Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Περιφερειακό Συμβούλιο για "Δωδώνη": Αυτοί στηρίζουν, άλλοι πληρώνουν...

Μία ξεκάθαρη θέση, την πρώτη από την ημέρα που η γαλακτοβιομηχανία άνοιξε χέρια, για τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία της αναφορικά με τις πληρωμές των παραγωγών, έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση.
Μία συνεδρίαση που δεν χαρακτηρίστηκε από εντάσεις κατά τη διάρκειά της, όσο πριν την έναρξη, όταν κτηνοτρόφοι που είχαν συγκεντρωθεί αρχικά στο ξενοδοχείο Du Lac όπου διεξαγόταν το τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ, μετέβησαν στη συνέχεια στην Περιφέρεια Ηπείρου όπου έριξαν γάλα στην είσοδο του κτηρίου, αλλά και στο δρόμο στην κεντρική πλατεία.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τόσο ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, όσο και οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης, αλλά και ο βουλευτής Μιχ. Κασσής στάθηκαν στην αδήριτη αναγκαιότητα στήριξης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής στην Ήπειρο.

Νεκρή ανασυρθεί από την ΕΜΑΚ στο ποταμό Λούρο, η 32χρονη μητέρα δύο παιδιών από την Άρτα

Σήμερα βρέθηκε και ανασυρθεί νεκρή από την ΕΜΑΚ, στο ποταμό Λούρο, η άτυχη 32χρονη η οποία είχε πέσει στο ποτάμι το απόγευμα της Τετάρτης.
Τα ίχνη της άτυχης 32χρονης, μητέρας δύο παιδιών είχαν χαθεί από το απόγευμα της Τετάρτης όταν η τελευταία φορά που την είδαν ήταν στην γέφυρα του ποταμού Λούρου στην Φιλιππιάδα.
Το πρωί, κλιμάκια της ΕΜΑΚ με δύτες, άντρες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, έφτασαν στο σημείο και ξεκίνησαν λίγο πριν τις 9:00 το πρωί τις έρευνες.
Το άψυχο σώμα της 32χρονης βρέθηκε στην κύτη του ποταμού Λούρου.
Η σωρός μετεφέρθη στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων για νεκροψία νεκροτομή.

Εκδήλωση μνήμης, «Από την Άλωση της Πόλης .... στην Άλωση του Ελληνισμού, που συνδιοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Άνω Δερόπολης Βορείου Ηπείρου «ΟΙ ΣΕΛΛΟΙ» με τη συμμετοχή του Ελληνικού Σωματείου Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «ΟΙ ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ» και τον Λαογραφικό Όμιλο Πάφου «Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ» την Τετάρτη 29 Μαΐου 2013 το βράδυ στο θέατρο ΑΛΦΑ

Αθήνα, 31-05-2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδήλωση μνήμης, «Από την Άλωση της Πόλης .... στην Άλωση του Ελληνισμού, που συνδιοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Άνω Δερόπολης Βορείου Ηπείρου «ΟΙ ΣΕΛΛΟΙ» με τη συμμετοχή του Ελληνικού Σωματείου Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «ΟΙ ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ» και τον Λαογραφικό Όμιλο Πάφου «Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ» την Τετάρτη 29 Μαΐου 2013 το βράδυ στο θέατρο ΑΛΦΑ.
Αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος παρακολούθησε ύστερα από πρόσκληση του μέλους του Δ.Σ. της, Ηλέκτρας Κίκη την εκδήλωση.
«Το δε την πόλιν σοί δούναι ούτ΄εμόν εστίν , ούτ΄ άλλου των κατοικούντων εν ταύτη, κοινή γάρ γνώμη πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ού φεισόμεθα της ζωής ημών».
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση μνήμης με θέμα «Από την Άλωση της Πόλης .... στην Άλωση του Ελληνισμού, που συνδιοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Άνω Δερόπολης Βορείου Ηπείρου «ΟΙ ΣΕΛΛΟΙ» με τη συμμετοχή του Ελληνικού Σωματείου Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «ΟΙ ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ» και τον Λαογραφικό Όμιλο Πάφου «Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ»
Η εκδήλωσε πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Μαΐου το βράδυ στο θέατρο ΑΛΦΑ.
Στην εκδήλωση παρεβρέθηκε ο Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κος Αβραμίδης, αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γιώργο Οικονόμου, τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή, τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Δόσση, τον Έφορο Δημοσίων Σχέσεων Κώστα Ζηκόπουλο, τον Έφορο Πολιτιστικού Κέντρου Γιάννη Νάκη, τον Αναπληρωτή Ταμία Χριστόφορο Τζαρτζούλη και τα μέλη Ζαχαρία Καψάλη, Θανάση Μπάλλα, και Διονύση Τσούτση., η κα Νίκη Μιχαηλίδου από το Σπίτι της Κύπρου, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων.

