Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Παρακάλαμος: Εκδήλωση για τον Άγιο Αμφιλόχιο εκ Πάτμου, την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, ώρα 5:30 μ.μ. στο ΚΔΑΠ


Η Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης διοργανώνει εκδήλωση για τον Άγιο Αμφιλόχιο εκ Πάτμου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στις 5:30 μ.μ. στο ΚΔΑΠ Παρακαλάμου.
Για την μετακίνηση των δημοτών θα διατεθεί λεωφορείο του Δήμου που θα αναχωρήσει ως εξής:
Καλπάκι: 15:45
Άνω Ραβένια: 16:00
Δολιανά: 16:15
Κάτω Ραβένια: 16:30
Κουκλιοί: 17:10
Αρετή: 17:15
Ρεπετίστη: 17:20

Ράγιο Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, οι οποίοι μετέφεραν πεζοί, πάνω από -42- κιλά ακατέργαστης κάνναβης


Συνελήφθησαν, χθες (28-11-2019) το βράδυ, στην Επαρχιακή Οδό Κεστρίνης - Ραγίου Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και της παράνομης εισόδου στη χώρα.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αποτροπή της εισαγωγής - διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι μετέφεραν πεζή τρεις σάκους, που περιείχαν (30) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -42- κιλών και -330- γραμμαρίων.
Κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι επιπρόσθετα στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Τα προβλήματα του δασικού χάρτη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, από τη Βουλευτή Ιωαννίνων Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα


Τα σοβαρότατα προβλήματα που έχουν προκύψει στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων από τον δασικό χάρτη , αναδεικνύει με ερώτηση της στον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη , η Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας κ Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα. 
Η Βουλευτής Ιωαννίνων ζητά από τον Υπουργό να επιταχύνει με σχετικές παρεμβάσεις το έργο των Επιτροπών που εξετάζουν τις ενστάσεις και αντιρρήσεις που επιβλήθηκαν από χιλιάδες Πολίτες που διαπίστωσαν ότι τα κτήματά τους χαρακτηρίστηκαν δασικά.                   
Επιπροσθέτως η  κ. Κεφάλα ζήτησε από τον Υπουργό να ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα των ενστάσεων-αντιρρήσεων για όσους δεν πρόλαβαν να τις υποβάλλουν, καθώς ως γνωστόν η προθεσμία έληξε και  ένας μεγάλος αριθμός πολιτών αδυνατεί πλέον να προστατεύσει τα περιουσιακά στοιχειά του.  

Με μεγάλη επιτυχία η αθλητική διοργάνωση «King Pyrros Trial» στο Καλπάκι Πωγωνίου


Με τις καλύτερες εντυπώσεις και έχοντας αποκομίσει σημαντικά προπονητικά οφέλη αποχώρησαν από το Καλπάκι οι αθλητές που συμμετείχαν στη μεγάλη  αθλητική διοργάνωση «King Pyrros Trial».
Το διεθνές μαχητικό Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου και διοργανώθηκε από τον Α.Ο. Άτρωτος Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Ιωαννιτών.
Στη διοργάνωση συμμετείχαν σύλλογοι από τα Ιωάννινα, την Κεντρική Μακεδονία, την Πάτρα, την Αλβανία και το Μαυροβούνιο που έκαναν εξαιρετικές εμφανίσεις και κράτησαν το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων σε υψηλά επίπεδα.
Σε δύο ρινγκ οι αθλητές αναμέτρησαν τις ικανότητές τους παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέαμα και απέδειξαν την «ευγένεια» που διακατέχει τις πολεμικές τέχνες.
«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από το μαχητικό Φεστιβάλ καθώς τόσο οι σύλλογοι όσο και οι παρευρισκόμενοι έκαναν  λόγο για μία απόλυτα επαγγελματική διοργάνωση. Τα μαχητικά αθλήματα κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος και η διοργάνωση κατάφερε να φέρει τους πολίτες πιο κοντά στον αθλητισμό και συγχρόνως να κρατήσει σε εγρήγορση τους αθλητές. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συλλόγους που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους και για το ήθος που επέδειξαν μέσα κι έξω από το ρινγκ» δήλωσε ο προπονητής του Α.Ο. Άτρωτος Ιωαννίνων κ. Στέφανος Αποστολάκης.
Ο Α.Ο. Άτρωτος ευχαριστεί ιδιαίτερα την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Ιωαννιτών για την έμπρακτη στήριξή τους. Παράλληλα ευχαριστεί πολύ τους χορηγούς της διοργάνωσης.

