θα γίνει μία αύξηση της τιμής που μπορεί να αγγίξει και το 60% καθώς (και πάλι με βάση τις σημερινές τιμές) οι τιμές θα αγγίξουν το 1,60 ευρώ το λίτρο.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΩΣΙΝΟΥ: Αρχιερατική θεία Λειτουργία το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου

Με την ολοκλήρωση των εργασιών ανακατασκευής των κελιών και του αρχονταρικού και της στέγης, η Ιερά Μονή Σωσίνου μπαίνει σε νέα ιστορική φάση.
Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική θεία Λειτουργία, προέξαρχοντος του μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέου, (ίσως για πρώτη φορά να ιερουργεί μητροπολίτης τον τελευταίο αιώνα), Αρτοκλασία, Αγιασμός και Μνημόσυνο για τους διατελέσαντες ηγούμενους και μοναχούς στη Μονή.

Στη Θεία Λειτουργία κλήθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέκος Καχριμάνης, που χάρη στην πρωτοβουλία του πραγματώθηκε το όνειρο δεκαετιών για αναστήλωση της ρημαγμένης Μονής, αλλά θα παραστούν επισκέπτες και προσκυνητές από άλλες περιοχές.

ΠΗΓΗ: http://sosinos.blogspot.gr

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη φοροκλοπή ανά επαγγελματικό κλάδο

Η ΓΓΠΣ ετοιμάζει τη λίστα της ντροπής


Αποκαλυπτικά στοιχεία που θα χαρτογραφούν τη φοροκλοπή ανά επαγγελματικό κλάδο θα παρουσιάσει τις επόμενες εβδομάδες η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).
Σύμφωνα με πληροφορίες η ΓΓΠΣ επεξεργάζεται την παρούσα περίοδο τα στοιχεία του συνόλου των επαγγελματιών, των εμπόρων και των βιοτεχνών ανά Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) και αναμένεται σύντομα να καταρτίσει πίνακες με τα μέσα δηλωθέντα εισοδήματα ανά επαγγελματική δραστηριότητα και να εκθέσει δεδομένα για το ύψος της φοροδιαφυγής ανά κλάδο. Ακολούθως το ΣΔΟΕ και οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα ξεκινήσουν διασταυρώσεις για να εντοπίσουν τους φοροφυγάδες.
Πάντως, στοιχεία που ήδη δημοσιοποιήθηκαν δείχνουν πως 6 στους 10 επαγγελματίες, εμπόρους, βιοτέχνες δήλωσαν το 2011 εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Το μέσο ατομικό εισόδημα 457.377 επιτηδευματιών σε σύνολο 779.319 δεν ξεπέρασε τα 7.500 ευρώ, ενώ μόλις 36.443 επιτηδευματίες δήλωσαν το 2011 μέσο ατομικό εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ.

"Στην υγειά σας Έλληνες": Κώστας Μήτσης & το συγκρότημα Επτάσημο

"Στην υγειά σας Έλληνες"
Κώστας Μήτσης & το συγκρότημα Επτάσημο
Universal Music Greece

Σας προσκαλούμε σε ένα παραδοσιακό μουσικό ταξίδι στην Ελλάδα με αφορμή την παρουσίαση του ψηφιακού δίσκου "Στην υγειά σας Έλληνες" από το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων "Φοίβος Ανωγειανάκης"
Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου και ώρα 20:30 στον κήπο του Μουσείου στην Πλάκα, Διογένους 1 - 3

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Τη βραδιά πλαισιώνουν οι:
Κώστας Μήτσης, Τραγούδι
Βαγγέλης Παπαναστασίου, Κλαρίνο, Φλογέρα, Γκάιντα
Βαγγέλης Σαραντίδης, Βιολί
Ιάκωβος Ηλιάδης, Λαούτο
Λάζαρος Ακριβόπουλος, Κρουστά
Παναγιώτης Βέργος, Σαντούρι

Κόντρα στον ... καιρό, με Πετρολούκα Χαλκιά και τον Αντώνη Κυρίτση στο τραγούδι, το αντάμωμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων

Ο μύθος που ακούει στο όνομα Πετρολούκας Χαλκιάς, έπαιξε και για τα χορευτικά του Συλλόγου Ηπειρωτών, αλλά και για τον κόσμο, κατεβαίνοντας στην πλατεία.