ΚΟΝΙΤΣΑ: Συναυλία με τον Δημήτρη Υφαντή το Σάββατο 1 Ιουνίου, στις 22:00, στην Κεντρική πλατεία

Στα πλαίσια του «Εύαθλος  2013» διοργανώνεται συναυλία στην Κεντρική πλατεία της Κόνιτσας, το Σάββατο 1 Ιουνίου, στις 22:00.
Θα συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα της Κόνιτσας με παραδιοσιακούς χορούς!

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών παρουσιάζει το βιβλίο του καταξιωμένου Ηπειρώτη συγγραφέα και λαογράφου Μήτς Μήτση, ''Πρόβα θανάτου'' τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013, ώρα 20:00 στα γραφεία του, Μουρούζη 14, Πάτρα

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο

Στην αποκατάσταση ζημιών που έχουν υποστεί τμήματα του οδικού δικτύου, σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου, προχωρά η Περιφέρεια, μετά τις αποφάσεις που πήρε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή.
Αναλυτικά:
 Αναδείχτηκε ο ανάδοχος του έργου  «Αποκατάσταση οδού Φιλιάτες – Σαγιάδα» Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. (Ανάδοχος   ο Σδράλαγκας Γεώργιος Ε.Δ.Ε).
 Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου «Αποκατάσταση  καθίζησης επί της 5ης Επαρχιακής Οδού Π.Ε. Πρέβεζας». Προϋπολογισμού 49.000 ευρώ.
 Εγκρίθηκε η επανάληψη της δημοπρασίας (με τους ίδιους όρους) του έργου «Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες στην επαρχιακή οδό Αγ. Θεόδωροι-Γκρίκα του Δήμου Σουλίου» Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 160.000 ευρώ, καθώς η πρώτη δημοπρασία κρίθηκε άγονη.
 Εγκρίθηκαν οι δημοπρασίες για έργα αποκατάστασης ζημιών στις παρακάτω επαρχιακές οδούς της Π.Ε. Ιωαννίνων:  
-  19ης Επαρχιακή Οδού  Ζωτικό-Μπεστιά-Σεριζιανά, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ
-  Αποκατάσταση οδού προς Σμυρτιά και Έλαφο, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ
-  Οδός ΚΤΕΟ-Κατσικά-Μπάφρα, προϋπολογισμού 20.000 ευρώ
-  Συνδετήρια οδός Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης – 1α Επαρχιακή οδός, προϋπολογισμού 20.000 ευρώ
-  Αποκατάσταση – τσιμεντόστρωση οδού προς Δαφνούλα, προϋπολογισμού 15.000 ευρώ.

Αποκατάσταση ζημιών στα αντλιοστάσια των ΤΟΕΒ Παραμυθιάς- Αχέροντα

Μετά την έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης, από την Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, για την αποκατάσταση ζημιών σε αντλιοστάσια του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς – Αεροδρομίου και του ΤΟΕΒ Αχέροντα – Γλυκής, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την ανάθεση των έργων: «Αποκατάσταση αντλιοστασίου ΤΟΕΒ Παραμυθιάς – Αεροδρομίου – Προμήθεια πίνακα υψηλής τάσης» (προϋπολογισμού 24.600 ευρώ) και «Προμήθεια πυκνωτών διόρθωσης συνημιτόνου στο αντλιοστάσιο Γλυκής» (προϋπολογισμού 4.920 ευρώ).

Πήραν άδεια ΠΑΣ, ΠΑΟ και Πανθρακικός

ΠΑΣ Γιάννινα, Παναθηναϊκός και Πανθρακικός δικαιώθηκαν στο δευτεροβάθμιο της ΕΠΟ και αδειοδοτήθηκαν, κάτι που σημαίνει πως ο σύλλογος της Ηπείρου θα είναι η πέμπτη μας εκπρόσωπος στα ευρωπαϊκά Κύπελλα της επόμενης σεζόν, ενώ δεν θα έχει περιορισμό στις μετεγγραφικές κινήσεις, όπως και οι "πράσινοι".
Παρά την αρνητική εισήγηση του διευθυντή αδειοδότησης, κ. Δημητρίου, η πενταμελής επιτροπή αποφάσισε να κάνει δεκτές τις εφέσεις των δύο ομάδων και να τους χορηγήσει άδεια, όπως έκανε και με τον Πανθρακικό.  
Από την στιγμή που αδειοδοτήθηκε ο ΠΑΣ ο Παναθηναϊκός μένει εκτός Ευρώπης, ωστόσο μπορεί να προχωρήσει κανονικά το μετεγγραφικό του σχεδιασμό, αφού δεν έχει τον περιορισμό που έχουν οι ομάδες που δεν πήραν το "Ο.Κ." από την αρμόδιο όργανο της ΕΠΟ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
Το Δευτεροβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση εξέτασε τις εφέσεις των ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Πανθρακικός και ΠΑΣ Γιάννινα, κατά των αποφάσεων του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης. Έκανε δεκτές τις εφέσεις και χορήγησε την άδεια συμμετοχής στις διοργανώσεις περιόδου 2013-2014 και στις τρεις ΠΑΕ.