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γ΄ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων με θετικά αποτελέσματα σε ότι αφορά την τροχονομική αστυνόμευση του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού


Σημειώνεται ότι κατά το χρόνο λειτουργίας του δεν καταγράφηκε κανένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γ΄ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων με θετικά αποτελέσματα σε ότι αφορά την τροχονομική αστυνόμευση του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού και της συνολικής αναβάθμισης του επίπεδου της οδικής ασφάλειας στην Ήπειρο.
Το Γ΄ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων στεγάζεται στο 154ο χιλιόμετρο Αυτοκινητοδρόμου Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στην Καμπή Άρτας όπου εδρεύει και έχει τοπική αρμοδιότητα η οποία περιλαμβάνει το τμήμα αυτοκινητοδρόμου «Ιόνιας Οδού» από χ/θ 140,891 (Α/Κ ΑΡΤΑΣ) μέχρι χ/θ 200,991 (Α/Κ ΕΓΝΑΤΙΑΣ), συμπεριλαμβανομένων των εισόδων και των εξόδων που υφίστανται στο τμήμα αυτό.
Σε ότι αφορά τα τροχαία ατυχήματα η υπηρεσία κατέγραψε συνολικά στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της τρία τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι δεν καταγράφηκε κανένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα.
Επίσης, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν από τους αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας 4.585 παραβάσεις, με τις περισσότερες να αφορούν τις χαρακτηρισμένες ως «επικίνδυνες», που αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
Ειδικότερα βεβαιώθηκαν οι παρακάτω παραβάσεις:
υπερβολική ταχύτητα: -1.811-
παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων (φορτηγά, δημοσίας χρήσης επιβατηγά(ταξί), λεωφορεία): -894-
οδήγηση υπό την επήρεια μέθης:-23-
μη χρήση ζώνης ασφαλείας: -176-
λοιπές: -1.681-

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδριάζει εκτάκτως η Οικονομική Επιτροπή τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, ώρα 10:00 π.μ.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
 Έχοντας υπόψη:
 Τις διατάξεις του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010 όπως ισχύουν σήμερα.
 Τις διατάξεις του Ν.4555/2018.
 Την αρ. 138/19 Α.Δ.Σ. (ΩΘΩΙΩ1Ω-6ΤΡ) περί εκλογής μελών Οικονομικής Επιτροπής .
 Τις αρ. 972/6899/13-9-19 & 1035/7307/1-10-19 αποφάσεις Δημάρχου περί ορισμού μελών Ο.Ε.
τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 77 του Ν.4555 / 2018 για έκτακτη σύγκληση της Οικονομικής
Επιτροπής , σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία
θα διεξαχθεί την 02η Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα & ώρα 10.00 π.μ. στο Δημαρχείο-ΚΑΛΠΑΚΙ για συζήτηση και λήψη των κάτωθι θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:
Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Περί αποδοχή ή μη γνωμοδότησης σχετικά με παραγγελία του Εισαγγελέα προς την Ο.Ε. για ενέργειες υπόθεσης με «ΒΙΚΟΣ Α.Ε.».
2. Έγκριση 2ου πρακτικού της επιτροπής διαγωνισμού για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου της «Προμήθειας μηχανημάτων έργου οχημάτων και συνοδευτικού εξοπλισμού του Δήμου
Πωγωνίου».
3. Συγκρότηση της επιτροπής διαγωνισμού του έργου «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ Δ.Ε. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ & ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ».
 Η συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα λόγω στενών χρονικών περιθωρίων που δεν επιτρέπουν την συζήτηση των ανωτέρω θεμάτων σε τακτική συνεδρίαση.

* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Ιωάννινα: Σύλληψη αλλοδαπής για κλοπή κινητού τηλεφώνου


Συνελήφθη, χθες (28-11-2019) το απόγευμα στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία αλλοδαπή, κατηγορούμενη για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες το μεσημέρι, η ανωτέρω κατηγορούμενη εισήλθε σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στην πόλη των Ιωαννίνων και αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο.
Το κλεμμένο τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή της κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Προανάκριση για την υπόθεση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

11η αγωνιστική το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Καστρίτσας-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 1-12-19/15:00)


ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019
ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ
ΩΡΑ: 15:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (15:00)
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ  (15:00)
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (15:00)
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (17:15)    
Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ (15:00)
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (15:00)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (15:00)
Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ (15:00)

Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου "Ο Πύρρος": Ετήσια χοροεσπερίδα το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, ώρα 21:00 στο κέντρο «Σάλα Παράδεισος»


Η Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου "Ο Πύρρος" διοργανώνει την ετήσια χοροεσπερίδα της, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, ώρα 21:00, στο κέντρο «Σάλα Παράδεισος».