Το δυναμισμό που τον διακρίνει, την διείσδυσή του στην τοπική κοινωνία, αλλά και την ικανότητά του να κάνει σωστές επιλογές, πιστοποίησε, με το αντάμωμα που πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου, 15 Σεπτεμβρίου 2012, στο Πάρκο Πόλης των Άνω Λιοσίων, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων.
Ο αρχαιότερος, ιστορικά, Σύλλογος της πόλης των Άνω Λιοσίων, κατόρθωσε να γεμίσει έναν μεγάλο υπαίθριο χώρο και μάλιστα υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, καθώς η απειλή της βροχής ήταν αισθητή, σε όλη την διάρκεια της συναυλίας και του πανηγυριού.
Το κατόρθωμα οφείλεται στην παρουσία του μεγαλύτερου μουσικού της παραδοσιακής μουσικής, που είναι, κατά γενική παραδοχή, ο Πετρολούκας Χαλκιάς και στη μαζικότητα του Ηπειρώτικου στοιχείου, στα Άνω Λιόσια και στην ευρύτερη περιοχή.
Απτόητος ο γερόλυκος και αειθαλής, παρά τα 78 του χρόνια, Πετρολούκας, αγνόησε επιδεικτικά τη βροχή και κατά τη συνήθειά του δε στρογγυλοκάθισε στην πίστα.
Κατέβηκε στα τραπέζια για να πιάσει το σφυγμό και να νιώσει την ανάσα του κόσμου, που τον άκουγε με δέος.
Ήταν ένα αυθεντικό γλέντι που κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες, παρά τις διαρκείς ψιχάλες κι έφερε στην πόλη τα ακούσματα του βουνού, όπως επιδιώκει ο Πετρολούκας, που για το μόνο που ανησυχεί είναι μήπως ξεστρατίσουν από την παράδοση οι νέοι.
Και δεν αποτελεί μόνο επιτυχία του Συλλόγου, αλλά και των τοπικών επιχειρήσεων που διατηρούν οι Ηπειρώτες, όπως εξομολογήθηκε ο Πρόεδρος του ΔΣ Χρήστος Ρούσσας.
Αλλά και των απλών μελών του Συλλόγου που έδωσαν το 5ευρω για την είσοδο, μετά του ποτού και του αντίδοτου στο .ξεροσφύρι, που δεν ήταν άλλο από δύο συνοδευτικά σουβλάκια.
Όπως και των εθελοντών που πρόσφεραν και προσφέρουν, καθημερινά, εθελοντική εργασία για τους σκοπούς του Συλλόγου και τους οποίους δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ο Χρήστος Ρούσσας, ο οποίος παρέλαβε, περήφανος, την τιμητική πλακέτα που του απένειμαν τα παιδιά του χορευτικού, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο.
Όλα καλά.

ΠΗΓΗ: www.fylarxos.gr

Παραλύουν από σήμερα τα Δικαστήρια

Δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί διαμαρτύρονται για τις περικοπές


Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δρομολογούμενη νέα μείωση των αποδοχών τους.
Χθες συνεδρίασαν και οι εισαγγελείς, οι οποίοι δήλωσαν τη συνταύτιση των κινητοποιήσεων τους με αυτές των δικαστών.
Στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, έγινε η Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Εισαγγελέων. Ομόφωνα, με ψήφισμά τους, οι εισαγγελείς αποφάσισαν την διακοπή των συνεδριάσεων όλων των Ποινικών δικαστηρίων (10 π.μ. έως 3 μ.μ.) από τη Δευτέρα 17 μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2012.
Το 14ήμερο αυτό παράλληλα δεν θα υποβάλλουν εισαγγελικές προτάσεις προς τα δικαστικά συμβούλια (εξαιρούνται οι περιπτώσεις προσωρινά κρατούμενων, υποθέσεις που τίθεται θέμα παραγραφής, κ.λπ.), δεν θα ολοκληρώνουν τις δικογραφίες που είναι στο στάδιο της προδικασίας (ανακρίσεις, κ.λπ.) και δεν θα αρχειοθετούν υποθέσεις.
Ακόμη, σταματούν να εργάζονται πλέον στο σπίτι τους και θα εργάζονται μόνο στις Εισαγγελίες και μέσα στο προβλεπόμενο ωράριο, ενώ σταματούν να ασχολούνται και με εξωδικαστηριακές δραστηριότητες (γήπεδα, κ.λπ.).
Επίσης, θα προσφύγουν στο Μισθοδικείο αλλά και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για το ζήτημα της μείωσης των αποδοχών τους, ενώ θα ζητήσουν από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να λάβουν αποφάσεις για τις νέες μειώσεις.