Κόνιτσα: Στις 1 και 2 Ιουνίου 2013, θα πραγματοποιηθεί ο «Εύαθλος 2013»

Ο «Εύαθλος 2013», θα πραγματοποιηθεί στις 1 και 2 Ιουνίου.
Τα αθλήματα που θα διεξαχθούν είναι:
1. Ορεινό Τρέξιμο
Α) η μεγάλη διαδρομή των 32 χιλιομέτρων, στην χαράδρα του Αώου.
Ξεκινάει από την πλατεία της Κόνιτσας, περνάει από το πέτρινο γεφύρι του Αώου, συνεχίζει στη Μονή Στομίου , στη Μύγα και μετά στα ριζά του Καρτερού. Επιστροφή από τον Κάτσανο.
Η διαδρομή ενδέχεται να τροποποιηθεί κατά τι, αν η μεγάλη ποσότητα χιονιού δεν υποχωρήσει.
Β) ο μικρός αγώνας των 10 χιλιομέτρων, που εκκινεί από την πλατεία της Κόνιτσας, περνάει από την πέτρινη γέφυρα Αώου και από το παλιό μονοπάτι φτάνει στη μονή Στομίου. Στη συνέχεια από το καινούργιο μονοπάτι, επιστρέφει στη γέφυρα του Αώου για να τερματίσει.Στους αθλητές θα προσφερθεί αναμνηστικό μπλουζάκι, μετάλλιο σε κάθε συμμετέχοντα, ενώ θα υπάρχει πλήρης ανεφοδιασμός στη διαδρομή, με ισοτονικά, νερά, γλυκίσματα και αλμυρά.Στο τέλος του αγώνα, θα υπάρχει μπουφές με τοπικούς μεζέδες για όλους τους συμμετέχοντες στους δύο αγώνες.
Το δικαίωμα συμμετοχής για τον μεγάλο αγώνα είναι 20 ευρώ και για τον μικρό 10 ευρώ.
Τρέξτε στο πιο ωραίο ορεινό τοπίο της χώρας !!
2. Ραφτινγκ
Ο αγώνας αυτή τη χρονιά, θα διεξαχθεί στους ποταμούς Αώο και Βοϊδομάτη. Συγκεκριμένα: τα πληρώματα θα ξεκινήσουν τον αγώνα από την γέφυρα της Αρίστης και θα τερματίσουν το πρώτο μέρος του, μετά την γέφυρα της Κλειδωνιάς, στη βάση της No Limits.Από εκεί, βάρκες και πληρώματα θα μεταφερθούν στο φράγμα του Αώου, δύο χιλιόμετρα μέσα στο φαράγγι από το πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας. Εκεί θα ξεκινήσει το δεύτερο τμήμα του αγώνα, το μήκος του οποίου είναι περίπου 6 χιλιόμετρα.Ο χρόνος και των 2 διαδρομών θα προστεθεί για να βγει ο νικητής και συνολικά η κατάταξη.
Τα πληρώματα πρέπει να είναι εξαμελή + τον οδηγό.
Το δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα είναι 40 ευρώ.
3. Αλεξίπτωτο πλαγιάς
Φιλική συνάντηση αθλητών. Οι πτήσεις θα γίνουν από τον λόφο του προφήτη Ηλία στην Κόνιτσα, όπου οι αθλητές και ο εξοπλισμός τους, θα μεταφέρεται με λεωφορεία του Δήμου Κόνιτσας. Επίσης, οι διοργανωτές θα αναλάβουν την περισυλλογή των αθλητών.Κατά τη διάρκεια του διήμερου, θα γίνονται διθέσιες πτήσεις για τους ενδιαφερόμενους, που θα πραγματοποιούν διπλωματούχοι πιλότοι.
Το δικαίωμα συμμετοχής είναι 30 Ευρώ.
4. Αναρρίχηση
Στην κεντρική πλατεία της Κόνιτσας, θα στηθεί μια εβδομάδα πριν και κατά τη διάρκεια του ΕΥΑΘΛΟΥ, τεχνητή πίστα αναρρίχησης, όπου θα γίνονται δωρεάν μαθήματα σε παιδιά και ενήλικες.
Το Σάββατο το βράδυ, θα γίνει αγώνας αναρρίχησης.Το δικαίωμα συμμετοχής είναι 10 Εύρω.
Ο αγώνας πραγματοποιείται απο την Δήμο Κόνιτσας, με την τεχνική υποστήριξη της εταιρειας NO LIMITS.
Αιτήσεις συμμετοχής στο: info@evathlos.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας:26550 23777