11η αγωνιστική το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας η Αναγέννηση (Α.Ο. Ζίτσας-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 1-12-19/15:00), εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Πανζαγορισιακός 1-12-19/15:00)


ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019
ΓΗΠΕΔΟ ΑΣΦΑΚΑΣ    
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (15:00)
Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ (15:00)
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (15:00)    
Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (15:00)             
Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:00)     
Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ (15:00)         
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009  (15:00)             
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Σ. ΑΧΕΡΩΝ ΡΩΜΑΝΟΥ (15:00)

Ρύθμιση 24 ή 48 δόσεων για χρέη στην εφορία


Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπει σημαντική διευκόλυνση για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους που έχουν οφειλές προς την εφορία.
Σύμφωνα με διάταξη του νέου νομοσχεδίου, οι βεβαιωμένες οφειλές σε εφορίες, ελεγκτικά κέντρα και τελωνεία μπορούν να ενταχθούν στη νέα πάγια ρύθμιση των 24 - 48 δόσεων, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης την 1η Νοεμβρίου 2019.
Και αυτό ανεξάρτητα αν οι οφειλές αυτές έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες ή μη.
Αυτό σημαίνει ότι οφειλές που αφορούν τον φόρο εισοδήματος του 2019 ή τον ΕΝΦΙΑ, όπως και τον φόρο κληρονομιάς μπορούν να εξοφληθούν με βάση τη νέα πάγια ρύθμιση των 24 - 48 δόσεων όταν αυτή θα τεθεί σε ισχύ από την 1.1.2020.
Σημειώνεται ότι η νέα πάγια ρύθμιση φορολογικών και τελωνειακών οφειλών προβλέπει την εξόφλησή τους σε έως 24 δόσεις για τακτικούς φόρους (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος κλπ) και έως 48 δόσεις για έκτακτους φόρους, όπως είναι οι φόροι κληρονομιάς ή αυτοί που βεβαιώνονται μετά από έλεγχο.
Για τη ρύθμιση έκτακτων φορολογικών οφειλών το πλήθος των δόσεων προκύπτει με βάση εισοδηματικά κριτήρια και ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων που βαρύνουν τον φορολογούμενο, υπό τον περιορισμό της ελάχιστης μηνιαίας δόσης των 30 ευρώ.

Οσφυαλγία: Ποια η σχέση της με τον πονοκέφαλο;


Τα άτομα με επίμονο πόνο στη μέση ή με ανυποχώρητους πονοκεφάλους έχουν διπλάσιες πιθανότητες να υποφέρουν και από τις δύο διαταραχές, όπως αποκάλυψε μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Warwick. 
Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Journal of Headache and Pain, υποδεικνύουν τη συσχέτιση μεταξύ των δύο τύπων πόνου και θα μπορούσαν να οδηγήσουν μελλοντικά σε μια κοινή θεραπεία.
Οι χρόνιες κεφαλαλγίες και ο επίμονος πόνος στη μέση είναι δύο εξουθενωτικές καταστάσεις και κύριες αιτίες ανικανότητας παγκοσμίως, αφού κατατάσσονται στις πέντε πρώτες αιτίες που οι άνθρωποι βιώνουν δυσκολία εκτέλεσης των καθημερινών δραστηριοτήτων τους.
«Η οσφυαλγία έχει σημαντικό αντίκτυπο στην υγειονομική περίθαλψη, καθώς πάνω από το 90% των ενηλίκων εμφανίζουν πόνο στη μέση τουλάχιστον μία φορά στη διάρκεια της ζωής τους και περίπου το 20% αυτών προχωρά στην ανάπτυξη χρόνιας οσφυαλγίας. 
Ο πόνος μπορεί να είναι αποτέλεσμα κάποιας πάθησης της σπονδυλικής στήλης ή τραυματισμού της. Μπορεί να επηρεάσει άτομα κάθε ηλικίας για διαφορετικούς λόγους. Ωστόσο, με την πάροδο της ηλικίας οι πιθανότητες εμφάνισης οσφυαλγίας αυξάνονται, εξαιτίας της καταπόνησης και της εκφύλισης των σπονδυλικών δίσκων. 
Η κατάσταση προκαλεί απώλεια χιλιάδων εργατοωρών κάθε χρόνο, γίνεται αιτία εκατοντάδων επισκέψεων σε γιατρούς και ενίοτε απώλειας εισοδήματος», σημειώνει ο ορθοπαιδικός χειρουργός Δρ. Νικόλαος Γρανίτσας.
Όσον αφορά στους πονοκεφάλους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μέχρι και το 4% των ατόμων του ενήλικου πληθυσμού υποφέρει από αυτούς για 15 ή περισσότερες ημέρες κάθε μήνα.
Στο παρελθόν πραγματοποιήθηκαν μελέτες που έδειξαν ότι υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ οσφυαλγίας και χρόνιας ημικρανίας και κεφαλαλγίας. Για την επιβεβαίωσή της, ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Warwick, πραγματοποίησαν συστηματική ανασκόπηση δεκατεσσάρων μελετών με συνολικά 460.195 συμμετέχοντες και προσπάθησαν να ποσοτικοποιήσουν τη σχέση.