Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΔΙΚΤΥΟ ΔΟΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Σήμερα, σε συνθήκες παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης και καλπάζουσας ανεργίας, με τη φτώχεια να έχει αγκαλιάσει μεγάλα στρώματα του πληθυσμού του Δήμου Πωγωνίου, η αυξημένη κοινωνική φροντίδα και προστασία, η αλληλεγγύη και η προαγωγή της υγείας, κρίνονται επιβεβλημένες και οφείλουν να μετουσιώνονται σε θεσμικές πολιτικές στήριξης και ενίσχυσης των κοινωνικά ασθενέστερων. 
Δημήτρης Μ. Κανακάκης
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
Απαιτείται, δηλαδή, η ανάπτυξη ισχυρών κοινωνικών δομών και αξιόπιστων μηχανισμών παρέμβασης, για την απρόσκοπτη παροχή κοινωνικών υπηρεσιών σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.

ΟΓΑ: Από την Πέμπτη 27 Μαρτίου η παροχή των ειδικών επιδομάτων σε 22.835 δικαιούχους

Από την Πέμπτη 27 Μαρτίου θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται σε 22.835 δικαιούχους το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκτων και Πολύτεκνων Οικογενειών, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).
Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί φθάνει αγγίζει τα 17 εκατ. ευρώ.
Βάσει της ανακοίνωσης στους δικαιούχους των επιδομάτων περιλαμβάνονται:
- Όσοι υπέβαλαν αίτηση Α21 για πρώτη φορά και ελέγχθηκαν οι αιτήσεις τους. Οι εν λόγω δικαιούχοι θα λάβουν αναδρομικά τα ποσά που τους αναλογούν από την ημερομηνία θεμελίωσης του δικαιώματός τους.
- Όσοι υπέβαλαν τις απαραίτητες τροποποιητικές διορθώσεις ηλεκτρονικά και ελέγχθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Επιπλέον, ο διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνης ενημερώνει ότι, συνεχίζεται  με εντατικούς ρυθμούς  η καταχώρηση και ο έλεγχος των υπόλοιπων τροποποιητικών, που έχουν κατατεθεί.

Δωρεάν WiFi σε 15.000 σημεία της χώρας μέχρι το τέλος του 2014

Δωρεάν WiFi σε 4.000 κλειστούς και ανοικτούς χώρους δημόσιους χώρους θα μπορούν να έχουν στα τέλη του χρόνου οι πολίτες μέσω των δημόσιων σημείων πρόσβασης WiFi στο διαδίκτυο που θα εγκατασταθούν στη χώρα, κατ’ εφαρμογή της δέσμευσης του πρωθυπουργού για δυνατότητα δωρεάν ασύρματης πρόσβασης σε όλους τους πολίτες.
Η διαβούλευση για το έργο που αφορά στην την ανάπτυξη δημόσια υποδομής ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο ξεκίνησε σήμερα και αφορά στη δημιουργία σημείων πρόσβασης (hotspots) που θα καλύψουν τους 302 από τους συνολικά 325 δήμους της χώρας.
Όπως τόνισε ο υπουργός Υποδομών, το σχέδιο, στόχος του οποίου είναι να υλοποιηθεί εντός του 2014, δομείται ως εξής:
- Στο πρώτο έργο θα ενεργοποιηθούν 15.000 σημεία πρόσβασης σε 4.000 χώρους σε δήμους, μουσεία και λιμάνια

Δήλωση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής καί Κονίτσης κ. Ανδρέα με την ευκαιρία της επετείου της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας

                                                  