ΠΗΓΗ: www.evathlos.gr

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων

Πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων.
Πρώτη σε ψήφους, ήρθε η παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ» με 227 ψήφους και εξέλεξε 3 έδρες, μία λιγότερη από την προηγούμενη φορά.
Η Ανεξάρτητης Κίνησης Δημοτικών Υπαλλήλων συγκέντρωσε 200 ψήφους και εξέλεξε 3 συμβούλους.
Οι Αγωνιστικές Συσπειρώσεις 129 και 2 συμβούλους.
Η Δυναμική Πρωτοβουλία Εργαζομένων 84 και ένα σύμβουλο, ενώ η Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση συγκέντρωσε 12 ψήφους.
Πρώτος σε σταυρούς προτίμησης ήρθε κ. Κρικώνης συγκέντρωσε 156 ψήφους, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χρήστος Μεντής 151.
Οι άλλοι επτά σύμβουλοι που εκλέχτηκαν είναι οι εξής:
Γιώτη Καλιόπη με 132, Θάνου – Μπέζα Φωτεινή με 102, Γαλατάς Ζώης 75, Τσιγαράς Σταύρος 65, Ράπτης Αθανάσιος 64, Αλεξίου Δημήτριος 56, Σαρρέας Μιλτιάδης 51.
Στην Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχτηκαν οι Μπάμπα Λούλα με 70 ψήφους, Καρακώστα Βούλα 65 και Τσεκούρας Θεοφάνης 48.

ΑΡΤΑ: Συνελήφθησαν δύο νεαροί για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν, προχθές (29-05-2013) το μεσημέρι στο Γλυκόριζο Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 26 και 24 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες το μεσημέρι ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, να κινείται ύποπτα στην Άρτα, το έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση και στην περιοχή του Γλυκόριζου Άρτας το ακινητοποίησαν.
Σε έλεγχο στο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή « σοκολάτας », βάρους (22) γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποζημιώσεις αγροτών για έργα αναδασμών

Το ποσό των 70.643,74 ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Ηπείρου για την καταβολή αποζημιώσεων ηρτημένης εσοδείας, σε αγρότες της Π.Ε. Ιωαννίνων.
Η κατανομή αφορά τα αρδευτικά έργα:
Χρυσοβίτσας 24.172,5 ευρώ, Κρυόβρυσης 11.334,84 ευρώ, Μελισσόπετρας 965 ευρώ, Άνω Ρου Αχέροντα 700 ευρώ, Λίθινου 17.146 ευρώ, Αηδονοχωρίου 16.325,4 ευρώ.
Τη σχετική απόφαση ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή.

Σύλληψη 147 λαθρομεταναστών κατά τη διάρκεια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πάταξη της λαθρομετανάστευσης
Συνελήφθησαν (147) λαθρομετανάστες

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, κατά το χρονικό διάστημα από 24 έως 28-05-2013, πραγματοποιήθηκαν ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις και στοχευμένες εξορμήσεις με στόχο την πάταξη της λαθρομετανάστευσης και τη βεβαίωση παραβάσεων που αφορούν αλλοδαπούς.
Οι δράσεις που συντονίζονται από τις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, συστηματικούς αστυνομικούς ελέγχους, ενισχυμένη αστυνομική παρουσία, εποχούμενες περιπολίες, αστυνομικές εξορμήσεις και δραστηριοποίηση μικτών κλιμακίων ελέγχων.
Κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν κατά τομείς:
Συγκροτήθηκαν : 23 συνεργεία ελέγχων
Ελέγχθηκαν : 735 άτομα
Συνελήφθησαν : 147 λαθρομετανάστες
Συνελήφθησαν (8) άτομα για διάφορα αδικήματα. Ειδικότερα, συνελήφθησαν (3) άτομα για κλοπή, (5) άτομα για παράνομη απασχόληση και εργασία αλλοδαπών, ενώ παράλληλα βεβαιώθηκαν και διοικητικές παραβάσεις.