Η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου πραγματοποίησε το ''10ο Ηπειρώτικο Σεργιάνι'' στο θέατρο του πάρκου Αντώνης Τρίτσης στο Ίλιον

Η Ένωση Ηπειρωτών πραγματοποίησε και φέτος για 10η συνεχή χρονιά την εκδήλωση παραδοσιακής Ηπειρωτικής Μουσικής & Χορού ''10ο Ηπειρώτικο Σεργιάνι" στο θέατρο του πάρκου Αντώνης Τρίτσης.

Πλήθος κόσμου μας τίμησε με την παρουσία του ,όπου παρακολούθησε και απόλαυσε παραδοσιακά τραγούδια και χορούς. Το μουσικό μέρος κάλυψε η κομπανία του Μπάμπη Λούκα Χαλκιά στο κλαρίνο και τον Αντώνη Κυρίτση στο τραγούδι, και η φιλική παρουσία του νέου και πολλά υποσχόμενου στον χώρο της ηπειρώτικης μουσικής κλαρινίστα, Βαγγέλη Μάτσια, ο ποίος αναλαμβάνει και την επιμέλεια των μαθημάτων της σχολής κλαρίνου της Ένωσης.

Τα χορευτικά μας τμήματα κάτω από την επιμέλεια των χοροδιδασκάλων μας κας ΕΦΗ ΡΟΥΤΗ και κου ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΟΥΝΗ, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς της ηπείρου. Επίσης η ομάδα του πολυφωνικού τραγουδιού της ένωσης τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια μαζί με τον ακάματο δάσκαλο της κ. Βαγγέλη Καρέτσο.



Παρευρέθησαν και τίμησαν την εκδήλωση :
. Ο Δήμαρχος της πόλης μας κος Νίκος Ζενέτος
. Ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικης Συνομοσπονδιας κος Γεωργιος Οικονομου.
.Ο Αντιπροέδρος της Πανηπειρωτικης Συνομοσπονδιας Κώστας Κωνής
.Ο Εφόρος Δημ. Σχέσεων της Πανηπειρωτικης Συνομοσπονδιας κ. Κων/νος Ζηκόπουλος

. Οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου μας κα Ν. Βομπυρακη, Γ. Λιοσης, Β.Αλεξοπουλος, Ε.Αυγουλας.
. Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΕΠΑ κος Θ.Δεύτος.
.Τα μελη του ΔΣ του Δημου : κα Ε. Γρετσίστα ,κος Γ. Βέργος, κος Α.Κακούρης, κος Δ.Δαλαμάγκας, κα Π. Μηλιώνη, Β. Βασιλόπουλος.
. Το ειδησεογραφικό πόρταλ Δυτικής Αθήνας «pitsounicity.gr».
. Επίσης εκπρόσωποι όλων των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης μας και πολλών άλλων Ηπειρώτικων συλλόγων της χώρας.

Ευχαριστούμε για την τιμητική προσφορά τους Ηπειρώτες φίλους αρτοποιούς: Παππά Αριστείδη Χαρίση Παναγιώτη Λώλη Σταυρούλα Κολιονάσο Παναγιώτη, για την προσφορά του ψωμιού της βραδιάς.


- Ευχαριστούμε για την συνεισφορά τους όλους τους φίλους και εθελοντές που με υπομονή και επιμονή κατάφεραν να εξυπηρετήσουν το κοινό, ψήνοντας και προσφέροντας τα εδέσματα της βραδιάς.

Μετά τιμής
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΖΙΟΤΖΙΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΙΛΙΟΥ
ΝΕΣΤΟΥ ΚΑΙ ΦΛΕΒΑΣ
ΙΛΙΟΝ ΤΗΛ. 210 2639399

ΠΗΓΗ: www.pitsounicity.gr