Αριθ. Πρωτ. 10
Εν Δελβινακίω τη 26η Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κύριος ΑΝΔΡΕΑΣ έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Ο Αγώνας της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας συνετέλεσε στην ανάσταση του Έθνους. 
Η 25η Μαρτίου 1821 είναι μια λαμπρή επέτειος, που οι Έλληνες την εώρταζαν ανέκαθεν με παρελάσεις των Σχολείων και των Ενόπλων μας Δυνάμεων, οι οποίες εγέμιζαν τις ψυχές με χαρά και εθνική υπερηφάνεια. 
Η συμμετοχή του Λαού ήταν αθρόα, για να επευφημήση την μαθητιώσα και την στρατευμένη νεότητα, το καμάρι και την αυριανή ελπίδα του Έθνους.
Εφέτος, όμως, συνέβη ένα γεγονός αυτόχρημα θλιβερό και απαράδεκτο: Στην Αθήνα, στον χώρο της παρελάσεως (μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη) επετράπη η είσοδος εκείνων μόνον που είχαν ειδικές προσκλήσεις! Το ίδιο έγινε και στην Θεσσαλονίκη! Κι’ αυτό, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, γιατί υπήρχε φόβος ακραίων εκδηλώσεων σε βάρος των «επισήμων»…
Αλλά αυτό είναι πρωτοφανές. Αν η Πολιτεία είχε τυχόν ενδείξεις για αναρχικές εκδηλώσεις από κάποιους κύκλους, ώφειλε να καταγγείλη όσους ενδεχομένως θα επιχειρούσαν την ματαίωση των παρελάσεων, αντί να λάβη τα «πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας», που έλαβε και να πατάξη οποιαδήποτε απόπειρα διασαλεύσεως της τάξεως.
Προσωπικώς, διαμαρτύρομαι εντόνως. Μέχρι πότε οι Έλληνες θα είμαστε ραγιάδες; Αυτός ο Λαός «ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος» δεν θα σταματήση να νοιώθη ταπεινωμένος και εξουθενωμένος από την Εξουσία της Χώρας; Αυτή η κατάσταση, που αποτελεί ντροπή για την Ελλάδα, την πατρίδα της Ελευθερίας, πρέπει να σταματήση. Και θα σταματήση αν και όταν η Πολιτεία αρχίση να καλλιεργή - όχι με λόγια αλλά με έργα – την ενότητα και την ομόνοια του Ελληνικού Λαού. Πάντως, μέχρι τώρα, οι «αντιπρόσωποι του Έθνους» στο Κοινοβούλιο δίνουν χείριστο παράδειγμα με τους καυγάδες, την φαγωμάρα και την αφόρητη χυδαιολογία τους. Κύριοι, συνέλθετε, γιατί «οι καιροί ου μενετοί». Διδαχθήτε από το σχετικά πρόσφατο παρελθόν, το τόσο οδυνηρό. Θα είναι εσχάτη αφροσύνη αν εξ αιτίας σας επαναληφθή…».

(Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως)

Αλλαγή υπολογισμού των συντάξεων από το 2015

Η γενική γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας  δίνει απόλυτη προτεραιότητα στη δημιουργία ατομικών φακέλων που θα επιτρέψουν τον αυτόματο υπολογισμό των κύριων και επικουρικών συντάξεων και την άμεση έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων, αλλά και στη λειτουργία του Κέντρου Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑΟ) προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Όπως εξηγεί ο γενικός γραμματέας κ. Παναγιώτης Κοκκόρης «προέχει ο εκσυγχρονισμός των διαδικασιών απονομής συντάξεων των ταμείων και το κυριότερο να στηριχθούν τα έσοδα στο ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ που αποτελούν και τον κορμό του συστήματος».
Σημειώνεται ότι και τα δύο ταμεία αντιμετωπίζουν πρόβλημα καθώς διευρύνονται οι οφειλές από εισφορές λόγω των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις.

Ποιες ημερομηνίες θα πληρωθούν οι συντάξεις του Απριλίου

Από την Παρασκευή, 28 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014, θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των συντάξεων, μηνός Απριλίου, ανάλογα με τον Φορέα Ασφάλισης.
Συγκεκριμένα, οι καταβολές θα πραγματοποιηθούν ως εξής:
- ΙΚΑ: Παρασκευή 28 Μαρτίου
- ΝΑΤ: Δευτέρα 31 Μαρτίου
- ΟΓΑ: Τρίτη 1 Απριλίου
- ΟΑΕΕ: Τρίτη 1 Απριλίου

- ΔΗΜΟΣΙΟ: Παρασκευή 28 Μαρτίου (παλιοί ασφαλισμένοι) και Πέμπτη 10 Απριλίου (νέοι ασφαλισμένοι).

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: «Δώρο άδωρο το γάλα δύο ημερών»

Πιέσεις προς την κυβέρνηση για το "ξινισμένο" γάλα από περιφερειάρχη Ηπείρου και από τον πρόεδρο του ΓΕΩ ΤΕΕ

Ισχυρές πιέσεις ασκούνται προς την κυβέρνηση για να αποδεχτεί τις προτάσεις των αγελαδοτρόφων, αλλά και της κοινής λογικής και να μην περάσει τη σχετική διάταξη νόμου για το γάλα ημέρας με διάρκεια ζωής δύο ημερών, όχι μόνον από βουλευτές, αλλά και από πολιτικούς παράγοντες σε ολόκληρη τη χώρα, όπως και εκπροσώπους φορέων.
Ο όρος «γάλα ημέρας» ακούστηκε για πρώτη φορά πριν από ενάμιση περίπου μήνα από τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη, που αναφέρθηκε τότε στην ανάγκη στήριξης της αγελαδοτροφίας με παράλληλη ενίσχυση της ιδιαιτερότητάς της, όπως όμως και των ποιοτικών της χαρακτηριστικών.

Ηγουμενίτσα: Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών, που είχε ως σκοπό τη διευκόλυνση της παράνομης εξόδου τους από τη χώρα

Συνελήφθησαν δύο Τούρκοι διακινητές, στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Διαπιστώθηκε η μεταφορά συνολικά (56) μεταναστών μέσα σε νταλίκες
Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα που μετέφερε αλλοδαπούς από την Ελλάδα στην Ιταλία, στo πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Αλλοδαπών και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας. 

Συνελήφθησαν χθες (25-03-2014) αργά το βράδυ, στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, δύο υπήκοοι Τουρκίας, ηλικίας 37 και 45 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας, που προωθούσε πενήντα έξι (56) μη νόμιμους μετανάστες, κρυμμένους μέσα σε φορτηγά, με σκοπό τη διευκόλυνση της παράνομης εξόδου τους από τη χώρα.
Από τους διακινούμενους (ηλικίας από 17 έως 45 ετών), σαράντα επτά (47) είναι υπήκοοι Συρίας, (2) υπήκοοι Αφγανιστάν, (3) υπήκοοι Ιράκ και (4) υπήκοοι Σομαλίας.


Από το taxisnet θα εκτυπώσουν φέτος τα εκκαθαριστικά των δηλώσεων οι φορολογούμενοι

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δεν θα εκτυπώσει φέτος και δεν θα  αποστείλει στους φορολογούμενους των εκκαθαριστικών των δηλώσεων.
Οι φορολογούμενοι θα εκτυπώνουν από το Taxisnet την πράξη διοικητικού ή διορθωτικού προσδιορισμού φόρου, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν.
Συγκεκριμένα, με την οριστική υποβολή της δήλωσης, αυτή θα βεβαιώνεται και ο φορολογούμενος θα μπορεί να εκτυπώσει την πράξη προσδιορισμού του φόρου με τον κωδικό πληρωμής.
Για τα χρεωστικά εκκαθαριστικά οι φορολογούμενοι θα μπορούν από την Προσωποποιημένη Πληροφόρηση να εκτυπώνουν την ταυτότητα οφειλής για την τρέχουσα δόση κάθε μήνα (συμπεριλαμβάνονται τυχόν μη καταβληθείσες προηγούμενες δόσεις και οι αναλογούσες για αυτές προσαυξήσεις).
Η εκτύπωση των ειδοποιήσεων θα αντικαταστήσει την αντίστοιχη έντυπη ειδοποίηση (εκκαθαριστικό) που αποστέλλεται ταχυδρομικώς, και θα χρησιμοποιηθεί για την εξόφλησή του φόρου στα πιστωτικά ιδρύματα.